Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Η ευθυνη

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Αυτο δεν θα συνεβαινε αν δεν το επετρεπαν οι πολλοι με την ανοχη τους στους λιγους.

70 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

As' to re Giorgo, den iparxei elpida me daftus pu exoume mplexei.

Sexpyr

just me είπε...

Ούτε ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος (και όλοι και κάθε είδους πόλεμοι)δεν θα συνέβαινε αν δεν το επέτρεπαν οι πολλοί με την ανοχή τους (ενίοτε με την εύνοιά τους) στους λίγους.
Τείνω να πιστεύω ότι αυτό είναι ανθρώπινη συνθήκη και δεν αισιοδοξώ πια ότι θ' αλλάξει ποτέ.
Κί επίσης, έχω καταλάβει ότι δεν είμαι τόσο δυνατός άνθρωπος όσο ήθελα να πιστεύω παλιότερα: γιατί, η δική μου ανοχή μπορεί να είναι μηδαμινή έως μηδενική στις εγκληματικές πράξεις, αλλά αυξάνεται με τα χρόνια στην ανοχή των ανεχομένων. Κι ας μη βγαίνει νόημα από αυτό που λέω...
Καλό σας απόγευμα

michelan είπε...

Η ζωή έχει χρεώσει τον καθένα μας με μία τραγωδία...
Ας εκπαιδευτούμε στο πώς να την διαχειριζόμαστε
γιατί το να την αποφύγουμε είναι αποδεδειγμένα αδύνατον...

αθεόφοβος είπε...

Που τους είδες τους λίγους;

αθεόφοβος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dead_Poet είπε...

"Ντροπη σε ολους μας, μα πιο πολυ σε εκεινους..."

sitofkris είπε...

μισή ντροπή δική μας και μισή δική τους

Valisia είπε...

ντρέπομαι

KitsosMitsos είπε...

Μεγάλη αλήθεια με τόσο λίγα λόγια και μια εικόνα.. Η δύναμη είναι στον καθένα μας. Είτε να καταστρέψουμε είτε να σώσουμε είτε να δημιουργήσουμε. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε ότι καθένας μας "μετράει".

χαρίδημος είπε...

Αφθονία ανοχής, ελλείψει ενοχής.

σταθης διομηδης είπε...

Καλησπέρα, με κάθε σεβασμό στον ιστοχώρο σας, θα ήθελα συμμετέχω και εγώ με ένα άρθρο για το περιβάλλον.


BLOG ACTION DAY TODAY
Aς βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι … μπας και γίνει καμιά κατολίσθηση

Χωρίς προλόγους, ας δούμε ποιοι είναι οι τρόποι κατά τη γνώμη μου, για να προσπαθήσουμε να γλιτώσουμε εμείς και τα παιδιά μας από την λαίλαπα της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Ας ξεκινήσουμε από τα κράτη και το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους.
Οι χώρες θα πρέπει να κάνουν πολύ πιο αυστηρούς νόμους χωρίς παραθυράκια και πιο αυστηρούς ελέγχους στις ρυπογόνους βιομηχανίες, και στη ναυσιπλοϊα, αλλά και σε όσους ρυπαίνουν θάλασσα, γη και αέρα.
Απαγόρευση δημιουργίας ρυπογόνων εταιρειών. Πλήρη νομική προστασία των θαλασσών και του αιγιαλού. Και φυσικά απαγόρευση της δυνατότητας αγοράς των λεγόμενων «πράσινων ομολόγων».
Επιχορήγηση και προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας, και των βιομηχανιών οικολογικής λειτουργίας με παράλληλη αποκέντρωση.
Τα κρατικά κτίρια θα πρέπει να είναι όλα κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον καθώς και η ενέργεια που θα χρειάζονται να παράγεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Οι δημόσιοι φωτισμοί σε δρόμους, πλατείες, διακόσμηση κρατικών κτιρίων και φανάρια από ΑΠΕ. Χρήση μόνο υβριδικών αυτοκινήτων ή υδρογόνου για όλα τα κρατικά αυτοκίνητα.
Στη δημιουργία μεγάλων έργων και οδών να υπάρχουν τούνελ για την απρόσκοπτη προσπέλαση των ζώων σε κάθε πλευρά καθώς και ηχοπετάσματα για την προστασία ζώων και πτηνών. Προστασία συνολικά του ζωικού βασιλείου με πραγματικά μέτρα.
Μείωση του συντελεστή δόμησης σε πόλεις σαν την Αθήνα και άνοιγμα του σχεδίου πόλης σε περιοχές που δεν επηρεάζεται η πανίδα και η χλωρίδα. Βοήθεια σε νέους από το κράτος για να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση. Να λήξει η ομηρία των δασών από την εκκλησία. Με νόμο παράδοση των δασικών εκτάσεων στον ελληνικό λαό. Άμεση αναδάσωση όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.
ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ
Προστασία των δασών και πρόληψη από πυρκαγιές από τους ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού καθώς και από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, οικοπέδων κ.τ.λ., καθώς και υποχρέωσή τους για δημιουργία πυροσβεστικών σταθμών στα όρια τους. Άνοιγμα όλων των ρεμάτων και των προσβάσεων στη θάλασσα.
Δημιουργία εθελοντικών ομάδων προστασίας και διάσωσης του περιβάλλοντος αλλά και πυρόσβεσης και διάσωσης από καταστροφές.
Ξεχωριστό υπουργείο περιβάλλοντος.
Απαγόρευση των κοινών λαμπτήρων πυρακτώσεως και υποχρεωτική αντικατάσταση τους από λάμπες φθορισμού ή οικονομικές. Πλήρες σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης σκουπιδιών, (διαχωρισμός και επεξεργασία ή κομποστοποίηση γυαλιού, χαρτιού, αλουμινίου, τροφίμων κ.τ.λ.). Υποχρεωτική δημιουργία πράσινων ταρατσών με επιστημονικό τρόπο. Καύση νεκρών και όχι θάψιμο.
Όλοι οι ελεύθεροι χώροι στις μεγάλες πόλεις να γίνουν πάρκα με οικιστική ανάπτυξη μικρότερη του 2%.
Αλλά ο μεγαλύτερος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσω των σχολείων και της παιδείας, μέσω της οικογένειας και της κοινωνίας, χωρίς τρομοϋστερίες αλλά με επίγνωση του σοβαρού κινδύνου που μας κατατρέχει. Άρα πρώτα γνώση και μετά δημιουργία συνείδησης. Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του διαδικτύου και των bloggers ώστε να μεταφέρουν και τη γνώση αλλά και τη συνείδηση αλλά και να γίνουν οι άγρυπνοι φρουροί του περιβάλλοντος που απλά το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και πρέπει να το παραδώσουμε τουλάχιστον καλύτερο και όχι κατεστραμμένο.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από μόνοι μας, και είναι πολλά.
Μπορούμε να ανακυκλώνουμε το 80% των σκουπιδιών μας χωρίς κόστος, να αγοράζουμε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, να μην αγοράζουμε προϊόντα από επεξεργασία μεταλλαγμένων, να αγοράζουμε αυτοκίνητα υβριδικά η με χρήση ΑΠΕ, να χρησιμοποιούμε και ανεμιστήρες οροφής, να κτίζουμε τα σπίτια μας με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, να χρησιμοποιούμε λάμπες οικονομικές και φθορισμού και όχι κοινές, να αγοράζουμε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση και να τις κλείνουμε αντί να τις έχουμε στο stand by, να δημιουργήσουμε πράσινες ταράτσες και μπαλκόνια, επίσης μπορούμε να μποϋκοτάρουμε προϊόντα, καταστήματα και εταιρείες που παραβαίνουν τους περιβαλλοντικούς όρους.
Μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε τα δάση καθαρίζοντας τα όπως και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις ή τα οικόπεδα, να προστατεύσουμε τη θάλασσα, τον αιγιαλό, τις λίμνες, τα ποτάμια και τις πηγές από μόλυνση και σκουπίδια, μπορούμε να συντηρήσουμε και να προστατεύσουμε τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, καθώς και να ποτίσουμε τα δέντρα και να καθαρίσουμε τους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας.
Θα πρέπει επίσης να καταπολεμήσουμε τον υπερκαταναλωτικό εαυτό μας καθώς και την παχυσαρκία ειδικά στους νέους και τους έφηβους.
Και μην ξεχνάμε: ότι έχουμε να κάνουμε σε ακτίνα 1500 μέτρων από το σπίτι μας, τη δουλειά μας, ή την στάση του μετρό ας πάμε με τα πόδια!!!
Και βέβαια θα πρέπει να κάνουμε συνείδηση αλλά και πράξη όλοι μας την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τον εθελοντισμό, δυο στοιχεία που θα μας βοηθήσουν και εμάς δίνοντας μας τη χαρά ότι βοηθήσαμε και συμμετείχαμε και εμείς σε κάτι. Δεν παραδοθήκαμε αμαχητί.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι μπορούμε επίσης να αντιδράσουμε, να καταγγείλουμε, να δημιουργήσουμε κοινωνική κατακραυγή, να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, να δημιουργήσουμε χιονοστιβάδα κοινωνικών εξελίξεων αρκεί να έχουμε νοοτροπία ανθρώπων με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς προσωπικά, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Όταν θα μπορέσουμε να απεμπλακούμε και από αυτό τότε κάποιοι θα μας πάρουν πολύ στα σοβαρά γιατί δεν θα μπορούν να μας ελέγξουν.
Υ.Γ. Όλα όσα περιγράφω δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος τα κάνω πράξη, είναι όμως μια ευκαιρία να προσπαθήσω να τα καταφέρω, για μένα πρώτα από όλα, με αφορμή αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία.
Είμαι σίγουρος επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλές εφικτές σκέψεις και προτάσεις ακόμη από όλους, ας τις καταθέσουμε και ας τις κάνουμε εμείς πράξη για να μην χρειαστεί τα παιδιά μας να ξεπληρώσουν το δικό μας δάνειο στο περιβάλλον που θα τους κληροδοτήσουμε.
Aς βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι μπας και γίνει καμιά κατολίσθηση.

Διομήδης Στάθης
15-10-2007

fuzzy~burlesque είπε...

αρωμα ευθυνης.

DIONYSOS είπε...

Ας φρόντιζαν Καβάφης Κ. Π.

Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Aυτή η μοιραία πόλις, η Aντιόχεια
όλα τα χρήματά μου τάφαγε:
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.

Aλλά είμαι νέος και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Aριστοτέλη, Πλάτωνα·
τι ρήτορας, τι ποιητάς, τι ό,τι κι αν πεις).
Aπό στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κ’ έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Aλεξάνδρεια έμεινα έξι μήνες, πέρσι·
κάπως γνωρίζω (κ’ είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παληανθρωπιές, και τα λοιπά.

Όθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.

Σ’ ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα ωφέλιμος. Aυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Aν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους—
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.

Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Aλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Aς φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.

(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

Ας φρόντιζαν (ανάγνωση)
( Kαβάφη, Ποιήματα, II, (1919-1933),)για την υπενθύμιση Διόνυσος

Arkin είπε...

1 εικόνα, 2 x 1000 λέξεις

o kairos είπε...

σεξπυρ παλιε μου φιλε,καθεις ο,τι κανει το κανει για τον εαυτο του.

just you,βγαινει και παραβγαινει νοημα απ αυτα που γραφεις.Το νοημα της μηδενικης ανοχης σου.Κι αυτο ειναι το παραδειγμα για τους αλλους.

michelan,σοφοτατος.

αθεοφοβε,πολυ φοβαμαι οτι εχεις πολυ μεγαλο δικιο...

dead poet,μια τραγωδια ειναι.Ποιητικο δραμα.

sitofcris,τα δικα τους δικα τους και τα δικα μας δικα τους.

valisia,οχι για σενα.

kitsomitso,νομιζω οτι η ισορροπια ειναι να ξερει κανεις οτι με τα μετρα του συμπαντος ειναι αμελητεος και με τα ανθρωπινα ειναι αξιοσεβαστος.

χαριδημε,ακριβως

Σταθη,η τελειοτητα του μανιφεστου σου μπορει να μοιαζει σαν ουτοπια,αλλα πρεπει να ορθωσεις μια ουτοπια σημερα για να την εχεις σαν πραγματικοτητα αυριο.

fuzzy,ειναι πιο αποτελεσματικο να καλλιεργεις στους πολλους την ευθυνη παρα την τυφλη επανασταση.Η ευθυνη ειναι η επανασταση.

Διονυσε,ελπιζω να εισαι τοσο καλος χειρουργος σωματων οσο εισαι και ψυχων.

o kairos είπε...

arkin,και που να ησουν εκει.

Mirage είπε...

Γιώργο, κοίτα σύμπτωση ... Έγραψα και εγω σήμερα για το ίδιο θέμα. Κατά την γνώμη μου απο τα πιο σοβαρά. Οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι απλά αισθητικό ..

Μας έρχονται οι δυσάρεστες εκλήξεις σαν τις σφαλιάρες του Χατζηαβάτη...

το νέφος που κοιτάζαμε τον Αύγουστο στα μέσα ενημέρωσης να φθάνει μέχρι την Λιβύη, ήταν τοξικό ...!

Διαβάστε το Τα σκουπίδια μας, Οι Διοξίνες μας

o kairos είπε...

mirage,ειναι πολυ πιο σοβαρο απο οσο ολοι ξερουμε.Κοιτα στο blog anadasosi,που το εχω στο link σαν oikologia και θα σου σηκωθει η τριχα.

o kairos είπε...

http://anadasosi.blogspo.com/
Μια γροθια στο στομαχι.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Συγγνώμη για το ανεπίκαιρο του σχολίου αλλά δεν πρόλαβα.
1. Το ΠΑΣΟΚ πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, έπαιξε κύρια το ρόλο του αναχώματος προς την αριστερά, η οποία τα χρόνια της μεταπολίτευσης και με την ευνοϊκή συγκυρία της εποχής ήταν ιδιαίτερα ελκυστική για μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού.
2. Η πρώτη περίοδος του ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα του ΠΑΚ, είναι αυτή της «επανάστασης» όπου με συνθήματα ακραία υπονόμευσε και δυναμίτισε κάθε προσπάθεια συμπαράταξης των πολιτικών δυνάμεων, για την, μια ώρα αρχύτερα, ανατροπή της χούντας.
3. Αυτό δεν το εμπόδισε στη συνέχεια και μέχρι το 1981 να ενταχθεί στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι, παρά τις αρχικές κορώνες του περί αλλαγής Νατοϊκής φρουράς και να προετοιμαστεί στη συνέχεια για την «κατάληψη» της εξουσίας.
4. Ακολούθησε η περίοδος του «σοσιαλισμού». Ευνοούσης πάλι της ιστορικής, πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας προχώρησε, χωρίς αμφιβολία, στη λήψη φιλολαϊκών μέτρων και στον εκσυγχρονισμό δομών του κράτους. Παρεμβάσεις απαραίτητες, που είχαν γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη 20 χρόνια πριν. Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν όμως άτολμες και χωρίς έναν γενικότερο σχεδιασμό. Παράλληλα προκειμένου να εδραιωθεί στην εξουσία διάλυσε για πρώτη φορά την, όποια κακή, Δημόσια Διοίκηση παρέλαβε.
5. Μετά το 1985 έγινε ένα κόμμα «καθεστωτικό». Μετά την αναδιανομή του πλούτου, η αναδιανομή της διαφθοράς, που έφτασε πολύ χαμηλά. Γνωστή η κατάληξη το 1989, αφού πια και οι συγκυρίες έπαψαν να είναι ευνοϊκές.
6. Ύστερα από το σύντομο διάλειμμα ξαναπαίρνει την εξουσία το 1993 και αποφασισμένο να την κρατήσει, παίζει ένα ρόλο που και η καλύτερη δεξιά δεν θα μπορούσε. Στήσιμο του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, με ρητορεία σοσιαλισμού και ελάχιστες αντιδράσεις από τα συνδικάτα που ήλεγχε απόλυτα. Άλλωστε αυτός δεν ήταν ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ «κρατήθηκε» στην εξουσία το 2000; Για να είμαστε δίκαιοι αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε από το 1997 και μετά, αλλά η μετάλλαξη είχε ήδη γίνει. Στην περίοδο αυτή προχώρησε για δεύτερη φορά στην αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, για άλλους λόγους. Η Τρίτη έγινε με την «επανίδρυση»του κράτους.
Μετά τα παραπάνω εγώ δεν πιστεύω σήμερα πως υπάρχει ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ και για τον κόσμο του, ανεξάρτητα από τον αρχηγό που θα επικρατήσει. (Δεν λέω θα εκλεγεί). Ούτε τα στελέχή του, ούτε οι οπαδοί του και φυσικά ούτε η Αριστερά μπορούν να επηρεάσουν σε τίποτα την προδιαγεγραμμένη πορεία του.
Όσο και αν διαφωνείς και όσο και να μη μας αρέσει, το επίτευγμα του να διατηρεί, μεταλλασσόμενο, το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, ήταν αποτέλεσμα της ηγετικής φυσιογνωμίας του Αντρέα. Ο ΗΓΕΤΗΣ ήταν αυτός που κατάφερε να οδηγήσει αυτό το κόμμα στην εξουσία και να το διατηρήσει ενωμένο μέχρι το θάνατό του. Μετά το διατήρησε η εξουσία. Σήμερα τέτοιος άνθρωπος δεν υπάρχει. Ούτε φυσικά ενηλικίωση.
Όσο για την Αριστερά που και συ και γω ελπίζουμε, λίγα μπορεί να προσφέρει. Ισχύει γι’ αυτήν γενικά αυτό που, προσφυώς, είπε κάποιος για το ΚΚΕ: Πουλάει ανταλλακτικά και το εργοστάσιο έκλεισε...
Οι μηχανισμοί κατασκευής συναίνεσης, που καλύτερα απ’ όλους μας γνωρίζεις, έχουν καταφέρει να κρατούν δέσμιους και αδρανείς τους μη προνομιούχους που αναφέρεις. Για να διατηρήσουν την ευημερία του σήμερα, πουλάνε το μέλλον των παιδιών τους. Παραμυθιάζονται πως μόνος του ο καθένας μπορεί σε βάρος των άλλων να ανελιχθεί, με την υποταγή, την αδράνεια και το χαμαιλεοντισμό.
Δυστυχώς οι λίγοι μπορούν στις μέρες μας, ευκολότερα από ποτέ, να ελέγχουν και να χειρίζονται τους πολλούς!
Αυτά και συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

Rodia είπε...

Οι πολλοί δεν ανέχονται τους λίγους. Τους εκλέγουν. :-)

ellinida είπε...

Mε πονάει. Θυμώνω.

industrialdaisies είπε...

Ας κάνω λίγο πιο προσωπικό σχόλιο...

Εγώ νιώθω να ασφυκτιώ, Καιρέ μου. Και θυμώνω, και αποχωρώ από δουλειές ή άλλα μέρη, και διαμαρτύρομαι και ό,τι μπορώ κάνω (κι άλλα, αλλά δεν λέω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση -είναι και πονηροί καιροί). Κι εγώ και άλλοι πολλοί...

Κι όμως, σε τι άλλαξα αυτό που γίνεται; Μόνο είμαι εδώ να αισθάνομαι ένας μεγάλος μ@λ@κ@ς που δεν μπορεί να αποτρέψει τίποτα από τα άσχημα.

Δεν σταματά ποτέ να παλεύει κάποιος, δεν γίνεται αλλιώς, όμως πώς να αλλάξουν τόσα μα τόσα στραβά;Μία απελπίζομαι, μία τα παίρνω όσο δεν πάει... Όμως, δεν γίνεται να σταματήσεις να παλεύεις. Το αποτέλεσμα παρόλα αυτά αν μετράει... Ε, μάλλον κάτι πάει πολύ στραβά ακόμα και με αυτούς που δεν τους ανέχονται...

Καλημέρα Καιρέ! :)

Χρήστος Φασούλας είπε...

Ως πότε θα κρατήσει η ανοχή;
Όσο ακριβώς βαστάει κι η αντοχή...
Μπας κι είναι λύση τελικά η αποχή;
Μπα... Το μόνο που μας σώζει είναι μια βροχή...

Κωστης Γκορτζης είπε...

Με βάση πολλά προηγούμενά σου, μάλλον ανάποδα το 'γραψες.
Έχουν μείνει λίγοι, κι αυτοί ανέχονται τους πολλούς πια. :-)

Ourania είπε...

Ahh pos symfono me tin industrialdaisies...eimai makria sas kai parakolou8o me agonia ti ginetai se auti tin ermi xora kai ka8e proi pou anoigo ta nea me pianei i psihi mou...ki otan gyrizo apo ti douleia kai milao me tous dikous mou piso, pos to pame apo do pos to fernoume apo kei kai panta stin idia 'gkrinia' kataligoume gia ta pa8i mas...kai ponas, synexizies na ponas kai na nio8eis aboi8itos kai monos...kai 8elo na gyriso piso alla me apo8ei toso poly i xora mou kai o kosmos tis, oli auti i kakomoiria, o egoismos kai i kakia...auta ta liga kaire mou kai ypoloipoi filoi...na eiste panta kala kai na prospa8oume oloi gia to kalytero...

Vromios είπε...

Ή μήπως οι λίγοι με την ανοχή τους στους πολλούς;

ΑΠΕΙΡΩΤΑς είπε...

Μιλάνε για ευθύνη στη χώρα των ανεύθυνων;

michelan είπε...

Συ είπας...

o kairos είπε...

νικο,οπως καταλαβαινεις θα υπεγραφα το σχολιο σου μεχρι το τελος αν δεν υπηρχε απο κατω το δι ταυτα.Κι αυτο ειναι,οτι η διαπιστωση της πραγματικοτητας δεν φτανει για να την εκλαμβα νει κανεις και σαν παγιωμενη.Αλλωστε,την πραγματικοτητα την επιβαλλουν οι λιγοι στους πολλους και οι πολλοι στους λιγους με τη σειρα τους.Επομενως παντα υπαρχει εδαφος να αλλαξει.Σημασια εχει να ξερεις με ποιους εισαι.Ποιων το συμφερον υπηρετεις.Και,το κυριοτερο:Να εισαι καποιος.

ροδια μου,για να τους εκλεβουν

ελληνιδα,οσο θυμωνεις ο κοσμος εχει ελπιδα.

industrial,μη φευγεις ποτε απο το σκοπο.Ο σκοπος ειναι να υπηρετησεις αυτο που γεμιζει την ψυχη σου.Ασχετα με το αποτελεσμα για το οποιο παλευεις.

Χρηστο,αμην και ποτε..

Κωστη,μου δινεις την ευκαιρια να πω,οτι οι πολλοι ειναι ενα φοβισμενο,ανασφαλες,συντηρητικο κοπαδι,που εχει αναγκη απο αρχηγο και θυματα να κρεμαει στο Συνταγμα.Οι ιδιοι πολλοι ειναι θυματα μια αγωγης,μιας καλλιεργειας και μιας παιδειας.Η οπτικη γωνια που τους αντιμετωπιζεις εξαρταται απο την οπτικη γωνια που θελεις να τους βλεπεις.Εγω διαπιστωνω ποιοι ειναι στα σχολια μου και δεν τους χαριζομαι,αλλα πιστευω στις δυνατοτητες τους και τους προσκαλω.Οι πολλοι δεν αλλαξαν ποτε τον κοσμο.Ειναι,ομως,αυτοι που υποφερουν.Απο βλακεια τους ή απο εγκληματικοτητα των λιγων μου ειναι αδιαφορο.Οτι υποφερουν μου αρκει για να ξερω με ποιους ειμαι.

Ουρανια,ελα πισω και ενα τσιπουρο με μια νοτα θα τα σβησει ολα..

vromie,παιζει κι ετσι.Αλλα,ειναι λιγο ελιτιστικο

απειρωτα,φυσικα.Γιατι αλλού ειναι αυτονοητο.Δεν μιλανε για τα αυτονοητα..

michelan,-)

χαρίδημος είπε...

Με στενοχωρεί που κάποιοι δεν μπορούν. Με στενοχωρεί και με εξοργίζει που κάποιοι δε θέλουν. Δεν γνώρισα τίποτα τυρρανικότερο του αυτονόητου. Το πρώτο συνθετικό δεν είναι πάρα μία αυτ-απάτη. Το δεύτερο μία επίφαση.

Η μόνη σωτηρία που βλέπω είναι η δημιουργία, αν και αυτή με κάνει να αισθάνομαι κάποιες φορές βοσκός. Απεχθάνομαι αυτό το συναίσθημα, όταν δεν αφορά πρόβατα και κατσίκια.
Κάποια πράγματα όμως πρέπει να γίνουν. Οι ικανοί να αναλάβουν την ευθύνη της συνειδητοποίησης του τυρρανικού αυτονόητου.Ας συμφιλιωθούν με τις ενοχές τους. Από εκεί θα αντλείται το φιλότιμο που εγγυάται το ίσον της φύσης και του νόμου. Ας βγουν μπροστά...

Και για να το θέσω επί του διαχρονικότερου....

«Ως πότε παλληκάρια να ζούμεν στα στενά,

μονάχοι, σαν λιοντάρια, στες ράχες, στα βουνά;

να φεύγωμ' απ' τον κόσμον, για την πικρή σκλαβιά;

να χάνωμεν αδέλφια, Πατρίδα και γονείς,

τους φίλους, τα παιδιοά μας κι όλους τους συγγενείς;

Τί σ' ωφελεί άν ζήσης και είσαι στη σκλαβιά;

Στοχάσου πως σε ψένουν καθ' ώραν στη φωτιά».

Συγνώμη για την αμετροέπεια αλλά τα ήπια...και τα πίνω...Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το οινοπνεύμα μου...

So_Far είπε...

Ούτε που έχουμε δει ακόμα πού είναι ο πάτος του βαρελιού.. υπομονή λοιπόν έχουμε δρόμο!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Οίκος ανοχής...

Σχολιαστής είπε...

Oίκος ανοχής

ΝΙΚΟΣ είπε...

Μα φυσικά συμφωνούμε. Τίποτα δεν θεωρώ παγιωμένο. Διαπίστωση είναι και το τελευταίο. Για το ΠΑΣΟΚ όμως, έχω την άποψη πως, στις σημερινές συνθήκες, δεν υπάρχει ελπίδα ούτε ενηλικίωσης ούτε αλλαγής.

Vromios είπε...

Γιώργο η αλήθεια δεν κάνει τέτοιους διαχωρισμούς.

vrakas kostas είπε...

Ειναι πολυ απλο Καιρε μου και το γνωριζεις!
Οι..λιγοι,εχουν παρει χαμπαρι απο καιρο τωρα,πως ..οι πολλοι,ειναι "πολλοι λιγοι"!
Σε λιγο θα τους ζητησουν και...εθυνες για αυτο!
Καλο χειμωνα Γιωργη!

kwlogria είπε...

Σταμάτα γιατί θα με πιάσει κρίση καμιά ώρα και θα αρχίζω να χαστουκίζω τον κόσμο στους δρόμους! Γμτ#$$%^^^%$#@!@##@!!!!!!!!! Σκότωσαν και 50 ελάφια ρε το καταλαβαίνεις για τί κόσμο μιλάμε;;;;

dimitris-r είπε...

...............................................................................................ωχ αδερφέ!..................................................................................................

ΝΙΚΟΣ είπε...

@kwlogria Αυτοί για τη πλάκα τους θα σκότωναν και σένα και μένα αν μας έβρισκαν απόμερα, για τα ελάφια της Πάρνηθας θα νοιαστούν; Καλή η θεωρία της εξέλιξης, αλλά μέχρι το γομάρι να γίνει άνθρωπος...

o kairos είπε...

χαριδημε,πισω απο το οινοπνευμα ελοχευει το πνευμα,που διακρινεται με ευκρινεια...

so far,πολυ καλα το βλεπεις.Αν εχει πατο το βαρελι.

Σπυρο και σχολιαστη,τα πινατε μαζυ;...

νικο,κι εγω πιστευω οτι δεν θα του συμβει τιποτε απο τα δυο.Αλλα,θα ξανακυβερνησει.Γιατι και στο λαο δεν θα συμβει τιποτε απο τα δυο.

vromie,δεν κανει η αληθεια,αλλα η αληθεια εξαρταται απο την οπτικη γωνια που τη βλεπεις...:-)

Κωστα,μαλλον εχεις δικιο.Καλο Φθινοπωρο.

μωρη κωλογρια γαμω την @@^^&#@$*** σου,χτυπα τους αλυπητα με τα μαλια πιασμενα πισω.Οπως Νεπαλ..

dimitri,ωωωωχ..

ΝΙΚΟΣ είπε...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δύσκολα θα μπορέσει να ξανακυβερνήσει για 5-6 χρόνια ακόμα, όποιος και να βγει. Μη ξεχνάς πως έχει σειρά και η Ντόρα...

Vromios είπε...

Καταλαβαίνεις τώρα τι συζήτηση με προκαλείς να ανοίξουμε; Θα αποφύγω τον σκόπελο γιατί βαριέμαι τις μακροσκελείς απαντήσεις και θα πω απλώς πως δυστυχώς ποτέ, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα μια περίπτωση όπου οι πολλοί να έκαναν ΕΝΑ καλό για τον κόσμο μας. Αντιθέτως, πέφτω συνεχώς σε περιπτώσεις όπου παίρνοντας στα χέρια τους κάτι καλό που τους πρόσφεραν (γιατί οι "πολλοί" μόνο ότι τους προσφέρεται στο πιάτο παίρνουν) του έβγαλαν τα μάτια, το έκαναν αγνώριστο!

Κι αν κάποτε, σε άλλες εποχές, μπορούσε κανείς να έχει μια ελπίδα στους "πολλούς" πόση απόμεινε σήμερα;

Aggelos Spyrou είπε...

Η ευθυνοφοβία.

κατουρημένη ποδιά.. είπε...

τίποτα από αυτά δεν θα γινότανε αν τα ντιβάνια δεν ήταν από ψεύτικα ελατήρια και σίδερο, οι σόμπες δε σκουριάζανε, και τα μπουριά δε λυγίζανε.

Elias είπε...

Θα έπρεπε η ανοχή να τιμωρήτε όπως και η συμμετοχή.

NIEMANDSROSE είπε...

οι λίγοι έχουν τα μέσα ώστε των πολλών η ανοχή να αναπαράγεται και η ευθύνη να πηγαίνει περίπατο.

Don Psychote- Δ. "Ψ" είπε...

ιδού ο παρθενώνας των νεοελλήνων!
ιστορία στα κάρβουνα...

o kairos είπε...

νικο,συμφωνω στο πρωτο.Η Ντορα δεν νομιζω οτι εχει ελπιδες.Οπωε ελεγε και ο πατερας της για τον Γιωργο,"δεν κανει το παιδι".

vromie,η απαντηση μου ειναι εκεινη που αφησα πιο πανω στον Κωστα τον Γκορτζη.Γιατι,ενω στο πρωτο σου σκελος δεν διαφωνουμε καθολου,εχουμε αλλη προσεγγιση στο δια ταυτα.Χωρις να διαφωνουμε,παντως.

Αγγελε,καλλιεργημενα απο μαναδες και μπαμπαδες απο τα γενοφασκια.

κατρουλη,ητανε ψευτικοι κι οι τοιχοι...

elia,στην αρχαια Αθηνα τιμωριοτανε.

niemandsrose,εξαρταται παντα απο τα προτυπα που καλλιεργουνται σε καθε εποχη,ε;

don psychote,παρθενωνας απο μωρες παρθενες.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Γιατί ρε Γιώργο; Αφού όλα τα ξεπουλάει, όλα τα μαχαιρώνει το κορίτσι. Ο Κωστάκης κι ο Γιωργάκης το κάνουν καλύτερα; Και για να σοβαρευτούμε, ανεξάρτητα από την εκτίμηση που του έχω, συμφωνώ με την άποψη των "Ιων" για το Σημίτη. Επίσης θεωρώ τη Ντόρα απόλυτα συνεπή σε σχέση με τα συμφέροντα που εκφράζει οικονομικά και πολιτικά. Και έχει την ικανότητα να παραμυθιάζει αποτελεσματικά το πόπολο.

vrakas kostas είπε...

Οι λιγοι.Οι λιγοι ειναι παντα αυτοι που κανουν..την διαφορα!
Θετικη η; αρνητικη!Καλη η; κακη!Δικαιη η; αδικη!
Εμεις;;;ποσο ....λιγοι ειμαστε;
Ποση ευθυνη μας αναλογει;
Καλησπερα σου ειπα Καιρε;

Ανώνυμος είπε...

εισαι φοβερος

just..living!!! είπε...

Ανευθυνότητα παντού..παντού όμως...

o kairos είπε...

νικο.απο αυτη την αποψη ειναι ικανοτατη.Αλλα κατσε να τη δει ο λαος υποψηφια πρωταγωνιστη και μετα τα λεμε.

Κωστα,ποσο δικιο εχεις.

ανωνυμε,σαν τον Ιβαν;-))

Arkin είπε...

Κι όπου m, η μάζα αδράνειας του Έλληνα ψηφοφόρου.

asta vrasta είπε...

μαθαινουμε να μην μιλαμε γιατι ειναι τοσα αυτα που μας πνιγουν και μας πονανε καθημερινα, που παθαινουμε απαθεια. μας μαθαινουν να μην μιλαμε για να φοβομαστε. για να νομιζουμε πως δεν εχουμε δυναμη. και οταν μεσα απο μια θεση που εχει σχεση με την φωτο κ επιρροη(!)νομιζεις πως καποια απο αυτα μπορεις να τα διορθωσεις, σε δασκαλευουν να μην μιλας, για να μην "μπλεξεις"...

michelan είπε...

Τί πρέπει να κάνουν οι πολλοί,
για να μην δείξουν ανοχή στις αποφάσεις των λίγων;

Herinna είπε...

"Ο/Η Elias είπε...

Θα έπρεπε η ανοχή να τιμωρήτε όπως και η συμμετοχή".
Και ποιος σου είπε ότι αυτό δεν είναι που ακριβώς γίνεται; Το θέλεις και δια νόμου εσύ; με διάταγμα κολλημένο στον τοίχο;
Σημασία έχει να καταλάβει κανείς με πιο τρόπο βιώνει την τιμωρία του και να αντιδράσει.

Herinna είπε...

Καιρέ μου συγνώμη που πήγα κατευθείαν σε σχόλιο άλλου αναγώστη σου, μα ήταν μια ευκαιρία να πω κι εγώ τη γνώμη μου που είναι αυτή. Διάβασα τα σχόλια και είδα αρκετά "Ντρέπομαι" μέσα. Τι σημαίνει τώρα αυτό; ρωτάω εγώ η χαζή. Απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα, η μόνη συγγένεια που έχεις, είναι αυτή με τον εαυτό σου. Αν πω "ντρέπομαι", θα είναι σα να παραδέχομαι ότι δεν είμαι αυτή που πρέπει. Από την άποψη αυτή αχ ναι ντρέπομαι κι εγώ. Αλλά επειδή δεν πολυγουστάρω και τις ντροπές, προσπαθώ να κουνάω ότι κουνιέται πάνω μου, ώστε το ποσοστό της ευθύνης που μου αναλογεί να εκτελείται κατα τον πιο εφικτό τρόπο. Όσο το δυνατόν βρε αδελφέ. Νομίζετε πως θα χρειαζόταν κάτι περισσότερο από αυτό; Εγώ όχι.

fishlover είπε...

γειά σου καιρέ και λοιποί φίλοι. νομίζω πως όχι, δεν θα συνέβαινε αυτό εάν δεν το επέτρεπαν οι πολλοί με την ανοχή τους. Οχι όμως ως προς τους λίγους - εάν εννοείς τους κυβερνώντες του τόπου, και θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό το σημείο- αλλά εάν δεν το επέτρεπαν οι πολλοί, ως θεμιτή συμπεριφορά για τους εαυτούς τους, τους φίλους τους, τους γείτονες τους. εάν καταλάβαιναν ότι υπάρχει τόπος να πετάξουν τα σκουπίδια τους και όχι να τα παρατήσουν οπουδήποτε μακριά από το χωράφι ή την αυλή τους. Κοινωνική παιδεία δεν έχουμε, κοινωνική κουλτούρα μας λείπει. φερόμαστε σαν απολίτιστοι.Στον εαυτό μας, στους γύρω μας, στο περιβάλλον. κανένα κράτος δεν μπορεί να φτάσει παντού και να τα μαζέψει όλα, σκουπίδια και μή. ζητάμε τα ρέστα, ότι τί ? Δεν μας αστυνομεύουν καλά και μας αφήνουν να αλωνίζουμε πετώντας αριστερά δεξιά ότι να ναι? Δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας ? τί ?

Ασχετο αλλά,με τον ίδιο τρόπο καμία αντιπυρική ζώνη δεν μπορείνα φτιαχτεί όσο δεν υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να κόψουν το "δικό τους δέντρο" για να περάσει. πραγματικά, ποιός το πιστεύει ότι είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν έχουμε αντιπυρικές ζώνες στην πατρίδα μας?

Να τσαντιστούμε με τους εαυτούς μας, λοιπόν ναί.Να τσαντιστούμε που δεν μας μορφώνει κανείς, επίσης ναί.Αυτά τα καταλαβαίνω.

Αλλά το βρίσκω πολύ βαρετό να συνδυάζουμε το καθετί με το ποιός κυβερνάει και αν το κάνει καλά ή καλύτερα από τους άλλους.
Το βρίσκω πολύ βαρετό και ανούσιο να μιλάμε συνεχώς για τον Γιωργάκη και την Ντόρα και κάθε άλλον εν πάση περιπτώσει, να σπεύδουμε να σχολιάσουμε αυτό και εκείνο της πολιτικής ζωής, και να μην αφιερώνουμε μισή σκέψη την ημέρα για τα ποτάμια μας που ξερένονται, για τα νησιά μας που διψάνε, για το νερό που στερεύει και σε λίγο δεν θα υπάρχει πιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο καιρό δεν έχω να σχολιάσω τίποτα καθώς βλέπω όλο και πιο πολύ αυτή τη συρρίκνωση του νού, να μας αγγίζει με ταχύτητα, να μας διαβρώνει και να εκρήγνυται περιστασιακά με αφορμή την όποια καταστροφή μας βρίσκει. Μέχρι να μας περάσει.

Με την εκτίμησή μου πάντοτε, σας ασπάζομαι

roidis είπε...

οι πολλοί είχαν πάντα άλλες έννοιες.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Μια και δεν άλλαξε το ποστ και με αφορμή το σχόλιο του φίλου fishlover, επανέρχομαι. Προσωπικά δεν πιστεύω στη συλλογική ευθύνη.Η ευθύνη είναι απόλυτα ατομική και αυτό δεν μπορεί να το μεταβάλουν οι συλλογικές συμπεριφορές. Ασφαλώς η κοινωνική παιδεία και κουλτούρα συντελούν θετικά ή αρνητικά στις διάφορες συλλογικές συμπεριφορές.Έχω όμως την άποψη πως από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να ζει σε ιεραρχημένες κοινωνίες, οι πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά ισχυροί κατάφερναν να επιβάλλουν ή να υποβάλλουν τη θέλησή τους. Αυτό ασφαλώς δεν αναιρεί το ότι την πραγματικότητα την επιβάλλουν οι λίγοι στους πολλούς και οι πολλοί στους λίγους με τη σειρά τους. Η ευθύνη όμως στα ιεραρχημένα σύνολα επιμερίζεται από την κορυφή προς τη βάση και αντιστρόφως ανάλογα προς τον αριθμό των ατόμων του κάθε επιπέδου.

savra είπε...

η πιο καθαρή φωνή και πράξη πόνου, αγάπης και γνώσης που άκουσα φέτος με τις φωτιές ήταν στο φυλάκιο της εθελοντικής πυροπροστασίας, 28 Αυγούστου, βλέπαμε τις φωτιές στην Εύβοια. ένας έβλεπε, έλεγε να κοιτάξτε, παίρνει πάλι. κοίταζα και δεν έβλεπα. ύστερα δυνάμωνε, έβλεπα και γω. για να μου πει που να κοιτάξω μέσα στο σκοτάδι ονόμαζε τις χαράδρες, τα λιμάνια, τις κορφές, τα χωριά, και γω ντρεπόμουν γιατί δεν ήξερα, δεν ήξερα τα δικά μας, πόσο μάλλον της Εύβοιας.
Αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει τις πέτρες με το όνομά τους, άκουγα στη φωνή του πόνο.
τα ξέρω μου λέει γιατί κυνηγάω.
το σκέφτομαι από τότε, και έπαψα να βάζω τους ανθρώπους σε κατηγορίες.

savra είπε...

ίδιοι είναι αυτοί που πέταξαν αυτά με αυτούς που κάηκαν δεν είναι άλλοι, και τα διαφορετικά συναισθήματα που νιώθουμε κοιτώντας τις διαφορετικές φωτογραφίες είναι το ίδιο έντονα, το ίδιο αληθινά, ισχύουν όλα εξίσου και δεν αποκλείει το ένα το άλλο.
το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι:
εμείς πού είμαστε;
αυτοί οι "αγρότες" που έχασαν τις ζωές τους, το βιος τους
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ
οι ανεύθυνοι που δεν φρόντισαν

ΔΕΝ είναι κάποιος άλλος. είμαστε εγώ και συ
χαίρομαι που είσαι εδώ, καιρέ.
υ.γ.
η Μελισσάνη καθημερινά στα μάτια μου μπροστά
μερσί

Ανώνυμος είπε...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

慢慢來 είπε...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社