Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

Τα μειον επι στημονων*Ανω κάτω
.


Δεν είναι η πρώτη φορά, που η στήλη θα ασχοληθεί με το ασφαλιστικό, αν και είναι η πρώτη φορά που θα ξεστομίσω ανενδοίαστα, ότι για το χέρι που βάζει το Δημόσιο στις κρατήσεις από την εργασία των πολιτών εδώ και δεκαετίες, φταίνε πρώτα-πρώτα οι πολίτες.

Γιατί οι πολίτες, ενώ πληρώνουν κάθε μήνα το κάτι τις τους από τη δουλειά τους στα ταμεία τους για σύνταξη και περίθαλψη, στη συντριπτική τους πλειονότητα ούτε ξέρουν τι πληρώνουν, ούτε γιατί, ούτε πού πάνε τα λεφτά που πληρώνουν. Του γράφοντος μη εξαιρουμένου μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Θα πει κανείς πως είναι μίζερο να 'σαι 30 χρόνων και να ψειρίζεις τα λεφτά για τη σύνταξη και την υγεία, όταν αισθάνεσαι ότι δεν θα πεθάνεις ποτέ κι ότι τα γηρατειά είναι μια βιολογική θέση, που αφορά τους άλλους. Εκεί πατάει η κάθε κυβέρνηση, που μέχρι πριν από 15 χρόνια, και για δεκαετίες, είχε τα χρήματα των εργαζομένων δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος άτοκα (!) και τα χρησιμοποιούσε για να κλείνει τις τρύπες της κακοδιαχείρισης στην οικονομία.

Οι κρατήσεις από τις αμοιβές όλων των εργαζομένων πλήρωναν τους μισθούς και τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, επειδή τα ταμεία των υπουργών Οικονομίας ήταν άδεια από την κατάχρησή τους και την κακοδιαχείρισή τους στο όνομα της αρπακόλλας και των ρουσφετιών σε κολλητούς.

Αλλά, και εδώ και 15 χρόνια, με διάφορους νόμους σκοτεινούς οι κυβερνήσεις δεν επιτρέπουν στα ταμεία να δώσουν στους ασφαλισμένους τους αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές που μπορούν, αλλά αντίθετα τα υποχρεώνουν να συσσωρεύουν τα περισσεύματά τους, επενδύοντάς τα σε χαρτιά του ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε μ' αυτό τον πλάγιο τρόπο να καρπώνεται πάλι το διεθφαρμένο και σπάταλο Δημόσιο τις κρατήσεις από τη δουλειά των πολιτών του.

Γιατί γίνεται όλο αυτό; Γιατί το ελληνικό Δημόσιο ήταν και είναι ανίκανο να διαχειριστεί τις ανάγκες του και τις υποχρεώσεις του, τα έσοδα και τα έξοδά του, επειδή μπλεγμένο καθώς είναι με αρκετούς ανίκανους και διεφθαρμένους λειτουργούς στα γρανάζια της παρανομίας, του λαδώματος και της αφασίας, δημιουργεί το ίδιο την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή απ' όπου στερείται εσόδων.

Για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του κάνει ό,τι και ο μέσος κακοδιαχειριστής: Δανείζεται απ' έξω. Επειδή, όμως, δεν είναι ένας μέσος κακοδιαχειριστής παρά ένας διαχειριστής απατεώνας, καταφεύγει εκεί που καταφεύγουν οι απατεώνες: Στην κλοπή. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.

Η περίφημη ενοποίηση των ταμείων, που ονειρεύεται η κυβέρνηση διά του υπουργού κ. Μαγγίνα, δεν είναι τίποτε άλλο από δύο πράγματα:

Πρώτον, η απόπειρα του Δημοσίου και των εργοδοτών να πληρώνουν λιγότερα στους εργαζομένους με τη μείωση των εισφορών τους, επομένως και των συντάξεων.

Δεύτερον, η απόπειρα του Δημοσίου να πάρει το 10% από τα αποθεματικά των ταμείων δήθεν για να βοηθήσει άλλα ελλειμματικά ταμεία, που είναι ελλειμματικά, επειδή το Δημόσιο δεν πληρώνει τις εισφορές του και επειδή το Δημόσιο επιτρέπει στους εργοδότες να μην πληρώνουν τις εισφορές τους. Δήθεν για να βοηθήσει, επειδή στην πραγματικότητα θα κάνει αυτό που κάνει εδώ και δεκαετίες. Θα πάρει αυτό το 10% και θα το σπαταλάει, βουλώνοντας τις τρύπες της διεφθαρμένης ανικανότητάς του για χίλιες δύο άλλες δουλειές.

Γιατί ορέγεται τα ταμεία το Δημόσιο; Το περίφημο Ταμείο Επιστημόνων, που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση διά του κ. Μαγγίνα, ενώνοντας γιατρούς, μηχανικούς, νομικούς, δημοσιογράφους, τεχνικούς Τύπου, όλους με υγιέστατα ταμεία, θα έχει αυτομάτως συνενωμένη περιουσία 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τις οικονομίες τους: 1,5 δισ. τα ταμεία του Τύπου, 1,5 δισ. των γιατρών, 2,6 των μηχανικών και 11,2 των νομικών.

Η απάτη της κυβέρνησης και του κ. Μαγγίνα φαίνεται περίτρανα απ' αυτά τα νούμερα. Η κυβέρνηση και ο κ. Μαγγίνας διατυμπανίζουν ότι θέλουν την ενοποίηση ώστε να συνεισφέρουν οι ισχυρότεροι στους ασθενέστερους μ' αυτήν. Ποιος θα συνεισφέρει σε ποιον στο Ταμείο Επιστημόνων; Κανείς. Απλώς, με τη ρύθμιση, που συνοδεύει τις ενοποιήσεις και που θέλει το 10% των αποθεματικών να πηγαίνει σ' ένα νέο ταμείο δήθεν αρωγής των ασθενέστερων, η κυβέρνηση και ο κ. Μαγγίνας ορέγονται το 10% των 18 δισεκατομμυρίων του αποθεματικού των, λεγόμενων, επιστημόνων, ανέξοδα, εύκολα και με αυξανόμενο ετήσιο ρυθμό: 1,8 δισ. ευρώ στην τσέπη του κ. Αλογοσκούφη να τα κάνει ό,τι θέλει!

Τα λεφτά, τις κρατήσεις, τις οικονομίες χρόνων 21.500 δημοσιογράφων και τεχνικών, 99.000 μηχανικών, 58.000 νομικών και 93.000 γιατρών και υγειονομικών. Σύνολο 271.000 εργαζομένων.

Αυτή, όμως, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ξεκινάει από τα glamorus επαγγέλματα η κυβέρνηση για να ελεεινολογήσει επάνω τους και να πουλήσει φτηνή προπαγάνδα στο λαό, ότι παίρνει από τους προνομιούχους για να τα δώσει στο popolo. Θα δώσει στο popolo από τις οικονομίες των υπολοίπων, την ώρα που αρνείται να πληρώσει η ίδια τα 9 δισ. ευρώ που χρωστάει στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία του popolo, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να του μειώσει κι άλλο τις ίδη γλίσχρες συντάξεις του!

Είναι βέβαιο, πλέον, ότι αν δεν έχουμε να κάνουμε με απατεώνες έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους. Οι οποίοι ψάχνουν για άλλους ηλίθιους να τους πιστέψουν.

Η κυβέρνηση διά του κ. Μαγγίνα έχει δώσει στο λαό μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθει τι κρύβεται πίσω από τη χρυσόσκονη των επαγγελμάτων.

Να μάθει, ότι ελάχιστοι δικηγόροι βγαίνουν στη σύνταξη -που είναι πενιχρή- και ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν κομπόδεμα στη διάρκεια της δουλειάς τους.

Να μάθει, ότι ελάχιστοι γιατροί βγαίνουν στη σύνταξη που είναι πενιχρή. Η σύνταξη ενός γιατρού είναι ό,τι κομπόδεμα προφτάσει να κάνει από τη δουλειά του. Κι αυτό ούτε οι μισοί γιατροί το απολαμβάνουν.

Να μάθει, ότι ελάχιστοι μηχανικοί μπορούν να ζήσουν με τη σύνταξη του 75% του βασικού μισθού δημοσίου υπαλλήλου στον 20ό βαθμό!

Να μάθει, ότι οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί Τύπου παίρνουν για σύνταξη το 30% του μισθού τους, που δεν ξεπερνάει σε μέσο όρο τα 2.000 ευρώ (ο μισθός) για 6ήμερη εργασία. Οταν δεν μπορείς να βρεις υπάλληλο ή επαγγελματία στη χώρα από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο λαός έχει συνηθίσει να βλέπει τη βιτρίνα και τις μπιρμπιλωτές παρουσίες στο αποβλακωτήριο της τηλεόρασης. Και νομίζει, ότι οι 100 πλούσια αμειβόμενοι δημοσιογράφοι είναι οι 9.938 μισθωτοί του επαγγέλματος, που πηδιώνται χωρίς ωράρια εργασίας απ' το πρωί ώς τη βαθιά νύχτα.

Νομίζει, ότι οι 500 πλούσια αμειβόμενοι δικηγόροι είναι οι 40.000 του επαγγέλματος, που πηδιώνται χωρίς ωράρια και μισθό από το πρωί ώς το βράδυ.

Νομίζει, ότι οι 400 πλούσια αμειβόμενοι μηχανικοί είναι οι 98.000 του επαγγέλματος, που πηδιώνται χωρίς ωράρια και εκτός έδρας, από το πρωί ώς το βράδυ με δύο δουλειές -αν τις βρουν- για να συμπληρώσουν.

Νομίζει ο λαός, ότι οι 10.000 καλοπληρωμένοι γιατροί είναι οι 45.000 γιατροί, που πετάγονται τις νύχτες από ένα τηλεφώνημα για την οστρακιά του Γιαννάκη. Και νομίζει, ότι οι 45.000 γιατροί είναι τα λίγα γαϊδούρια και οι πολυθεσίτες, που λουφάρουν και του πουλάνε εξουσία στα ιατρεία του ΙΚΑ και του ΕΣΥ.

Οι επιστήμονες, που λέει και η κυβέρνηση, έχουνε πλούσια αποθεματικά και φτωχές συντάξεις χάρη στους νόμους, που επιτρέπουν στο ΙΚΑ να δίνει σύνταξη μέχρι και 4.500 ευρώ το μήνα, αλλά σε κανένα από τα πιο πάνω ταμεία πλην των δικαστικών -για ευνόητους εκ του πονηρού λόγους- να δίνει σύνταξη πάνω από 2.500 ευρώ, κι αυτό το ποσό αν κανείς έχει μηνιαίες αποδοχές 6.500! Δηλαδή, 2.200.000 δρχ.!

Γιατί αν επιτρεπόταν στα ταμεία να αξιοποιήσουν τα αποθεματικά τους για να δίνουν τις συντάξεις που μπορούν, σε ποια αποθεματικά θα έβαζε χέρι η κάθε κυβέρνηση με τα ομόλογα και τα θαλασσοδάνεια, για να ξελασπώνει την ανικανότητα και την ανηθικότητά της;

Αλλά, είπαμε. Ο λαός ψηφίζει τις κυβερνήσεις, ο λαός υφίσταται τις κρατήσεις από τις αμοιβές του, ο λαός παίρνει τις συντάξεις.

Οι βουλευτές, εκείνοι που υπουργεύουν και εκείνοι που ψηφίζουν τους νόμους, τρώνε και πίνουν εις υγείαν του κορόιδου, βγαίνοντας πλουσιότεροι απ' ό,τι μπήκαν στο Κοινοβούλιο, θεμελιώνοντας σύνταξη 1.400 ευρώ με μία (!) τετραετία και ανώτατη 4.500 ευρώ, όπως και ο δημόσιος υπάλληλος πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Επιπλέον της σύνταξης του επαγγέλματός τους!

Εις υγείαν του κορόιδου.

*Να λες επιστημονες τους δημοσιογραφους,που το μονο προσον που χρειαζονται για να δουλεψουν ειναι η γνωριμια, ειναι βρισια για την επιστημη.

93 σχόλια:

οι σκιές μιλάν είπε...

"Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους." (Κατάλαβα)

Κείμενο-χείμαρρος.

αθεόφοβος είπε...

Για να μιλάμε και με νούμερα η συνταξη γιατρού από το ΤΣΑΥ μετά από 38 χρόνια εργασίας είναι 1385,83 ευρώ έχοντας πληρώσει από 150 έως 250 ευρώ το μήνα ανάλογα με την ασφαλιστική του κατηγορία.

industrialdaisies είπε...

Γιατί εγώ τώρα σκέφτομαι τόσο έντονα το κίνημα στο Γουδί και τη συγκέντρωση έξω από τα ανάκτορα που έκανε τους φλώρους να τρέχουν και να μην φτάνουν...

Το δυστυχές είναι πως δεν το βλέπω για νέο Γουδί. Γιατί τότε είχαν να φοβηθούν μόνο κανένα ταπεινό σπαθάκι και κανα κουμπούρι. Ενώ τώρα υπάρχουν οι μοβόρικες κάμερες. Σου λέει ο άλλος "τι να γίνομαι θέαμα τώρα για τον πάσα ένα; Αφού το θέαμα το βλέπω και πατώντας το on."

Για αυτό, καιρέ μου. Ακριβώς αυτό το διαζευκτικό για την κυβέρνηση πάει και για το popolo.Ή απατεώνες ή ηλίθιοι.

Και το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" πόσο μα πόσο σύγχρονο είναι... Σε πνεύμα και φρόνημα καιρέ. Δεν το λέω υπεροπτικά, κι εγώ μέσα. Μπράβο μας.

Rodia είπε...

Ενδιαφερον ειναι και το οτι τα ταμεια των επιστημονων ληστευουν συστηματικα τα μελη τους, οπως π.χ. το ΤΣΜΕΔΕ, οπου, αν δεν φροντισει ο ιδιος ο μηχ/κος να διεκδικησει το νομιμο ποσο, λαβαινει κατω απο το μισο της συνταξης που δικαιουται. Πολλοι συντ/χοι δεν το παιρνουν καν ειδηση τι συμβαινει και δεν λαβαινου ποτε το σωστο ποσο συνταξης. Επισης, για οσους το παρουν χαμπαρι, μια και στη χωρα μας δεν υπαρχει "δεδικασμενο", καθε περιπτωση απαιτει και νεα αγωγη. ΦΡΙΚΗ λεμε...

αν δεν ανοιγει ο συνδεσμος: -->>
http://rodiat7.blogspot.com/2007/11/blog-post_26.html

michelan είπε...

Ένα κείμενο που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά
οτι όλοι είμαστε παρτάκηδες...
Μην τυχόν και χάσουμε κάποιο προνόμιο για την πάρτη μας...
Το μόνο που ενδιαφέρει τον καθένα είναι πως να είναι πάντα νικήτρια η ομάδα του - και κατ'επέκταση ο ίδιος...
Οι βουλευτές, οι πολιτικοί, οι δικαστικοί, οι γιατροί , οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι,...
Και το popolo χώρια...
Και με τις ευθύνες στην πλάτη του,
για τα απότοκα των πράξεων όλων των υπολοίπων...χα!
Λες και ο κάθε πολίτης/popolo, εκτός από το να το κάνει συζήτηση στο καφενείο, μπορεί να παρέμβει ενεργά και να αλλάξει τις αποφάσεις των αποπάνω...
Οι αποφάσεις αλλάζουν όταν θίγονται τα συμφέροντα των πιο ισχυρών [ ανώτερη κάστα ? ]...
Για το popolo ισχύει πάντα ο νόμος του Χότζα...
Απούσα η πρόταση για το ενιαίο καλό,
για το πως όλοι μαζί θα, θα , θα...

fuzzy~burlesque είπε...

γιωργο,τα σεβη μου.

just me είπε...

...και τα δικά μου!!

(τι να προσθέσει κανείς άλλο σε αυτό το πλήρες από πολιτική, κοινωνική, ηθική και ενημερωτική άποψη κείμενο, χωρίς να κοκκινίσει από ντροπή).

S G είπε...

κανω μια παρατηρηση που εκανα και αλλου:

ισως μπορει να με βοηθησει κανεις και με το εξης

"1,5 δισ. τα ταμεία του Τύπου, 1,5 δισ. των γιατρών, 2,6 των μηχανικών και 11,2 των νομικών.

...
οικονομίες χρόνων 21.500 δημοσιογράφων και τεχνικών, 99.000 μηχανικών, 58.000 νομικών και 93.000 γιατρών και υγειονομικών."

καλα οι νομικοι συνεισφερουν ενα δυσαναλογα τεραστιο ποσο κατα κεφαλην, σχεδον 10πλασιο των γιατρων, ή μου φαινεται?

Το προβλημα μου φαινεται ξεκιναει απο κει που ο κοσμος ζηταει η συνταξη του να πληρωνεται απο αλλους.

εγω προσωπικα απλα δεν καταδεχομαι να κλεβω κανεναν, ουτε αλλους επαγγελματιες ουτε το κρατος.

Τα δικα μου λεφτουδακια, αντε των συναδελφων μου θελω να μπαινουν στο ταμειο μου και μονο για εμας να βγαινουν απο το ταμειο. Γιατι αν σημερα ζητας ενισχυση απο το κρατος, αυριο δεχεσαι και να στα φαει το κρατος.Και επειδη το κρατος πρεπει απο καπου να βρισκει τα λεφτα και επειδη τυχαινει να βαραει αυτους που δεν αμυνονται, παντα ο κυρ Μητσος την πληρωνει, οπου κυρ Μητσος οχι απαραιτητα ο πιο φτωχος, αλλα σιγουρα ο λιγοτερο φωνακλας και ο πιο αξιοπρεπης. Ε, οχι...

Dralion είπε...

Ειναι ευκολο και ανωδυνο να κατηγορουμε τους ανικανους πολιτικους. Οταν ομως οι πολιτικοι θελουν να πουλησουν την Ολυμπιακη για να μην την πληρωνουμε απο τους φορους μας, βγαινουμε στους δρομους.

Ειναι ευκολο και ανωδυνο να ονομαζουμε τους πολιτικους διεφθαρμενους. Οταν ομως οι πολιτικοι θελουν να υποχρεωσουν τις ΠΑΕ / ΚΑΕ να πληρωσουν τα χρεη τους προς τα ασφαλιστικα ταμεια γεμιζουν οι δρομοι (και οι καλπες) δυσαρεστημενους οπαδους.
Διοτι δεν ειναι δυνατον να επιβαρυνουμε την "ομαδαρα". Πως θα κορδωνεται ο κυριος Μαυρολεφτας για το πρωταθλημα μετα; Το πρωταθλημα που πηρε με τα δικα σας λεφτα.

Αγαπητε Καιρε, εχω καθε εκτιμηση στο προσωπο σου, αλλα πιστευω οτι η αναλυση σου βγαζει λιγακι αστοχα συμπερασματα. Δεν φταινε οι πολιτικοι σε τιποτα. Οι πολιτικοι κανουν οτι τους επιτρεπουμε ειτε οτι τους αναγκαζουμε εμεις να κανουν. Κατα τα αλλα, διακρινονται απο παροιμιωδη αδρανεια.

Πως θα λυθει το ασφαλιστικο προβλημα, αν - πολυ σωστα - δεν θελουμε να χρεωθει κι αλλο το κρατος; Με το να μεινουν τα ασφαλιστικα ταμεια ως εχουν, θα ειναι ολα μελι γαλα;
Πιστευεις οτι ειναι σωστο να πληρωνουμε τις διοικησεις και την γραφειοκρατια 160-200 ταμειων; (κανείς δεν ξερει ακριβως, ποσα ταμεια υπαρχουν). Δεν θα εξοινονομουσαμε μερικα εκατομμυρια, αν πληρωναμε 30 διοικητες, αντι 160;

Herinna είπε...

"Δεν φταινε οι πολιτικοι σε τιποτα. Οι πολιτικοι κανουν οτι τους επιτρεπουμε ειτε οτι τους αναγκαζουμε εμεις να κανουν. Κατα τα αλλα, διακρινονται απο παροιμιωδη αδρανεια".
Σ' αυτό δεν μπορώ να πω, τους έχω δει κατ' επανάληψη να κοιμούνται κι επίσης, όταν ξεσπάνε τα σκάνδαλα των ατασθαλειών τους, όταν δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βουλώνουν, όταν δεν θέλουν να τους βγουν και δικά τους άπλυτα πάλι το βουλώνουν, γενικώς μιλάνε μόνο προεκλογικά και θυμούνται τη λέξη διαφάνεια τότε και άλλες ωραίες λέξεις της ελληνικής γραμματικής. Εγώ λέω λοιπόν την επόμενη φορά που θα θυμηθούν τις ωραίες λέξεις ξανά, να μη τους ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να τις πουν. Να τους χώσουμε στουπιά μέσα στο στόμα, και να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να πάνε στο σπίτι τους. Λέω μάλιστα να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να αδρανοποιηθούν περισσότερο και να μην ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους με το ένα μάτι τους ανοιχτό, να τα έχουν και δυο κλειστά και τα χέρια μέσα σε κάλτσα. Να τους βάλουμε και το νανούρισμα της Μαίρης Λίντα "Κοιμήσου αγγελούδι μου" για να μη βλέπουν εφιάλτες.
Όσο για το ποδόσφαιρο, κρίμα για τον ΠΑΟΚ δεν θα έχει πολλούς Παοκ-τζίδες η κυβέρνηση φαίνεται, αλλιώς θα ήταν η ιστορία μας κι αυτή, η παραδοσή μας βεβαίως βεβαίως, η περηφάνεια του Έλληνα ξεριζωμένου που όρθωσε την Ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα του διωγμού του, αλλιώς θα σου έλεγα εγώ πόσοι θα κορδώνονταν δίπλα στον κύριο Μαυρολεφτά με καμάρι, αλλά φαίνεται κοντράρονται τα συμφέροντα κι εκεί.
Και τώρα με τις πολλαπλές διοικήσεις των ταμείων σωστό κι αυτό αλλά αυτό το πρώτο πληθυντικό με μπερδεύει. Ποιοί ακριβώς θα εξοικονομούσαμε μερικά εκατομμύρια αν πληρώναμε 30 διοικητές αντί για 160; Εγώ; Μαζί με όλους που δουλεύουμε εννιάωρα και είμαστε δηλωμένοι τετράωροι στο ΙΚΑ, δηλαδή αχ θα μας αποδώσει τις άλλες μισές ώρες μας το καινούργιο ταμείο όταν θα μας μείνουν τα λεφτά από τους 160,τι χαρά να πάω να το πω και στους άλλους αγαπητούς Θανάσηδες που πάνε και ψηφίζουν τα μικρά κόμματα τα ζώα, δεν βλέπουν το συμφέρον τους και μόνο να κατηγορούν ξέρουν. Τι να πω ρε παιδί μου, αντί να βλέπουν πως πρόκοψε η Γερμανία αλέθοντας ανθρώπους στις παραγωγικές μηχανές τους ρούφηξε για δεκαετίες και μετά τους παρέδωσε στα νύχια των σκίναρντ και ένιψε τας χείρας της, εμείς εδώ οι οπισθοδρομικοί ακόμα τα βάζουμε με την κυβέρνηση, τους πολιτικούς που τους δώσαμε άδεια να μας πηδήξουν στον ύπνο τους και στην αδρανειά τους, δηλαδή εντολή δια ψήφου, δημιουργούμε κλίμα αναστάτωση με του ψύλλου πήδημα και δεν αφήνουμε τους ανθρώπους να μας ληστέψουν με την ησυχία τους.
Ε τη θέλουμε τη χούντα μας για δεν την θέλουμε; Αυτή δεν είναι η αμέσως λογική ερώτηση; Ή μπας είναι άλλη; Πάντως εγώ δεν αρνούμαι πως τα έχω κοπανήσει και για να μην αναρωτιέσαι για το πόθεν έσχες του κρασιού μου, μου το έστειλε ο μπαμπάς από την Πάρο που δουλεύει το αμπελάκι της θείας που το βρήκε από τον άντρα της που πέθανε κι αυτός είχε πουλήσει δυο μουλάρια για να το πάρει, κι αμα δεν με πιστεύεις πήγαινε ψάξε τα χαρτιά της θείας, αλλά μην πας στο αμπελάκι γιατί εκεί είναι το φιδάκι ο διαμαντής και δαγκώνει. Δικό μου άρα είναι το κρασί. Ορίστε μας.

o kairos είπε...

σκιες,ναι,με το ονομα τους

αθεοφοβε,εισαι σε καλυτερη μοιρα απο τον συναδερφο σου Διονυσο!

industrial,καθε κυβερνηση ειναι καθρεφτης του λαου της.

rodia μου,μηπως πρεπει να το φωναξουμε πιο δυνατα αυτο,γιατι ειναι πολυ σοβαρο;Το δινω για ψαξιμο.

michelan,το κοινο καλο ειναι το συστημα που υπαρχει εδω και χρονια με καθε εργοδοτη και καθε διευθυντη δημοσιου οργανισμου, που δεν κατεβαλε τις κρατησεις του μηνα,να πηγαινει στη φυλακη με τη διαδικασια του αυτοφωρου,οπως προβλεπει ο νομος.Να δεις αν θα ειχαν ελλειμα τα ταμεια.

fuzzy,just you,τα ημετερα.

sg,το συστημα που προτεινεις ειναι ρομαντικα δικαιο και πρακτικα ανεφαρμοστο.Γιατι η μεγαλη πλειονοτητα των εργαζομενων δεν εχει τετοιες αμοιβες,που να μπορουν με τις μηνιαιες κρατησεις να δωσουν και να παρουν καν συνταξη.Μαθηματικα αποδεδειγμενο,μπορεις να το βρεις.Αυτος ειναι και ο λογος,που εφαρμοζεται η λεγομενη τριμερης χρηματοδοτηση.Στο δημοσιο συνεισφερει το δημοσιο και οι εργαζομενοι και στον ιδιωτικο τομεα οι εργοδοτες και οι εργαζομενοι.Ολα αυτα καταβαλλονται πραγματικα απο την υπεραξια της εργασιας των εργαζομενων,που εχουν καθηλωθει εδω και χρονια στο ονομα μιας δηθεν λιτοτητας,ετσι ωστε να μπορουν σημερα οι βιομηχανιες και οι Τραπεζες και το δημοσιο να ανακοινωνουν κερδη απο 150% μεχρι και 500% οι πρωτοι,και μειωση του ελλειμματος κατα 8% το τριτο.Οοοοολα αυτα,απο τη συρρικνωση της πραγματικης αμοιβης των εργαζομενων και απο την αγρια φορολογια μισθωτων και συνταξιουχων,κυριως,που αφηνει την ευγενη ταξη των ελευθερων επαγγελματιων και μαστορων να φοροδιαφευγει στη συντριπτικη της πλειοψηφια.
Η αφεντια μου,για να ερθω στα λογια σου,ειμαι υψηλομισθος,εχω κρατησεις,που φτανουν και στο 20% εδω και χρονια-χώρια τα 42% της εφοριας!-τις οποιες δεν θα παρω πισω ποτε ουτε σαν συνταξη ουτε σαν εφαπαξ,ουτε σαν τιποτε.Ξερω,ομως,οτι αυτο το περισσευμα που δεν θα παρω μπαινει στο ταμειο μου για να παρουν συνταξη αυτοι οι συναδερφοι μου,που δεν εχουν τετοιες κρατησεις,που να τους δινουν συνταξη.Και το αποδεχομαι ευχαριστως.Εχω πληρωσει λοιπον μια φορα για την κοινωνικη πιο δικαιη κατανομη του πλουτου.
Με τον ανωτατο δεικτη 42% πληρωνω για δευτερη φορα ευχαριστως τη συμμετοχη μου στα δημοσια βαρη,την ωρα,που η μιση χωρα φοροδιαφευγει και οι εργοδοτες γεμιζουν τις κοιλιες τους.Δεν θελω να πληρωνω λιγοτερα.Θελω ολα αυτα τα πουσταρια να πληρωνουν αυτα που τους αναλογουν.
Αφου εχω συμμετασχει ηδη δυο φορες στην ισοκατανομη πληρωνοντας το μεριδιο μου,δεν θα ερθει κανενας πουστης να μου δημευσει τις οικονομιες μου.Γιατι,ενω εσυ δεν το εχεις δει,και οι εργοδοτες και το δημοσιο μου χρωστανε.Και σου χρωστανε.Αν συμμετεχεις στην παραγωγικη και φορολογικη διαδικασια.Σου χρωστανε για το μπουρδελο,που ζεις απο το πρωι8 μεχρι το βραδυ και για τη διασπαθηση του δημοσιου χρηματος και για την ποιοτητα της ζωης σου,που δε ζεις.Και που δεν τους εχουμε γαμησει ακομα ορθιους χαρη τους κανουμε.Οι μαλακες.

dralion,μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις το κομματι μου για να δεις ποιους κατηγορω.Δεν ειμαι κανενα μαθητουδι ή αφελης,μητε και πολιτικαντης για να χαριζω καστανα.Ασε που δεν το συνηθιζω.Αδεια αποπλου..

herinna,μαλλον ειναι κακο το κρασι για να σουρχονται χουντες στο μυαλο.Στο λεω υπο την επηρεια τσιπουρου απο το απεναντι χτημα στο χωριο:-)

ΝΙΚΟΣ είπε...

Οι πολιτικοί μας εφαρμόζουν, κακώς και με κακό τρόπο, οδηγίες και αποφάσεις προερχόμενες από την ΕΟΚ, στην οποία τις υπαγορεύουν τα διάφορα υπερεθνικά εξωθεσμικά κέντρα. Αυτούς τους πολιτικούς έχουμε και με αυτούς τους τρόπους προσπαθούν να περάσουν τις επιλογές τους. Στις άλλες χώρες, που και εκεί δρομολογούνται ανάλογες διευθετήσεις, με ποια προσχήματα δικαιολογούν τις επιλογές τους; Εχουν και εκεί να κλείσουν τρύπες της κακοδιαχείρισης στην οικονομία;

o kairos είπε...

νικο,τετοιες παπαριες λενε και στις αλλες χωρες,μην ανησυχεις.Και τις περνανε.

Zaphod είπε...

Πολύ καλό το άρθρο, ( δεν το είχες δημοσιεύσει την Κυριακή στην Ελευθεροτυπία;), ανοίγει μάτια!

Εν τέλει μόλις η (όποια) κυβέρνηση κλέψει τα ταμεία, πουλήσει όλες τις ΔΕΚΟ, μειώσει μισθους και συντάξεις, και άκρη δεν βρει, ΛΕΣ ρε μετά να δοκιμάσει να ...κυβερνήσει (δηλ διαχειριστεί) κιόλας;


Γάμησέ τα λέμε....:-(

Rodia είπε...

Δωστο, δωστο, το παρακολουθω πολυ στενα το θεμα επειδη με ενδιαφερει. Γινονται αγωγες ομαδικες κιολας.
Ενα αλλο θεμα ειναι η σχεση των ταμειων με τις τραπεζες, μεταφερω ενα σχολιο που εκανα στο μπαζ:

«από you πριν 19 λεπτά

Αυτο που δεν εχει συζητηθει ειναι το πως φτασαν τα ταμεια σε αυτο το σημειο. Δεν εχουν περασει και τοσα πολλα χρονια (περιπου 15) που τα ταμεια λαβαιναν τοκο απο τις τραπεζες για τα τεραστια ποσα που κατεθεταν 4%, την ιδια στιγμη που ιδιωτες με πολυ μικρες (σχετικα) καταθεσεις μπορουσαν να ζουν με τους τοκους (καταθεσεων υπο προθεσμια) περιπου 25%. Η Χιος Μπανκ ειχε φτασει να δινει περιπου30% ετησιως, κεφαλαιοποιωντας ανα μηνα τους τοκους! Αρα, βρισκω πολυ λογικη την ενισχυση των ταμειων απο τις τραπεζες. Την τελευταια 15ετια (περιπου) αλλαξε η συμπεριφορα (και οι τοκοι) των τραπεζων. Ολα τα προηγουμενα χρονια (μιλαμε για παρα πολλα χρονια) οι τραπεζες εδιναν πολυ υψηλους τοκους. Σημερα, τα δανεια εχουν μετατραπει σε πηγες πλουτισμου των τραπεζων. Δειτε και κανα ρεπορταζ του Κουλογλου!»

..στο σχολιο γραφω 15ετια, αλλα τωρα δα θυμηθηκα οτι η Χιος Μπανκ εδινε το 30% περιπου το 1998 - 1999 γιατι το ειχα ψαξει τοτε το θεμα.. Αρα, τα πραγματα αλλαξαν σε λιγοτερο απο 10 χρονια. Εχουμε πολυ κοντη μνημη φαινεται!

S G είπε...

"sg,το συστημα που προτεινεις ειναι ρομαντικα δικαιο και πρακτικα ανεφαρμοστο. Γιατι η μεγαλη πλειονοτητα των εργαζομενων δεν εχει τετοιες αμοιβες,που να μπορουν με τις μηνιαιες κρατησεις να δωσουν και να παρουν καν συνταξη.Μαθηματικα αποδεδειγμενο,μπορεις να το βρεις."

μια απο τις λιγες φορες που θα κανω επικληση στην αυθεντια μου, αλλα για να μην χανουμε χρονο, ειμαι πανεπιστημιακός οικονομολογος και αυτο που λες δεν ειναι καθολου αποδεδειγμενο ουτε απλο. Δεν ειδικευομαι στα δημοσια οικονομικα, αλλα αυτα τα θεματα ειναι αρκετα βασικα ωστε να εμπιστευομαι τις σχετικες γνωσεις μου.

Λεφτα για να παρει ο καθενας μας συνταξη, αν τα διαχειριστει καπως σοβαρα, σαφως υπαρχουν. Αλλα αυτο προϋποθετει να ειναι ξεκαθαρο ποσα βαζει και ποσα βγαζει ο καθενας για να μην εχει κινητρο κανεις να κλεψει ή να μην αποταμιευσει αρκετα.

Το ελληνικο συστημα, οπως σχεδον ολα τα ευρωπαϊκα εως σημερα στηριζοταν στην μεταπολεμικη μεγαλη ανοδο των εισοδηματων και αυξηση του πληθυσμου για να δινει γενναιοδωρες συνταξεις με χαμηλες εισφορες. Λογω επιβραδυνσης της αναπτυξης και καθιζησης των γεννησεων αυτο πια δεν ειναι βιωσιμο, πουθενα στην Ευρωπη.

Στην Ελλαδα εχουμε τις επιπλεον τυπικα ελληνικες καταρες της κακοδιαχειρισης (τα αποθεματικα επενδυονται με αθλιο τροπο), προσοδοθηριας (καποιες ομαδες με πολιτικη πιεση κερδιζουν υπερογκες συνταξεις) και απλης απατης (ατομα που δεν δικαιουνται συνταξη ουτε για αστειο παιρνουν διπλη).

Αυτα, σε συνδυασμο με το μεγαλο δημογραφικο μας προβλημα, καθιστουν το ελληνικο συστημα ιδιαιτερα ευαλωτο. Πραγματικα φοβαμαι οτι μια μεγαλης κλιμακας κριση μπορει να χτυπησει την Ελλαδα μεσοπροθεσμα αν δεν βαλουμε μυαλο. Δυστυχως με τα μυαλα που κουβαλαμε και τις κυβερνησεις που εχουμε αν επρεπε να βαλω στοιχημα θα πονταρα στην κριση, οχι στην λυση.

Αυτα και θα προσπαθησω να ετοιμασω ενα εκτενεστερο ποστ με 5-10 στοιχεια...

"Ξερω,ομως,οτι αυτο το περισσευμα που δεν θα παρω μπαινει στο ταμειο μου για να παρουν συνταξη αυτοι οι συναδερφοι μου,που δεν εχουν τετοιες κρατησεις,που να τους δινουν συνταξη.Και το αποδεχομαι ευχαριστως"

η σταση σου σε τιμα. Αν ηξερες ομως σε τι χαβουζα πεφτουν τα λεφτα σου, οχι λογω διαφθορας (που υπαρχει αλλα δεν μπορω να αποδειξω) αλλα λογω απλης και ξεκαθαρης αδιαφοριας/ασχετοσυνης των διοικησεων και απατεωνων "ασφαλισμενων" δεν θα το αποδεχοσουν καθολου ευχαριστα...

"Σου χρωστανε για το μπουρδελο,που ζεις απο το πρωι8 μεχρι το βραδυ και για τη διασπαθηση του δημοσιου χρηματος και για την ποιοτητα της ζωης σου,που δε ζεις"

ευτυχως εχω αφησει το μπουρδελο εδω και 9 σχεδον χρονια, προσφατα αφησα και την ευρωπαϊκη ηπειρο. Λυπαμαι ολους τους Ευρωπαιους που πρεπει να υποφερουν στο ασφαλιστικο λογω συγκυριας, αλλα τους Ελληνες πανω απολα που υποφερουν διπλα, λογω συγκυριας ΚΑΙ λογω αυτης της ιδεοληπτικης σαπιλας σε βαθμο μαλακιας που δεν αφηνει μια λογικη ιδεα να στεριωσει...

ΥΓ μειωση ελλειματος 8% το δημοσιο? αμην και ποτε!

Ανώνυμος είπε...

Σύνταξη δικηγόρου ασφαλισμένου μετά την 1/1/93 με 35ετή υπηρεσία: 450 Ευρώ.
Ναι, σωστά διαβάσατε, ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ!!!
Δηλαδή κάτω από το όριο φτώχειας...
Και για να μην πούμε πόσα δις Ευρώ οφείλει το κράτος στο Ταμείο Νομικών...

Dralion είπε...

Καλημερα,
δεν ξερω τι εχει η Herinna μαζι μου και δεν καταλαβαινω γρυ απο οσα εγραψε. Πουθενα δεν αναφερω την Γερμανια, αλλωστε ολοι οι γερμανοι ξερουμε οτι η Γερμανια ειναι α) μαυρα χαλια και β) εχει χρεωκοπημενο ασφαλιστικο συστημα ( ΔΕΝ ειναι ειρωνια αυτο, κυριολεκτω ). Το να αναφερουμε σε μια κουβεντα περι ασφαλιστικου τις χουντες και τις γερμανικες μηχανες που αλεθουν ανθρωπους, μαλλον κατεβαζει το επιπεδο.

Αγαπητε Καιρε, δεν αμφισβητω οτι δεν χαριζεις καστανα σε κανεναν - αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. Στο κειμενο σου θιγεις 3 θεματα: α) την αισχρη διαχειριση των ταμειων β) την σχεδιαζομενη συνενωση των ταμειων γ) το ασφαλιστικο προβλημα στην Ελλαδα.

Για το (α)-κακη διαχειριση νομιζω οτι δεν φταινε οι πολιτικοι - και ξερω οτι ειμαι μειοψηφια. Ολοι οι υπολοιποι πιστευουν το αντιθετο. Το επιχειρημα μου ειναι, οτι σε οποιονδηποτε εμπιστευοσουν 600 εκατομμυρια / χρονο χωρις ελεγχους, χωρις συνεπειες, πρακτικα "εν λευκω", θα σου ετρωγε τα λεφτα. Οταν το συνολο της ελληνικης κοινωνιας επι 30 χρονια δεν θελει να ελεγξει που πανε τα λεφτα που δινει, μετα σας φταινε οι πολιτικοι;

Για το (β)-συνενωση ταμειων, εχουμε δυο εναλλακτικες λυσεις. Ειτε τα ενωνουμε, ειτε τα αφηνουμε ως εχουν. Αν υπαρχει 3η λυση, ευχαριστως να την ακουσω. Δεν χρειαζεται πτυχιο οικονομολογου - ειναι απλο. Η υπαρξη 160-200 ταμειων σημαινει και μεγαλυτερη γραφειοκρατια και μεγαλυτερη δυσκολια ελεγχου και περισσοτερα εξοδα. Με 20-30 ταμεια θα γλυτωσουμε λεφτα για τις διοικησεις, για την γραφειοκρατια και θα μπορουμε (ασχετα αν εκμεταλλευτουμε την δυνατοτητα η οχι - δες το σημειο α) να τους ελεγχουμε καλυτερα.
Προφανως και απο την συνενωση των ταμειων θα ζημιωθουν καποιοι. Αλλα δεν γινεται ομελετα χωρις αυγα. Αν ολα μεινουν οπως εχουν, η χρεωκοπια θα ειναι μεγαλυτερη και θα ερθει πιο συντομα.

Για το (γ)- ασφαλιστικο προβλημα, παλι τα πραγματα ειναι απλα. Εχουμε το γνωστο δημογραφικο στατους (δεν το ονομαζω προβλημα), και δεν θελουμε να χρεωθει κι αλλο το κρατος. Απο που θα ερθουν τα λεφτα για τις συνταξεις; Μια λυση ειναι να φορολογησουμε κι αλλο τις επιχειρησεις. Μια 2η λυση ειναι να ανεβουν οι φοροι. Μια 3η λυση ειναι να παρθουν τα λεγομενα "αντιλαικα" μετρα, οπως η συνταξη στα 67 π.χ. Μια 4η λυση ειναι να κανουμε οικονομιες - για παραδειγμα συνενωνοντας τα ταμεια περιοριζουμε τα εξοδα.
Δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη λυση για το ασφαλιστικο, αλλα ειμαι σιγουρος, οτι ολες οι λυσεις καπου θα πονεσουν. Στην ουσια οι ελληνες πληρωνουν τα λαθη του παρελθοντος.

Με το να φωναζουμε κατα των πολιτικων και να βγαζουμε καθε προτεινομενη λυση σαν αντιλαικη / αχρηστη, το μονο που καταφερνουμε ειναι να μεινουν ολα στο σημερινο - αθλιο - καθεστως.

Υ.Γ. Μπορει να φαινομαι ακαρδος, αλλα δεν με συγκινουν οι κραυγες του στυλ "ειμαι δικηγορος και παιρνω 200 ευρω συνταξη". Ενας πολιτης - ιδιως ενας δικηγορος - πρεπει να ρωταει και να ελεγχει που πανε τα λεφτα του, ΠΟΛΥ πριν χρεωκοπησει το ταμειο του. Οταν επι 30+ χρονια σκεφτεσαι "εχει ο θεος - ας ειναι καλα το κρατος" ειναι σιγουρο οτι θα την πατησεις.

Rodia είπε...

Αγαπητε Dralion, ειναι γεγονος οτι το κρατος μαζι με τις τραπεζες εκμεταλλευοντουσαν τα χρηματα των ταμειων για μισο αιωνα και βαλε και σημερα που τα ταμεια αντιμετωπιζουν την κριση την οποια (κρατος και τραπεζες μαζι) δημιουργησαν, σφυριζουν αδιαφορα -παλι μαζι. Φυσικα και φταιει η κακοδιαχειριση απο διορισμενους (φιλοκυβερνητικους, για να στεκουν σουζα) διευθυντες των ταμειων, αλλα αυτο δεν οφειλεται στον καθε κυρ Μητσο, ετσι δεν ειναι;
Εχεις απολυτο δικιο οταν γραφεις πως "..το συνολο της ελληνικης κοινωνιας επι 30 χρονια δεν θελει να ελεγξει που πανε τα λεφτα που δινει.." αλλα, οι εισφορες ηταν/ειναι υποχρεωτικες. Αν ηταν στο χερι μου, δεν θα εδινα μια δραχμη και θα φροντιζα να εχω διαφορετικο τροπο ασφαλισης. Δυστυχως ομως, ζω εδω περα. Και το πληρωνω.
(κατι λεγαμε παλια για το... κλιμα!!!)

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Αυτοι διοριζουν τους διευθυντες των ταμειων. Αυτοι εκμεταλλευτηκαν τοσα πολλα χρονια τα χρηματα των ταμειων -ΜΑΖΙ με τις τραπεζες. Ο καθε κυρ Μητσος τι γνωσεις να εχεις ωστε να ελεγξει; Να μην εμπιστευεται τους κυβερνητες του; Τι να κανει;

Σχολιαστής είπε...

Πολύ καλό κείμενο.

Πληροφοριακά οι μηχανικοί πληρώνουν γύρω στις 4000 ευρώ το χρόνο. Οι νέοι μηχανικοί κάτι λιγότερο.

DIONYSOS είπε...

1.υπάρχει καιρός για να γελάσεις και καιρός για να κλάψεις.
Καιρός για να αποκτήσεις και καιρός για να χάσεις.
Καιρός για να αγκαλιάσεις και καιρός για ν΄ αποτραβηχτείς.(klemeno)
2. Μούβαλες ιδέες και έβαλα λίγο τσικουδιά από το Βάμο που είχα. Εβίβα
3. Τόδωσα το κείμενο και με επιμέλεια φρόντισα να το διαβάσουν 3 λούμπεν προλετάριοι νεοδημοκράτες που σιχαίνονται από εμπάθεια να πιάσουν "Ε" στα χέρια τους.Ο ένας ξάδερφος λαλίστατου τέως υφυπουργού, ψιλοδιορισμοί μέσω ΟΑΕΔ κλπ. Μικρό μη στατιστικά σημαντικό δείγμα αλλά με εντυπωσιακή αντίδραση..... Αρχισαν να παίρνουν τα χάπια τους και τις ψιλοαρρώστιες τους πιό σοβαρά, αποφασισμένοι να περπατούν ,να ελαττώσουν το κάπνισμα και να ζήσουν περισσότερο για να την σπάσουν στην "αγαπημένη" τους κυβέρνηση. Δεν θα εκπλαγώ να τους δώ σε κάποια διαδήλωση γιατί ο περίπατος κάνει καλό στην υγεία. Το στοίχημα της επιβίωσης παίζει...

ΝΙΚΟΣ είπε...

Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότεροι με ασυνειδησία....

industrialdaisies είπε...

Όχι ρε γαμώτο, δεν είναι. Δεν το πιστεύω Καιρέ. Εϊναι ενός κομματιού καθρέφτης. Υπάρχουν τόσοι άλλοι ακόμη. Που δεν καρπώνονται εξουσία media ή θέσης, που δεν πιστεύουν ό,τι τους σερβίρουν. Πόσοι είναι αυτοί; Πολλοί Καιρέ. Δεν είμαστε μόνο καμιά πενηνταριά εδώ μέσα.

Ξέρεις πού κωλύεται όλο αυτό; Στο ότι η δημοκρατία αυτή επιμελώς εξαφάνισε τις μειοψηφίες. Κανένας σεβασμός σε αυτές. Κι έτσι η πλειοψηφία, η οριακή έως πλαστή πλειοψηφία, φτάνει να λειτουργεί ως ομοφωνία. Ε, όχι. Δεν είναι όλοι έτσι. Δεν είναι απαραίτητο να βρούμε πώς θα γίνουν πλειοψηφία η μειοψηφία. Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα επιδρούν οι μειοψηφίες στην δημοκρατία. Και να ακούμε τον λόγο τους. Αν ενώνονταν όλες αυτές οι μειοψηφίες αύριο δεν θα έμενε αυτή η πλειοψηφία των λίγων να κάνει ό,τι θέλει και όπου θέλει. Έλεος.

Σε φιλώ Καιρέ.

Μαριλένα είπε...

Σχολιαστή, έχεις συνυπολογίσει το καινούριο χαράτσι των 80 μηνιαίως του ΤΣΜΕΔΕ?
Κύριε Τετράδη, υπέροχο το κείμενό σας, από τους 'glamorous' κλάδους που βιαίως ενωνόμαστε εσείς κυρίως έχετε φωνή και επηρεάζετε.

passer-by είπε...

Εγώ δεν έχω καμια όρεξη να πληρώνω εισφορά δέκα για να πάρω τρία οταν γεράσω και αν γερασω κι εν τω μεταξυ τα δεκα μου να τα χειριζονται αλλοι και να καρπωνονται τους τοκους, αλλα δε με ρωταει κανεις. Η εισφορα ειναι υποχρεωτικη. Αν δε μου τα κρατουσαν για τη συνταξη θα τα επενδυα πολυ καλυτερα, ωστε να μπορω να τα χαρω καποτε. Οχι σαν τωρα, που και τα πληρωνω και δεν περιμενω οτι θα τα ξαναδω.
Το όριο συνταξιόδότησης είναι παράλογο. Επειδή αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής, δε σημαίνει οτι πρέπει και να εργάζομαι μέχρι τελικού ορίου αλτσχάιμερ.

Ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δε θα εχω, καλη συνταξη δε θα εχω, το οριο ηλικιας μπορει να μη φτασω να το πιασω, τα λεφτα που χρειαζομαι τωρα λογω κοστους ζωης μου τα παιρνουν τα ταμεια και με δουλευουν κι απο πανω. Αν κανω ιδιωτικη ασφαλεια θα φοβαμαι μηπως κυρηξει πτωχευση και παει στο Ν. Δελχί.

Τελικά δε θέλω υγιή ταμεία ούτε συντεχνιακά τεχνασματα και πολιτικάντικα μαθηματικά, θέλω τα λεφτα των κρατησεων του κάθε μήνα μηπως και καταφερω να εχω κατι να τρωω οταν δε θα μπορω πια να εργαζομαι.


ΥΓ. Μεγάλο κείμενο σε αυτό το μπλογκ;

Herinna είπε...

Μια χαρά είναι το κρασάκι της θείας Καιρέ μου. Απλώς προλαβαίνω το επιχείρημα γιατί έχω μάθει τους δρόμους των επιχειρημάτων τόσες φορές που τα άκουσα αλλά αχ δεν μ' έπιασες θα φταίει που εσύ τα κοπανάς με ούζο.
Κι αν νομίζεις ότι δεν θα στο πασάρουν σε πρώτη ευκαιρία σαν επιχείρημα αφού εξαντλήσουν όλα τα άλλα, κόψε το ούζο, αν και μ' αρέσει να σε ατενίζω απέναντι ....άντε γειά μας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΙΟΛΗ Ο ΛΑΛΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Kαι ενώ κάποιοι φουκραροδημοσιογράφοι των χιλίων μεικτά ευρώ είμαστε στο δρόμο κάτι χοντροκαρχαρίες παίζουν μπάλα με τα κεφάλια μας.

O Θανάσης Λάλας, αφού έκανε επιδρομή στην EΡT με το Γκόλυγουντ και τη Δρούζα, τώρα είναι σε άλλο παιχνίδι.

Mε τα λεφτά του εφοπλιστή Πιστιόλη ετοιμάζεται να συστήσει εκδοτική εταιρεία. Tο στήσιμο επιβλέπει η αδερφή του Πιστιόλη, η οποία έχει βρει και τα γραφεία στο Mαρούσι.

Σκοπός είναι να βγάλει κατ' αρχήν μία εφημερίδα FREE PRESS για να χτυπήσει την ATHENS VOICE. Στο όλο εγχείρημα έρχεται από τη LIFO η Zουρναντζή.

Tαυτόχρονα θα φτιάχνει και ένθετα για το Θέμα, και όταν τα πράγματα δέσουν θα πάνε στα εταιρικά έντυπα.

'Oταν νοιώσει δυνατός θα πάει για Kυριακάτικο φύλο, ο καημένος.

'Eχει ψήσει και τον Σπίνουλα που έφτιαξε το in.gr ο οποίος θα φύγει από τον ΔOΛ.

Tον στηρίζει ο Tριανταφυλόπουλος που του δίνει κόσμο. Στο μεταξύ παίζει και η ιδέα ο Tριανταφυλόπουλος να πάρει όλο το Θέμα από τον Αναστασιάδη και να παίξει μπάλα με τον Λάλα. O Θέμος το κατάλαβε, και μια που δεν πάει τον Λάλα μία έχει γίνει έξαλλος.

Ο Λάλας πάει να κάνει την αρπαχτούλα του στα σιωπηλά, και να εκδικηθεί και τον Ψυχάρη. Να βγάλει λεφτά, αλλά λεφτά να μη δώσει.

Διότι για παράδειγμα τα λεφτά από το Γκόλυγουντ ο Λάλας δε τα έδωσε ποτέ στο κόσμο που δούλεψε για αυτόν.

Για ψάξτε τα αυτά με ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ να δείτε τι παίζει, και ανεβάστε το σαν θέμα.

o kairos είπε...

zaphod,για να κυβερνησεις στην Ελλαδα της διαφθορας πρεπει να σπασεις πολλα αυγα.Κι αυτο θελει πολλα αρχιδια και μεγαλη ψυχη.

ροδια,οπως γραφω και στο κομματι,τα χρηματα των ταμειων ηταν ΑΤΟΚΑ στην Τραπεζα της Ελλαδος απο τη δεκαετια του '50 μεχρι το 1993!Μ αυτα πληρωνοντουσαν οι δημοσιοι υπαλληλοι τα δωρα.

sg,σεβομαι την ειδικοτητα σου,αλλα απο επαγγελματικη διαστροφη ξερω τα οικονομικα του ταμειου μας-ως εκ τουτου και αλλων ταμειων-λεπτομερως.Σε διαβεβαιω,οτι μονο με τις κρατησεις των ασφαλισμενων δεν βγαινουν.Τρανο παραδειγμα οι δημοσιογραφοι με υπερογκες κρατησεις καθε μηνα(περιπου 20%!),10.000 ανθρωποι ολοι κι ολοι,και με θετικοτατη αναλογια 5 εργαζομενοι προς ενα συνταξιουχο μεσης συνταξης 1300 ευρω το μηνα.Λοιπον οι κρατησεις μας ειναι 44.000.000 ευρω και οι καταβολες 72.000.000.Αν δεν υπηρχαν οι εργοδοτικες εισφορες των εργοδοτων του επαρχιακου Τυπου και οι απολαβες απο επενδυσεις των αποθεματων (που δεν ειναι πολλες) δεν θα βγαιναμε.Παρε και καταλαβε τωρα τι γινεται με τα αλλα ταμεια,που λιγα ειναι νοικοκυρεμενα.Και,ξερω που πανε οι κρατησεις μου,εκτος απο τη λαμογιά με το ομολογο του Δουκα.Αλλα,αυτη ηταν μια περιπτωση .Δεν πιανει καθε μερα.Δεν αρκουν οι κρατησεις sg,μην επιμενεις.Φταιει το μπουρδελο η Ελλας ασυζητητι.Αλλα,χρειαζεται συνεργασια των ταξεων και κοινη συνεισφορα για να μην εχουμε προβληματα.Κι αυτο δεν ισχυει για την Ελλαδα.Ισχυει για ολο τον κοσμο.Αυτη ειναι η μονη υγιης λυση.Ειτε το καταλαβαινει ο κοσμος ειτε οχι.Στον ιδιο πλανητη ζουμε και δουλευουμε.Να σαι καλα,οπου κι αν εισαι.

ανωνυμε,ετσι ειναι.Και εχουν ευθυνη και τα σωματεια σας σ αυτο,οπως και τα δικα μας.Οπως ολων.

καπεταν dralion το σχολιο μου δεν περιοριζεται εκει που το περιοριζεις.Επομενως δεν μπορω να σου απαντησω για κατι που δεν εχω γραψει ετσι οπως τα λες.Παρακαλω ξαναδιαβασε το,οπως διαβαζεις τους πορτολανους.

σχολιαστη,κατα μεσο ορο;

διονυσε,το κειμενο ειναι τα ελαχιστα,που ωφειλει να ξερει καθε εργαζομενος.Και δεν ειναι κρυμμενα σε κανενα μυστικο αρχειο.Λιγη εφημεριδα να διαβαζει κανεις (εμμεση διαφημιση)τα ξερει.

industrial,ειναι οι 99%.Και ειναι υποκριταρες.Παριστανουν τους αγανακτισμενους,την ωρα που εχουν ραντεβου με τον εργολαβο,που θα τους παει ρευμα στο αυθαιρετο με λαδωμα.Και απο τους 50 εδω μεσα δεν ξερεις ποσοι στην καθημερινη τους ζωη ειναι ετσι οπως γραφουν.Θα εκπλαγεις αμα ψαξεις.Αλλα,ειπαμε.Καθενας κανει ο,τι κανει γιατι ετσι γουσταρει.Δεν παει κανεις για να σωσει τον κοσμο.Να μη σε φτυνεις στον καθρεφτη σε νοιαζει.

μαριλενα,η συνενωση ειναι μια μεγαλη απατη.Οχι επειδη θελει να βαλει χερι στα αποθεματικα.Αλλα,γιατι διαφημιζεται σαν οικονομικη λυση επειδη ξοδευονται,λεει,παραπανω λεφτα για τους πολλους υπαλληλους!Ενω,αν συνενωθουν τα ταμεια θα εχουμε λιγοτερους υπαλληλους,διατηρωντας τα ταμεια την αυτοτελεια τους,συμφωνα με το σχεδιο Μαγγινα.Μας περνανε για μαλακες ή ειναι οι ιδιοι ηλιθιοι;Τι να πεις.

passer by,θα γερασεις ασχημα με το σχεδιο σου.Και θα κακογερασουν και ολοι οι εργατες και οι μισθωτοι,που τα λεφτα τους δε φτανουν ουτε για τα χρειωδη.Σκεψου να μην ειχαν και κρατησεις για μια συνταξη και μια περιθαλψη.Εστω και αυτην.

herinna,δεν πινω ουζο ρε μανουλα μου σου λεω.ΤΣΙΠΟΥΡΟ πινω.Μπας και φταιει το κρασι;:-)

ανωνυμε,χεστηκα για τις αλλαξοκωλιες στον Τυπο και μαλιστα αυτου του επιπεδου.Μια ειδηση ,που μπορω να σου δωσω ειναι οτι το θεμα πουλησε το θεμα στον εαυτο του.Αυτο ειναι χοντρο θεμα.Τι αλλαξε στην ελληνικη κοινωνια;

industrialdaisies είπε...

Το ξέρω Καιρέ. Η συνείδηση είναι το βασικότερο. Όμως εγώ είμαι 24 και ήδη βαρέθηκα (δεν βαρέθηκα ακριβώς, αλλά το βρίσκω εξοργιστικό) να συζητάω από καφενεία μέχρι ιντερνετ για τα χάλια. Νιώθω ότι η ενέργεια χαραμίζεται και ξεφουσκώνει μετά από τόση συζήτηση.

Δεν το λέω για εσένα, και για κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο που εκφράζει την ανησυχία του. Μιλάω για το ότι γενικώς φαίνεται να αρκούμαστε στην λεκτική εκδήλωση αγανάκτησης και μετά οι περισσότεροι είναι σαν να έχουν ξεδώσει, σαν να έχει καταλαγιάσει η οργή και το δίκιο που τους έπνιγε μέχρι πριν λίγο. Ε, λοιπόν, εγώ είμαι 24 και δεν μου είναι αρκετό να μπορώ να κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Θέλω να έχω και αποτέλεσμα. Μπορώ;

Γιατί προς το παρόν σου λέω ότι άντε και τα καταφέρνω να κοιταχτώ και να είμαι σχετικά καλά (λέμε τώρα). Με τόσα νεύρα όμως και συσσωρευμένη ενέργεια τον σπας τον καθρέφτη Καιρέ μου, θρύψαλλα. Δεν είναι αρκετό το να νιώθεις καλά. Ποιος ψάχνει να βρει τι θα μπορούσε να είναι αρκετό; Ποιος ψάχνει να το κάνει πράξη; Μήπως η πλειοψηφία ασχολείται με τον σχολιασμό;

Δεν θέλω να σε ζαλίζω άλλο με τα νεύρα μου.Σε φιλώ και καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

Υ.Γ.: Καιρέ, λύσε μου μια απορία. Το τσίπουρο τι διαφορά έχει από την ρακή; Είμαι εκ του Ιονίου και δεν τα γνωρίζω ετούτα. Άσε που εμένα μ' αρέσει το κρασί και το ούζο. Ανίατη περίπτωση.

κατουρημένη ποδιά.. είπε...

προΒΛΗΜΑ..

Ουράνιο είπε...

Θλίψη...πως να γυρίσω απο τα ξένα...με τι προοπτικές...όχι μόνο σχετικά με τη σύνταξη που μπορεί να πάρω σε 30 χρόνια...αλλά για τη νοοτροπία των συμπολιτών μου...
φοβάμαι...πολύ...

με αγάπη από τας ευρώπας καιρέ μου
Ουράνιο

ΝΙΚΟΣ είπε...

Ρε Γιώργο, αφού η επιδίωξη και το αποτέλεσμα είναι τα ίδια και εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τι σημασία έχει τελικά το πόσο μπουρδέλο είμαστε. Το ζητούμενο, παντού, είναι να φάνε τελικά ό,τι υπάρχει από τα λεφτά των ασφαλισμένων. Το αν οι πολιτικοί μας είναι πιο απαταιώνες ή πιο ανήκανοι από τους έξω και η Δημόσια Διοίκηση μας τριτοκοσμική και διεφθαρμένη, έχει καμιά σημασία;

Haris είπε...

Για όλους αυτούς τους "επιστήμονες", που ψηφίζουν για εκπρόσωπους τους στα συνδικαλιστικά τους όργανα, οι οποίοι είναι οι κολλητοί αυτών που θέλουν να ενοποιήσουν τα ταμεία, μπορείς να πεις τίποτα...
Τίποτα , αγαπητέ...
Τίποτα, μην πεις...
Απλά
Εις υγείαν του κορόιδου.


Ένας "επιστήμονας"...

Σχολάριος είπε...

Νομίζω ότι έχετε μεγάλο δίκιο πρώτα απ' όλα να αποδίδετε ευθύνη στον ίδιο το λαό για την εμπεδωμένη του συνήθεια να αδιαφορεί για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, εκτός κι αν ξεσπάσει βέβαια κάποιο σκάνδαλο, το οποίο θα του προσφέρει την τακτικά επαναλαμβανόμενη και τόσο απολαυστική, χάρη στην αίσθηση ανωτερότητας που τη συνοδεύει, προγραμματισμένη του αγανάκτηση.

pam είπε...

Μια ιδιάιτερη μελέτη για τους βαθύτερους στόχους, δηλαδή για την διαλυση του αναδιανεμητικού συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και της προώθησης της ανταποδοτικής -κεφαλαιοποιητικής εδω:

Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό_Ναξ-Μπ

http://manitaritoubounou.wordpress.com

o kairos είπε...

industrial,το τσιπουρο σε αλλα μερη ειναι ταυτοσημο με τη ρακη και σε αλλα η ρακη ειναι ενα αρκετα πιο γλυκο τσιπουρο.Σε αλλα παλι ειναι το- και οχι η- ρακι.Τελος,στην Κρητη το τσιπουρο το λενε τσικουδια.Αυτα χοντρικα για αρχη.Προσωπικα προτιμω την καλη ρομπολα...

ουρανιο,οσο εισαι μακρυα δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε.Κυριως απο τη γαϊδουριά των συμπατριωτων σου.

νικο,καμμία.Ποιος ειπε οτι εχει.

hari,οι δημοσιογραφοι ειναι επιστημονες ως αλητες ή ως ρουφιανοι;...

σχολαριε,υπογραφω τα γραφομενα σου.

pam,θα το δω.

So_Far είπε...

Καιρέ , όπως κατεβαίνουμε με φόρα εσείς βλέπετε να πιάνουμε πάτο; Γιατί εγώ δεν τον βλέπω και αυτό είναι που με ανησυχεί.. πού είναι ο πάτος του βαρελιού;

KitsosMitsos είπε...

Ξεσπάθωσες. Γιατί συνέχεια κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και τον ωχαδερφισμό.
Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς περιμένει τη σύνταξη για να ζήσει. Όλοι έχουμε πάρει την απόφαση ότι θα είναι πενιχρή, όπως αναφέρεις. Κοιτάμε το κομπόδεμα να είναι από αλλού.
Το θέμα όμως είναι η κοροϊδία. Γιατί να πληρώνω για κάτι που δεν το απολαμβάνω; Αγοράζουμε αέρα και γιατί;

Κάτια Κ. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αδιαφορεί και δεν ενημερώνεται, από τη στιγμή που ψηφίζει εδώ και δεκαετίες τους ίδιους απατεώνες, δεν τρέφω καμία φρούδα ελπίδα ότι κάτι μπορεί να βελτιωθεί σ' αυτή τη χώρα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Υπάρχουν όμως κάποιοι λίγοι ρομαντικοί που ακόμα παλεύουν και αγωνίζονται, διότι έχουν όραμα... Όπως λέει και το τραγούδι, «όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα...». Ίσως αυτοί σώσουν την κατάσταση. Πάντα οι λίγοι την έσωζαν εξάλλου.
Φιλικά,
Κάτια Κ.

S G είπε...

"Δεν αρκουν οι κρατησεις sg,μην επιμενεις"

μα προφανως δεν αρκουν για τα σημερινα εξοδα! αυτο που λεω ειναι οτι τα σημερινα εξοδα ειναι αναιτια υψηλα, λογω κακης διαχειρισης, προωρων συνταξιοδοτησεων και απλης απατης.

Επιπλεον τα σημερινα εσοδα προφανως θα ειναι χαμηλα μια και κανεις δεν εχει κινητρα να πληρωνει. Συνταξη θα παρει ουτως ή αλλως.

Το συστημα πληττεται απο την ελληνικη κακοδαιμονια, αλλα παντα υπαρχουν εξυπνοι τροποι να μειωνεις ενα προβλημα οσο βαθια ριζωμενο και να ειναι στην συμπεριφορα των ανθρωπων. Στο ασφαλιστικο ο περιορισμος των δαπανων και η εισαγωγη καποιας ατομικης ευθυνης στον καθορισμο των συνταξεων (τοσα εδωσες- καπου τοσα θα παρεις) ειναι σιγουρη λυση και πιθανοτατα η μονη.

Μια σημειωση περι ατομικης ευθυνης: δεν πιστευω οτι η αλληλεγγυη προς αλλους συνανθρωπους ειναι περιττη ή ασημαντη. Αλλα σημερα το συστημα δεν ειναι αλληλεγγυο προς τους φτωχους και αδυναμους, ειναι προς τους τεμπεληδες και κλεφτες. Αυτο ειναι κατι που δεν μπορουμε να ανεχομαστε. Γιαυτο ειναι απαραιτητο ενα συστημα που η τεμπελια πληρωνεται και η απατη ειναι δυσκολη, και αυτο το συστημα πρεπει να εχει ατομικη ευθυνη μεσα.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Διερωτώμαι επομένως, Γιώργο μου, αν η όλη συζήτηση γίνεται σε σωστή βάση, αφού το κυρίαρχο δεν είναι αν και κατά πόσον απατεώνες και ανίκανοι είναι (που είναι), όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν τα αποθεματικά των ταμείων μας μέχρι τώρα, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να "φάνε" τα λεφτά των εργαζομένων σε διεθνές επίπεδο και να οδηγήσουν τον κόσμο στις ιδιωτικές εταιρείες. Κάποιοι από ανεξέλεγκτα εξωθεσμικά κέντρα, που υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους στην Κοινότητα και αυτή στις Εθνικές Κυβερνήσεις. Το πρόβλημα κατά συνέπεια εντοπίζεται στην ενδοτικότητα των κυβερνήσεων όλων των Ευρωπαϊκών, κυρίως, χωρών και στην αδυναμία ή έλλειψη πολιτικής βούλησης των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων να αντιδράσουν σε κάθε χώρα.
Για τη χώρα μας πιστεύω πως με την ένταξη στην Κοινότητα εκχωρήθηκε μεγάλο μέρος εθνικής κυριαρχίας, στο οποίο αν συνυπολογίσουμε το μικρό ειδικό βάρος της σα χώρα και την ανυπαρξία πολιτικών δυνάμεων ικανών να αντισταθούν, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως το χειρότερο είναι αναπόφευκτο.
Πρέπει μάλλον να περάσουμε ένα νέο μεσαίωνα για να ξανάρθει η Αναγέννηση...

Σχολάριος είπε...

Κατ'αρχάς να απολογήθω εξ αρχής απ'τον Νίκο, διότι ενδεχομένως το σχόλιο μου θα φανεί αυστηρό. Το τελευταίο που θα επιθυμούσα θα ήταν να το πάρει προσωπικά. Βρίσκω απλά στην παρατήρησή του μια αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις.

Τούτη η στάση που εκδηλώνεται με το σχόλιο του Νίκου είναι οπωσδήποτε η πιο καταστροφική. Εννοώ την αφ'υψηλού παραίτηση. Αφού προτείνεται μια οπωσδήποτε νεφελώδης και καθ'όλα αμφισβητούμενη ιστορική εξήγηση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάθε πράξη, κάθε δράση είναι μάταιη, διότι η συντριβή είναι δήθεν αναπόφευκτη. Τίποτα δεν θά'ταν πιο βολικό για τους ιθύνοντες απ'την διάδοση και την εμπέδωση μιας τέτοιας στάσης. Ο Νίκος μάς λέει: είτε το α κάνουμε, είτε το β, ίδιο το αποτέλεσμα: η καταστροφή, ο νέος μεσαίωνας. Αφού ο νέος μεσαίωνας είναι αναπόφευκτος, τότε το καλύτερο πού'χουμε να κάνουμε, κατά την άρρητη συλλογιστική του φίλου Νίκου, θά'ναι να κάτσουμε ήσυχοι και υπομονετικοί μέχρι νά'ρθει (από μόνη της κι αυτή, ασφαλώς) η Αναγέννηση. Βέβαια, θα αντέτεινε κανείς πως εμείς μολονότι γνωρίζουμε ότι αναπόφευκτα θά'ρθει ο μεσαίωνας κι ότι οι ιδέες και οι πράξεις μας θά'ναι κατ'ανάγκη τζούφιες, παρ'όλα αυτά θα επιμείνουμε, σαν νέοι δονκιχώτες, γιατί είμαστε τάχα μου ρομαντικά παλικάρια ηρωικής κράσης. Μόνο που και πάλι το μόνο που κάναμε είναι να στέψουμε την αφεντιά μας παλικάρι του γλυκού νερού.

Το ζήτημα που έχουμε μπροστά μας ούτε προδικασμένη κατάληξη έχει, ούτε είναι αγώνας για δονκιχώτες. Τόσο ο Καιρός, όσο κι o SG κατέθεσαν απόψεις, που πρέπει να μας βάλουνε σε σκέψεις. Μπροστά μας έχουμε ένα πολιτικό διακύβευμα που δεν χρειάζεται επιπόλαιες εξάρσεις ηττοπάθειας και παλικαροσύνης. Κάποιοι θα τουν δουν για καθήκον τους ως πολίτες να ενημερωθούν για το ζήτημα, να κουβεντιάσουν κι ανάλογα να δράσουν. Αλλά κι αν το δουν απλά σαν συμφέρον τους ως ιδιώτες, πάλι το ίδιο θα πρέπει να κάνουν.

Νομίζω πως και σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουμε τόσο ανάγκη από εκρήξεις αγανάκτησης, μοιρολατρίας ή αισιοδοξίας, αλλά κάτι πολύ πιο απλό, αλλά πολύ πιο δύσκολο, κι ενδεχομένως βαρετό: να ενημερωθούμε, να κουβεντιάσουμε και να προτείνουμε λελογισμένες διαπιστώσεις και λελογισμένες ιδέες.

Φιλικά

d είπε...

Και μιας που μαζευτήκανε αρκετοί από το χώρο σου Καιρέ, (σε διαβάζω εδώ και χρόνια) ακούστε και τα καλύτερα: μακάρι, ΜΑΚΑΡΙ να ήμασταν όλοι εμείς στο χώρο του τύπου τόσο τυχεροί ώστε να παίρνουμε κοντά στα 1000 ευρώ για τη δουλειά που κάνουμε, όπως είπε κάποιος παραπάνω..
αλλά πολλοί από εμάς στα 24 και στα 25 μας είμαστε απλήρωτοι σε εφημερίδες περιοδικά και κανάλια και κάνουμε ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΤΖΑ για να παίρνουν τη δόξα και τα φράγκα αυτοί οι 100 που φαίνονται στο χαρτί και στο γυαλί.. δεν είμαστε καν αυτοί οι 9.938 δημοσιογράφοι, εμείς πουθενά δεν φαινόμαστε, και πηδιόμαστε εξίσου.. τα χρήματα είναι ελάχιστα και η απάιτηση για ασφάλιση παράλογη.. στην καλυτερη περίπτωση δελτίο παροχής υπηρεσιών. "τζάμπα κι αν σ αρέσει" λένε οι αξιότιμοι του τύπου και της τηλεόρασης, και "στο μέλλον θα.." και "όπου πεις ότι δούλεψες εδώ θα σε πάρουν κατευθείαν.."

Ένα χρόνο ήταν φίλος στα αθλητικά της Ε χωρίς φράγκο κ υστερα απλά.. τον διώξανε..

Και μιας ου είπατε για το Λάλα, ο κ. Λάλας όταν είχε έρθει στη σχολή για μια διάλεξη, (επικοινωνία και ΜΜΕ του Καποδιστριακού) εξεπλάγη όταν του είπαν κάποιοι ότι είναι απλήρωτοι εδώ και χρόνια στην ΕΡΤ και στα ΝΕΑ.. πρώτη φορά το άκουγε ο άνθρωπος.. τον σοκάραμε..
και άντε μας λένε "τι τα θες τα ένσημα; εσύ τώρα ξεκινάς καριέρα" και αύριο θα μας πούνε "δεν έχεις ένσημα.."
Αγαπητέ καιρέ, καλά τα λες και λίγα λες, φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι, ίσως πολυλόγησα για άσχετους λόγους αλλά αυτό το Μ.Ο. 1000 ευρώ με ερέθισε..
νομίζω αξίζουμε κι εμείς μνεία.. είμαστε παντού κι ας μη φαινόμαστε κ είμαστε τα χειρότερα.

ΥΓ. δν γράφω το όνομα μου για ευνόητους λόγους - αυτή η σημερινή ελευθερία του λόγου..

Συνεχίστε έτσι

o kairos είπε...

so far,δεν υπαρχει πατος στο βαρελι,μην ανησυχεις.Ο ανθρωπος μπορει να φτασει πιο χαμηλα απο καθε κατωτατη υποσταθμη.

κιτσιμιτσο,να πληρωνουμε.Αλλα να παιρνουμε.Να διεκδικουμε το δικαιωμα μας.Να μην υποτασσομαστε μοιρολατρικα στην επιβολη της εξουσιας.

sg,φυσικα και θα με βρεις συμφωνο στην ατομικη ευθυνη,οπως φαινεται και απο το κοματι μου αλλωστε.Θα ηθελα σε παρακαλω να μου αναλυσεις ενα ταμειο ιδεατο κατα την αποψη σου,που μπορει να ανταπεξελθει στις αναγκες των ασφαλισμενων του.Αφου εισαι επεισμενος οτι μια δικαιη λυση ειναι εφικτη θα ηθελα πολυ να τη διαβασω.Με αναλυτικα πραγματικα νουμερα,οπως σου ανεφερα τιυς δημοσιογραφους.

νικο,η αναλυση σου ειναι σωστη κατα τη γνωμη μου,αλλα το ζητουμενο παραμενει στο ερωτημα του Λενιν ακομα:Τι να κανουμε.
Και μαλιστα παραμενει χωρις τις αντικειμενικες συνθηκες εοι Λενιν.
Αλα,επι χωλαινειν.

σχολαριε,εχω την ιδια αποψη με σενα και σε ευχαριστω για την Καντιανη παρεμβαση.Ισως αδικεις λιγο την προθεση του νικου,αλλα ειναι αρκετα υπευθυνος ωστε να υπερασπιστει τα γραπτα του.

d,δεν βλεπω το λογο που δεν γραφεις το ονομα σου.Δεν ξερω αν σε παρηγορει οτι ξεκινησα 3 χρονια ΑΜΙΣΘΟΣ και 2 χρονια ανασφαλιστος,χωρις κρατησεις,συνολο 5 χρονια δουλος.Δεν μου λεει τιποτε αυτο.Αντεργατικο και παρανομο,ναι.Δεν παραπονεθηκα ποτε.Η δημοσιογραφια δεν ειναι ενα επαγγελμα σαν τα υπολοιπα.Ειναι ψωνια ή δεν ειναι τιποτε.Ειναι τζαζεμα ή ειναι δημοσιουπαλληληκι.Ειναι μια κακοπληρωμενη σκατοδουλεια,με ορους στρατιωτικης θητειας συχνα,καταδικασμενη στην αποτυχια αν το πρωτο πραγμα που σε νοιαζει ειναι ποσα παιρνεις.Η δημοσιογραφια ειναι κατ αρχην ποσα δινεις.Αλλιως κανε αλλη δουλεια.Εχεις δικιο με τη στενη εννοια του εργαζομενου.Δεν ειναι για εργαζομενους η δημοσιογραφια.Ειναι για πουτανες,για τραβεστι και για εθελοντες γαμημενους.Και δε μιλαω για τους 100 γκλαμουρατους.Μιλαω για τους Δημοσιογραφους.Με δελτα κεφαλαιο.Μπορει να σε απογοητευσα,αλλα,πιστεψε με,εισαι τυχερος μ αυτα που εχεις και εχω περασει τρισχειροτερα.Δεν παιζεται ετσι το παιχνιδι.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Φίλε Σχολάριε, σε καμιά περίπτωση δεν είπα, ούτε φυσικά εννοώ πως «κάθε πράξη, κάθε δράση είναι μάταιη, διότι η συντριβή είναι δήθεν αναπόφευκτη». Αντίθετα πιστεύω, πως έχουμε όλοι την υποχρέωση να αγωνιζόμαστε πάντα, ο καθένας φυσικά στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Η άποψη μου, πως η προοπτική δεν είναι καθόλου αισιόδοξη, προκύπτει από την εκτίμηση της σημερινής κατάστασης στην κοινωνία και των μειωμένων ως ανύπαρκτων αντιδράσεων που παρατηρούνται. Ασφαλώς επίσης δεν είμαι κατηγορηματικός για τις κοινωνικές εξελίξεις, για τις οποίες άλλωστε δεν μπορεί να είναι κανένας, αφού αυτές καθορίζονται από πολλές και απροσδιόριστες εν πολλοίς παραμέτρους.
Αυτό που ήθελα να πω στον οικοδεσπότη είναι αν κάνουμε καλά που εστιάζουμε την όλη αντιπαράθεση στις απατεωνιές και την ανεπάρκεια των κυβερνήσεών μας, αντί να λέμε στον κόσμο την πραγματική αιτία της κλοπής. Βεβαίως μαντεύω τον αντίλογο του οικοδεσπότη: εμείς αυτούς εκλέξαμε να μας κυβερνήσουν και απ’ αυτούς απαιτούμε να προασπίσουν τα συμφέροντα μας. Γι’ αυτό ανταπάντησα έμμεσα για τη δεδομένη εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας μετά την είσοδο μας στην ΕΟΚ.
Σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολογίας σε ένα καλοπροαίρετο και τεκμηριωμένο σχόλιο.

michelan είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτή την απάντηση σου στον/στην d,
πρέπει να την ξαναδιαβάσεις...

Για ενδοσκόπηση...

Υπερασπιστής του Κεφαλαίου;

Εσύ που με τα γραπτά σου υποστηρίζεις τα δικαιώματα του populus;

Μεταξεταστέος...!!!

ΝΙΚΟΣ είπε...

Γιώργο, ο Λένιν... στο Παρίσι!

o kairos είπε...

michelan,στη ζωη μου δεν δουλεψα για κανεναν εργοδοτη.Δουλευω γιατι μ αρεσει.Οταν δεν μ αρεσει παραιτουμαι και φευγω.Αυτο εχω κανει μεχρι τωρα και αυτο εχω πει και στον μακαριτη τον Μποτση,και στον Μπομπολα και στον Τεγοπουλο.Ευθεως.Με δεχονται και με πληρωνουν- λιγοτερα απο οσο τους δινω- οπωσδηποτε,γιατι,οπως εχω πει και στον εν ζωη Τεγοπουλο δεν εχουν τα λεφτα που χρειαζονται για να με πληρωσουν-γιατι ειμαι ο καλυτερος στη δουλεια μου.Επειδη τη γουσταρω.Ας μη μιλησουμε για την υποστηριξη που μου εχει δωσει το συνδικαλιστικο μου οργανο,σε αντιθεση με την υποστηριξη,που του εχω δωσει εγω παντα.Και μαλιστα για δυσκολες δουλειες.Εγω φωναζω μεσα στις εφημεριδες και το κανω πραξη κι ολας,το υπερασπιζομαι,οτι οι εφημεριδες δεν υποκεινται στους ιδιοκτητες.Υποκεινται στους συντακτες τους.Αλλα,αυτο θελει συντακτες μ αρχιδια να το υπερασπιστουν.Τις φιλεργατικες παπαρες τις αφηνω γιαυτους που τις πιπιλανε,και που ειναι σχεδον παντα αυτοι που προσφερουν τη χειροτερη και τη λιγοτερη δουλεια.Με τις απαραιτητες εξαιρεσεις βεβαια,που απλως επιβεβαιωνουν τον κανονα.

Pan είπε...

Σκέφτομαι να σου γράψω από την ημέρα που διάβασα το κείμενο στην εφημερίδα.

Λοιπόν: Τυγχάνει να γνωρίζω εργαζόμενους σε εφημερίδες οι οποίοι καλύπτονται από το ταμείο σας.

Άρα γνωρίζω κάποια πράγματα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πείθεται ο κόσμος ότι τα πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια.

Και γι'αυτό αποκλειστικοί υπεύθυνοι είστε οι ίδιοι.

michelan είπε...

Καιρέ,
δεν αναφέρθηκα στο δικό σου Εγώ
γύρω από το οποίο τόσο έντονα έχει επικεντρωθεί η απάντηση σου...
Μίλησα για αυτό που θέλεις να δείχνεις στους άλλους με τα γραπτά σου...
Όταν μάλιστα δηλώνεις οτι δεν εξαρτιόσουν και δεν εξαρτάσαι από τους ιδιοκτήτες,
και επειδή πέρασες και εσύ την περίοδο της εργασιακής εκμετάλλευσης,
το λιγότερο που περίμενα να υποστηρίξεις ανοικτά θα ήταν όταν προσλαμβάνεται κάποιος να παίρνει τα βασικά,
και αν αργότερα δεν κάνει να τον αφήνουμε να ψάξει αλλού για την τύχη του και τα ταλέντα του...

Το οτι η δημοσιογραφία δεν είναι δουλειά είναι πολύ αλαζονική διαπίστωση...
Όχι μόνο δική σου,
αλλά και ολόκληρου του κύκλου που το υποστηρίζει...
Η Ιατρική είναι δουλειά;
Η Εκπαίδευση είναι δουλειά;
Η Συλλογή Απορριμάτων είναι δουλειά;

Το οτι είσαστε το κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που γράφει για τα του δήμου και κρίνει και ερευνά,
δεν έχει να πει τίποτα παραπάνω από το ότι επιλεχθήκατε γι'αυτό το σκοπό γιατί είχατε τα ανάλογα προσόντα...

ΝΙΚΟΣ είπε...

Αν μου επιτρέπετε να παρέμβω στην αντιπαράθεση σας με τον michelan, πιστεύω πως δεν μπορείς με κριτήριο τα δικά σου δεδομένα να γενικεύεις. Δεν μπορείς να είσαι τόσο σκληρός για ένα νέο που μπαίνει στο επάγγελμα, επειδή εσύ είχες το τσαγανό και τις αντοχές να παλέψεις σκληρά. Μου θυμίζεις τον Μάνο που προσπαθούσε να πείσει τον μακαρίτη τον Κομίνη για τα καλά της ελεύθερης αγοράς, φέρνοντας του παράδειγμα τον ίδιο το Κομίνη! Επίσης πιστεύω πως κάθε επάγγελμα, χωρίς να είναι ή να το βαφτίζουμε λειτούργημα απαιτεί, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ισχυρές ηθικές αντιστάσεις. Θέλω να πω πως σε κάθε επαγγελματικό χώρο για να είσαι σωστός πρέπει να έχεις αρχίδια και αυτό δεν το απαιτώ από τον κάθε εικοσάρη αλλά από τον σαραντάρη και τον πενηντάρη, που έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν και να ανοίξουν το δρόμο στον καλό και έντιμο νέο.
Και για να αποφορτίσουμε το κλίμα, αυτό με το Λένιν στο Παρίσι το ξέρεις;

o kairos είπε...

pan,προσωπικα αδιαφορω για το τι γνωριζει και τι δε γνωριζει ο κοσμος για το ταμειο μας.Δεν ειναι γραφειο δημοσιων σχεσεων το ταμειο μας.Οι εργαζομενοι του πρεπει να γνωριζουν και οι ασφαλισμενοι του.ΔΣΤΥΧΩς Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΟ,ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΝΤΙΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥς ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙς ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,αλλα με τα παραθυρα των δελτιων των οχτω.Τα κεφαλαια κατα λαθος...

o kairos είπε...

michelan kai niko,κατεβαζετε μια υπαλληλικη συλλογιστικη,που ειναι και η συλλογιστικη ολης σχεδον της χωρας που εμενα μου προκαλει εμετο.Αμα ο υπαλληλος παρει αυτα που προβλεπει η συλλογικη συμβαση εχει πληρωθει;Εχει αμοιφθει ο κοπος του;Εχει αξιολογηθει δικαια η δουλεια του;Πρεπει να ειναι ικανοποιημενος;Αρκει να διεκδικησει την επομενη καλυτερη συλλογικη συμβαση για να εχει ικανοποιηθει η αμοιβη του εναντι της δουλειας του;
Αυτες ειναι δουλικες συλλογιστικες για τα δικα μου μετρα.Αμοιβεται ποτε ικανοποιητικα η δουλεια ενος που δουλευει σκληρα;Οχι.Ενος που δουλευει τιμια;Οχι.Ενος που δουλευει παραγωγικα;Οχι.Ωστε ,ας εχουμε τουλαχιστον το μινιμουμ,που αρκει για να ισοπεδωνει το λαμογιο και τον αχρηστο με τον αξιολογο για να ειμαστε ικανοποιημενοι!!Πολυ δημοσιουπαλληληκι μυριζει και δε συμφωνω καθολου.Για μενα οι ανθρωποι και ο κοπος τους αξιζουν περισσοτερο απο τα ψιχουλα που δινει ο καθε εργοδοτης και που εσας σας ικανοποιουν.Και αυτο αφορα ολες τις δουλειες./Οχι σαν νοοτροπια συλλογικων συμβασεων.Αλλα,σαν νοοτροπια που καλλιεργειται στους εργαζομενους.Για να τους νανουριζει.Εγω εχω απαιτησεις και απο τον εαυτο μου και απο τους συναδερφους μου.Μεγαλες.Και δεν τις υποβαθμιζω στο ονομα καμιας δημοσιουπαλληλιστικης νοοτροπιας.Δεν πληρωνεται η δουλεια μας.Οσα και να πληρωθει.Αν εσεις πιστευετε οτι μπορει να πληρωθει,καλα κανετε.Απλως διαφωνουμε.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Είναι απολύτως βέβαιο πως υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη θεώρηση των πραγμάτων. Κατ’ αρχάς προσωπικά δεν υποτιμώ καθόλου τη δουλειά σου, δεν κάνω συγκρίσεις ούτε μπορώ να την αποτιμήσω οικονομικά. Πόσοι όμως την κάνουν καλά σαν εσένα και πόσοι απ’ αυτούς έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει; Από την άλλη μεριά αυτό δεν είναι το παραμυθάκι που πλασάρει η ελεύθερη αγορά σήμερα στους πιτσιρικάδες των 500 και 600 ευρώ; Εσύ είσαι καλός είσαι στέλεχος, γραφτούς στ’ αρχίδια σου τους άλλους και θα προχωρήσεις. Πόσοι σαν εσένα προχώρησαν; Ίσως σε μια κοινωνία κοινωνικής αλληλεγγύης θα είχα λιγότερες αντιρρήσεις, όμως σήμερα που παραμονεύει ο Καιάδας για τους νέους, είμαι και θα είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Να είσαι σίγουρος πως η μονιμότητα είναι που δίνει το ανάστημα στον (έναν απ’ τους λίγους) δημοσιοϋπαλληλάκο να προασπίσει το συμφέρον σου, το συμφέρον του συνόλου κόντρα σε άνομες πιέσεις και σχεδιασμούς. Η όλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο όνομα της βελτίωσης λειτουργίας των υπηρεσιών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ με τις αλλαγές στους κανονισμούς, το μόνο που στοχεύει, αν το ψάξεις, είναι στην αύξηση των δυνατοτήτων παρέμβασης των πολιτικών ηγεσιών και στην ελαχιστοποίηση της αντίδρασης των υπαλλήλων. Δυστυχώς όσο και να διαφωνείς η διαδικασία εκχώρησης των δραστηριοτήτων του κράτους περνάει από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απαξίωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

michelan είπε...

Μην αποπροσανατολίζεις την κουβέντα!

Άν σαν κλάδος καταργείται τις συλλογικές συμβάσεις για να δώσετε παραπάνω,
θα σας έχουμε για παράδειγμα...

Εσεις καταργείται τις συμβάσεις για να εκμεταλλευτείτε την 'κάψα' μιας μερίδας νέων,
δίνοντας για αντάλλαγμα την δόξα οτι δούλεψαν πλάι σας...

Παράδειγμα προς αποφυγή...!!!

Με την δικαιολογία οτι η δουλειά σας δεν πληρώνεται!!!

Εσύ που είσαι καλός στην ιστορία θα ξέρεις σε τι εποχές μας γυρίζει αυτό και πόσοι αγώνες γίνανε για να καταργηθεί...

Η ισονομία λέει οτι ξεκινάνε όλοι από μια συμφωνημένη βάση και στην πορεία ο καλός θα ξεχωρίσει...
Οι υπόλοιποι θα μείνουνε για πάντα στο βασικό και πολύ πιθανόν χωρίς δουλειά...

Πιό πάνω μιλάς για δικαιώματα και υποχρεώσεις...

ΥΓ.@ νικοσ

Είχε πάει και
στην Γενεύη
...στη Βιέννη
......στο Βουκουρέστι
αλλά η καλύτερη επίσκεψη του ήταν
στον Παράδεισο...;)

ΝΙΚΟΣ είπε...

@ michelan
Καλό! Δεν ήξερα τις άλλες παραλλαγές. Ελπίζω ο οικοδεσπότης να εκτιμήσει το χιούμορ μας και να μην είναι τόσο αυστηρός στις κρίσεις του. Καλήνύχτα σε όλους.

o kairos είπε...

νικο,δεν μιλαω για τη δικη μου δουλεια,μιλαω για τη δουλεια ολων.Και δεν υπερασπιζομαι την καταργηση των συλλογικων συμβασεων,που πολλες εχουν κατακτηθει με αιμα,αλλα υπερασπιζομαι το δικαιωμα των εργαζομενων να ειναι καλα αμοιβομενοικαι να το πιστευουν κι ολας οτι πρεπει.Οχι να κοιμουνται πανω στις συλλογικες συμβασεις./Δε μου φτανει το υπαλληλικι,πανω στο οποιο πατανε οι εργοδοτες για να κρατανε τις αμοιβες εκει που ειναι.Η δικη σας συλλογιστικη βοηθαει σ αυτο.Και μαλλον διαφωνουμε εντελως στους δημοσιους υπαλληλους.Αν η χωρα ειναι τρακοσια χρονια πισω ειναι οι κυριοι υπευθυνοι.Στην πλειοψηφια τους κηφηνες και αντιπαραγωγικοι,αυταρχικοι και σατραπες προς τους αλλους εργαζομενους πολιτες,οι μισοι διεφθαρμενοι στην υπηρεσια,διορισμενοι γλειφοντας ερποντας και με τα κερατα τους οι περισσοτεροι.Μαλλον δεν νταλαβεριζεσαι με δημοσιες υπηρεσιες για να ξερεις.Ολα αυτα,την ωρα που ο ιδιωτικος τομεας γαμιεται παντου στη δουλεια.Με αμοιβες κολλημενες στο αλλοθι της δημοσιουπαλληλικης αυξησης και συμβασης λιτοτητας καθε χρονο,χωρις χαριστικα επιδοματα και λαμογιες.Ειναι ντροπη και η μονιμοτητα και η νοοτροπια του δημοσιου.Που δεν δινει κανενα αναστημα σε κανεναν.Ελαχιστοι υπερασπιζονται τα συμφεροντα μας.Μας εχουν γραμμενους εμπρακτα καθε μερα.Πηγαινε σε ενα ΙΚΑ σε μια εφορια σε εναν οργανισμο σε μια υπηρεσια οποιαδηποτε να φας το πακετο και ξαναπες μου.Τους εχω ζησει κι εγω και ολος ο λαος στην πλατη μας.Με τη φορολογια μας.Ο Λενιν,που τους εζησε κι εκεινος,τους χαρακτηριζε ακομα χειροτερα απ ο.τι εγω.Διαβασε.Κι αυτους και ολο το λαμογιλικι του δηθεν προοδευτικου τομεα της μικροαστικης ταξης.Και τους εβριζε και απο το Παρισι και απο τη Γενευη και απο τη Βιεννη.Εδω εχουμε μαθει να χαιδευουμε αυτια.Γιαυτο ειμαστε κωλοχανειο.Την καλημερα μου

michelan,δεν απαπροσανατολιζω.Την παω εκει που ειναι.ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΟΥ ΕΔΩ.εΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙς ΜΟΥ.εΠΟΜΕΝΩς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΛΕς "ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΕΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ".Λαθος τα κεφαλαια.Η υπολοιπη απαντηση στο Νικο ειναι και απαντηση σε σενα.Υπ οψιν οτι ο Νικο ειναι μαχητικοτατο στελεχος της καθημερινης παλης.Δεν μιλαει θεωρητικα.

Δημήτρης είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ Η ΔΕΗ, ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΗ;
Καλούμαστε να προβούμε σε μια μυστηριώδη ενέργεια προκειμένου να δηλώσουν κάποιοι την παρουσία τους στη Γη.
Δεν μ’ ενδιαφέρει. Το κλείσιμο του γενικού στα σπίτια μας είναι μια παιδιάστικη σαχλαμάρα για εκατό λόγους που δεν προλαβαίνει κανείς να εξηγήσει.

Η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν οι μπλόγκερς που νομίζουν ότι θα παράξουν πολιτική είναι να σπρώξουν τους καταναλωτές να στείλουν εκατομμύρια μηνύματα στη ΔΕΗ μπας και σώσει κάποτε να μαζέψει τα χρήματα που της χρωστάνε τα Υπουργεία και οι οργανισμοί τους, που δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν, γαμώ τη μαγκιά τους.

Δε μπορεί να φανταστεί λογικός άνθρωπος πόσα εκατομμύρια χρωστάει και στη ΔΕΗ το Κράτος, ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής του κόσμου.

Η ΔΕΗ τα φορτώνει σε μας, γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι. Εντάξει, είμαστε καλοί, είμαστε συνεπείς στις πληρωμές μας, αλλά δεν είμαστε και μαλάκες.

Αν θέλουν το Κράτος να καίει τσάμπα ρεύμα, ας αφαιρέσουν από τους δικούς μας λογαριασμούς τα κρατικά κερατιάτικα. Μπορούμε να τους κάνουμε κι ευκολίες. Εκατό € το δίμηνο.

Ίσως αργότερα οι πολίτες αυτής της χώρας καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και για μήνες επί μηνών να αρνηθούν εκατομμύρια καταναλωτών να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος, όπως ακριβώς κάνει και το Κράτος. Τι θα κάνει τότε η ΔΕΗ; Σε πόσους θα κόψει την παροχή; Έχει να πέσει τότε πολύ γέλιο.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Γιώργη μου το έχουμε ξανακουβεντιάσει και έχουμε διαφωνήσει. Το ψάρι απ' το κεφάλι βρωμάει. Ο υπαληλάκος στο γκισέ έχει την ευθύνη του, όμως μεγαλύτερη έχει ο προϊστάμενος του, που δεν μπορεί, δεν θέλει ή δεν ξέρει να τον ελέγξει. Ακόμα μεγαλύτερη έχει αυτός που επέλεξε αυτόν τον προϊστάμενο και δεν τον ελέγχει. Ακόμα μεγαλύτερη έχει η τμηματάρχης και στη συνέχεια ο Διευθυντής. Τέλος τη μέγιστη και ουσιαστική την έχει ο πολιτικός προϊστάμενος όλων, που ανίκανος να διοικήσει και διεφθαρμένος, επιλέγει συνειδητά, για να κάνει τις λαμογιές και τα ρουσφέτια του, τους πιο πρόθυμους να ενδώσουν, τους πιο ανίκανους και τους πιο διεφθαρμένους. Εχω όπως όλοι μας συναλλαγές με υπηρεσίες και ζω αυτό που ζεις και συ. Ζω όμως και από μέσα ένα τέτοιο μηχανισμό και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως στη περίοδο των 25 ετών της σταδιοδρομίας μου η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που «η ανηθικότητα είναι πλέον αρετή». Και αυτό είναι κάτι που συστηματικά ενσταλάζεται από πάνω. Ο Αρτέμης Μάτσας ωχρειά μπροστά στην ενδοτικότητα και την παντελή έλλειψη συνείδησης όχι για τον πολίτη, τον πελάτη, τον συναλασσόμενο, αλλά για τα ιερά και τα όσια, αν εχουν απομείνει κάποια απ’ αυτά, που δεν αποτιμώνται σε χρήμα. Κάνε το σταυρό σου που η μονιμότητα προστατεύει λίγους απ αυτούς για να περισώζουν τα ελάχιστα που έχουν απομείνει και να μας προστατεύουν στο μέτρο που περνάει απ’ το χέρι τους...
Σε φιλώ
Νίκος

Σχολιαστής είπε...

Καιρέ, μην το λές ούτε στον παπά, που κάνεις μια δουλειά που τη γουστάρεις, πληρώνεσαι αξιοπρεπώς και σε πάνε οι αναγνώστες. Συνήθως, στην Ελλάδα, η καλή δουλειά αντί να παίρνει εύσημα εισπράττει φάσκελα.

Π.χ. και γω γουστάρω τη δουλειά μου, κάθε φορά την κάνω λες και παραδίδω διατριβή (ακριβώς γι' αυτό δεν πληρώνεται) και βλέπω με πόνο ψυχής να κακοπαθαίνει στα χέρια κάθε απιστευτόπουλου εργολάβου.

A' και μιας και λέμε για εργολάβους επίτρεψέ μου να δώσε ένα link για τη Γιάλοβα και τα εγκλήματα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

http://panosz.wordpress.com/2007/11/27/gialova/

Δημήτρης είπε...

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΖΕΙ
Γιατί οι κυβερνήσεις της χώρας μας νομίζουν πως λαδώνουν τους δημοσιογράφους με το Αγγελιόσημο, τον διάδοχο του έκπτωτου Λαχείου Συντακτών;

Πώς είναι δυνατόν να λαδώνεις με χρήματα άλλων; (Όλων ημών)

Πώς γίνεται να λαδώνεις εργαζόμενους απαλλάσσοντας τους εργοδότες τους από μερίδιο ασφαλιστικής εισφοράς που θα ’πρεπε να πληρώνουν; Χώρια που κανείς δεν ξέρει αν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ καταβάλλουν το Αγγελιόσημο.

Τελικά δηλαδή, ο πελάτης έντυπου ή ηλεκτρονικού μέσου για να διαφημίσει ένα προϊόν του πληρώνει χαράτσι το οποίο καταλήγει στην τσέπη του ιδιοκτήτη. Στον προϋπολογισμό το νταβατζιλίκι αυτό καλύπτεται από τις τσέπες όλων των εργαζόμενων.

Γιατί θεωρείται λογικό να κάνουν αυτό το καψώνι στους δημοσιογράφους εκείνοι που παλεύουν να ελέγξουν το λόγο τους διατηρώντας τον παγκοσμίως απαράδεκτο αντιδημοκρατικό θεσμό του Υπουργείου Προπαγάνδας; (Άλλα ονόματα «Επικρατείας», «Παρά τω Πρωθυπουργώ», «Προεδρίας», «Τύπου» και βλέπουμε)

konstantis είπε...

Καιρέ λογικά είναι όλα αυτά για τα ταμεία των δικηγόρων, των γιατρών και των νομικών.
Όταν όμως η περιουσία των ταμείων δεν πληρώνεται από τους πολίτες.
Γιατί να παίρνει το ταμείο των δημοσιογράφων ποσοστά από το αγγελιόσημο; Γιατί όταν κάνεις μια μεταβίβαση ακινήτου ή μια επικύρωση συμβολαίου να κολλήσεις 200 χαρτόσημα υπέρ ταμείου νομικών;Γιατί όταν θέλεις να βγάλεις άδεια από την πολεοδομία πρέπει να δώσεις το 10% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ;
Από εκεί και πέρα βέβαια τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να τα διαχειριστούν τα ταμεία.
Αλήθεια πόση να είναι η αναδρομική αξία όλων αυτών των κοινωνικών πόρων;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
COSTANTINA είπε...

asxeto. Giorgo, giati sto site tis enet den yparxei arthro sou?

(nai, ok eimai lathroanagnwstria xexe - elpizw na eisai kala, makia)

michelan είπε...

@ constantina

αντί να μας βγάζει το λάδι εδώ,
μπορεί(?) να πήγε να βγάλει το δικό του το λάδι...

εκτός και αν έχει πάρει τον ταξιτζή του antonarou...;)

o kairos είπε...

Ο Μιχελαν επεσε διανα.Ο υποφαινομενος μαζευε ελιες την ωρα που η ελληνικη μικροαστικη ταξη μαστιζεται απο την ανεργια των νεων και η αγωνιστικοτητα των ενηλικων εξαντλειται σε διεκδικησεις υπαλληλισμου.

Δημητρη,αυτο που λες για τη ΔΕΗ συμβαινει και με τον ΟΤΕ και με την ΕΥΔΑΠ και συνεβαινε και με την Ολυμπιακη,την Αστηρ και ενα σωρο μικροτερες κρατικες επιχειρησεις,που τις καταχρεωσε ο ιδιος ο κρατικος μηχανισμος,συνεπικουρουμενος απο τον κομματικο μηχανισμο.Εις υγειαν του κοροϊδου.

νικο,αυτη η νοοτροπια του ψαριου που βρωμαει απο το κεφαλι,και που αφηνει παντα το λαο στο ανευθυνο,οπως και ο ανωτατος αρχοντας του,αναπαραγει μονο τους ανευθυνους,τους κηφηνες και τα λαμογια.Ο λαος φταιει και παραφταιει για οσα τραβαει.Και καποια στιγμη θα πρεπει να τ ακουσει.Ωστε να παψει να ειναι αυτο που ελεγε ο Λενιν οτι ειναι:"Χρησιμοι ηλιθιοι".

σχολιαστη,δεν μου ηρθε τυχαια η δουλεια μου ουτε την κερδισα σε κανενα λαχειο.Τη διαλεξα.Και εφτυσα αιμα μεχρι να πληρωθω.Επομενως δεν με θεωρω τυχερο.Απλως δεν ηθελα να ειμαι ενας ακομα κηφηνας του δημοσιου κορβανα ή ενας ακομα γλειφτης,που ο μπαμπας του τον εβαλε καπου με τις γνωριμιες του.Αντιθετα μαλιστα με σενα,πιστευω οτι η καλη δουλεια μια μερα πληρωνεται και αναγνωριζεται.Αρκει να τη σεβαστεις και συ στα χερια που θελεις να πεσει.
Επισης,μηδενα προ του τελους μακαριζε.Γιατι ποτε δεν ξερω πότε θα ερθει καποιο χερι και θα μου πει περαστε εξω κυριε ,που νομιζεις οτι μπορεις να γραφεις ο,τι σου περναει απο το νου.Πρεπει να ξερει κανεις οτι το γεγονος πως του επιτρεπεται να γραφει αυτα που πιστευει μπορει και να σημαινει οτι δεν ενοχλουν τοσο την εξουσια.Κι αυτο πρεπει κανεις να μπορει να το σκεφτει.

δημητρη,δεν νομιζουν οτι λαδωνουν κανεναν.Δεν λειτουργει ετσι το συστημα.Εχει αλλες οδους.Το αγγελιοσημο ειναι μια χαριστικη παροχη της κυβερνησης στους εκδοτες για καθαρα οικονομικους λογους,αφου δεν θα ενοχλουσε παρα την τσεπη των διαφημιστικων εταιρειων και των επιχειρησεων που θελουν να διαφημιστουν και οχι τον κοσμακη.Να μιλησουμε για τις εισφορες υπερ τριτων να σου πω ναι,ευχαριστως.Αλλα,η δημοσιογραφια δεν περιμενει να ποδηγετηθει απο τετοια και απο τα υπουργεια προπαγανδας,που τελικα βλαπτουν τις ιδιες τις κυβερνησεις τους.

κονσταντη,συμφωνω με τις εισφορες υπερ τριτων που δεν ειναι ανταποδοτικες.Θελεις να καταργησουμε και τον ΟΓΑ,που πληρωνω εγω καθε μηνα ως κοινωνικο πορο και που δικαιωνεται απο καθε δικαστηριο,οπου εχει προσβληθει;Εγω δεν θελω.Γιατι ξερω πώς ζουν οι πιο πολλοι αγροτες.Και συζηταω το θεμα μονο σε μια βαση:Θελω κοινωνικο κρατος ή κρατος ελευθερης οικονομιας και οποιος επιζησει;Εγω θελω κοινωνικο κρατος.Οχι χαριστικο.Κοινωνικο.

Κωνσταντινα μου,μαζευα ελιες τις τελευταιες εξι μερες.Δυστυχως ξαναγυρισα...

Δημήτρης είπε...

Βέβαια, κύριε Γιώργο, ακόμα και το αγγελιόσημο συμμετέχει στο συνολικό κόστος παραγωγής ενός προϊόντος, «μετακυλίεται» στην τελική τιμή του και το πληρώνει κι αυτό ο καταναλωτής.

Εδώ παίζει και το αστείο «Η τηλοψία είναι δωρεάν». Φυσικά και δεν είναι, αφού όσο περισσότερο παρακολουθούμε «ελεύθερη» τηλεόραση, (λέαινα της διαφημιστικής πίτας)τόσο ανεβαίνει η τιμή του τηλεοπτικού χρόνου στη διαφήμιση, άρα και των ειδών που διαφημίζονται σ’ αυτό το μέσον. Μόνο χαμένοι σε θεωρία συνωμοσίας, αν ήταν δυνατόν να μη βλέπουμε τηλεόραση, τότε τα εμπορεύματα θα πωλούνταν σε χαμηλότερες τιμές, όπως το φρέσκο γάλα χωρίς ετικέτα.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Δεν είπα ποτέ ότι είναι ανεύθυνος κανένας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Μιλάω για επιμερισμό. Και αυτόν τον αρνούνται δυστυχώς και οι πάνω και οι κάτω, καταλογίζοντας το σύνολο της ευθύνης, οι μεν στους δε...

Σχολιαστής είπε...

Καιρέ, όταν έγραφα το σχόλιο που ...σχολίασες, η βασική ιδέα ήταν ότι συμφωνώ μαζί σου. Τώρα, αν αυτό δεν κατάφερε να βγεί απο το σχόλιο, ...τόσο το χειρότερο γι' αυτό.

Καλές τηγανίτες με το φρέσκο λάδι.

Περιπετών είπε...

Συμφωνώ απολύτως όμως η ενοποίηση των ταμείων, όλων των ταμείων ένα, εάν γινόταν έντιμα από μη διεφθαρμένους εξουσιολάγνους, θα ήταν ό,τι καλύτερο για όλους. Τα "λεφτουδάκια σου" που λέει κάποιος παραπάνω, δεν είναι δικά σου, ούτε των συναδέλφων σου. Αυτή η νοοτροπία μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει το Ελλαδιστάν εδώ που είναι. Ας μην ξοδέψουμε τίποτε για την παιδεία ή την υγεία ως κράτος διότι εγώ έχω τα λεφτουδάκια μου οπότε θα στείλω τα παιδάκια μου στα ιδιωτικά σχολεία και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στις ιδιωτικές κλινικές. Μπράβο νεοέλληνα. Φάε τα λεφτουδάκια σου και άντε το πολύ πολύ των συναδέλφων σου. Οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούνε. Ας γίνονταν κι αυτοί ιατροί, δικηγόροι ή μηχανικοί...

konstantis είπε...

Έ όχι και να συγκριθεί ο ΟΓΑ με το αγγελιόσημο , το 10% στις άδειες υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και το 1300 υπέρ του Ταμείου Νομικών! Ο ΟΓΑ δίνει σύνταξη €200, όχι €1200.Και όταν συζητάνε για κατώτατες συντάξεις ο ΟΓΑ εξαιρείται λές και οι αγρότες δεν είναι άνθρωποι.Νομίζω ότι η σύγκριση είναι άδικη.

COSTANTINA είπε...

ουφ. αφού είσαι καλά, δεν πειράζει που σε στερηθήκαμε μια κυριακή. αλλά μην το ξανακάνεις. μάκια! :)

γριά μπάμπο από το δίπλα ελαιώνα είπε...

Για τ(ή)ρα τη ....μπουγότα, τι λογά που λαγκουνίζει...Πετση γιόκα μου σε αυτά τα μανάρια του κεφαλοποιητικού και του Λοντον Σκουλ οφ Εκονόμικξ τς μπομπές τς Xerox και τς Enron τς πήραμε χαμπάρι εδωκάτου νες. Μας μασάνε το μεδούλι και μετα βαράνε φουρνέλο.!

mania είπε...

Καλησπέρα σας.
Βρε τι πάθατε όλοι με το ασφαλιστικό.. Καλά εσύ το κατάλαβες νωρίς ότι ο κ. Ανάποδος (αυτός καλέ στη φωτογραφία) σε λίγες μέρες θα παιζε κανονικά στις ειδήσεις. Με τους φιλοξενούμενους του! Δεν θέλω γελάκια, ούτε αμφισβητήσεις. Περί φιλοξενουμένων πρόκειται.....

oculus είπε...

Ξέρετε τι έγινε σήμερα? Το μνημόσυνο του Γιαννίτση και η κηδεία του Μαγγίνα! (των σχεδίων τους εννοείται,ας είναι καλά οι άνθρωποι κι ας μας αφήσουν ήσυχους)

Κωστης Γκορτζής είπε...

Ρε καπετάνιε, σωστά τα λες μόνο που δεν φτάνει η στήλη για να τα πείς όλα.
Για να καταλάβουμε γιατί δεν μιλάει ο λαός...
Π.χ. Γιατί να μιλήσουν το 67% των κρητικών συνταξιούχων που είναι ΑΝΑΠΗΡΟΙ;
Γιατί να μιλήσουν οι περισσότεροι από τους αγρότες που έμαθαν να καλλιεργούν για να 'αποσύρουν' την παραγωγή με επιδότηση;
Γιατί να μιλήσουν οι ψαράδες που για τα εκατομμύρια των Ευρωπαϊκών αποζημιώσεων, σπάζουν τα καΐκια τους;
Γιατί να μιλήσουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν δεί χωράφι στη ζωή τους;
Γιατί να μιλήσουν οι φίλοι σου οι ρεπόρτερς με τις δεκάδες των 'ατελειών' στα θεάματα, στις μετακινήσεις κλπ;
Γιατί να μιλήσουν οι κομμώτριες που είναι στα βαρέα και ανθυγειινά σαν τους ανθρακωρύχους;
Γιατί να μιλήσουν οι χασάπηδες που πουλάν και το χαρτί για κρέας;
Γιατί να μιλήσουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που τζιράρουν από τα φάρμακα των μεγαλοεταιρειών;
Γιατί να μιλήσουν οι φουρνάρηδες που πουλάν το μπαγιάτικο ψωμί για ...κριτσίνια προς 8 Ευρώ(κοντά τρία χιλιόδραχμα) το κιλό;
Γιατί να μιλήσουν τα Στρατά όταν το 60% του μισθού τους είναι επιδόματα και φόλα ανύπαρκτα 'οδοιπορικά' κάθε μήνα;
Γιατί να μιλήσουν οι παπάδες που έχουμε γεμίσει εκκλησίες σε κάθε τετράγωνο και μόνο το ΣΔΟΕ δεν τις έχει δει;
Δεν φτάνει ο χώρος για όλα τα γιατί μου.
Και με δυό παιδιά στην εφηβεία, δάνειο για το κωλόσπιτο και όλες τις παπαριές που πληρώνω σε νταβατζιλίκια στους Μηχανικούς (για κάθε άδεια), στους γιατρούς για να προσέξουν τη μάνα μου, στη ΔΕΗ αυτούσια ή για την ΕΡΤ και τους χιλιάδες δημοσιογράφους που θρέφει όπου γης, στους ίδιους τους δημοσιογράφους με τα αγγελιόσημα..., θέλω να φωνάξω αλλά σε ποιόν; Έχουμε γίνει μια κοινωνία "ο κλέψας του κλέψαντος" και "εξαγνιζόμαστε" όταν ανακαλύπτουμε με φρίκη ότι ο καραγκιοζοΜαγγίνας δεν κολλάει ένσημα στον Ινδό! Και μετά από μία ώρα παίρνουμε από την πλατεία τον Αλβανό να μας κάνει τα μερεμέτια!
Σόρυ για το κατεβατό αλλά, δεν πάει άλλο. Αν δεν αλλάξουμε εμείς ούτε οι πολιτικοί ούτε η ζωή μας θα αλλάξει. Αγορασμένοι και πολημένοι είμαστε. Καραγκιόζηδες θα μείνουμε, στην κυριολεξία του όρου, αφού έτσι εκπαιδευόμαστε από μικροί. Από γενιά σε γενιά.
Φιλιά!

konstantis είπε...

Τα είπες με το νι και με το σιγμα...
Συμφωνώ απόλυτα

γρια μπαμπο από το δίπλα ελαιώνα είπε...

Μπουγιότα έγραψα γιόκα μου, από το γαλλικό bouillote, και τα μανάρια μπορείς να τα πείς και ζαγάρια κατα το δοκούν. Αυτό το ρημάδι το laptop δεν στέκει καλά πάνω στην κατσαρόλα με την κρεμμυδόσουπα στο χωράφι. Αντε να ξεσκαλώσουν τα πιασμένα δακτυλάκια σου.

o kairos είπε...

δημητρη,δεν εχω ορεξη να κουβεντιαζω σε επιπεδο κι εσεις γιατι σκοτωνετε τους μαυρους.Τα γραφτα μου ειναι σε πολυ σαφη ελληνικα.Μιλαω για μια κλοπη που αφορα τους παντες και οχι μονο την παρτη μου.Οποιος δεν μπορει να το καταλαβει και εχει ορεξη για ταξικο εμφυλιο παρακαλω να μη με υπολογιζει στην κουβεντα.Δεν εχω καμια ορεξη να υπερασπιστω ή να μην υπερασπιστω το αγγελιοσημο,το οποιο δεν ταϊζει και κανεναν δημοσιογραφο,το εχω ξαναγραψει εδω και βαριεμαι να γραφω τα ιδια χιλιες φορες,ειναι απλοϊκο αυτο που λες και να με συμπαθας,γιατι σε γουσταρω.

νικο,στον δικο μου επιμερισμο φταιω εγω που επιτρεπω να με γαμανε και οχι αυτοι που με γαμανε.

σχολιαστη,να με συγχωρεις,μπορει να με βρηκες και λιγο ζοχαδιασμενο.Πραγμα οχι σπανιο...

περιπετων,ετσι οπως τα λες.Αλλα,ενα ταμειο το βρισκω αδικο.Γιατι οχι ενα ταμειο για καθε επαγγελμα;Τι παραμυθι εχουμε φαει και κανεις δεν το υπερασπιζεται;Καθαρες δουλειες.Κι ας πληρωνει τη λειτουργια του το επαγγελμα.

κονσταντι,εχασες την ουσια του κοινωνικου κρατους.

γρια,ξεσκαλωσανε τα δαχτυλα μου και ξανασκαλωσανε τωρα που γυρισα να ασχολουνται με τις μαλακιες μιας συγκεντρωμενης ανθρωπιλας μεσα στις πολεις,αναθεμα την ωρα.Κοιτα τωρα να δεις που παντα θα βρεθει ενας μαλακας να σου πει και γιατι δεν φευγεις αγορι μου;

μανια,γιατι να γελασω;Φιλοξενουμενοι του ειναι.

oculus,θα σε στενοχωρησω,αλλα δεν εγινε τιποτε περισσοτερο απο μια μαζικη εκδηλωση αντιθεσης.Χρειαζονται πολλες τετοιες για να γινει κατι.Και διαρκεις τετοιες για να γινει κατι αποτελεσματικο.

κωστα,το υπογραφω εκτος απο την αστοχια για τους ρεπορτερς.Πρωτα πρωτα γιατι δεν εχουν καμμια ατελεια πουθενα εδω και πολλα χρονια.Δευτερο,γιατι αν δεν μικλουσαν οι ρεπορτερς κανεις δεν θα ηξερε για τα θεματα για τα οποια μιλας και μιλαμε.Και δεν βλογαω τα γενια τους.Αν το σκεφτεις ετσι ειναι.Πιο πολλα φιλια.

Περιπετών είπε...

Η εξίσωση καιρέ πρέπει να γίνει για όλους προς τα πάνω. Δυστυχώς όμως δεν έχει το κάθε επάγγελμα τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες για ένα ισχυρό ταμείο. Δηλαδή όταν οι δημοσιογράφοι λαμβάνουν στο ταμείο τους ποσοστά από την κάθε διαφήμιση που παίζει ή τυπώνεται στον τύπο (ηλεκτρονικό ή μη), προφανώς και θα έχουν πλεονασματικό ταμείο. Και προφανώς πολύ καλά κάνουν και τους χαίρομαι. Όμως όταν ο αγρότης παίρνει 150€ σύνταξη και πριν πάρει σύνταξη πουλάει στον έμπορο 10 λεπτά το κιλό τα πορτοκάλια, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει. Γιατί να μην συνενωθούν όλα τα ταμεία ώστε όλα να υπάρχει άυξηση των συντάξεων προς τα πάνω.

Όλα αυτά προϋποθέτουν πρωτίστως να εισπράξει το κράτος από το δημόσιο και από τους βιομηχάνους όλα τα χρωστούμενα. Προϋποθέτει την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και ασφαλώς την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ ομάδων και διαφορετικών επαγγελμάτων. Στο Ελλαδιστάν του ΕΓΩ και του χρήματος όμως κάτι τέτοιο δεν ευελπιστώ πως θα γίνει συντόμως.


Για τους "ρεπόρτερς" που αναφέρεις σηκώνει τεράστια συζήτηση....Ποιοί είναι "ρεπόρτερς"; Τι εξυπηρετούν; Ποιά θέματα καλύπτουν και άραγε πράγματα ενημερώνουν τον κόσμο; Εσύ είσαι ρεπόρτερ; Εγώ; Η ύπαρξη του διαδικτύου μήπως μπορει να κανου τους πάντες "ρεπόρτερ" και μάλιστα ανεξάρτητους και πολύ πιο αντικειμενικούς αλλά ταυτοχρόνως χωρίς να έχουμε την τεράστια δύναμη χειραγώγησης που διαθέτουν.

Προσωπικώς πιστεύω πως όχι απλώς θα ξέραμε έτσι κι αλλιώς για τα θέματα που συζητούμε αυτή την στιγμή εάν δεν υπήρχαν κάποιοι απο αυτούς, αλλά θα γνωρίζαμε πολύ περισσότερα και θα μπορούσαμε να κρίνουμε αντικειμενικότερα. Αλλά όπως είπα και πριν είναι τεράστιο θέμα και ίσως σηκώνει ένα χωριστό άρθρο σου.
Καλή σου μέρα

o kairos είπε...

περιπετων,πιο πανω σε δυο απαντησεις μου μιλησα για ενα κοινωνικο κρατος.Επομενως,αυτο που λεω εντασσεται σ αυτη τη λειτουργια παραλληλης προστασιας των ασθενεστερων.Οι ρεπορτερς ειναι απολυτως οριοθετημενη δουλεια.Εχει υποχρεωσεις και δικαιωματα.Εσυ ως απ εξω δεν το ξερεις,αλλα εμενα ειναι η δουλεια μου.Και επειδη εχουν υποχρεωσεις,γιαυτο και διαφερουν απο το ανεξελεγκτο και υποπτο σκορποχωρι του διαδικτυου.Ακομα και με τον οχι ικανοποιητικο τροπο,που κατα τη γνωμη μου κανουν τη δουλεια τους.Αλλα,γιαυτο ειμαι εγω και καθε εγω υπευθυνος,που μπορεις να με παρεις τηλεφωνο και να μου πεις εισαι μαλακας.Ειμαστε ελεγχομενοι.Ο ελεγχος ειναι ο χαλινος της καθε εξουσιας.Και οι ρεπορτερς ειναι ο ελεγκτης της καθε αλλης εξουσιας.Ειδες τι εγινε στη Βουλη προχτες που ητανε μονοι τους οι βουλευτες επειδη απεργουσαμε και πηγαν να περασουν τις καλτσες τους σε φωτογραφικες τροπολογιες,που θα ξεσηκωναν κοσμο.Δεν τα προλαβαινουν ολα οι ρεπορτερς.Και δεν τα ελεγχουν και ολα.Αλλα,και γιαυτα που κανουν τους χρωσταει ενα ευχαριστω η δημοκρατικη κοινωνια.Οπως χρωσταει στον καλο γιατρο και στον καλο δασκαλο.Ειπαμε.Οι δημοσιογραφοι δεν ειναι οι φιρμες που βλεπει ο κοσμος στα καναλια και που τους βριζει,τους φθονει και τους ζηλευει,ενω ταυτοχρονα γλειφει κατουρημενες ποδιες για να γινει η κορη του ή ο γιος του δημοσιογραφος.Να σου πω,εχω βαρεθει την υποκρισια της κοινωνιας.Που εχει το θρασσος να κανει και κριτικη απο πανω.Κι αυτο δεν αφορα σε σενα,που απο τη υφος σου φαινεσαι καλοπροαιρετος.

Κωστης Γκορτζής είπε...

Έχω μείνει στα ...παλιά φαίνεται για τους ρεπόρτερς (τότε που ήταν και ρεπόρτερς γιατί τώρα είναι και ο Κακαουνάκης και ο Τράγκας) αλλά η ουσία των ατέλειωτων 'γιατί' αφορά στα προνόμια του καθενός μας σε βάρος του διπλανού μας για τα οποία σκυλιάζουμε σε αγωνιστικότητα μαχόμενοι δήθεν για το γενικό καλό.
Καμμιά προσωπική αιχμή, εξ άλλου ανάλυση και της δικής σου άποψης έκανα, τα φιλιά είναι αληθινά και το ξέρεις! :-)

ΝΙΚΟΣ είπε...

Τώρα καταλαβαίνω την ουσία της διαφωνίας μας. Αισθάνθηκα κάποιες φορές αρκετά αδύναμος και άφησα να μου τον «ακουμπήσουν». Δεν ξέρω αν με γάμησαν. Ενέδωσα να δώσω φακελάκι, να βάλω κάποιο μέσο για να κάνω τη δουλειά μου, να χρησιμοποιήσω κάποιο γνωστό, αλλά μέχρις εδώ. Είχα επίσης την «πολυτέλεια» να έχω έναν αξιοπρεπή μισθό, που μου επέτρεπε να αρνηθώ κάθε πρόταση δεκασμού. Έδωσα επίσης και δίνω όπου μπορώ τις «μάχες» μου, γνωρίζοντας το τίμημα που θα πληρώσω και πληρώνω. Για το λόγο αυτό αντιλαμβάνομαι όλους αυτούς που όντες πιο αδύναμοι ηθικά, αλλά κυρίως οικονομικά, από μένα, έχουν μικρότερες αντιστάσεις. Γιαυτό άλλωστε επιμερίζω και μικρότερο μερίδιο ευθύνης στον «τελευταίο τροχό» από όσο στον κάθε επικεφαλής.

konstantis είπε...

Για μένα το ασφαλιστικό είναι πρόβλημα ειλικρίνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.Η κυβέρνηση έπαιξε ένα παιχνίδι κατασυκοφάντησης των διάφορων κοινωνικών ομάδων.Η μισή Ελλάδα χαιρόταν όταν ανακοίνωναν τα προνόμια των τραπεζικών, γιατρών δικηγόρων κ.α. και τις περικοπές που θα ακολουθούσαν.Το αποτέλεσμα ήταν αλώνισμα των ταμείων μέσω των ομολόγων με συνένοχους την Τράπεζα της Ελλάδος(ο Γκαργκάνας ακόμα πιστεύει ότι για την ακρίβεια στην Ελλάδα φταίει ο υψηλός μισθός των Ελλήνων), οι συνδικαλιστές που ήταν μέλη των Δ.Σ. των ταμείων (και αντί να ελέγξουν τις επενδύσεις των ταμείων πετούσαν αετό) και εμείς οι ίδιοι όπως λέει ο Καιρός, που δεν απαιτήσαμε να έχουμε ακριβή ανάλυση των αποθεματικών των ταμείων, των εισφορών μας, των διοικητικών εξόδων, της φαρμακευτικής δαπάνης (βλ.Γιαννακόπουλος, ιατρικοί επισκέπτες κ.α.).Τώρα πληρώνουμε τα σπασμένα...
Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ένα ταμείο με κατώτερη σύνταξη επιδοτούμενη από το κράτος, ένα πλαφόν στην ανώτερη σύνταξη(για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης)οι κοινωνικοί πόροι να αποδίδονται σε αυτό το κοινό ταμείο και η σύνταξη να είναι ανάλογη των εισφορών που έχουμε καταβάλλει σε όλη την διάρκεια της εργασίας μας?
Μήπως αυτή θα ήταν η μέγιστη πράξη Κοινωνικής Δικαιοσύνης?

Κωστης Γκορτζής είπε...

Συνονόματε, καλά τα λες. Η μισή Ελλάδα χαιρόταν, όμως, γιατί 'ανακάλυπτε' ότι δεν ...έκλεβε μόνο αυτή από παρόμοια προνόμια... Γιατί δικαιωνόταν τη δική της λαθροχειρία στο όνομα του 'ένοχος ένοχον ου ποιεί'. Γι αυτό και ξεσκιζόμαστε να ανακαλύπτουμε 'ενοχές' των αφεντάδων που εμείς ψηφίζουμε. Ή ξέρουμε ότι είναι ένοχοι εκ των προτέρων γι αυτό και τους ψηφίζουμε...
Πολύ καλή η πρότασή σου, τόσο καλή που θα μείνει ανεφάρμοστη γιατί θα κολλήσει στο φασιστικό 'εγώ΄ του καθενός μας. 'Ας τα πάρουν απ' τους άλλους', θα πουν οι περισσότεροι.

Το θετικό του πράγματος είναι ότι βρίσκω συνέχεια ανθρώπους με κοινούς προβληματισμούς οπότε όλο και κάτι ελπίζω ότι θα αλλάξει. Από κάτω προς τα πάνω.
Να 'σαι καλά!

o kairos είπε...

Κωστα,ο Τραγκας και ο Κακαουνακης ειναι απο τους παλιοτερους ρεπορτερς που εχει η δημοσιογραφια.Και ηταν ρεπορτερς οσο τους καθοδηγουσαν οι διευθυντες των Νεων και της Βραδυνης οπου δουλευαν.Επαψαν να ειναι απο την ωρα που βρηκαν το ασυδοτο πεδιο της τηλεορασης και του ,ας πουμε,ελευθερου ραδιφωνου.Μην ανησυχεις,καταλαβα πολυ καλα τι γραφεις και ξερεις οτι μαζυ σου φωναζω στη διαδηλωση της δικαιοσυνης.

νικο,μπορει να ακουγεται αυστηρη η οπτικη μου γωνια,αλλα αν δεν ειναι κανεις αυστηρος με τα μετρα του πρωτα δεν μπορει να ζηταει ευθυνες για τα τεκταινομενα.

κονσταντι,η προταση σου ειναι θεωρητικως ηθικη και αφορα σε ενα συστημα διακυβερνησης κοινωνικης δικαιοσυνης,που υπαρχει μονο στις προσδοκιες μας.Γιατι,οπως εγραψα και στο σχολιο,η προθεση της κυβερνησης δεν ειναι να λυσει το ασφαλιστικο.Αλλα,να κλεψει τα πλουσια αποθεματικα των ,ας πουμε,υγειων ταμειων.Και,ξερεις,οταν η ασφαλεια χτυπαει την πορτα του γειτονα,τη δικη σου πορτα χτυπαει.Αυτο και το νοημα του σχολιου.

Κωστα,τιποτε δεν θα αλλαξει.Οσους και να βρισκεις.Αλλα,αυτος δεν ειναι λογος να παψουμε να αγωνιζομαστε και να πιστευουμε στη νικη του δικαιου.Γιατι αγωνιζομαστε για την ψυχη μας.Οχι για το αποτελεσμα.Η ψυχη μας ειναι το αποτελεσμα.

kwlogria είπε...

Τι να πω; Τα είπες όλα και συ και τα παιδιά από πάνω. Απλά ντρέπομαι που όντως δεν ενδιαφερόμαστε και που συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε. Ε, ίσως είναι γιατί οι Έλληνες είναι δεμένοι με τις οικογένειές τους. Ότι έκανε ο μπαμπακούλης, κάνω κι εγώ. Αηδία και Λύπη.

Ανώνυμος είπε...

成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲

慢慢來 είπε...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社