Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2008

Μαλακαστηκαμε

Photobucket

Στη Γερμανία, που δεν φημίζεται για χώρα χωρίς καλοκουρδισμένο κράτος, αν γλιστρήσεις στο χιόνι και σπάσεις το πόδι σου έξω από σπίτι ή μαγαζί, ο ιδιοκτήτης σε αποζημιώνει χωρίς δεύτερη κουβέντα με τουλάχιστον 6।000 ευρώ. Τόσο κοστίζει η μήνυση που του κάνεις γιατί δεν καθάρισε το πεζοδρόμιο και το δρόμο του.

Στη Γερμανία, βέβαια, οι άνθρωποι είναι ακόμα σε άγρια κατάσταση και μπανάλ. Δεν έχουν υπηρετικό προσωπικό και πηγαίνουν στο σχολείο και στις δουλειές τους ακόμα με τα πόδια όταν το χιόνι έχει σκεπάσει και τον τελευταίο κωλόδρομο. Πραγματική φρίκη.

Δεν είναι τυχαίο, ίσως, το γεγονός ότι μ' αυτή τη νοοτροπία υποχρέωναν κόσμο και κοσμάκη στην Κατοχή να δουλεύει ασταμάτητα στα τάγματα εργασίας με περισσή σκληρότητα.

Το αποκορύφωμα της βαρβαρότητας αυτού του λαού, αλλά και άλλων γειτονικών, όπως η Αυστριακοί, οι Ελβετοί, οι Σκανδιναβοί είναι ότι, ενώ έχουν όλο τον τεχνικό εξοπλισμό για να καθαρίζουν μέχρι και την τελευταία νιφάδα χιονιού, δεν περιμένουν τα μηχανήματα.

Βγάζουν τα φτυάρια από τις αποθήκες τους και με τα χέρια καθαρίζουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουνε και ζεστό νερό για να λιώνει ο πάγος.

Θα μου πεις, στην Ελλάδα δεν έχουμε αποθήκες. Τις νοικιάζουμε για 500 ευρώ το μήνα στους Φιλιππινέζους, που είναι πλούσιοι. Εντάξει. Μπορούμε να πάρουμε μια επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την καταστροφή μισού εκατομμυρίου φίκων μπέντζαμιν στα μπαλκόνια από το χιονιά και μ' αυτήν να φτιάξουμε νέες αποθήκες για να τις νοικιάσουμε 600 ευρώ στους Αλβανούς. Επειδή θα 'ναι καινούργιες.

Και τα φτυάρια; Τα φτυάρια, χρυσή μου, τα χρησιμοποιούν μόνο κάτι βάρβαροι χειρώνακτες Βορειοευρωπαίοι για τα χιόνια. Εμείς τα χρησιμοποιούμε μόνο για να θάψουμε κανένα φίλο, κανένα συγγενή, κανένα γείτονα, κανέναν γκόμενο, πίσω από την πλάτη τους πάντα.

Αντε και κανέναν υπουργό, κανένα δήμαρχο, που δεν έρχεται να πλύνει το Τσερόκι που γέμισε χιόνια. Οι ανίκανοι.

Υπάρχει πάντα ένα κρίσιμο φιλοσοφικό ερώτημα στον αέρα: Γιατί ζει ο άνθρωπος; Θέλω να πω, ζει για να δουλεύει ή ζει για να ευχαριστιέται όσο πιο πολύ γίνεται τη ζωή;

Είναι φανερό ότι οι βάρβαροι λαοί, που έτσι και τους πεις ότι δεν πας σήμερα δουλειά γιατί έχεις πυρετό, σου στέλνουν το γιατρό στο σπίτι, δεν ξέρουν να ζουν.

Κατ' αρχήν έχουν πάντα συγκοινωνία, βρέξει-χιονίσει. Μεγάλη ταλαιπωρία. Για τους οδηγούς των λεωφορείων και των τραμ.

Μετά, οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες είναι πίσω από τα γραφεία τους, βρέξει-χιονίσει, με αποτέλεσμα να μην τολμάς να πεις ότι δεν το 'χεις το δίπλωμα, γιατί ήταν κλειστό απ' το χιονιά το ΚΕΠ. Ασε που το ΚΕΠ δεν κλείνει ποτέ. Λειτουργεί με τους βάρβαρους κανόνες της βόρειας Ευρώπης, που είναι εκεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες. Μεγάλη ταλαιπωρία. Για όλους τους υπαλλήλους δημοτικού, δημόσιου και ιδιωτικού.

Το αποκορύφωμα της αγριότητας είναι που στην Ισπανία, ας πούμε, αλλά και στην Ολλανδία και αλλού δεν βρίζεται ο κόσμος στις υπηρεσίες, στις τράπεζες, στα νοσοκομεία, όπου υπάρχουν ουρές και παρέχονται υπηρεσίες. Είναι μια κατάσταση άνευρη, χωρίς ίχνος ζωντάνιας, πάθους και αντίδρασης. Μια πραγματική ισοπέδωση για τους πολίτες.

Ολα αυτά τα δεινά τα περνάνε οι ξένοι λαοί από την εμμονή τους να δουλεύουν. Βαυκαλίζονται με την εντύπωση -μια ανώμαλη θεωρία του Διαφωτισμού- ότι άμα οι άνθρωποι δουλεύουν σαν κοινωνικό σύνολο, μια και μαζεύτηκαν σε πόλεις, διευκολύνουν ο ένας τη ζωή του άλλου και περνάνε καλύτερα όλοι μαζί.

Δεν έχουν τη δική μας ιστορική πείρα, που δείχνει ότι ό,τι και να κάνεις, δυο μέτρα γης σε περιμένει και μια και σε περιμένει, η ζωή είναι ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας.

Ενδεχομένως, γι' αυτό και είναι μονίμως κατειλημμένος από τους κάθε λογής βαρβάρους ο κώλος μας. Εγχώριους και ξένους.

Συνήθως η υστερία, η ανοργανωσιά, η έλλειψη υπηρεσιών, η διάλυση της ζωής μιας κοινωνίας προέρχεται επειδή δεν υπάρχει κράτος. Εδώ προέρχεται επειδή δεν υπάρχουν πολίτες.

Μ' αρέσει που σκληρίζουν αγανακτισμένοι όλοι αυτοί, που είχανε διακοπές ρεύματος, οι μισοί από τους οποίους έχουν σπρώξει συγγενείς και φίλους, με δόντια, βύσματα και μέσα να προσληφθούν στη ΔΕΗ και τις άλλες υπηρεσίες δημόσιου συμφέροντος, όχι επειδή έχουν τα προσόντα, αλλά για να βρει μια θεσούλα το παιδί, να έχει τη σιγουριά και τα προνόμια της συντεχνίας.

Αλλά το ρεύμα, το νερό, την αποχέτευση, το τρένο, το λεωφορείο, το νοσοκομείο, τη σύνταξή του, την εφορία, το δικαστή, τον τροχονόμο, τα εκχιονιστικά του δήμου και τα σκουπιδιαρέικα τα θέλει να δουλεύουνε ρολόι. Τα απαιτεί.

Με υπαλλήλους, διευθυντές και προϊστάμενους της ήσσονος προσπάθειας και των μικρότερων δυνατών απαιτήσεων!

Ρε δε μας χέζεις ελληνάρα.

Αυτό το αποκλεισμένοι από τα χιόνια δεν το κατάλαβα. Αποκλεισμένοι από κα 'να μπαράκι; Από το Mall; Από την επιστροφή στην επάρατο εργασία;

Και κοίτα μη γλιστρήσει και πέσει ο κανακάρης ή η κοκόνα σου κι ανοίξουνε κανένα κεφάλι, γιατί μπορεί να μάθουν ότι επιζούν και χωρίς να έχουν ανάγκη την υπερπροστασία σου, και τι θα γίνεις.

Αν καταλάβουν πως το σημαντικότερο δεν είναι να είσαι μάνα ή πατέρας. Αυτό είναι ό,τι πιο φυσικό, πρωτόγονα ζωώδες. Το κάνει και το φίδι.

Αν καταλάβουν πως το σημαντικότερο είναι να τους χτίσεις έτσι, που να μη σ' έχουνε ανάγκη.

Να 'ναι γεμάτοι επειδή υπήρξες.

Δεν ανέβαινε το τζιπ την Κηφισίας ε; Ρε γαμώτο! Ρόδες είχες βάλει;

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρε, νταξει μεσογειακη χωρα ειμαστε, δεν πειραζει να κλεινει η χωρα δυο μερες καθε τρια-τεσσερα χρονια, σ'αυτο δικαιολογουμαστε (οπως θα δικαιολογουνταν και οι Σουηδοι να παραλυσουν για δυο μερες αν τους βαραγε ενα 35αρι θερμοκρασια το καλοκαιρι).

Αυτο που ειναι το τραγικο δεν ειναι τα χιονια, ειναι το οργιο πυο γινεται το καλοκαιρι. Κλισε και μπαναλ εχει καταντησει αλλα γαμωτο θα επρεπε να ειναι αυτονοητο: ειναι αδιανοητο να καιγεταιη μιση χωρα... Εκει ειναι που πρεπει να υπαρχει κρατικος μηχανισμος στην Ελλαδα, οχι στα χιονια.

Elias είπε...

Το σημαντικότερο γεγονός στην νεώτερη ιστορία μας είναι η ένωση μας με την Ευρώπη. Η δικιά μας γενιά βλέπει το χάσμα με αυτούς, η παλαιότερη αισθανόταν περήφανη για την ελληνικότητα και τη βαλκανικότητα της. Το πιθανότερο είναι η νεώτερη να αφομοιωθεί από αυτούς, να σωθεί από την ανατολή.

vrakas kostas είπε...

Τι μαζοχες κι αυτοι οι Γερμανοι Γιωργη!
Καλα τον χειμωνα,αλλα ακομα και το καλοκαιρι,οταν τα τελευταια χρονια ο υδραργυρος χτυπαει συχνα 35αρια,αυτοι εκει..στις δουλειες τους!Τς τς!
Κι επειδη ως γνωστον ζω μονιμα στην Γερμανια,θα συμπληρωσω το εξης:Οχι μονο τον χειμωνα καθαριζουμε τα πεζοδρομια και τις αυλες μας,αλλα καθε Σαββατο που εχουμε περισσοτερο χρονο!
Ακομα και το φθινοπωρο οταν τα φυλλα των δενδρων πεφτουν και πεφτουν και τελειωμο δεν εχουν!Ετσι για να μην κλεισουν τα φρεατια και πλημμυρισουν τα υπογεια μας!
Ρωτηστε με τι τραβαω,επειδη εχω δυο βελανιδιες και μια καρυδια δεξια και αριστερα απο την αυλη μου!Παθαινω υστερικη κριση ωσπου να πεσει και το τελευταιο φυλλο!Και οταν αυτο συμβει και παω να ηρεμησω καπως,ερχονται..τα χιονια!
Εμ δεν ειναι ζωη αυτη!
Τα σεβη μου Καιρ(ι)ε!

Rodia είπε...

Ναι, αλλα αρχισαν να "τα παιρνουν" κι αυτοι. Ειδες τα προσφατα σκανδαλα για λαδωματα; Τους διαφθειραμε λεμε...
Καιρος ηταν! :-)

iro* είπε...

Πολυ ευστοχο!!!! Αν σκεφτεις οτι κι εμεις εδω ειχαμε κλειστα σχολεια δυο μερες λογω "ακραιων καιρικων φαινομαινων" κ το ακραιο της δευτερης μερας, ηταν μαλλον που ειχαμε 18 βαθμους Φλεβαρη μηνα... Αλλα ετσι ειναι.. αμα χιονιζει στην πρωτευουσα.. :p
***

alzap είπε...

:-)

NIEMANDSROSE είπε...

Ακροβατική σάτιρα! Άμα ο καιρός έχει κέφια, αυτά είναι. :)

Dralion είπε...

Καλησπερα αγαπητε Καιρε,
επετρεψε μου μερικες διορθωσουλες - που δεν αλλαζουν το νοημα του κειμενου σου. Αλλα, εμεις οι γερμανοι εχουμε το συμπηρωματικο κουσουρι να ειμαστε ακριβεις ;-) Διορθωνω λοιπον για να ακριβολογουμε.

α) Δεν ριχνουμε νερο οταν υπαρχει χιονι, διοτι θα παγωσει και θα γινει χειροτερα. Παλια ριχναμε αλατι. Τωρα που ανακαλυψαμε οτι το αλατι ειναι βλαβερο για το περιβαλλον ριχνουμε ενα ειδικο, βιοδιασπωμενο γαρμπιλι. Ειναι ακριβοτερο απο το αλατι, αλλα... καταλαβαινεις.

β) Δεν εχουμε ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ - αν δεν το ξερεις - υπαρχουν μονο στην Ελλαδα. Παρεπιπτοντως: τα ΚΕΠ λειτουργουν με λεφτα της ΕΕ (αποκλειστικα! ).
Μονο οι ελληνες χρειαζονται διαμεσολαβητη στις σχεσεις τους με τις δημοσιες υπηρεσιες. Εμεις οι γερμανοι, στις δικες μας υπηρεσιες ειμαστε πιο ντιρεκτ. Οταν πας στην οποιαδηποτε υπηρεσια και σου κανει φιλικοτατα και ευκολοτατα την δουλεια σου, τι το χρειαζεσαι το ΚΕΠ;

γ) για την ακριβεια, δεν πηγαινουμε καν σε δημοσιες υπηρεσιες. Ετσι δεν υπαρχει και η πιθανοτητα να στηθουμε σε ουρα. Εδω και 25 χρονια στην Γερμανια μπηκα μια και μοναδικη φορα σε δημοσια υπηρεσια, οταν θελησα να επισκεφτω μια φιλεναδα μου.
Οι συνδιαλλαγες μας με τις δημ. υπηρεσιες γινονται μεσω τηλεφωνου και ταχυδρομειου. Προσφατως δε και μεσω μεηλ.

δ) Κατα τα αλλα, ειμαστε μια χαρα παιδια. Και την διαφθορα μας εχουμε, και τις διακοπες της ΔΕΗ εχουμε, και ελευθερας λογω καυσωνος (η και χιονιου) εχουμε. Τους διεφθαρμενους τους στελνουμε φυλακη ομως, και τους υπευθυνους της ΔΕΗ τους στελνουμε στα σπιτια τους. Συνηθως.

Καλη Κυριακη

Αθήναιος είπε...

Το ήξερα πως είστε δικός μας! ;-)

gerasimos είπε...

Μια και αναφέρεστε στη σχέση του Έλληνα με τη Δύση, έλεγε πριν δεκατέσσερα χρόνια ο Κορνήλιος Καστοριάδης, με αφορμή την αλλήθωρη αναφορά μας στην παράδοση, τόσο του Βυζαντίου όσο και της Αρχαίας Ελλάδας: "Η ταυτόχρονη αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο - με τον γνωστό αποστεωμένο τρόπο - είναι η ρίζα της σχιζοφρενικής μας σχέσης με τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτή η αναφορά εκφράζει τον συνδυασμό ενός κακομοιριασμένου αισθήματος κατωτερότητας και μιας ψωροπερήφανης αστήρικτης αυθάδειας. Έτσι, παίρνουμε ευχαρίστως από τους δυτικούς τις BMW, τις τηλεοράσεις, τα κατεψυγμένα, κ.λπ., καθώς επίσης και τα διάφορα 'πακέτα Ντελόρ'. Και ενώ τα παίρνουμε και τα θέλουμε, τι κάνουμε; Βρίζουμε τους δυτικούς. Τους βρίζουμε ότι είναι υποδουλωμένοι στην τεχνική και τον ορθολογιμό. Φυσικά, η Δύση δεν περίμενε τους νεοφώτιστους ελληνορθόδοξους, προκειμένου η ίδια να τα κριτικάρει και να τα καταγγείλει. Όσο για τους δικούς μας, αυτοί νομίζουν ότι 'καθαίρονται' από τα δυτικοευρωπαϊκά καταναλωτικά τεχνολογικά 'δαιμόνια' κάνοντας μιαν ετήσια εκδρομή στο Άγιο Όρος..". Άλλαξε κάτι από τότε που τα έλεγε αυτά (1994) μέχρι σήμερα;

michelan είπε...

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη
-Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Εργασία-
--( PDF σελ.43 )--
μπορεί να μην νοιάζονται , πλέον , για τον διπλανό τους όπως παλιότερα
αλλά έχουν δικαίωμα να ψάχνουν για στιγμές ξεκούρασης
σε δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες για την καθημερινότητα τους...

ΥΓ.το κακό είναι οτι είμαστε πρωταθλητές και στην γκρίνια...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Καιρέ μου, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πώς από δημιουργοί της δημοκρατίας των πολιτών, όπως γράφει και ο Γεράσιμος στο τελευταίο του πόστ, καταλήξαμε να γίνουμε λάτρεις της ιδιώτευσης και του εαυτουλισμού.Φταίει άραγε το κράτος που με τη σαρκοβόρα γραφειοκρατία του δημιουργεί αντί να λύνει τα πρόβληματα των πολιτών; Φταίει αυτό το Κράτος που κρίνεται αναξιόπιστο και εχθρός του πολίτη και τον έχει κάνει τόσο στενόκαρδο που να σκέφτεται μόνο το βόλεμά του; Φταίει το Κράτος που οδηγεί τους νέους επιστήμονες (και όταν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα και δεν παρακάμπτεται ο ΑΣΕΠ με τις λογής συνεντεύξεις και τους προνομιακούς συμβασιούχους) να θεωρούν καταξίωση τη θέση στο Δημόσιο επειδή ο ιδιωτικός τομέας δεν πληρώνει και δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας; Φταίει αυτό το Κράτος με τις διεφθαρμένες δημόσιες υπηρεσίες που ελλείψει μηχανοργάνωσης και ελέγχου γίνονται το τσαρδάκι του κάθε αετονύχη και ειδικά όταν τα κάθε είδους γρηγορόσημα επιβραβεύονται από τους Λειτουργούς του; Σίγουρα για αυτά και για άλλα πολλά φταίει και το κράτος ανεξάρτητα από την κομματική του επένδυση. Αλλά και για πολλά φταίμε και μεις και οι σχέσεις είναι αμφίδρομες.Όπως υπερπροστατευτικά μεγαλώνουν οι μετακατοχικές γενιές τα παιδιά τους, περιμένουν το ίδιο να τους φερθεί η μητέρα πατρίδα. Έτοιμη τροφή, απολιτικοποίηση, άκρατος υλισμός, κατασπατάληση του φυσικού πλούτου. Και αυτά ξεκινούν και από μας με το επόμενο αυθαίρετο, το επόμενο σκουπίδι που θα ρίξουμε στο δρόμο, με την έλλειψη σεβασμού στον άλλο. Οι αλλαγές ξεκινούν από τη μικροκλίμακα αλλά είναι πάντα βολικό να βλέπουμε τους άλλους, το Κράτος που δεν είναι μια μεταφυσική οντότητα, αλλά μέσα στις δομές του έχει εμένα και σένα. Συγνώμη και πάλι για το σεντόνι.

Zaphod είπε...

Όπως λέει και η ροδιά, εγώ βλέπω σιγά σιγά τους αποστολους των ΕΛ να εξάγουν πολιτισμό (ξανά) εις τα Ευρώπας!

Πολύ καλό άρθρο!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, καταλαβαίνω το πνέυμα του άρθρου σου, αλλά πρέπει να ξέρεις οτι στ'αλήθεια υπερβάλεις. Μείνε 5-6 μήνες στη Γερμανία σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο (έτσι κι αλλιώς 2-3 έχει, δεν έχει μεγάλες πόλεις) και θα δεις οτι δεν είναι πια τόοοοοοσο ρόδινα τα πράγματα, ούτε τόσο διαφορετικά σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των ανθρώπων(όχι της πολιτείας) με την Ελλάδα. Απλώς υπάρχει μια παράδοση στην πολιτεία, πολύ καλές υποδομές, και μεγαλύτερη εποπτεία (αστυνόμευση,έλεγχος, κτλ) που έχουν σαν αποτέλεσμα εν μέρει το περιβάλλον που περιγράφεις. Φέρε Γερμανούς στην Αθήνα, και θα συμπεριφερθούν όπως ακριβώς οι Αθηναίοι.

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα

εκτακτο δελτιο ειδησεων: νιφαδα ξεφυγε απο την πλατεια Συνταγματος και πλησιαζει την Ομονοια. σε απευθειας μεταδοση η πορεια της νιφαδας...

http://mikrosfokion.blogspot.com

Μεγαλοκοπέλα είπε...

Αληθινότατο και αριστουργηματικά δοσμένο.

Kavo Papas είπε...

Βεβαίως Έλληνες είμαστε.!.. Είναι φυσικό να διαφωνούμε. Αν είμαστε (ας πούμε ) 10.000.000 ψυχές, για κάθε θέμα υπάρχουν 10.000.000 γνώμες.!.. Υπάρχει όμως ένα θέμα στο οποίο και τα 10 εκατομμύρια συμφωνούμε απόλυτα.!.. Συμφωνούμε ότι 9.999.999 Έλληνες είναι ακριβώς όπως τα λέτε.

DIONYSOS είπε...

Οι Γερμανοί ξέρουν να αντιστέκονται στο ΝΑΤΟ όταν τους ζητάει σάρκα στο Αφγανιστάν. Στοιχείο ζωντάνιας και εθνικής εξυπνάδας. Οι Γερμανοί ξέρουν να συνδιαλλέγονται στο κράτος τα δύο μεγάλα κόμματα για το φόβο του Λαφοντέν. Στοιχείο διαλόγου και υπολογισμού, σεβασμού δημοκρατίας.Οι Γερμανοί στηρίζουν για Επίτροπο στην ΕΕ ένα ελληνα επίτροπο που τάχει βρεί μπαστούνια με τον κουφό σαρακατσανο που κατάντησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ να εκφράζει ότι πιό παλιομοδίτικο για πολιτευτή υπάρχει στην "προστασία" του περιβάλλοντος.
Το σημερινό αγκάλιασμα της προστασίας του Κορινθιακού θα μπορούσε να είναι και πρωτοσέλιδο, τα στοιχεία που παραθέτει η κυρία Τσίρκα ζητούμενα και Dralion είλικρινά ζηλεύω για τις αναφορές σας στην σύγχρονη ζωή της Γερμανίας.

artois είπε...

Dralion, "εσείς οι γερμανοί" νιώθετε το ίδιο περήφανοι που δεν στηνόσαστε στην ουρά των δημοσίων υπηρεσιών, όσο περήφανοι νιώθατε και όταν στήνατε στη σειρά για τα κρεματόρια τα εκατομμύρια των Εβραίων;

nik-athenian είπε...

Καιρέ μου ετοιμάσου να γράψεις άλλο ένα τέτοιο κείμενο, αφού τα σεβαστά ΜΜΕ μας προετοιμάζουν ότι θα μας επισκεφτούν ξανά οι χιονονιφάδες τον Μάρτη.
Το κράτος, τί κάνει γαμώτο το κράτος και δεν τις σταματάει στα σύνορα;

fuzzy~burlesque είπε...

ειναι ιδιον του ελληνα η αυταπατη της αθανασιας.
καλησπερα φιλε γιωργο.συχνοτερα εδω...

Aggelos Spyrou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aggelos Spyrou είπε...

Νιώθω αποκλεισμένος όταν δεν χιονίζει.

o kairos είπε...

Συνοδοιποροι,φανταζομαι,οτι ειναι αυτονοητο,πως επαινοντας κανεις τα προταιρηματα ενας ανθρωπου ή ενος λαου δεν επαινει συνολικα τον ανθρωπο ή το λαο.Αυτο θα επρεπε να διδασκεται στα σπιτια πριν την πρωτη δημοτικου,αλλα εδω σ αυτη τη χωρα τιποτε δεν ειναι αυτονοητο και τιποτε σχεδον δεν διδασκεται.Ισως γιατι η διδασκαλια ειναι μια επιπονη διαδικασια και ευκολοτερη της ειναι η Επιβολη της αποψης ή η Αδιαφορια,που και τα δυο ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα της ελληνικης οικογενειας και της ελληνικης κοινωνιας κατ εξακολουθηση.
Τα λεω αυτα,γιατι επαινοντας τους Γερμανους νομισαν μερικοι οτι επαινειται ο,τιδηποτε γερμανικο.Ελληνικο φαινομενο.Αν επαινω το καλο δεξι μου ματι ο Ελληνας θα θεωρησει,οτι περναω για αετος.Του ειναι αδιαφορο αν το αριστερο μου ειναι χαλασμενο...Του πεφτει πιο ευκολα να ερμηνευει ετσι τα πραγματα.Το αλλο θελει σκεψη.Δηλαδη κοπο.Δεν ειναι τυχαιο,που πνιγεται σε μια κουταλια χιονι και σε μια σταγονα ζεστης.
Ετσι,ξεκιναω απο τον

artoi,εχεις αδικησει καταφωρα τον dralion,που δεν εκανε τιποτε αλλο απο να εξηγησει πώς λειτουργει το γερμανικο μοντελο σε συγκεκριμενες συνθηκες.Ασε που την εχεις πατησει γιατι ειναι Ελληνας.Αλλα,κι αν ακομα ηταν Γερμανος,η απαντηση σου σε κανει να μοιαζεις περισσοτερο με ρατσιστη ναζι παρα με υπερασπιστη ελευθεριων.

plagal,και στις πυρκαγιες η αδιαφορια των περισσοτερων κατοικων ηταν το ιδιο καταστροφικη με την ανικανοτητα του κρατικου μηχανισμου.

elias,καλο ειναι να εισαι υπερηφανος για ο,τιδηποτε εισαι.Και οι Ελληνες εχουν το δωρο να ειναι κατι και απο ανατολη και απο δυση.Αλλα,εχουν και την καταρα να μην το ξερουν.

Κωστα,αυτα παθαινετε για να μην εχετε κρατος...

rodia,οι Γερμανοι επιχειρηματιες και η αρχουσα ταξη τα επαιρνε πολυ πριν το ανακαλυψει ακομα και η μεγαλοαστικη Ελλαδα.Και μαλιστα τα επαιρνε χοντρα.Απο παντα.Η διαφορα ειναι,που αυτος ο χορος της διαφθορας παρεμενε και παραμενει προνομιο της μεγαλης κεφαλαιοκρατιας και δεν διαχεεται στο υπολοιπο κομματι του πληθυσμου,που μενει αδιαφθορο.

iro*,σαν τα χιονια!Ασε που δεν ειναι για να το χαλας στο χιονι το Timberland.

alzap :-))

niemandsrose,κι εσυ με το φτυαρακι σου γλυκεια μου;

dralion,σ ευχαριστω για τις διευκρυνισεις.Το μονο,που δεν ηξερα ηταν για το ζεστο νερο.Εμεις στο Freibourg το συνηθιζαμε,οταν ημουν μικρος.Ισως να μη θυμαμαι καλα.

Αθηναιε,παντα δικος σας ημουν.Εσεις ποιου ειστε;

gerasime,αλλαξε.Πεθανε...

michelan,αυτες οι εκθεσεις,που μας ερχονται και στην εφημεριδα καθε τρεις και δυο μπορουν να προκαλεσουν μονο γελιο.Γιατι οι πιο σκληρα εργαζομενοι μετριωνται με τις ωρες που υποτιθεται,οτι λεει η καρτα τους οτι ηταν στο γραφειο.Ποτέ με τις ωρες που δουλεψαν.Αμα μετρησουμε τις ωρες και τις θερμιδες που καιει ο μεσος Ελληνας στη δουλεια του θα διαπιστωσουμε αυτο που βλεπουμε καθε μερα ολοι γυρω μας.Τι διαολο!Δεν το ζουμε καθημερινα;Ασε με με το τεμπελχανιο να χαρεις.Δεν ειπα οτι ειναι κακο πραγμα.Ειναι κακο αμα θελεις να ζησεις σαν κοινωνια.

Δωρα μου,τα σεντονια σου ειναι για να ζεσταινουν.Και φυσικα το κρατος ειναι των πολιτων δεν ειναι τιποτε εξωγηινων.Κι εδω,οι πολιτες το επιβαλουν αυτο το κρατος.Δεν ειναι οτι απλως το υφιστανται.

zaphod,προς το παρον μπορουμε να εξαγαγουμε κατι μονο απο το ΕΛ Β ενιζελος..

ανωνυμε,δεν μιλησα για τη ζωη στη Γερμανια.Μονο για δυο χαρακτηριστικα τους.Μην υπερβαλετε.

μικρε φωκιωνα,συνεντευξη απο τη νιφαδα γρηγορα.

μεγαλοκοπελα,υποφερεις,ε;

kavo papas,να δω ποτε θα ξεκαβατζαρουμε.

Διονυσε,μη σε πιανει το αντικατοχικο σου:-))

nik-athenian,το κρατος εχει αφησει τη δουλεια στη Μη Κυβερνητικη Οργανωση Παντα Ηλιος Για Να Μη Βρεχονται Τα Αυτοκινητα.

o kairos είπε...

fuzzy,ειναι ιδιον των ανωριμων,των παιδιων η αυταπατη της αθανασιας.Κι εμεις ειμαστε λαος ανωριμος.

Αγγελε,εισαι παντα ενας πολυ καλος ποιητης.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Γιώργο, Πιστεύω πως είναι απλά πρόβλημα οργάνωσης κράτους και κοινωνίας και έχει σχέση με την διαφορετική ιστορική εξέλιξη και παράδοση της Ελλάδας σε σχέση με τη Δύση. Το γεγονός πως οι Γερμανοί στην Αθήνα, θα συμπεριφερθούν όπως ακριβώς οι Αθηναίοι και το αντίστροφο, αποτελεί σοβαρή ένδειξη.
Το να χτίσεις τα παιδιά σου έτσι, που να μη σ' έχουν ανάγκη, είναι κάτι που το βρίσκω απόλυτα σωστό, μόνο που πιστεύω πως, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσεις.

michelan είπε...

Το φαινόμενο του τεμπελχανίου υπάρχει στον δημόσιο τομέα
επειδή οι θέσεις που υπάρχουν υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο των αναγκαίων
και δεν υπάρχει μπαμπούλας πάνω από το κεφάλι τους...
Στον ιδιωτικό τομέα δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι γι'αυτό που προσφέρεις...

DIONYSOS είπε...

Ich arbeitet bei Siemens!...-:)
-Doktor ,erschrecken Sie mich night!

b.b. chris είπε...

Πριν από μερικά χρόνια στη Γαλλία είχαν πεθάνει δεκάδες άνθρωποι από τον καύσωνα. Δεν νομίζω οι Γάλλοι ν' αντιμετώπισαν το φαινόμενο με την υστερία των Ελλήνων. Και να έτρεξαν την επομένη στον Γάλλο Κοτσώβολο ν' αγοράσουν κλιματιστικά.
Ούτε τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης να μίλαγαν για «Γαλλιστάν» ή για «μόνο στη Γαλλία γίνονται αυτά»...
Για να μην θυμίσω τις πλημύρες στη Γερμανία...

Σε κάθε χώρα που υπάρχει λογική ,το ακραίο καιρικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Κάτι που συμβαίνει στη χάση και στη φέξη και που κανένα σοβαρό κράτος δεν ασχολείται να το αντιμετωπίσει, μια και θα απορροφήσει πόρους που καλύτερα είναι να διατίθενται σε συνηθέστερες καταστάσεις.

Όπως δεν παραλύει η Ελλάδα σε κάθε καύσωνα έτσι δεν παραλύει η Βόρεια Ευρώπη στα χιόνια. Πόσο μυαλό χρειάζεται για να το κατανοήσει κάποιος αυτό;

Και μια διευκρίνηση μια και αναφέρθηκε στο κείμενο.
Στο χιόνι, σαν αυτό που έπεσε στην Αθήνα, ένα μέσο 1400ακι αυτοκίνητο έχει τις ίδιες, αν όχι περισσότερες δυνατότητες από τα θηριώδη jeep. Έχει να κάνει με το πλάτος των ελαστικών και όχι με την τετρακίνηση όπως πολύ κακώς πιστεύουν οι περισσότεροι. Στο χίονι τα στενά ελαστικά είναι πιο αποτελεσματικά απ' τα φαρδυά.

Συν ότι από το προπέρσινο χιόνι οι αλυσίδες είναι υποχρεωτικές στην Ελλάδα όπως το τρίγωνο – πυροσβεστήρας – φαρμακείο. Μήπως μπορούν να μας πουν πόσοι απ' αυτούς που βρίζουν Θεούς και δαίμονες έχουν ένα ζευγάρι στο πορτπαγκάζ τους, είναι στο σωστό νούμερο για τα ελαστικά τους και περισσότερο απ' όλα... κατά πόσο ξέρουν να τις βάζουν;

gerasimos είπε...

Σήμερα το πρωί πέρασα δυο ώρες στο ΙΚΑ περιμένοντας να βγάλω μια ακτινογραφία. Το σύστημα προτεραιότητας είχε ως εξής: έξω από τις πόρτες του ακτινολογικού υπήρχε μια μικρή ντουλάπα και πάνω της καρτελάκια μέσα σ' ένα κουτάκι. Με αριθμούς γραμμένους με το χέρι, από το ένα έως το σαράντα. (Εννοείται πως οι υποψήφιοι ήμασταν πολύ περισσότεροι.) Κάποια στιγμή λοιπόν μας προέκυψαν δυο οκτώ διότι άγνωστο πως, φαίνεται πως τα οκτώ, στη συγκεκριμένη τράπουλα, ήταν παραπάνω από ένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ορισμένοι απ' όσους ερχόταν η σειρά τους άφηναν τα τραπουλόχαρτά τους σε απίθανα μέρη ή ξανά στο κουτί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. (Όπως να επιμένει κάποιος με τον αριθμό τρία ας πούμε ότι προηγείται κάποιου άλλου από την προηγουμένη βάρδια, με τον αριθμό 39.) Παρ’ όλα αυτά δε χάλαγε στο παραμικρό η καλή διάθεση και η αίσθηση ότι ήμασταν μια χαρούμενη, πρωινή παρέα. Αίσθηση που συνεχιζόταν και μέσα στο ακτινολογικό με τον παλιό, καλό και οικείο σε όλους μας ενικό με τον οποίο, απ ' ό, τι άκουγα, αντιμετωπίζονταν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος. Ομολογώ μάλιστα ότι όταν - ενώ βρισκόμουν πια εντός των πυλών - ένα από τα παραγγέλματα μου δόθηκε στον πληθυντικό, φούσκωσα μέσα μου από υπερηφάνεια. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που παρά την ταλαιπωρία έφυγα από το ΙΚΑ με ψηλά το κεφάλι και χαμόγελο. Είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο, σκέφτηκα. Όχι σαν κάτι βόρειους λαούς.

vatraxokoritso είπε...

Εγώ βασικά, δεν έχω τίποτις με τους Γερμανούς!

Αλεπού είπε...

tout a fait d' accord, εις βαρβαρικήν γαλλικήν...

artois είπε...

kairos,
δεν έχω πατήσει τίποτα, παρά μόνον τα αμάζευτα χιόνια από πολλά γερμανικά πεζοδρόμια της περιφέρειας. "Εμείς οι γερμανοί" έγραψε o/η dralion, και το επανέλαβα στο δεύτερο πρόσωπο μέσα σε εισαγωγικά. Υπέθεσα ότι γνώριζες το λόγο της χρήσης τους.

Κατά τα άλλα, είναι αξιοσημείωτη η ερμηνεία σου ότι ένας υβριστής των ναζιστών που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και διέπραξαν το Ολοκαύτωμα 6 περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ρατσιστής.

Όμως εγώ δεν γράφω "εμείς οι γερμανοί" ούτε συγκαταλέγω τον εαυτό μου στην άρεια φυλή των γερμαναράδων που εξόντωσαν έναν λαό και γλέντησαν τη γενοκτονία του, αλλά που δεν παραλείπουν να καθαρίζουν τα πεζοδρόμιά τους από τα χιόνια και να γεμίζουν τα νησιά μας με τα άδεια μπυρόκουτά τους που κατεβάζουν σαν νερό.

Dralion είπε...

Καιρε, σε ευχαριστω που ειπες μεσα σε 2 απλες προτασεις στο σχολιο σου, οτι εγω θα ελεγα σε 4 σελιδες.

Χαρυβδιςς είπε...

pes ta re gamw to h korh moy akoyei oti tha breksei kai nomizei oti erxetai katastrofh .....hase ayto to apokleismena xwria.....to mathainoyn oti apokleistikan apo thn thleorash ,hmarton

o kairos είπε...

Νικο,οι Γερμανοι πετανε τα χαρτια στους δρομους της Αθηνας γιατι δεν σεβονται αυτο που φανερα δεν ειναι αξιοσεβαστο.Και τιποτε δεν ειναι αξιοσεβαστο αν δεν το υπερασπιζεσαι.

michelan,ο χιονιας εδειξε,οτι ουτε ο ιδιωτικος τομεας ξεφευγει απο το δε γαμιεται.Η υπαλληλος δεν μας ηρθε-μια απο τις-επειδη λεει ειχε χιονια το αυτοκινητο της...

Διονυσε,ασε τη Ζημενς και κοιτα τον Γερασιμο πιο κατω,που σε αφορα αμεσα...

b.b. chris,δεν παραλυει η Ελλαδα στον καυσωνα;Χαααααα.Μας γαμανε τη μανα τα τηλεβλακοφωνα με την παρατατζουμ υποκρουση των Βαλκυριων του Βαγκνερ,οτι θα εχουμε καυσωνα 38 βαθμων!!! και δε βρισκεται ενας μαλακας να τους πλακωσει στις βρισιες (Γκροχε) και να τους πει ρε ηλιθιοι,ρε αμορφωτοι,ρε τρομοεμποροι,για να χεις καυσωνα θες 42 βαθμους τη μερα,που να μην πεφτει κατω απο 38 τη νυχτα και το φαινομενο να επαναλαμβανεται για μερες.Καθε αλλη συνθηκη ειναι απλως ζεστη γαμω της γης τον αξονα.Πολλη ή λιγη,αλλα ζεστη.Για την οποια κλεινουν τα σχολεια,τα πανεπιστημια,οι δημοσιες υπηρεσιες και,τα διοδια απο τα πανικο-βλητα,που τρεχουν στα αυθαιρετα να δροσιστουν απο τον καθαρο αερα του Νταϊκιν 7.500 BTU και να βλεπουν απο την τηλεοραση το διπλανο χωριο να καιγεται,αναφωνωντας πω πω παναγιτσα μου,χωρις να κουνανε την κωλαρα τους απο τον καναπε.Πως νομιζεις οτι καιγεται η Ελλαδα καθε καλοκαιρι.Γαμω την αμορφωσια και την κατινια γαμω.Ακου δεν παραλυει η Ελλαδα,οχι με τον καυσωνα,με τη ζεστη.Δεν τα χω μαζυ σου,με τη μικροαστικη εγκληματικοτητα τα χω.

γερασιμε,η περιπτωση σου ειναι της ειδικοτητας του Διονυσου,στον οποιο και σε παρεπεμψα.Αλλα,η περιπτωση σου γενικοτερα στην αφηγηση-οπως και η περιπτωση ολων μας στην καθημερινοτητα μας- ειναι της ειδικοτητας της εκτεταμενης γαϊδουριας και της ελλειψης σεβασμου,που διδασκεται η πλειονοτητα των νεοσσων απο τα γενοφασκια της στα σπιτια της.Εχοντας για παραδειγμα τους φυσικους τους γονεις.Και για τους οποιους δεν υπαρχει γιατρεια.Γιατι,η ισχυροτερη δυναμη στη φυση ειναι τα ομοια να αναπαραγουν ομοια.

βατραχω μου,καλυτερα.Εχουν εναν αβασταχτο αυταρχισμο στο πετσι τους.

Μπιζου μου,merci bien.

artois mon fis,οι Γαλλοι αιματοκυλησαν τη μιση Αφρικη και την Ινδοκινα,οι Αγγλοι τον μισο γνωστο κοσμο μεχρι σημερα,οι Αμερικανοι περιττο να περιγραψουμε,οι Σουηδοι ξεπατωσαν δυο φορες τους πληθυσμους της κεντρικης και βορειας Ευρωπης,οι Ρωσσοι εχουν σκοτωσει τοσους Πολωνους εδω και 10 αιωνες που τοσοι Εβραιοι δεν εχουν γεννηθει ακομα,οι Ισπανοι ξεπατωσαν εκατομμυρια ιθαγενων σε ολη την Αμερικη,οι Γιαπωνεζοι εχουν σφαξει τοσους Κινεζους επι αιωνες,που θα πρεπε να ειχανε στηθει 10 Ολοκαυτωματα,οι Αραβες εχουν εξανδραπωδησει απο τον δεκατο αιωνα ηδη ολους τους μαυρους πληθυσμους της ανατολικης Αφρικης,πουλωντας για σκλαβους οσους επιζουσαν,οι Ολλανδοι ξεπατωσαν μιλιουνια ντοπιων σε ολη την περιοχη της νοτιοανατολικης Ασιας και του Ειρηνικου,που τους εφερε η καταρα του δηθεν πολιτισμου τους μαζυ με τους Πορτογαλους και το μακελειο δεν εχει τελος.
Συμφωνα με τη δικη σου συλλογιστικη κανενα προτερημα κανενος λαου δεν πρεπει να επισημαινεται μια και ολοι οι λαοι-κυριως της Ευρωπης- λιγο πολυ σφαγεις ειναι.Εκτος αν εχεις την πεποιθηση οτι οι νεκροι Εβραιοι ειναι πιο αξιοσεβαστοι νεκροι απο τους αλλους νεκρους,οποτε θα σου εδινα μια συμβουλη,αν μου επιτρεπεις.Δες να σκοτωνουν ανθρωπο διπλα σου και μετα το συζηταμε.Για να μη λεμε ιεροσυλες μαλακιες δηλαδη.
Και μη διαστρευλωνεις τα πραγματα.Ειπες τον dralion ναζι επειδη δηλωσε Γερμανος.Επομενως,για σενα καθε Γερμανος ειναι ναζι.Αυτο κι αν δεν ειναι ρατσισμος.Ισως μαλιστα να ειναι κατι πιο επικινδυνο:Φανατισμος.

χαρυβδις,παρε την κορη σου και κανε της δωρο να μεινει σε χωριο ενα μηνα,χωρις τηλεοραση.Θα γιανει:-)

Dralion είπε...

Καλησπερα,
Καιρε, ας προσθεσω κατι στην σωστη σου αναλυση, επειδη το θεωρω ουσιαστικο και σε αμεση σχεση με το αρχικο σου ποστ.

Δεν με ενδιαφερει αν βριζει καποιος εμενα προσωπικα. Σε μπλογκς ειμαστε, γουστο του ειναι. Με ενδιαφερει ακομα λιγοτερο αν βριζει τους γερμανους - ειτε το κομματι εκεινο που ειναι ναζιστες ειτε ολους μαζι. Αλλωστε το τι εχω σουρει εγω στους γερμανους δεν λεγεται (δημοσιευμενα σε ανυποπτο χρονο, πριν μηνες). Ποσο μαλλον αν βριζει μια γενια γερμανων, που βιολογικα σχεδον δεν υπαρχει πια - εχουν πεθανει απο γηρατεια.

Το τραγικο δεν ειναι να βριζει ο Α τον Β. Το τραγικο ειναι να χρησιμοποιουμε τις φρικωδιες των αλλων για να μην σκουπισουμε το χιονι μπροστα στην πορτα μας.
Το τραγικο ειναι να χρησιμοποιουμε τους δολοφονημενους εβραιους σαν αλλοθι για να παρκαρουμε οπου θελουμε, να βρωμιζουμε οπου θελουμε και να καιμε αυτην εδω την χωρα οποτε θελουμε.

Ο Ιουνης του 2008 ειναι μολις 4 μηνες μπροστα μας. Δειξε μου εστω εναν ελληνα που να αμφιβαλλει, οτι ΞΑΝΑ θα ξεσπασουν φωτιες στα ελληνικα δαση. Η Παρνηθα και η Πελοποννησος καηκαν αδικα, γιατι κανεις δεν αντεδρασε μεχρι σημερα. Κανεις δεν "εμαθε" απο τις καταστροφες.

Στο μυαλο μερικων, για τις φωτιες του Ιουνη 2008 θα φταινε οι ναζι που εκαναν σαπουνι τους εβραιους. ΑΥΤΟ με κανει να βαζω τα κλαμματα - το οτι καποιος αγνωστος μπλογγερ ειπε κατι εναντιον των γερμανων με αφηνει παγερα αδιαφορο.

michelan είπε...

Η ιστορική αναδρομή στην απάντηση προς τον artois, όλα τα λεφτά...

ΥΓ.Δεν είπα οτι εξαιρείται όλος ο ιδιωτικός τομέας.
"Στον ιδιωτικό τομέα δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι γι'αυτό που προσφέρεις..."
Με την πρόφαση λοιπόν οτι η αμοιβή δεν είναι αντάξια της προσφοράς τους, συμπεριφέρονται κατά το δοκούν...
--Μερικές φορές αντί να διερωτώμαστε γιατί δεν ήρθε,...,...,
θα ήταν καλύτερα να ρωτάγαμε:
ποιός είναι ο μισθός του;--

Ανώνυμος είπε...

Καιρέ μου, μπορείτε να τοποθετηθείτε και επισήμως για όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο, επ' αφορμή του press-gr? Σας το ζητώ εφόσον έχετε τη διττή ιδιότητα του μπλόγκερ-δημοσιογράφου.

Τα δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας προσωπικά δεν με κάλυψαν. Ούτε φυσικά και των άλλων εφημερίδων. Επιστρέφοντας δε στην προηγούμενη ανάρτησή σας και στο δικό μου σχόλιο, είμαι ολοένα και πιο πεπεισμένη ότι πράττω καλώς που δεν καταφεύγω πλέον για την ενημέρωσή μου στα έντυπα μμε.

υγ. επ' ουδενί δεν θα ήθελα αυτό να ερμηνευθεί ως θέση υπέρ ή κατά του εν λόγω μπλογκ (που κατ' εμέ δεν είναι καν μπλογκ, αλλά απλώς χρησιμοποιεί την δωρεάν τεχνολογία του blogger), το οποίο ουδέποτε διάβαζα.

artois είπε...

Καιρέ, δεν διαστρεβλώνω τίποτα, ούτε είπα αυτό που νομίζεις στον dralion γιατί και να ήθελε να το κρύψει κάνει μπαμ ότι είναι έλληνας. Όπως και να 'χει, όμως, χαίρομαι που σου έδωσα την ευκαιρία να μας μεταδώσεις βασικές ιστορικές γνώσεις, αν και ο καθένας με τη στοιχειώδη μέση εκπαίδευση τα ξέρει αυτά τα πράγματα. Μόνον που η συζήτηση ήταν για τους Γερμανούς κι εκεί στάθηκα. Επειδή η Αμερική ξεπάστρεψε και ξεπαστρεύει κόσμο και κοσμάκη δεν σημαίνει πως επέρχεται διαγραφή στους εγκληματίες ναζιστές της Γερμανίας ούτε ότι πρέπει να πάρουμε τον Γκαροντί τοις μετρητοίς.

Και, ναι, δεν θα δίσταζα να ρωτήσω έναν γερμανό που μας κρίνει, αν νιώθει περήφανος για τους γονείς, τους παππούδες του, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη γενοκτονία. Και ας εννοούσε ότι τον είπα και ναζί. Σκασίλα μου. Ας μου βάλει μηδέν στο μάθημα της ευρωλαγνείας.

Γιατί, βέβαια, δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι γερμανοί δεν λερώνουν τα νησιά και τους δρόμους μας με μπυρόκουτα, χαρτιά και καρπουζόφλουδες, επειδή "δεν σεβονται αυτο που φανερα δεν ειναι αξιοσεβαστο" σύμφωνα με την συνηγορία σου (άξιος!). Δεν "σέβονται" γιατί δεν φοβούνται όπως φοβούνται στη χώρα τους που υπάρχει αστυνομοκρατία και γιατί αυτές οι αλκοολικές μπυροκανάτες μάς θεωρούν παρακατιανούς. Οι θεωρητικοί της άρειας φυλής δεν πέθαναν, δυστυχώς. Κι έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το αίτημα για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και της επιστροφής του κατοχικού δανείου. Κατά άλλα είναι πολιτισμένος λαός...

Eπίσης, μιας και ανέφερες το αδιαμφισβήτητο γεγονός της απάθειας των τηλεθεατών που βλέπουν να καίγονται χωριά στρωμένοι στους καναπέδες, έχεις να μας δείξεις καμμιά φωτογραφία σου με τη μάνικα στο χέρι να προσπαθείς μαζί με τους εθελοντές πυροσβέστες;

Κι επειδή διαβάζω από την Dora Tsirka ότι είσαι δημοσιογράφος, θα σου δώσω κι εγώ μια φωτογραφία μου από σκοπιά στο δάσος να την βάλεις μαζί με τη δική σου σε όποιο έντυπο συνεργάζεσαι: "Πολίτες σε δράση κατά της φωτιάς".

Φωτογραφία με σκοτωμένο δεν έχω, γιατί το τελευταίο πράγμα που θα σκεπτόμουν θα ήταν να τραβήξω φωτογραφία με ένα νεκρό δίπλα μου. Για νεκρολάγνο δημοσιογράφο με πέρασες;

υ.γ. Αυτό με το ότι οι γερμανοί "δεν σέβονται αυτό που φανερά δεν είναι αξιοσέβαστο" τρέχα πες το στους νησιώτες με τα πεντακάθαρα και ασβεστωμένα δρομάκια. Και πρότεινε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο να τοποθετήσει μια πινακίδα στο αεροδρόμιο: "Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Αφήνετε τα σκουπίδια σας όπου βρείτε και μη σέβεστε αυτό που δεν είναι αξιοσέβαστο. Μόλις επιστρέψετε στην πατρίδα σας, μπορείτε να ξαναγίνετε άνθρωποι."

artois είπε...

Dralion, η εξαπλουστευμένη λογική σου δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Ατύχησες! Και τα χιόνια καθαρίζω, και δάση φυλάω, και υπεύθυνος πολίτης είμαι και έχω σπάσει αυτοκίνητα που με εμπόδιζαν να περάσω με το καροτσάκι του παιδιού μου από το πεζοδρόμιο. Και θα προτιμούσα να πεθάνω από επερχόμενη ανακοπή παρά να σταθμεύσω παράνομα για να ζητήσω βοήθεια. Αυτό όμως δεν με καθιστά ούτε γερμανολάγνο ούτε μηδενιστή. Εξάλλου, απ’ ό,τι διαβάζω εδώ όλοι υπεύθυνοι είναι και καθαρίζουν μόνοι τους τα χιόνια. Μόνον οι μπλόγκερς είναι έτσι;

Τέλος, ως υποσημείωση, οι γενικεύσεις μου για τους γερμανούς είναι σκόπιμες, όσο σκόπιμες είναι και οι δικές σας για τους Έλληνες. Εκτός κι αν δεν είναι, επειδή αντλείτε, ίσως, τις αρνητικές παρατηρήσεις σας μόνον από το οικείο περιβάλλον σας και χρεώνετε την ίδια ανευθυνότητα και έλλειψη πολιτισμού σε όλους. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύετε ότι όλοι οι άλλοι δεν σέβονται, εκτός από εσάς τους δέκα μπλόγκερς που συζητάτε εδώ - (πες μου ότι το πιστεύετε να γελάω δέκα μέρες)

Να υγιαίνετε, και πάρτε το πιο μαλακά αυτό με την άκρατη ευρωλαγνεία.

industrialdaisies είπε...

Όταν χιονίζει δεν μπορούμε να δουλέψουμε λόγω χιονιά.
Όταν είναι καλοκαίρι δεν γίνεται λόγω καύσωνα.
Τον υπόλοιπο χρόνο είμαστε ανάμεσα στο σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές (το φαινόμενο παρατηρείται από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο, Ιανουάριο-Πάσχα και μετάΠάσχα-καλοκαιρινές διακοπές) και τα τριήμερα μετά επεκτάσεως (ό,τι μέρα κι αν πέφτει η αργία πάντα μπορεί να κολλήσει με ένα Σαββατοκύριακο).

Μετά από όλα αυτά μαλάκας είναι ο Έλληνας να φτυαρίσει; Αφού δεν μπορεί ο άνθρωπας, έχει κατάθλιψη λέμε... Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις εξάλλου Καιρέ μου. Τ0 72% είναι απαισιόδοξο. Όσοι ψήφισαν δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να διατηρήσουν την ακριβή τους κατάθλιψη.

Αυτά. Σε φιλώ. :)

ellinida είπε...

Ε ναι...
Δυστυχώς τόσο γελοίοι είμαστε. Ε τουλάχιστον έχουμε με κάτι να γελάμε. Τα χάλια μας.

artois είπε...

ellinida, είναι τόσο απλό! Aντί να γελάς με αυτό που λες "τα χάλια σας" και να αναγνωρίζεις πόσο "γελοίοι είσαστε", γιατί δεν προσπαθείς να γίνεις κάπως πιο υπεύθυνη στις υποχρεώσεις σου ως πολίτις;

Valisia είπε...

Ελλάδα:Καλωσήρθατε στο θέατρο του παραλόγου!

o kairos είπε...

nichelan,πιστευεις,οτι το κριτηριο για την ποιοτητα της δουλειας σου ειναι η αμοιβη σου;

artoi,αν ηξερες σε ποιο ευρωλιγουρικο blog εισαι θα κρυβοσουνα απο το ρεζιλικι και τη ντροπη.Αλλα η αμαθεια δεν παλευεται,ειναι ανικητη.Και,εχω φωτογραφιες να σβυνω φωτιες με τη μανικα την ωρα που οι αγαπημενοι σου ελληναραδες που υπερασπιζεσαι ηταν αραχτοι στα καφενεια των γυρω χωριων,βριζοντας,που δεν ερχοταν το αεροπλανο να κανει τη δουλεια,που δεν εκαναν εκεινοι.
Δεν εχεις πονεσει.Δεν εχεις συμμετασχει σε τιποτε συλλογικο,που καλυπτε την απουσια των τρωκτικων,που αγαπας.Εισαι μια σκετη αντιδραστικη αντι-φωνη και τιποτε αλλο.Χωρις σκεψη.

industrial,ποναμε για τα ιδια πραγματα..

Ελληνιδα,μη δινεις σημασια σε εναν ανοητο,που ,μεσα στην αγνοια του δεν ξερει την αδολη και ανωνυμη καθημερινη σου προσφορα,σε αντιθεση με τη δικη του επανασταση του κωλου.Η αγνοια ειναι η ευτυχια των ηλιθιων.

valisia,και του αλογου.

Δωρα μου,αφησα για το τελος τη δικη σου κριση,που ειναι πιο σοβαρη απ ολες.Ειναι απλο.Ολοι εμεις που ειμαστε εδω ξερουμε,οτι ο χωρος ειναι αφερεγγυος,οτι ειναι ανεξελεγκτος στην πληροφορηση του και οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να μπει και να γραψει τη μαλακια του ή τη σοφια του.Επομενως,ολα ειναι υπο αιρεση.Ετσι,ολα ειναι μαχητα και τιποτε δεν ειναι για να το παιρνεις στα σοβαρα.Θελω να πω,οτι δεν μπορει να ζητησει κανεις την ποδηγετηση του λογου.Και αν νομιζει κανεις,οτι θιγεται δεν εχει παρα να κανει τη μηνυση του και να αφησει τη νομολογια να βρει την ακρη.Οχι,ομως να βαλει φραγμο στην ελευθερη εκφραση και στην ελευθεριοτητα της εκφρασης.Οσο χυδαια κι αν ειναι.Το υπαρχον νομικο πλαισιο φτανει και παραφτανει για να προστατεψει την υποληψη και την υστεροφημια του καθενος.Άσε,που ο καθενας επωμιζεται το βαρος να αποδειξει ή να αποδεχτει οτι ειναι ελεφαντας.
Επομενως,οχι στην κρατικη παρεμβαση.Εμεις απο μονοι μας με τη σταση μας δειχνουμε τι ειμαστε.Και το υπερασπιζομαστε κι ολας.

michelan είπε...

Νομίζω δεν κουβεντιάζαμε για την ποιότητα της δουλειάς,
αλλά για την προσφορά δουλειάς...
Πιστεύω πως αν κάποιος έχει πάει σε μια δουλειά από ανάγκη
και οι οικονομικές του απολαβές είναι αυτό το εξευτελιστικό 'βασικό' που υπάρχει τώρα,
όποτε του δίνετε η ευκαιρία θα λουφάρει με ευχαρίστηση...
Την ποιότητα στην δουλειά την προσφέρεις -χωρίς να σε ενδιαφέρουν τα χρήματα-
αν η δουλειά είναι αυτό που είχες ονειρευτεί οτι θα κάνεις, η τρέλλα σου, το χόμπι σου
ή αν ο εργοδότης με τον χαρακτήρα του σε ρίξει στο φιλότιμο...

Meropi είπε...

Καλημέρα καιρέ μου,
Ναι πράγματι μαλακαστήκαμε οι μακάκες και μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ενώ όλο μας το είναι διψούσε για δουλειά και δημιουργία.....

Herinna είπε...

χαχαχα
Δε μου λες; Μπας ήσουν κατά Γερμανία μεριά τώρα τελευταία;
Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα, ειδικά στο σημείο που λες για την υπερπροστασία. Εμείς πια δεν βγάζουμε πολίτες. Κηφήνες βγάζουμε όπως τα μαθαίνουμε.

artois είπε...

kairos είπε: Δεν εχεις πονεσει.Δεν εχεις συμμετασχει σε τιποτε συλλογικο,που καλυπτε την απουσια των τρωκτικων,που αγαπας.

Όλα αυτά στο φλυτζάνι τα διάβασες; Mήπως τότε να το σκεφτείς σοβαρά να αλλάξεις καριέρα, αν αληθεύει αυτό που έγραψε η Dora Tsirka ότι είσαι δημοσιογράφος; Οι φλιτζανούδες βγάζουν παρά με ουρά. Καιρός είναι να κατακτήσουν και οι άνδρες ένα γυναικείο οχυρό.

Και ναι, δεν γνωρίζω τα προσωπικά τού κάθε άγνωστου μπλόγκερ και ούτε με ενδιαφέρουν, βέβαια. Από ό,τι γράφουν κρίνω: "εμείς οι γερμανοί" και "τόσο γελοίοι είμαστε". Αν άλλα γράφουν και άλλα εννοούν, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Και το πρόβλημά τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν γράφουν "εμείς" και εννοούν "όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς τους δέκα".

Από ελληνικά σε ελληνικά μεταφράζω και απαντώ. Ίσως όμως δεν διαβάζουμε τα ίδια πράγματα γιατί διακρίνω και μια αδυναμία στην ορθογραφία.

Ομοίως δεν με ενδιαφέρει και το ιστορικό του κάθε μπλογκ. Πρώτη φορά μπήκα εδώ, από το λινκ του j95 που διαβάζω τακτικά.

Όσο για το ποιος πρέπει να κρυφτεί από το ρεζιλίκι και την ντροπή, εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να κρυφτεί αυτός που ενώ βρίζει "ρε αμόρφωτοι" τους άλλους και "γαμεί την αμορφωσιά τους" ο ίδιος γράφει "επαινόντας", "προταιρήματα", "διευκρυνίσεις", "εξανδραπωδήσει", "διαστρευλώνεις".

Δεν θα ακολουθήσω το αγοραίο ύφος σου να πω ότι η δική του μόρφωση είναι μόρφωση "του κώλου" ούτε ότι αυτή "η άγνοια είναι η ευτυχία των ηλιθίων". Θα πω μόνον ότι τα δικά μου συμπεράσματα είναι χειροπιαστά και αυταπόδεικτα - από όσα διάβασα (και διαβάζουν όλοι) εδώ -, ενώ τα δικά σου είναι βγαλμένα από όσα διάβασες στον τελβέ του καφέ μου.

Τα φιλιά μου στους άριους

o kairos είπε...

michelan,δεν κουβεντιαζαμε γιαυτο.Ειπες οτι οι Ελληνες δουλευουν πιο πολλες ωρες απο τους Ευρωπαιους και ελεγα,οτι ετσι φαινεται στις καρτες τους.Γιατι,ενω ο μεσος Ευρωπαιος φαινεται οτι δουλευει λιγοτερες ωρες,στην πραγματικοτητα δουλευει ολες αυτες τις ωρες,ενω ο μεσος ελληνας δουλευει καποιες μονο απο τις ωρες που ειναι στη δουλεια.Τα νουμερα ειναι μαϊμου εν κατακλειδι.
Αν με ρωτησεις τη γνωμη μου θα σου πω οτι η δουλεια ειναι καταρα.Αντιθετα,θα προτιμουσα οι ανθρωποι να εργαζονται.Ειναι η διαφορα μεταξυ της δουλείας και του εργου.Αλλα,επισης,δε γουσταρω τους λουφαδορους.Προτιμω τους απεργους.Δεν ειναι δειλοι.

Μεροπη,υγιεστατο το συναισθημα.Ιδιως αν εισαι υπαλληλος του ΙΚΑ και σε περιμενε η γιαγια τη Δευτερα για να παρει τις εξετασεις.Επισης,ειναι ενα καλο παραδειγμα για να γαλουχουνται τα παιδια για το πως θα συμμετασχουν σαν υπευθυνοι πολιτες στον κοινωνικο ιστο.Σε ατομικο επιπεδο,λοιπον,εχεις δικιο.Αλλα,καλως ή κακως δεν υπαρχει ατομικο επιπεδο στη λειτουργια μιας κοινωνιας.Κι εμενα που τα γραφω μ αρεσει το καθησιο.Το προτιμω.Δεν ειμαι διεστραμμενος.

herinna,λιγοι εδω μεσα δουλευουν σαν κι εσενα.Και πολυ και σκληρα.Και ελαχιστοι εχουν μεγαλωσει παιδι με τις συνθηκες,που το μεγαλωσες εσυ.Δικαιολογημενα φριττεις.

Manos είπε...

Πω! Πω! φασαρία

Μια που αναφέρατε περί Γερμανών θα υπενθυμίσω τη ρήση του βιτγκενστάϊν : "αν δεν έχεις τι να πείς καλύτερα να σιωπάς"

Καλύτερα και εγώ ο ταπεινός ας σιωπήσω

o kairos είπε...

mano,ευτυχως ακομα δεν εχουμε γινει Γερμανοι στην ψυχραιμια.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς! ευτυχέστατα που δεν έχουμε γίνει Γερμανοί.

Ξέρετε πάντα σας διαβάζω (στο χαρτί και στο blog)και πολύ σπάνια σχολιάζω. Μου άρεσε πολύ το άρθρο σας αλλά μου κόπηκε η φόρα... του σχολιασμού ένεκα της βαβούρας (των αλλότριων σχολίων) που μου θύμισε τους Ιταλούς φουτουριστές που ξεκίνησαν επαναστάτες και κατέληξαν μουσσολινικοί υπηρέτες του φασισμού,
γιαυτό προτίμησα τη σιωπή.
Συγχωρέστε με.

o kairos είπε...

mano,o ανθρωπος διαφερει απο το μπιζελι εξ αιτιας μιας και μοναδικης "γραμμης" στο DNA.Η διαφορα στα πραγματα βρισκεται στις λεπτομερειες.Σε ολα τα πραγματα.Και η γνωση βρισκεται στην ικανοτητα να διαβαζεις τις λεπτομερειες.Και να τις ξεχωριζεις.Το δηλητηριο του φιδιου σκοτωνει με το δαγκωμα.Αλλα,απο αυτο δημιουργειται πληθος φαρμακων και το μοναδικο αποτελεσματικο για τις αρθρητιδες.Οι πιο πολλοι ανθρωποι μπορουν να δουν μονο χοντρικα τον κοσμο.Και αρκετοι,χοντρικα μεσα απο τους φανατισμους τους.

kwlogria είπε...

Είναι πολλές φορές που λες όλα αυτά για τις ευρωπαϊκές χώρες και σου απαντάει ο Έλληνας: Εδώ όμως είμαστε ελεύθεροι, χύμα, άνετοι. Αν αυτό το πράμα που ζούμε ονομάζεται ελευθερία, τότε γλυκέ μου καιρέ, λες μαλακίες. Η Ελλάδα είναι γαμώ! Γαμώ, όπως το λέω. Με όλη τη σημασία του ρήματος. Τη νεοελληνική σημασία.

Herinna είπε...

Ξέρεις τι σκέπτομαι; Για να μπορώ να πω ότι εργάζομαι, δούλεψα σκληρά. Τώρα εργάζομαι σκληρά, αλλά αγαπώ αυτό που κάνω. Λάθη πολλά, ενοχές αμέτρητες. Ο πατέρας μου λέει, "χαραμίστηκες" εννοώντας τις εργασιακές επιλογές μου κατά καιρούς. Εγώ λέω, πως για άλλους ανθρώπους, το "άστρο" τους είναι οι κουμπάροι και για άλλους, το φουρνέλο στον ποπο. Εγώ δεν είχα κουμπάρο, έπρεπε να ανακαλύψω το φουρνέλο. Τα λεφτά είναι πάντα λίγα. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση να ακούς να σου λένε, "Βρες μου έναν άνθρωπο σαν εσένα. Σου δίνω τα διπλάσια, τα τριπλάσια, για αφήσεις τη δουλειά σου και να έρθεις σε μένα". Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απ΄το να μπορείς να απαντάς. "Βάλτα εκεί που ξέρεις".
Πριν δυο καλοκαίρια, ήμουν με το Μικρό Πολυτεχνείο στην Κεφαλλονιά. Εκεί δούλεψα σε μια αγροικία που είχαμε νοικιάσει για τους πελάτες που ήρθαν να παρακολουθήσουν θερινά σεμινάρια, στα δωμάτια και στην κουζίνα, στο σερβίρισμα και στην υποδοχή, για δυο μήνες περίπου. Είχα τη Βάσια μαζί μου που με ακολουθούσε στα δωμάτια και μου φώναζε "βαριέμαι μαμά! Πότε θα πάμε για μπάνιο;" Τις νύχτες ποτέ δεν κοιμήθηκα πάνω από τρεις ώρες, μου χτυπούσαν την πόρτα, έκανα και τη νοσοκόμα, η μιά είχε πυρετό, τον άλλο τον τσίμπησε σφήγκα, η άλλη έπαθε διάρροια. Δούλευα 18 ώρες τη μέρα με δυο ώρες διακοπή το μεσημέρι που έτρεχα το παιδί στην παραλία. Εκεί, σε αυτές τις συνθήκες έγραψα την ιστορία που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιού του Μικρού Πολυτεχνείου. Θυμάμαι λοιπόν κάτι τύπισσες που ήρθαν με ύφος για να γράψουν ένα τηλεοπτικό σήριαλ, το οποίο μάλιστα φιλοδοξούσαν πως θα το παίξει και η ΕΡΤ. Όλη μέρα κλεινόντουσαν στο σαλόνι κι έγραφαν κι όταν έκαναν διάλειμμα, συζητούσαν μπροστά μου για τις καμαριέρες τους. "Εγώ έχω μια άχρηστη" έλεγε η μία, "Εγώ μια πολύ χαζή" έλεγε η άλλη, είχαν πάρει τα φτυάρια και έθαβαν όλες τις κοπέλες. Όταν τις ρώτησα πόσα τους δίνουν, άλλαξαν κουβέντα. Για να το παίζουν αυτές συγγραφείς δηλαδή, προσέλαβαν γυναίκες, κατά προτίμηση όχι ελληνίδες να τους κάνουν τις δουλειές τις οποίες και κακολογούσαν μεταξύ τους, σε μένα μάλιστα φερόντουσαν σαν να ήμουν ένα μηδενικό. Τέτοιες ψωνάρες υπάρχουν γύρω μας. Η μία απ' αυτές τώρα ήταν χωρίς να με ξέρει, αναγνωστριά μου στο ίντερνετ. Τους είπα "δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη μου αλλά θα σας την πω. Όχι στη ΕΡΤ δεν θα μπεί έργο σας, αλλά δεν έχετε και καμιά ελπίδα να γίνετε συγγραφείς". Με κοίταξαν ειρωνικά και σαρκαστικά σαν να ήμουν τρελή. όταν ο εργοδότης μου τους είπε πως με λένε, η μία που με ήξερε από εδώ, ένιωσε πολύ άσχημα. Ήρθε να μου ζητήσει συγνώμη και να με ρωτησει γιατί πιστεύω ότι δεν θα γίνουν συγγραφείς. Χαχα, της έβαλα τη σφουγγαρίστρα στα χέρια. "Αποδειξέ μου ότι μπορείς να γίνεις τότε" Της είπα.
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή....

ritsmas είπε...

Αν σου πω ότι πηρα το φτιάρι και εσπασα το χιόνι , θα με πιστέψεις; Αλήθεια σου λεω... Κοιτα, οι βορειοι γενικώς έχουν γαλουχηθεί διαφορετικά. Δεν τους μοιάζουμε και δεν μας μοιάζουν. Εχουν χιλια καλά και φροντίζουν να τα αυγατίζουν. Ετσι έμαθαν κι έτσι συνεχίζουν. Εμείς εχουμε χιλια κακά και φροντίζουμε να τα αυγατίζουμε. Ετσι μας έμαθαν από μικρά και συνεχίζουμε
σε χαιρετώ
ριτς

o kairos είπε...

kwlogria,ειμαι αρκετα μεγαλος και ελαχιστα χαζος για να ακουω πια τις εξυπναδες των Ελληνων επι παντος επιστητου.

herinna,διοτι εσυ εργαζεσαι,δεν δουλευεις.Επειδη εχεις δουλεψει σκληρα.

Ριτσα μου,φυσικα και πιστευω οτι ΕΣΥ επιασες φτυαρι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με μεγάλη καθυστέρηση, προσθέτω κι εγώ τη συμφωνία μου στο εκπληκτικής έμπνευσης κείμενό σου. Μοναδικά ειρωνικό και διδακτικό σε όποιον θέλει να ακούσει.

Ανώνυμος είπε...

Εχω διαβάσει το ποστ 3-4 φορές και γελάω κάθε φορά. Και μετά σκέφτομαι οτι μάλλον γελάω για να μην κλάψω (εκνευριστώ) για το πόσο αλήθεια είναι αυτά που γράφεις...

passer-by είπε...

Συμφωνώ με αυτά που λέτε για την Ελλάδα αλλά όχι με αυτά για τη Γερμανία.

Herr K είπε...

Καιρέ, ενώ οι υπόλοιπες παρατηρήσεων σου στο ποστ αυτό είναι οξυδερκείς, όταν λες οτι "Γαλλοι αιματοκυλησαν τη μιση Αφρικη και την Ινδοκινα,οι Αγγλοι τον μισο γνωστο κοσμο μεχρι [...] .Εκτος αν εχεις την πεποιθηση οτι οι νεκροι Εβραιοι ειναι πιο αξιοσεβαστοι νεκροι απο τους αλλους νεκρους" ξεχνας ότι:
Το ναζιστικό ολοκαύτωμα δεν είναι μοναδικό λογω του αριθμού των νεκρων (δεν ισχυει) ουτε λογω της γερμανικης βαρβαροτητας (αλλοι λαοι υπηρξαν ακομη πιο βαρβαροι). Ειναι μοναδικο γιατι συνεβη στην πλεον πολιτισμενη, ισως, χωρα του τοτε κοσμου, γιατι ειχε κινητρα ρατσιστικα και οχι κατακτησης (οπως το Ισραηλ εναντιον των Παλαιστινιων πχ), γιατι εγινε με επιστημονικό τροπο και, το πιο ανηθικο, με τη σιωπηρη συνενοχη ολου σχεδον του πληθυσμου ο οποιος συνεχιζε κανονικα και νοικοκυρεμενα τη δουλειά του

Απο την αλλη, δεν ξερω κανενα αλλο λαο στη συγχρονη ιστορια να εχει νιωσει συλλογικα τοσες ενοχες και να εχει προσπαθησει να λογαριαστει με το αιματηρο παρελθον του οσο η μεταπολεμικη Γερμανια.

Κατα τ'αλλα, όπως λεει κι ο/η dralion "Το τραγικο ειναι να χρησιμοποιουμε τις φρικωδιες των αλλων για να μην σκουπισουμε το χιονι μπροστα στην πορτα μας"

Τελος αυτο που λεει Ο/Η kwlogria "Εδώ όμως είμαστε ελεύθεροι, χύμα, άνετοι." δεν στερειται βασης. Το ελληνικό καθεστως σημερα είναι πιο φιλελευθερο απο τα δυτικοευρωπαϊκα (προσωπικη μου εμπειρια). Δυστυχως η ευτυχως η Μπανανια μας εκτος από ασυδοσια μας προσφερει και μεγαλυτερη ελευθερια.

Artois, η ιδεα σου για την επιγραφη "Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Αφήνετε τα σκουπίδια σας όπου βρείτε και μη σέβεστε αυτό που δεν είναι αξιοσέβαστο." μου φαινεται πολυ σωστη. Τουλαχιστον αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社