Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Οι λορδοι και η λορδα

Η στήλη επιθυμεί να χαιρετίσει τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης, που πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, για τον περιορισμό της σπατάλης σε δημόσιο υλικό και έμψυχο δυναμικό.

Τα δύο πρώτα μέτρα, της αλλαγής του στόλου των δημόσιων αυτοκινήτων και του περιορισμού των φρουρών των επωνύμων, που τα ακούμε για νιοστή φορά σε εξαγγελία κυβέρνησης, χωρίς να πραγματοποιούνται, χειροκροτήθηκαν από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος και την πλειοψηφία του λαού. Κακώς.

Η εφαρμογή της παραχώρησης κρατικού αυτοκινήτου σε δημόσιους λειτουργούς ξεκίνησε την εποχή που το αυτοκίνητο ήταν μέσο για τους λίγους και λίγοι είχαν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν. Ακόμα και οι μισθοί των βουλευτών της εποχής εκείνης έφταναν-δεν έφταναν για ένα αμάξι, αλλά όχι του prestige ενός βουλευτικού αξιώματος. Μία μερσεντές έκανε 180.000 δρχ. και ένα φολξβάγκεν 65.000 δρχ. όταν ο μηνιαίος μισθός του βουλευτή δεν ξεπερνούσε τις 8.000 δρχ.

Σήμερα, κάθε μέσος πολίτης, που γίνεται κιόλας βουλευτής, έχει τουλάχιστον δύο (2) αυτοκίνητα στην οικογένειά του. Μοιάζει, επομένως, ακατανόητο να πληρώνει ο δήμος, οι πολίτες, από το υστέρημά τους κιόλας, ένα επιπλέον αυτοκίνητο για τον κάθε βουλευτή, που παίρνει 10.000 ευρώ τον μήνα καθαρά, ενώ οι πολίτες 1.000, 2.000, άντε 3.000 ευρώ στην καλύτερη.

Να πηγαίνουν οι βουλευτές στις δουλειές τους με τ' αμάξια τους, όπως πηγαίνει κι ο κάθε πολίτης. Και να πηγαίνουν με τ' αμάξια τους στις δουλειές τους -και στην ώρα τους- και όλοι οι δημόσιοι και δημοτικοί και νομαρχιακοί και λοιποί υπάλληλοι, παράγοντες και αξιωματούχοι, που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα πληρωμένα από τους πολίτες, τις πιο πολλές φορές μάλιστα με σοφέρ!

Αυτή η αθλιότητα σε μια δημοκρατία θα 'πρεπε να σταματήσει. Και να διατηρηθεί από ένα αυτοκίνητο για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί πρέπει να μπορούν να διεκπεραιώσουν σοβαρές κρατικές υποθέσεις στη διάρκεια των μετακινήσεών τους. Και όταν λέμε σοβαρές εννοούμε Σοβαρές.

Ζούμε εδώ και ξέρουμε πολύ καλά πώς, από ποιους και με ποια περιφρόνηση για το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιούνται τα κρατικά αυτοκίνητα.

Το μέτρο, όπως το ανακοινώνει η κυβέρνηση, δεν είναι μόνο ημίμετρο, αλλά θα εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Δεδομένου ότι θα ευνοηθεί ένας μόνο εισαγωγέας και το συνολικό μελλοντικό κόστος των υβριδικών -με leasing- θα αποδειχθεί μεγαλύτερο από το σημερινό με τις σακαράκες.

Αυτά συμβαίνουν όταν τα εύκολα και ανέξοδα λόγια προτρέχουν των έργων για λόγους προπαγάνδας. Και τα ίδια συμβαίνουν με τη φύλαξη προσώπων από αστυνομικούς.

Είναι έγκλημα κατά του κοινωνικού συνόλου, περίπου 10.000 όργανα της υποτιθέμενης τάξης να βολεύονται, να χειμάζουν και να χρησιμοποιούνται ευχαρίστως (!) σαν ορντινάτσες σε δημόσια πρόσωπα και ιδιώτες, ενώ οι γειτονιές έχουν γίνει ξέφραγο αμπέλι των μικροεγκληματιών.

Να ζήσει κι ο διαρρηκτάκος, δεν λέμε, παρ' ότι τον βρήκαμε στο σαλόνι του σπιτιού μας, αλλά να ζήσει σ' έναν πόλεμο επί ίσοις όροις. Οχι όλα υπέρ του.

Γιατί φυλάσσεται κατ' οίκον οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άντε και τον υπουργό... Προστασίας του Πολίτη; Γιατί φυλάσσονται τα στελέχη επιχειρήσεων, οι βουλευτές και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης; Γιατί ανέχονται οι ίδιοι να στερούν από τον λαό μονάδες φύλαξης για να τις χρησιμοποιούν στα σουπερμάρκετ;

Από τι θα γλιτώσουν αν κάποιος τους βάλει στο μάτι; Και γιατί δεν φυλάσσονται όλοι οι πολίτες αντιστοίχως;

Μπας και οι ζωές των πολιτών είναι φτηνότερης αξίας; Κυρίως αφού έχουν ήδη ψηφίσει;

Ελευθεροτυπια 19/10/2009

25 σχόλια:

Thomas είπε...

Το εκλογικό σώμα, αν και άλλαξε πλευρό εξακολουθεί να κοιμάται πάνω στα λαϊκά στρώματα αέρα
...Αρκούν άραγε τα ξυπνητήρια της συνείδησης με τις φτηνές (λόγω κρίσης) μπαταρίες ή απαιτούνται καινούριες καμπάνες στις εκκλησίες του δήμου;

DIONYSOS είπε...

Φαντάζεστε την ξεφτύλα για τον 40αρη επαγγελματία ένστολο των σωμάτων ασφαλείας να κηνυγά μετά μανίας το φρουραρχείο στη Βουλή, τη φύλαξη υπουργού, τη συνοδεία υψηλών προσώπων ή την αντιτρομοκρατική της σκοπιάς στο αποσυρόμενο ΙΧ από μια μετεκπαίδευση σε ευρωπαϊκή εμπειρία, μια διοίκηση τμήματος, ένα ανθρωποκτονιών, ένα στο κηνύγι του μαυρου χρήματος ή μια θέση στους αδιάφθορους;;;;
Εχει ελαττώσει πολύ τον πήχη ο παραγωγικός ιστός της χώρας, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι ιδιωτικές ασφάλειες με κονέ παίρνουν φιλέτα για να χειρίζονται πακιστανούς στις εργασιακές σχέσεις υπαλλήλους και να απολαμβάνουν μεροκάματα που θα τα τα ζήλευαν οι ανωτέρω προδομένοι από όνειρο και υπηρεσία συνάδελφοί τους.
Δεν θάπρεπε παρά οι φελλοί να καταδέχονται να πλησιάζουν τους πολιτικούς. Αλλωστε σε καίει η κυνικότητα και η αδικοπραξία τους.

Zaphod είπε...

Πες τα βρε Γιώργο!

Το κολπο με το leasing δεν το είχα πιάσει. Οντως ειναι χαζο ακόμα και η κουτσή Μαρία να περιφέρεται με κρατικό αυτοκίνητο, όσο για την απόσπαση αστυνομικών σε "σημαίνοντα" πρόσωπα, θυμίζω πως ο πρώτος ιστορικά "σημαίνων" με κρατική ασφάλεια ήταν ο Πεισίστρατος, λίγο πριν γίνει τύρρανος της Αθηνας.

Καποια πράγματα εχουν πολύ άσχημη γεύση για μια δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Πεισιστρατος,καμπανες,Δημος,σουμιεδες λαικοι,κουτση Μαρια,κονε,φιλετα, Κινεζοι καπιταλες με μαοικα αρωματα, ο Διονυσακης, οι φελοι, οι αδιαφθοροι και..ο φουφουτος ξεσκουφωτος!DEMOCRACIA GRECA,MONDO DIFICILE!..(ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΘΑΦΤΗ)..I WAIT YOU BROTHERS..ΟΣΟΝΟΥΠΩ!!

DIONYSOS είπε...

"Less Noname, than Noname"

Ανώνυμος είπε...

TO BE OR NOT TO BE?..TO BE!.. but theleis tsihlitsa? (ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ)..And no forget me,I wait you brothers soon..

αθεόφοβος είπε...

Από το στόμα σου και στου Γιώργου τ΄ αυτί!

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα ναξερα τι ρολο βαραει στην Ελευθεροτυπια ο καταδικασθεις για αρχηγος των δολοφονων της 17 Νοεμβρη, ο γαλλοανατεθραμμενος κυριος Αλεκος Γιωτοπουλος!Σημερα πρωτο τραπεζι πιστα στην εφημεριδα!..Μια ολοκληρη σελιδα για το υπομνημα του στον Αρειο Παγο! Ελεος.!Τις προαλλες αρθρα του και επιστολες του 5στηλα και 6στηλα!..Λιγο υπερβολικο δεν το βλεπεις το πραμα ρε Τζωρτζη; Ασε που μπορει να θυμωσει και ο Κουφοντινας για την ιδιαιτερη μεταχειριση και τοτες τι κανουμε;

vras είπε...

Η ισχύς των κινητήρων και η ισχύ των κινήτρων (Μεγέθη ανάλογα με τα άλογα των μηχανών και τα ά-λογα των μη-χάνων).

Ανώνυμος είπε...

VRASε..ΟΡΥΖΑ! Αθεοφοβε λογομπαιχτη!(Ο ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο,αμα δεν ξερεις να..συληφθεις,γαμησε τα!Το θεαμα ηταν γελοιο.Πανω στη αναμπουμουλα του πιανει το σιδεροσαγωνο κι ο μπατσος νομισε οτι του πιασανε τον κωλο!Πριτςςςς. Μπορει ββαια ναγινε κι αυτο αλλα δεν το ειδαμε στο βιντεο..Απο κει και περα το θεαμα ηταν για γελια.Εξευτελισθη καθε ενοια εξουσιας και αντιεξουσιας!(ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ)

Ανώνυμος είπε...

Μουφυγαν πανω στην αναμπουμπουλα ενα Ν κι ενα Λ!Γαμησε τα...(Ο νεκροθαφτης)

Jason είπε...

Γενικότερα είναι εντυπωσιακό το πόσα αυτονόητα πράγματα χαιρετίζονται ξαφνικά ως καταπληκτικές κινήσεις...
Πασοκοκρατούμενοι είμαστε, θέμε δε θέμε.

Ανώνυμος είπε...

Υβριδικά και υβριστικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γιωργο καπου νομιζω οτι υπερβαινουμε μερικες φορες το οριο ταχυτητας!Οπως σημερα με το "πιασε ενα γλυκυ βραστο"!Δεν θα διαφωνησω απολυτα επι της ουσιας για τα οσα γραφεις αλλα αδικεις καταφωρα κι εμας που πινουμε ακομα τον βαρυ γλυκο μας στη χοβολη,στον καφενε του κυρ Σταματη στη Ζατουνα.Οι καφενεδες δεν ειναιφιλε μου βουλευτηρια του κωλου αλλα προφανως δεν εχεις πιει καφε σε καφενειο ουτε ουτε εχεις ακουσει και σοφα πραματα που λενε οι απλοι ανθρωποι.Αλλου νομιζω συμβαινουν αυτα που γραφεις.Σε κατι κωλομπαρα καιξεφτιλε καφε κυριλε της Αθηνας οπου ακους του κοσμου τις παπαρες.Λοιπον ακου τωρα το τραγουδακι των Χαινηδων κι αλλαξε γνωμη.. " μες στον δικο μας τον καφενε καυγαδες,γελια,κρασι και ζαλη,εδω πεθαινουν ερωτες μεγαλοι..."..Αμα λαχει κερναμε και "πολλα βαρυ και οχι"..Η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ

o kairos είπε...

Thomas,απαιτουνται εκκλησιες του δημου.

Διονυσε,δυστυχως βαζουν μεσο για να πανε να γινουν ορντινατσες.

αθεοφοβε,στου ποιουου;Αληθεια,τι εχει γινει με κεινη τη χαφιεδιστικη ιστορια εναντιον του μπλογκ σου;Τι λεει ο ...δημοκρατης σερβερ;

vras,πας να μας φας το ψωμι..

jason,το πασοκ δεν ειναι κομμα.Ειναι η εικονα του μεσου ελληνα ο,τι κομμα κι αν ψηφιζει.

Ποντικομαμη νεκροθαφτη,μιλας σε ταβλαδορο και χαρτοπαιχτη.Επομενως,αστο καλυτερα το κηρυγμα για το καφενειο.Δεν ξερεις.Αντι για καφενειο μας εχεις περιγραψει παρασταση του Μπρεχτ με πολυ Συνασπισμο και ολιγη απο Ζατουνα.Σοφα πραγματα που λενε οι απλοι ανθρωποι kiss my ass που λενε οι Τουρκοι.Αστο σου λεω εκτιθεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Καιρε μου,η προσκληση παντως για καφε ισχυει!Γιατι οχι και μια παρτιδα ταβλι η δηλωτη!.Διαλεξε και μολων λαβε..Και τοτε να δουμε ποιος "kiss my ass"!..γκαρνταση μου..(ΨΟΦΙΑ ΓΑΤΑ η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ η "ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ")

vras είπε...

Λίγα ψίχουλα σχολίων σου γυρεύω...κι ως το άλλο σου το post θε να νηστεύω.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ!!!

喜洋洋 είπε...

監聽器材
離婚諮詢
監聽手機
財產調查
電話監聽
網路詐欺
女人偷腥
肉體外遇
商業調查
信用調查
婚姻諮商
婚姻問題
老婆外遇
外遇處理
筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查

喜洋洋 είπε...

追蹤
監聽
跟蹤
拍照
調查
錄音
針孔
偷拍
錄影
竊聽
定位
監控
跟監
跟人
行蹤
追蹤
租車
gsm
汽車
機車
怪手
偷拍
針孔
跟監

喜洋洋 είπε...

婦女徵信全國入口網
廣達徵信社

喜洋洋 είπε...

婦幼徵信社-外遇
徵信社首選南愛徵信社
抓姦│偵探│私家偵探-成功徵信社
離婚|徵信婦幼有限公司
徵信-中華民國徵信專業經理人協會
徵信社首選大愛徵信社
中華民國工商經濟市場調查徵信協會
奇美徵信社
抓姦|離婚專業服務
外遇.大老婆徵信社
兩岸徵信社
海峽偵探│偵探社
偵探│私家偵探 推薦婦幼徵信
抓姦-專業大陸抓姦達網
婚姻挽回協助所
外遇|抓姦追蹤器
MONEY徵信社專業調查
外遇|MONEY帳款催收部
徵信器材網
鴻海徵信社
徵信社品質保障關懷協會推薦-遠傳徵信社
外遇-債務催收徵信社
外遇調查哨|外遇
鴻海徵信社
大統徵信
警民徵信

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社