Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2010

Στειλε το λογαριασμο αλλού

Στο σπίτι μου, όπως και στο σπίτι κάθε Ελληνα που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει ένα στερεοφωνικό συγκρότημα.

Από το ένα ηχείο παίζει η κυβέρνηση, που όλο ανακοινώνει εισπρακτικά μέτρα για να καλύψει το έλλειμμα του Δημοσίου, και από το άλλο ηχείο παίζει η αγορά έξω από την Ελλάδα, που όλο ζητάει πίσω τα δανεικά της και τα λεφτά μας για να ζήσουν οι κερδοσκόποι.

Ομολογώ, ότι αυτή η μουσική όχι απλώς δεν μ' αρέσει, αλλά με εξοργίζει. Με εξοργίζει γιατί έχουν πέσει σαν κοράκια μέσα στην τσέπη μου και στην τσέπη 6.000.000 Ελλήνων οι δανειστές και τοκογλύφοι, για να πάρουν πίσω και να κερδίσουν από τη σπατάλη των δικών μου χρημάτων, που έχουν κάνει μερικές τρακοσαριές βουλευτές και το κύκλωμα γύρω απ' αυτούς, σε συνεργασία και υπό τα χειροκροτήματα δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μου, που έχουν μπερδέψει την έννοια του εργαζόμενου με την έννοια του αργόμισθου. «Βάλε το παιδί να παίρνει ένα μισθό», έχει γίνει εθνικό σπορ.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα, που ο Επιθεωρητης Δημοσιας Διοικησης κ. Ρακιντζής έστειλε στη Δικαιοσύνη την υπόθεση της εταιρείας «Τραμ», στην οποία οι 150 εργαζόμενοι του Απριλίου έγιναν 650 τον Σεπτέμβριο, χωρίς να έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών! Μάλιστα, με μαγικό τρόπο, στην επιχείρηση, που μπαίνει μέσα 30.000.000 ευρώ τον χρόνο, κάτι μέρες πριν να εξαγγελθούν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου προσλήφθηκαν 60 άνθρωποι σε ένα 24ωρο! Θαύμα, θαύμα! Από πού πληρώνεται όλο αυτό το κόλπο; Από την τσέπη μας.

Πόσους εργαζόμενους έχει η ΕΡΤ; Περίπου 7.000. Περίπου 6 φορές περισσότερους από το BBC! Θα μου πεις, τι είναι το BBC μπροστά στην ΕΡΤ. Δίκιο. Αλλά το βρετανικό Δημόσιο δεν έχει λεφτά, ενώ το ελληνικό έχει: τα δικά μας. Για την ακρίβεια, τα μελλοντικά δικά μας. Γιατί το Δημόσιο έχει υποθηκεύσει τις δικές μας εισφορές για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να κάνει τα κομματικά του ρουσφέτια.

Γιατί το βρετανικό δεν έχει, ενώ το ελληνικό έχει; Γιατί το βρετανικό Κοινοβούλιο ελέγχει τι ξοδεύει ο Βρετανός πολίτης. Οι βουλευτές του είναι ξεφτιλισμένοι, αλλά τους έχουν από κοντά οι ψηφοφόροι, που σαν γνήσιοι φραγκοφονιάδες δεν επιτρέπουν σπατάλες με τα λεφτά τους.

Αντιθέτως, οι Ελληνες ψηφοφόροι είναι large. Είναι κιμπάρηδες. Αντί να ελέγχουν τον βουλευτή τού χώνουν κι ένα ντενεκέ λάδι να του βρίσκεται για «το παιδί, που θα βάλει πόδι στο Δημόσιο, να του βρίσκεται ένας μισθός, μια σιγουριά».

Οχτακόσιους τέσσερις εργαζόμενους είχε η Βουλή το 2007. Σήμερα έχει 1.581 χωρίς να διπλασιαστεί ο αριθμός των βουλευτών αντιστοίχως! Πώς διάβολο διπλασιάστηκαν, χωρίς καν να περάσουν από ΑΣΕΠ και γιατί παίρνουν 16 αντί για 14 μισθούς, με αφορολόγητα έσοδα, δεν το ξέρει ακόμα κανένας πολίτης. Γιατί, για να το μάθει, πρέπει να κατέβει στο οδόφραγμα, να βουτήξει τον βουλευτή από τα πέτα και να του πει «γιατί ρε παίζεις με τα λεφτά μου;». Πού τέτοια τύχη.

Πενήντα κάτι ολυμπιακά και μη αθλήματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά, με 25 ομοσπονδίες και κάτι δεκάδες σωματεία, που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Πώς γίνεται όλο ετούτο; Οι κρατικοί διαχειριστές των χρημάτων μας μοιράζουν λεφτά σε τύπους του ημιυποκόσμου για να κάνουν τα κομματικά τους παιχνίδια τζάμπα. Σάμπως αυτοί πληρώνουν; Πληρώνει ο μαλάκας. Πήγε ποτέ κανείς φυλακή; Ούτε γι' αστείο.

Οι στρατιωτικοί παίρνουν, λέει, «πάγια οδοιπορικά»! Πάγια; Από πού; Αν δεν ταξιδεύουν γιατί να πάρουν οδοιπορικά; Επειδή οι βαρκάρηδες της Μυκόνου παίρνουν τραβαγιάτικα επιβατών, εις ανάμνησιν των διαδρομών που έκαναν πλοίο - λιμάνι, όταν το λιμάνι δεν είχε ντόκο! Τα παίρνουν, όμως, ακόμα και το πληρώνεις στο εισιτήριο του πλοίου, κορόιδο!

Πόσες χιλιάδες «βάλε το παιδί να παίρνει ένα μισθό» πληρώνουμε σε ένα αντιπαραγωγικό, νεο-οθωμανικό αλισβερίσι, που χρεώνει το Δημόσιο κάθε χρόνο, μαζί με «επιδόματα απουσίας επιδόματος», μέχρι χρεοκοπίας;

Τι ακριβώς προσθέτει η αντιπροεδρία του κ. Πάγκαλου, που θα κοστίζει στον φορολογούμενο 227.000 ευρώ το 2009, 1.123.000 ευρώ το 2010 και 1.015.000 ευρώ για κάθε χρόνο μέχρι το 2014, και 20 υπαλλήλους;

Πώς κατάφερε και φέσωσε με 660.000.000 ευρώ το ΙΚΑ η παλιά Ολυμπιακή; Από πού βγαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ έλλειμμα του κλάδου σύνταξης του ΟΤΕ μετά τις εθελούσιες και ποιος θα πληρώσει τα 85 εκατ. ευρώ της πλουσιοπάροχης εθελούσιας στον ΟΛΠ; Αυτός που καλείται να πληρώσει την κομματική φαυλότητα, χωρίς οι κομματικοί φαύλοι να επιβαρυνθούν από τα μέτρα λιτότητας.

Να πληρώσουμε όλοι για το έλλειμμα του Δημοσίου; Μωρέ τι μας λες. Να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Εχουν ονοματεπώνυμα.

Ελευθεροτυπια 21/01/2010

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πριτςςςςςςςςς που θα πληρωσω!
Δεν πληρωνω δεν πληρωνω
κι αμα λαχει σου τον...ω

κατουρημένη ποδιά.. είπε...

με τα χρέη της ΑΕΚ τι θα γίνει?! θα τα διαγράψουν να κάνει καμιά μεταγραφή?

Ανώνυμος είπε...

Φυλακή και δήμευση περιουσιών των καθαρμάτων. Αλλιώς δουλειά δε γίνεται. Να δεις μέτα πως θα σάξουνε και οι υπόλοιποι. Οι γαμημένοι νόμοι υπάρχουν. Το κακό είναι πως αυτοί που πρέπει να τους εφαρμόσουνε είναι και αυτοί γαμημένοι. Και όσοι δεν κλέβουνε σε αυτή τη χώρα αλλά κάνουν τη δουλειά τους έντιμα, οι πιο γαμημένοι απ' όλους. Γαμώ το ξεσταύρι μου!

Αιπόλος.

Stazybο Hοrn είπε...

Ως πότε θα αναπαράγεται η ηλιθιότητα για το πλήθος των υπαλλήλων του BBC;

Είναι τόοοσο δύσκολο πια, να ψάξει ένας «έγκριτος» σχολιαστής την αλήθεια;

Πληρώνω ΕΡΤ

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Μπράβο Γιωργάρα! Επιτέλους, τα λες τα πράγματα με το όνομά τους! Δεν θέλει ευγένειες εδώ μ' αυτούς που έχουμε μπλέξει. Κάθισαν στο σβέρκο μας και μας ρουφάνε το αίμα σαν αχόρταγες βοϊδόμυγες, από τη μεταπολίτευση και δώθε. Τι θα κάνουμε, ρε συ, Γιώργο; Μου φαίνεται ότι καθόμαστε και περιμένουμε να μας σφάξουν σαν τα πασχαλινά θρεφτάρια. Εδώ δεν έχουμε πια κοινοβουλευτική δημοκρατία, σαν κληρονομικός εκφυλιστικός κοινοβουλευτισμός μου μοιάζει, κάτι σαν αριστοκρατία των ασχέτων, νιώθω να βρίσκομαι σε ένα αεροπλάνο που πιλοτάρουν νήπια. Τέλος πάντων, όπως και 'ναι, χαίρομαι που υπάρχουν φωνές σαν τη δική σου! Να 'σαι καλά…

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτα τα λεφτα τα μπικικινια..
Ολοι χρωσταμε στους τραπεζιτες κι ο Αεκιτζης της Μιχαλους!Το οποιον...ειμαστε ολοι αναγκαιοι συνεργοι στο εγκλημα που διαπραττουν οι καπιταλες για το καλο μας!!!!(Ο ΔΕΚΑΡΑΣ)

vras είπε...

Όσο στην μετα-τουρκοκρατούμενη Ελλάδα οι έννοιες αλισβερίσι, μπαχτσίσι,χαράτσι και ραχάτι θα σχετίζονται με κρατικές υπηρεσίες, δε θα είναι αναχρονισμός η αναφορά σε πασαλίκι του Δημοσίου, φέσια των ραγιάδων και γενίτσαρους διαχειριστές.

DIONYSOS είπε...

Σίγουρα ο Δημόσιος Τομέας μπορεί να γίνει καλύτερος χωρίς να είναι υπερτροφικός ή τέρας.Nοικοκύρης!
Ας δούμε με ένα παράδειγμα αποκρατικοποίησης στη χώρα μας τι γίνεται όταν πεθαίνει........
Γαι να ερμηνεύσουμε σωστά τις προθέσεις του νεοφιλελευθερου μοντέλου οπισθοδρόμησης οικονομίας που υφιστάμεθα χρόνια τώρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Η πώληση της Εμπορικής τραπέζης στη Γαλλική Agricole την πρώτη τετραετία Καραμανλή. Εισπράξαμε 2,5 δις σε ειδικούς κωδικούς από αυτούς που θα θα θα καταργούσε ο Καραμανλής αλλά τους κρατά και ο GAP σε αδιαφάνεια όταν συζητούνται προυπολογισμοί. Από αυτά τα λεφτά ,άγνωστο που πήγαν, μόνο 750 εκατ πιάσαν τόπο σε ένα ταμείο εργαζομένων επενδεδυμένα. Ηρθαν οι Γάλλοι, δεν επένδυσαν ούτε για ένα laptop τόσα χρόνια ΑΛΛΑ ΤΟ REAL ESTATE ΤΟ ΚΆΝΑΝΕ. ΠΟΥΛΉΣΑΝΕ 3-4 ΚΤΙΡΙΆΚΙΑ ΦΙΛΈΤΤΑ ΤΗς ΕΜΠΟΡΙΚΉς ΚΑΙ ΒΓΆΛΑΝ ΤΑ ΈΞΟΔΆ ΤΟΥς ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ.
ΝΤΡΟΠΉ ΜΑς ΌΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ ΤΈΤΟΙΑ ΞΕΠΟΥΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.......
* sto τραμ που ξέρω ήσαν 500 και γίναν 700 σε ένα χρόνο το 2009. Οντως προσελήφθησαν 60 σε μια μέρα εκτός ΑΣΕΠ, κε Στυλιανίδη είστε υπό Καταγγελία.....

ellinida είπε...

Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα κάψουν την βουλή και τους τριακόσιους μέσα. Η πλάκα είναι ότι θα προλάβουμε να το ζήσουμε.

Thomas είπε...

Όταν σκοπός ζωής είναι να τρυπώσει κάποιος στο δημόσιο, πόσο ενδιαφέρει άραγε η τρύπα του ελλείμματος;
Η έλλειψη τρύπας για το δημόσιο - κι όχι η τρύπα του ελλείμματος του δημοσίου - μας φέρνει σε αγανάκτηση.Τα υπόλοιπα θεωρούνται παχυλογία όσων δεν είναι σε κρατικοδίαιτα. Μοιραία λοιπόν, όσο θα διαρκεί το επαγγελματικό όνειρο μας για το δημόσιο, ο παραγωγικός ύπνος θα συνεχίζεται με τη νανουριστική μουσική του ανεξόφλητου στερεοφωνικού.

Zaphod είπε...

Η λιστα θα μπορουσε συνεχιζεται για σελιδες και σελιδες.....

Ανώνυμος είπε...

Χωρις τρυπα δεν μπορει να ζησει κανενα εμβιο ον και φυσικα ουτε το Δημοσιο!Εκτος αν γινουμε ολοι αμοιβαδες! Ειστε;

Ανώνυμος είπε...

Οταν καιγόταν η Αθήνα πριν από ένα χρόνο τον Δεκεμβρη κανείς δεν βγήκε να πει ότι είναι δίκαιη η αγανάκτηση των παιδιών και κάποτε μπορεί να περιμένουμε τα χειρότερα με όλη αυτή την σαπιλα που κληρονόμησαν από μας. Από αυτό το κράτος των κηφήνων. Που το μόνο που επιθυμει είναι μέσω της κομπίνας να βγάζει χρήμα..είτε αυτό λέγεται πολίτης είτε αρχηγός είτε κράτος.

Ν.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικα αφιερωμενο στον τραμβαγερη:
Κλαιν οι χηρες,κλαιν οι παντρεμενες,κλαιν κι εκεινοι πο'χουν δυο αντροι.
ΚΛΠ

o kairos είπε...

Stazybo,ειναι τοσο δυσκολο να διαβαζει κανεις τι ακριβως γραφουν τα κειμενα του σχολιαστη αντι για τη δικη του εμμονή με τα τελη της ΕΡΤ, και με τα οποια δεν ασχοληθηκε το κειμενο;Επισης,οταν μιλαμε για το BBC μιλαμε μονο για τους εργαζομενους των κεντρικων και οχι των περιφερειακων,που δεν ειναι BBC,ειναι συνεργαζομενοι.Δοξα τω Γιαραμπι θα επιτρεψετε ελπιζω στους κατα καιρους ανταποκριτες μου στο Λονδινο,που δουλευουν εκει,να ξερουν μαλλον καλυτερα.Επιπροσθετως,δεν ειδα να συγκινει η διαφορα ,που ενας βρετανος σεβεται το δημοσιο χρημα σε αντιθεση με τον ελληνα.Ο βρετανος παει φυλακη θα μου πεις,ενω ο ελληνας παει βουλη.

Stazybο Hοrn είπε...

OK, καλά μου λέγανε... Δεν θα σας ξαναενοχλήσω. Συνεχίστε.

industrialdaisies είπε...

Ε, καλά τώρα. Αφού οι Άγγλοι είναι φλώροι.

Υ.Γ. Εγώ που στα 7 μου έκλεψα μία τσιχλόφουσκα μπαμπαλού από τον ψιλικατζή, πόσο έχω επιβαρύνει τον προϋπολογισμό; Πρέπει να πληρώσω, Καιρέ μου; Θα με πάνε μέσα;

Ανώνυμος είπε...

Καιρε ειπαμε και το ξαναλεμε,οτι δεν υπαρχουν αυθεντιες,πολυ περισσοτερο μαλιστα οταν προκειται για ανταποκριτες!΄Και δη στο Λονδινο..
Τι παει να πει δηλαδη 'Ξερουν καλυτερα οι ανταποκριτες μου';
Ξερεις τι νταλεγε η μανη μ΄;
Αειντε,μη ζαλιζ'ς το μ'νι μ',που λεει κι η θεια μ' (Correspondent)

o kairos είπε...

"που δουλευουν εκει" στο BBC,γραφω εξυπνακια ελληνα με την αμφισβητηση ετοιμη σε πρωτη ζητηση.Ανταρτη μου εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά το είχα καταλάβει εγώ.
Για όλα φταίει το siemens στερεοφωνικό μου, με τα ασορτί ηχεία. :)
Και φανταστείτε το είχα πάρει με διακοποδάνειο. Αυτό μπορώ να μην το πληρώσω;
Αμάν και στο αυτοκίνητο, έχω ένα ίδιο σετ. Αυτό το πήρα με κάρτα. Όχι το στερεοφωνικό, το αυτοκίνητο.
Σταμάτα παιδί μου....
(Συγνώμη με τραβάει ο μικρός από το μανίκι)
Κι αυτή η ερτ στο λογαριασμό του ηλεκτρικού στο λαιμό μου κάθεται. Έκοψα τον μικροκυμάτων για οικονομία, και πλέον ούτε την plasma, ούτε το p/c, ούτε το laptop...
Στάματα πια βρε παιδάκι μου...
(ξανά συγνώμη, παιδιά καταλαβαίνετε)...
ούτε το dvd, αφήνω στην αναμονή με το λαμπάκι αναμμένο. Όλα κλειστά. Αυτά ούτε που θυμάμαι πως τα είχα πάρει, αλλά ακόμα τα πληρώνω.
Ε αμάν βρε παιδί μου πια...
Τι; Που να σου εξηγώ βρε καλό μου τώρα τι σημαίνει "κατά τους λαούς και οι εξουσίες τους"; .....

Τα σέβη και την καλημέρα μου :)

Ανώνυμος είπε...

Kαπως ετσι ταλεγε κι ο Δημοσθενης στον πρωτο Ολυνθιακο!Αλλα που οι Αθηναιοι...(ΑΛΟΓΟΣΟΥΡΤΗΣ)

o kairos είπε...

Που μπορει και να σημαινει "κατα τις εξουσιες και οι λαοι".Γιατι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις δεν ειδαμε απ τα ματια και θα δουμε απ τον κωλο;(Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ θα το ήθελα.
Να εκλέγουν οι εξουσίες του λαούς.
Αν και μεγάλη αγωνία, για το αποτέλεσμα, είναι η αλήθεια δεν θα είχα.
Και με κλήρωση να διαλέγαμε 300 ψηφοφόρους για να αντικαταστήσουμε τους 300 εκλεγμένους, τα ίδια ποσοστά "επιτυχίας" θα είχαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ομορφα σκατα ειν τα βλητα και τα κανουμε και πιτα!
η...
Ομοιος τον ομοιο γυρευε
πουτανα την πουτανα
κι ο κερατας τον κερατα
να περπατουν ανταμα..

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

NP είπε...

Πολύ καλό όπως πάντα.
Πρόσθεσε την "εθνική υπόθεση" των Ολυμπιακών του 2004 κι έχουμε μια καλή εικόνα για τη σπατάλη των δημόσιων πόρων.
Υπάρχει όμως και η σπατάλη του ιδιωτικού τομέα. Οι κάτοικοι μιας χώρας που δεν παράγει σχεδόν τίποτα, δεν δικαιούνται να μετακινούνται με Καγιέν και Μερσεντές, ούτε να έχουν την τελευταίου τύπου High Definition τηλεόραση.
Οι δημόσιες δαπάνες χρηματοδοτούν την ιδιωτική κατανάλωση.
Αν στήριζαν την εγχώρια παραγωγή, θα υπήρχε μια στέραιη φορολογική βάση για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες φοροεισπρακτικές ανάγκες, αλλά και για να μην πεινάσουμε άν κοπούν τα δανεικά...

Ανώνυμος είπε...

Ολα ταχαμε ο Παλαιοκωστας μας ελειπε τωρα και μαλιστα φιλοξενουμενος κυριακατικα!Τουριξαν λεει 150 σφαιρες στο Αλεποχωρι και τις εφτυσε!Τι λε ρε μεγαλε,και κομπαζεις κυριακατικα οτι θα μας κανεις τα τρια δυο και το ζουρνα καικι.
Εβγα πορδου μου να δεις τον χεστη σου,που απειλει να βαλει και ταξη,συναμα και διδακτωρ..Καποιος φοβεριζε τη γυναικα του κι εκοψε την ψωλη του!!Να παρω συνεντευξη καιρε μ ; (ΧΑΣΑΝ ΝΤΑΟΥΝ)

Ανώνυμος είπε...

to provlima ine oti stin neoellinikh kinonia iparxoun vathia rizomenes nootropies ke simperifores pu den allazoun efkola.
exo zisi stin dania.
eki den iparxi koultoura diafthoras.
oloi sevontai tous nomous.
kanis den ladoni.
i diafania kiriarxi pantou.
i polites efharistos plironoun 40% ammesous forous.
kiriarhi to sinthima ligoi na exoun polla lefta ke ligoteroi poli liga.
ine lipon thema nootropias mias koinonias.
edo armenizoume strava.
diafono me ton k.papadopoulo pu mas protrepi na min plirosoume.
o kathenas prepi na ine ipefthinos politis.
an oi alloi ine kleftes afto den se nomimopiei na ginis ke esi.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε Ντενιμαρκεζε αλλα οχι και να μας εξωραιζεις την Δανια ως χωρα προτυπο!Γιατι κι εγω εχω κανει μερικα χρονια σποραδικα και λιγο ελειψε να σαλταρω απο τον υφερποντα βασιλοφασισμο της στα ανωτερα κλιμακια που διοικουν τη χωρα της αγελαδας!Σιγα λοιπον....
Ειπε η τσατσα την καλτεμιριντζου πουτανα.(ΜΟΥΤΣΟΣ)

o kairos είπε...

Ανωνυμε,με τη δικη σου συλλογιστικη δεν επρεπε ποτε να γινει γαλλικη επανασταση και καταργηση της φεουδαρχιας.Δεν επρεπε να νοιαζονται οι πολιτες αν τους κλεβουν οι αρχοντες.Επρεπε να πληρωνουν κανονικα τους φορους τους.

Ανώνυμος είπε...

sti dania iparxi to "enas yias olus kai oloi yia ena".
yparxi allilegii.
edo iparhi to "o klepsas tou klepsantos"
.afto ine to provlima i nootropia tis paranomias pu iparxi stin ellada.
oi ellines den noizontai pu oi arxontes tous klevoun yiati kai oi idioi oso mporoun klevoun.
esi perimenis me tis apolkalipsis su yia tous politikous na gini epanastasi?
otan imoun efivos den ixera ti pezete stin ellada.
meta me koinonikopiisane ke mu ipan dulepse yia na fas ke klepse na exis.
me tetia nootropia pu iparxi stin ellada ke na ektelesoune tora olous tous politikous i epomeni kivernisi pali tha klevi.

Αιπόλος είπε...

@Ανώνυμε περί νοοτροπίας και Δανίας.

Δεν έχουμε ανάγκη από αναμάρτητους εδώ. Έχουμε ανάγκη από μετανοήσαντες και μετανοούντες. Δεν χρειάζονται εκτελέσεις, ούτε των εξ. Φυλακή χρειάζεται καθώς το προβλέπει ο νόμος.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον Ντενιμαρκεζε μου στο χωριο μου την Κρητη-αν γροικας-λενε μια παροιμια:
βρηκε ο γυφτος λαδι,αλειφει και τ αρχιδια του...
Κατεχει'ς; (ΓΡΟΝΘΟΣ)

Asteroid είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...
Άλλος πηδάει κι άλλος πληρώνει!

喜洋洋 είπε...

婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社