Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Η ωρα του καθρεφτη

Η χώρα μπαίνει από σήμερα σε μια πορεία σύγκρουσης. Σύγκρουσης με τον εαυτό της.

Οι περικοπές που ανήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών είναι η σπίθα που βάζει φωτιά στις ελληνικές αντιθέσεις, μέσα στις οποίες γεννήθηκε το ώς τώρα. Από τη δυναμική αυτών των αντιθέσεων θα φανεί πώς θα είναι το από αύριο.

Αντίθεση πρώτη: Η άρχουσα οικονομική τάξη μέχρι τώρα ευημερούσε ανενόχλητη, στηριγμένη είτε στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου με το κεφάλαιο, είτε στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου με τις νομοθεσίες της Βουλής, είτε με τη δωροδοκία των πολιτικών και δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Η αναπαραγωγή του κεφαλαίου με το κεφάλαιο επιτυγχανόταν είτε με την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης είτε με τον χρηματοπιστωτικό τζόγο.

Απ' όλες τις παραπάνω σχέσεις της οικονομικής ολιγαρχίας καμμία δεν έχει διαταραχθεί σε βάρος της εκτός από τον τζόγο. Ενα μέρος των κεφαλαίων της παίχτηκαν από ομοτράπεζούς της και χάθηκαν. Για την ακρίβεια, δεν χάθηκαν. Γέννησαν μερικούς νέους πλούσιους.

Τώρα, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι επικεφαλής του υποκόσμου, χάνοντας κάτι μικρό από τα πολλαπλώς κερδισμένα, στηλώνουν τα πόδια και επιτίθενται για να ξαναπάρουν τα χαμένα, να ξανακερδίσουν και, βεβαίως, να διατηρήσουν την ισχύ τους στην αγορά και την κοινωνία.

Αντίθεση δεύτερη: Κανείς δεν άρχει αν δεν έχει υπηρετικό μηχανισμό. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, νομοθέτες, δικαστικοί, άνθρωποι στα ΜΜΕ, μηχανισμοί διαφήμισης κάθε είδους, προστατευόμενοι διανοούμενοι, ξένοι πράκτορες, καθηγεσίες στα πανεπιστήμια, managers, ελεγκτές κάθε είδους, μεσάζοντες, διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και κατασταλτικοί μηχανισμοί μικροπλουτίζουν ή πουλάνε εξουσία σαν προνομιούχα μεσαία τάξη.

Ολοι αυτοί συσπειρώνονται ανήσυχοι, αλλά έτοιμοι να υπερασπιστούν τον ιστό της αράχνης, που υφαίνουν με το σάλιο τους, προκειμένου να συνεχίσουν να τρώνε από τα ζωντανά, που τους πετάει η φύση της άρχουσας τάξης.

Αντίθεση τρίτη: Κανείς δεν άρχει αν δεν υπάρχει κάποιος επί του οποίου να άρχει. Οι μισθωτοί, οι εργάτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες (εκτός από διεφθαρμένους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους) που παρασιτούν, η μαστοράτζα, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νοικοκυρές, οι αδήλωτοι, το κάθε είδους κοινωνικό περιθώριο, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί καλλιτέχνες, οι άδολοι όλης της διαστρωμάτωσης, οι Ιδεολόγοι, οι ψαράδες, οι μικροέμποροι και οι μικροεπιχειρηματίες είναι τα πιο κραυγαλέα θύματα της ληστείας.

Για την ακρίβεια είναι η μόνιμη τσέπη, που χρηματοδοτεί τις δύο προνομιούχες τάξεις: την άρχουσα και τη μεσάζουσα. Την πρώτη αντίθεση και τη δεύτερη.

Για να υπάρχει μια αντίθεση δεν αρκεί να ορίζεται. Χρειάζεται να υπάρχει έναντι μιας θέσης. Με την οποία, μάλιστα, να διαφωνεί. Και σε περίπτωση ληστείας να συγκρούεται.

Μέχρι σήμερα είχαμε μια αντίθεση μεταξύ του συμφέροντος της άρχουσας τάξης και της αρχόμενης τάξης, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι από αυτή τη σχέση η άρχουσα κέρδισε 1.000 και η αρχόμενη ένα. Αλλά σύγκρουση δεν υπήρξε. Αντιθέτως, υπάρχει υποταγή στη ληστεία.

Ωσαύτως (μια και η δημοτικιά δεν έχει ακριβέστερη λέξη), είχαμε μια αντίθεση μεταξύ της μεσάζουσας δεύτερης τάξης και της αρχόμενης, τριτης ,μόνο και μόνο γιατί από την εκμετάλλευση της αρχόμενης η μεσάζουσα έβγαζε 100, ενώ το θύμα γλίτωνε απλώς καμιά σπλήνα, κανένα μήνα φυλακή, έβαζε το παιδί στο Δημόσιο, έπαιρνε κοψοχρονιά κανένα πιστοποιητικό, κανένα οικόπεδο, καμιά φοροαπαλλαγή, εκμαυλιζόμενο (το θύμα) ότι επέτυχε το ποθούμενο, που θα 'πρεπε κανονικά να το διεκδικεί ως χρωστούμενο του μεσάζοντα. Αλλά, σύγκρουση δεν υπήρξε. Αντιθέτως, υπάρχει όχι απλώς υποταγή, αλλά συχνά και συμμετοχή στην απατεωνιά.

Η σημερινή συγκυρία είναι η ιδανική στιγμή για να δει η ελληνική κοινωνία τον εαυτό της στον καθρέφτη. Και, κοιτάζοντας αυτόν και όχι το είδωλο, να συνειδητοποιήσει ποιο είναι το συμφέρον για την επιβίωσή της και να το διεκδικήσει. Κόβοντας τη σχέση υποταγής και συνενοχής με τη μεσάζουσα τάξη, απαιτώντας και όχι επαιτώντας τα δικαιώματά της. Για να μπορέσει να ορθωθεί απέναντι στην άρχουσα τάξη ως λαός και όχι ως κοπάδι, απαιτώντας και εκεί το μερίδιο επί του πλούτου. Αλλ' αυτά σημαίνουν συγκρούσεις. Και για να βρεθεί σ' αυτή την προνομιακή θέση η κοινωνία πρέπει πρώτα να δει στον καθρέφτη τον εαυτό και όχι το είδωλο. Για να συγκρουστεί με το φοβικό, εφησυχασμένο, βολεμένο κομμάτι της. Αλλιώς, τυφλή πάλι θα συνεχίσει υποταγμένη, άξια της μοίρας της.

28 σχόλια:

Asteroid είπε...

Ναι, είναι πια καιρός να κοιτάξουμε τον καθρέφτη και να δούμε ό,τι είμαστε κι όχι ότι φαντασιωνόμαστε πως είμαστε, να δούμε πρώτ' απ' όλα ότι η ανοχή, που απλώθηκε τόσο, ώστε να γίνει κι αποδοχή κι έγκριση ακόμη, έχει πρόσωπο και ονοματεπώνυμο - το δικό μας!
Γιατί όλα όσα γίνονται σ' αυτόν τον τόπο εδώ και χρόνια, όλοι οι καθημερινοί βιασμοί, γίνονται πρωτίστως χάρις στην δική μας ανοχή, που, δυστυχώς, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι "κι εγώ, αν μπορούσα, τα ίδια θάκανα", "κι εγώ πουλιέμαι, απλώς κανείς δεν μ' αγοράζει"...
Αν, όμως, έφτασε στα ακρότατα όριά της η κατάσταση και δούμε συγκρούσεις άνευ προηγουμένου στο κοντινό μέλλον, δεν είναι γιατί μας τέλειωσε η ανοχή (θάχαμε κι άλλη, φοβάμαι!), αλλά γιατί αφού απομυζήθηκε κάθε άμεσα ή έμμεσα δημόσιος πόρος ήρθε τώρα η ώρα να απομυζήσουν κι εμάς τους ίδιους. Το θηρίο, που ανεχθήκαμε, που με εμμονή ψηφίζουμε διαδοχικά, δεν έχει από πού αλλού να τραφεί...

Αιπόλος είπε...

@asteroid
Μην αποστασιοποιείσαι από τους δημόσιους πόρους. Δικοί μας ήταν αυτοί. Αφαιρέθηκαν από την αξιοπρεπή διαβίωση των γερόντων μας, από τις δικές μας συντάξεις, από το σύστημα υγείας και από την εκπαίδευση των παιδιών μας. Και τι λέει για εμάς το γεγονός αυτό?

Λέει πως δεν έχουμε ίσο παϊδι πάνω μας γιατί επιτρέπουμε να κλέβουν εμάς, αλλά κυρίως, τους γέρους και παιδιά μας. Επιπλέον αυτή είναι και η παιδεία που δίνουμε στα παιδιά. Παιδεία, υποταγής, κατάθλιψης και μιάς πεπρωμένης αβελτηρίας. Δηλαδή τι διαφορετικό γινόταν επί τουρκοκρατίας τηρουμένων των αναλογιών της εποχής?

Καλό είναι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να ψάξουμε για την ντροπή. Είναι ο καλύτερος δρόμος προς την χωρίς αλαζονεία υπερηφάνεια.

trelos είπε...

δεν θα το έθετα καλύτερα, οπότε σιωπώ -αν υπήρχαν κόκκαλα (ιερά ή μη), τούτη δω η γλώσσα θα τα τσάκιζε

εν καιρώ :)

Thomas είπε...

Όσο η ειδωλολατρεία θα γίνεται τρόπος ζωής και θα κατακλύζει την καθημερινότητα, στα καθρεφτάκια μας θέση θα έχουν μόνο τα είδωλα.Έτσι οι όποιες θέσεις όσο κι αν κοιτάζουν θα βλέπουν μόνο αντιθέσεις και η μόνη σύγκρουση το πολύ να φτάσει ως το σπάσιμο του καθρέφτη.
Προς το παρόν λοιπόν, οι περικοπές που ανήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών δεν θα είναι η σπίθα που βάζει φωτιά στις ελληνικές αντιθέσεις, αλλά η σπίθα που βάζει φωτιά στα χιλιοκαμμένα μπατζάκια μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ! (Ροβεσπιερος)

Ανώνυμος είπε...

Ωραια τα λες αλλα πολυ αοριστα βρε παλιοκαιρε!Ολοι αυτοι οι βαγκαποντηδες δεν εχουν ονομα;
Ολοι αυτοι οι καταχραστες του δημοσιου χρηματος δεν πρεπεικαποτε να μπουν με μαυρα γραμματα στην πρωτη σελιδα της εφημεριδας για να περναει ο κοσμος απο τα περιπτερα να τους φτυνει;
Αυτος ο λακες ο Ευρυπιδης Στυλιανιδης που ταιζε με τα χρηματα μας τον φιλο του τον Παντελη Σκλια(πανω απο πεντε εκατομμυρια ευρω σε τρια χρονια ο πανρευε και χεσε))καθως και αλλα κοπροσκυλα για εργα-ακουσον ακουσον- πολλαπλης αξιοποιησης του ποταμου Σουχε στην Αλβανια(Αρμεγε και κουρευε,χεζε και δεματιαζε)
για τις πιο απιθανες μαλακιες εχωνε τα εκατομμυρια σε οργανωσεις τυπου ΜΚΟ και δεν βρεθηκε ακομα ενας εισαγγελεας να τον συλλαβει και να τον στειλει μεσα για καταχρηση δημοσιου χρηματος.
Το προβλημα Τζωρτινο μου δεν ειναι το καθρεφτακι και ο καπιταλισμος αλλα τα λαμογια της κρατικης μηχανης(μικρα και μεγαλα) που αλεθουν τις σαρκες μας με οποιαδηποτε γαμημενη κατασταση.
Αλλα τι αλλο να πει κανεις για τον Βλαση:Αδειος και καθουμενος,ζυγιαζε τ αρχιδια του'
ζυγιαζε,ξεζυγιαζε,τριακοσα ταβγαζε!
(HUMANITA)

o kairos είπε...

Μια μερα θα ανοιξω και τον φακελλο των ΜΚΟ,που ξεκοκκαλιζουν κατι εκατομμυρια απο τον δημοσιο κορβανα και τρεφουν και μερικες απο τις πολυ γνωστες δημοσιογραφικες και πολιτικες οικογενειες του τοπου.

vras είπε...

Αντίθεση τέταρτη: Για να βρεθεί σε προνομιακή θέση η κοινωνία, δεν πρέπει να βρεθούν προνομιακές θέσεις μέσα στην κοινωνία.

Ωσότου ξεπεράσουμε την κρίση - λόγω του ελλείμματος... θέσεων που δεν αποσκοπούν σε προνόμια - όχι άλλο κάρβουνο στις ελληνικές αντιθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Παλιοκαιρε ανοιξε τους να κυλισει η καβαλινα της διαπλοκης,να γελασουμε κι εμεις οι πικραμενοι!!Αν και πολυ φοβουμαι οτι κωλο δερνεις ,κωλο αφηνεις,παλι κωλαρινος ειναι!
Τελος παντων ριχτα τους (Ο ΓΥΦΤΟΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ)

Ανώνυμος είπε...

Βρασιδα,βρασε ορυζα!(0 καρβουνιαρης)

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Πάντως, ο διορισμός στο δημόσιο, αν υπολογίσεις με 1.500€ το μήνα μισθό συν έξοδα περίθαλψης, είναι τουλάχιστον 21.000€ το χρόνο· επί 35 χρόνια, που πάει να γίνει τώρα, συν σύνταξη για 10 χρόνια μας κάνει περίπου 21.000x45=945.000€, κοινώς κοντά στο 1.000.000€. Λοιπόν δεν είναι και λίγα, αν σκεφτείς ότι πολλοί από μας (κι εγώ στο δημόσιο δουλεύω) είναι αργόμισθοι, οπότε, ουσιαστικά, με τον διορισμό σου από το παράθυρο σε θέση που κάθεσαι αντί να δουλεύεις, γίνεσαι συνένοχος και αφαιρείς από το δημόσιο αρκετό παραδάκι αποφεύγοντας και τη ρετσινιά του διεφθαρμένου πολιτικάντη που σε «βάζει» στο δημόσιο.

Αρκετοί από αυτούς που φωνάζουν για καλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι το ίδιο υπεύθυνοι για την κατάντια μας. Οι υπόλοιποι φέρουμε κι εμείς μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ψήφο που δίνουμε άκριτα σε ληστές, άσχετους και επικίνδυνους δεξιούς και «αριστερούς» καθιστώντας τους νομοθέτες και τελικά δήμιους της οικονομίας, της ασφάλειας, της ηρεμίας, της ισορροπίας και της υγείας μας. Τελικά την πληρώνουν λίγοι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες που προσπαθούν να βάλουν κάποια τάξη όπου ακόμη τους επιτρέπεται να εκφράζουν άποψη και να παίρνουν πρωτοβουλίες, και το μεγαλύτερο μέρος των πραγματικά εργαζόμενων εργατών, αγροτών, ορισμένων νοσοκομειακών Γιατρών (αυτοί οι λίγοι με κεφαλαίο Γ), ορισμένων δασκάλων και καθηγητών, ορισμένων δημοσιογράφων κλπ. Την πληρώνουν οι πραγματικά εργαζόμενοι, καθώς, τελικά, όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες, άρχοντες και υπηρέτες, ζουν ως παράσιτα ρουφώντας το αίμα και τον ιδρώτα των υπολοίπων.

Λύση; Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου λύση εύκολη και αναίμακτη. Τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και χειρότερα μέχρι να φτάσουμε στο έσχατο σημείο κατάντιας και ανέχειας, οπότε θα αρχίσει νέος κύκλος ανοικοδόμησης και τελικώς αποδόμησης μιας νέας δημοκρατίας, που, καθώς φαίνεται, και από τα χρόνια ακόμη του Ισοκράτη, μοίρα της είναι να αυτοκαταστρέφεται, καθώς δείχνει ανοχή και επιείκεια απέναντι σε ύαινες, και τρωκτικά που την κατασπαράζουν απολαμβάνοντας την προστασία που η ίδια η δημοκρατία (αντίφαση πέμπτη), από τη φύση της, είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει:

“Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.”

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τελικα κλανει το μουνι το Σαββατο με το μεροκαματο στο Δημοσιο,ε Πανο Παπαδοπουλε;Δηλαδη γαμαει η χελωνα το λαγο,γιατι' ν'πιο πανω ο αητος!
(ΧΑΙΡΕΚΡΑΤΗΣ-κηφην Δημοσιου)

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Καλά τα λες ρε ΧΑΙΡΕΚΡΑΤΗ, αν και δεν σε πιάνω πλήρως, έχεις ιδιαίτερη γλώσσα. Να μην κάνουμε, όμως, τον "ΚΑΙΡΟ" προσωπικό μας καφενείο. Αν θέλεις να μου πεις κάτι, ή να μου την πεις γενικότερα, το email μου πρέπει να είναι πίσω απ' τη φάτσα μου κι αν δεν είναι στείλε εδώ:

panos1962_AT_gmail_DOT_com

Το _AT_ είναι το "@" και το _DOT_ είναι η "." για να αποφεύγουμε και τα spam. Περιμένω…

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστό πολύ το κείμενο. Άφησες βέβαια έξω τους εκδότες και τον όποιο δικό τους υπηρετικό μηχανισμό... Η τέταρτη αντίθεση είναι θέλουμε όλοι να αλλάξουν τα πράγματα για το καλό της χώρας, αλλά μόνο με θυσίες των άλλων (πχ οι μη δημόσιοι υπάλληλοι συμφωνούν να παγώσουν οι μισθοί τους, αλλά οι ίδιοι να μην πληρώσουν παραπάνω φόρους, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δε γνωρίζουν τίποτα για φακελάκια και δωράκια που τους προμηθεύουν οι προηγούμενοι).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Παπαδοπουλε αν θεωρεις την κουβεντα μας καφενειο στον ΚΑΙΡΟ,τοτε η στραβος ειν ο γιαλος η στραβα αρμενιζουμε!Προσωπικα δεν το νομιζω.Εξαλλου το blog προωθει τον διαλογο και ο καθενας κρινεται απο τα λεγομενα του και το υφος του.Γιατι λοιπον να το κρυψωμεν;
Εδω ο κοσμος πνιγεται αγαπητε κι η κουρβα λουζεται...Ας αφησουμε λοιπον τις σκεψεις μας εκτεθειμενες,διοτι τι εχωμεν να χωρισωμενκαι να φοβηθωμεν!..
Καλο ΚΑΙΡΟ εχουμε και καλα παιδια ειμαστε και να θυμομαστε οτι ο γεμιτζης κατουραει στο γιαλο,αμε το βρισκει στο αλατι!(ΧΑΙΡΕΚΡΑΤΗΣ)
ΥΓ κερναω και γλυκυ βραστο παρουσια του Καιρου στο χωριο μου Καλεσα Ηρακλειου..Και φυσικα και τσι ρακες..

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Όταν κατέβω Κρήτη, θα 'ρθω στο Καλεσα να πιούμε τον καφέ μας και να τα πούμε. Ευχαριστώ και ανταποδίδω.

o kairos είπε...

Ρε καργιολη Κρητικε,δε μπορεις να γραφεις χωρις να βριζεις και μαλιστα τους αλλους εδω μεσα;Συνεπωνυμε,σ ευχαριστω για τον πολιτισμο σου.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Φίλε, Γιώργο, αν έχω κάποιον πολιτισμό, τον μισό από τους γονείς μου και τον υπόλοιπο από τα άρθρα τα δικά σου και από ανθρώπους σαν και του λόγου σου. Σ' ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι αδικεις το μπλογκ Τζωρτζινο οταν με αποκαλεις "Κρητικο καργιολη"!
Προσωπικα δεν αποκαλεσα κανενα καργιολη ουτε εβρισα και θα παρακαλουσα να ανακαλεσεις εκτος αν μου αποδειξεις ποιον και πως τον εβρισα.
Δεν νομιζω ομως να σ ενοχλησαν οι παροιμιες-σεβαστο τμημα της λαογραφικης κληρονομιας του λααου- γιατι τοτε θα τρελλαθω!
Τελος παντων κανω τοπο στην οργη μια κι εχουμε κακοκαιρια.(ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΥΦΕΣ)
ΥΓ
Φιλε Σαλονικιε,Αγαμη την κρατουσαμε βρεθηκε γκαστρωμενη!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σπασω κουπες για τα λογια πουπες..
Κοιταξου στον καθρεφτη και βγαλε με και ψευτη! (ΧΛΙΜΙΝΤΖΟΥΡΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ...

Ας ορθωσουμε βλαμηδες τα στηθη μας
για να αποκρουσουμε τις λυσσασμενες αδελφες και γκει-κατινες υπουργινες της Γερμανιας και της Σουηδιας.
Δεν παει αλλο!Τις προαλλες ο Γερμανος υπουργος εξωτερικων με τον γκομενο παραμασχαλα,εμφανιστηκε-κρα,κρα-μπροστα στις τηλεορασεις και μας ταχωνε,χωρις κανεις να του αβελει κατι δυνατο για να συνελθει απο το ανθελληνικο το παραληρημα
Και σημερα η αλλη ξεδιαντροπη μπουτς-αδελφαρα,ο,η,Σουηδος υπουργος Οικονομικων,με το σκουλαρικι στ αριστερο και την αλογουρα-ταραντελα,προκαλουσε τους Ελληναραδες
Ω,ρε Ανδρουτσο πουσαι ωρε τους δειξεις πως πνιγουν τα μουγκρια στην Βαλτικη!
(ΦΟΝ ΠΑΠΕΝ)

Ανώνυμος είπε...

Αμ για την αλλη σουσουραδα τον Γιαννο Παπαντον και τη μουσιτσα τον Σημιτη,δεν θα μας γραψεις τιποτας ρε Τζωρζινο;..
Τι θα γινει επι τελους,τωρα που πηραν φωτια τα Βατικα και καηκαν τα κρομμυδια!
(VLADIMIR)

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω συνεχεια το ειδωλο μου κι εχω καταντησει αρρωστημενη ειδωλολατρισα!ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΘΡΥΨΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ακου τι ειπε η υπουργαρα των οικονομικων της Σουρδιας! Μου ζητανε-λεει-νεα μετρα και καποιον στη φυλακη.
Και δεν ντρεπεται ο Γραικυλος να το ξεστομιζει.
Με τετοιο τζιτζιφιογκο υπουργο που εχουμε, σε λιγο τα μεγαλα καθικια της Κοινοτητας θα του απαιτησουν να μας γαμησουν στα ορθια.!Ντροπη ρε μολαιμηδες,Ντροπη.Και συ υπουργαρα θα το πιεις τελευταιος το κοκοροζουμο.( CIRCULO CONTRATIEF)

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζαμε οτι οι δυο αλαβανοι κακοποιοι,που πηραν αδεια ..αναψυχης απο τις φυλακες της Λαρισας(αληθεια ποσα ακουμπησαν για το εξιτηριο στη μαφια των φυλακων;)θα τυχαιναν τετοιας εξαιρετικης μεταχειρισης απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!
Που ακουστηκε βρε Τετραδη να μη βαζετε τα ονοματα των επικιδυνων αλβανοκατσαπλιαδων,που διεπραξαν του κοσμου τις ληστειες,σκορπωντας τον τρομο και τον πανικο σε αθωους πολιτες,και ριχνοντας τις χειροβομβιδες σαν στραγαλια εναντιον μπατσων και περαστικων στον Βυρωνα!
Ποιον θελετε να πραστατεψετε τους πολιτες η αυατ τα κοινωνικα αποβρασματα,που αναζητουν μια..καλυτερη ζωη στην Ελλαδιτσα;
Επισης με ποια δεοντολογια η κρυπτομενη με τα αρχικα Κ.ΚΑΤ.εμφανιζει τους εγκληματιες στο υπσελιδο της ως ιεραποστολους και..φιλανθρωπους("Δεν σκοτωσα εγω,θα βοηθησω χηρα και ορφανο")
Μα καλα μαλακες ειμαστε εμεις που παμε με το σταυρο στο χερι να παρακολουθουμε την καλη εφημεριδα να βαζει τον φωτοστεφανο σ αυτα τα τομαρια;

Το παρον εγραφη εν οργη οταν ο γιος μου 15 χρονων διαβασε το στορυ των εγκληματιων και μου ζητησε να του εξηγησω γιατι οι δημοσιογραφοι συμαθου τους ληστες και κρυβουν τα ονοματα τους!
Εσυ τι λες ρε Τετραδη,που πληρωνεις ξενα γαμησιατικα;
Θανασης Μπλ.-Βυρωνας

喜洋洋 είπε...

桃園徵信公司
雲林徵信公司
徵信社公會
徵信社尋人
徵信社工作
商業間諜
抓姦委託調查
外遇徵信社
結婚週年
第三者背景
夫妻
外遇抓姦
澎湖徵信社
豪門婚姻
貴婦
養男人
大陸徵信社
夫妻財產
澳門徵信社
淫婦
婚變
北京徵信
外遇二奶
北京徵信社
婚姻暴力
徵信達人狗仔網

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社