Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2010

Εγκλημα και προδοσια

Φυσικά και οι Γερμανοί εκτέλεσαν περίπου 125.000 Ελληνες στη διάρκεια της Κατοχής, αλλά σάμπως κι οι Ελληνες δεν σκότωσαν εκατοντάδες Ρώσους όταν εκστράτευσαν κατά της υπό σύσταση Σοβιετικής Ενωσης, υπό τις διαταγές του Ελευθέριου Βενιζέλου; Επίσης, να μην ξεχνάμε πάντα ότι και οι Αμερικανοί βασάνιζαν τους νέγρους.

Να σας πω κάτι; Εχω βαρεθεί, από τη μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου σ' αυτή τη χώρα, την ψευτοευαισθησία. Οι μισοί Ελληνες κλέβουν ξεδιάντροπα τους άλλους μισούς στις υπερτιμολογημένες τιμές της αισχροκέρδειας, κάθε μέρα, σε όλα σχεδόν τα καταστήματα, είτε είναι σουπερμάρκετ, είτε πουλάνε καρφίτσες, είτε φαΐ. Αλλά οι κλεμμένοι δεν ξεσηκώθηκαν ποτέ εδώ και χρόνια, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν μποϊκοτάρησαν, παρά υποταγμένοι σαν τα πρόβατα συνεχίζουν να καταθέτουν τα δουλεμένα τους λεφτά στους κερδοσκόπους συμπατριώτες τους. Οι γερμανικές μίζες της Siemens τους μάραναν, που βγήκαν, λέει, από την τσέπη τους!

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς κάθε μέρα στα ιατρεία, στα δικηγορικά γραφεία, στα συμβολαιογραφεία, στα μηχανουργεία, στις οικοδομές, στα ηλεκτρολογεία και τα υδραυλικά, στα συνεργεία, στις κάθε είδους παροχές υπηρεσιών και έργων, που είτε χρεώνονται ο κούκος αηδόνι, είτε χρεώνονται έτσι και χωρίς απόδειξη. Χωρίς συμμετοχή του δράστη στην κοινή φορολογία, δηλαδή.

Αλλά, οι κλεμμένοι και ριγμένοι δεν ξεσηκώθηκαν ποτέ και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν μποϊκοτάρησαν, δεν κατάγγειλαν, παρά με σκυμμένο το κεφάλι, με το εύκολο και μοιρολατρικό «τι να κάνουμε», υποταγμένοι συνεχίζουν να είναι τα θύματα των ίδιων των συμπατριωτών τους. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της Ντόιτσε Μπανκ τους μάραναν στα ομόλογα. Που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι είναι ομόλογα.

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς, κάθε μέρα, σαν βουλευτές που περνάνε νόμους αφαίμαξης πλούτου για προνομιούχους επιχειρηματίες και υπαλλήλους. Σαν υπάλληλοι (όσοι) στις δημόσιες υπηρεσίες, που λαδώνονται για να κάνουν τη δουλειά που οφείλουν να παρέχουν. Σαν αργόσχολοι υπεράριθμοι, που βουλεύτηκαν ρουσφετολογικά, κατατρώγοντας τα δημόσια έσοδα. Σαν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί, που κάνουν ένα έργο να κοστίζει 100 αντί για 5, που κοστίζει. Σαν διαχειριστές κονδυλίων, που πηγαίνουν στις τσέπες τους και τις τσέπες των φίλων, αντί να πάνε στα έργα. Σαν πρόεδροι, παραπρόεδροι και μέλη χιλιάδων επιτροπών, συμβουλίων, οργανισμών, δημοτικών, κοινοτικών και νομαρχιακών αρχών, που ρημάζουν (όσοι) σαν τις ακρίδες όχι μόνο τα χρήματα που παίρνουν, αλλά τα κονδύλια που διαχειρίζονται, και τα μελλοντικά δάνεια, θησαυρίζοντας συχνά, αυτοί και ο περίγυρός τους, όταν δεν τα σπαταλάνε σε έργα άχρηστα, του ποδαριού, χωρίς μελέτες, χωρίς φραγμό. Γεμάτη από τις πράξεις τους η χώρα.

Αλλά, οι άλλοι μισοί Ελληνες, τους ψηφίζουν και τους χειροκροτούν και συνωστίζονται στις ουρές για ένα χαρτί, μία βεβαίωση, ένα δάνειο, ένα διορισμό και συχνά μια παρανομία, ένα ξεμπλέξιμο, καμία μικροαπάτη, αντί να τους πετροβολούν στο Σύνταγμα κι αντί να απαιτούν τα δικαιώματά τους και να 'ναι φόβητρο (ναι, φόβητρο) αυτοί οι πολίτες για κάθε επίορκο απ' όλο αυτό το συρφετό, που ευημερεί με τα λεφτά και τον ιδρώτα του λαού.

Οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις τους μάραναν, που θα πηγαίνανε στην τσέπη όλου αυτού του παρακράτους τον πρώτο χρόνο ήδη, όπως και πήγαν (κάποιες) όσες δοθήκανε μετά τη συμφωνία Καραμανλή και Ερχαρτ.

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς, κάθε μέρα, φοροδιαφεύγοντας νομίμως και παράνομα σαν επαγγελματίες (όρος πρωτοφανής, λες και οι άλλοι εργαζόμενοι είναι αντιεπαγγελματίες) και υπάλληλοι και μέτοχοι και μέλη εταιρειών, με ειδικές ρυθμίσεις φόρων, μα και απαλλαγές, που όλα έχουν προβλεφθεί από νόμους της Βουλής και με την ανοχή των υπαλλήλων κυκλωμάτων.

Αλλά κανείς ως τώρα δεν έχει απεργήσει, δεν ξεσηκώθηκε, δεν επαναστάτησε γι' αυτή τη φανερή κλοπή από το κοινό ταμείο, απ' όπου χτίζονται τα σχολεία όλων, τα νοσοκομεία όλων, οι δρόμοι όλων, τα λιμάνια όλων, η ποιότητα της ζωής όλων, η ισοπολιτεία όλων. Η Δημοκρατία όλων. Πού τίποτε απ' αυτά δεν υπάρχει σωστά και όλα υπολειτουργούν και κοστίζουν πανάκριβα σε δάνεια και χρέη ακριβώς επειδή ο λαός δεν έχει ποτέ επαναστατήσει.

Και δεν έχει επαναστατήσει ούτε κατά των Τραπεζών, των κατασκευαστών, των μεσαζόντων, των αντιπροσώπων και των μεγαλεμπόρων, που μην έχοντας πατρίδα στην πλειοψηφία τους (ποτέ το χρήμα δεν είχε πατρίδα) γδέρνουν κερδοσκοπικά τους εγχώριους πελάτες τους, δουλεύοντας (!) με ποσοστό κέρδους, που δεν το έχει ονειρευτεί κανείς Γερμανός έμπορος, τραπεζίτης, βιομήχανος, αντιπρόσωπος.

Αλλά οι κλεμμένοι εδώ συρρέουν στα ταμεία αδιαμαρτύρητα σαν όλα αυτά να είναι φυσικά και της τύχης τους γραμμένα, σαν το κισμέτ, σαν μοίρα. Και ούτε μια φορά δεν μποϊκοτάρησαν, δεν εδιαδήλωσαν, δεν φώναξαν, δεν πίεσαν ποτέ τις κυβερνήσεις τους, ούτε και για τις κάμερες όπου ποζάρουν σαν τους καταδίκους, ευλαβικά, για να ανοιχτεί η πόρτα της Εθνικής, να μπουν να κάνουν τη δουλειά τους!

Δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε οι Γερμανοί, οι Αγγλοι, οι Νορμανδοί για την Ελλάδα. Με νοιάζει τι κάνουν οι Ελληνες για την Ελλάδα. Πόσο και αν την αγαπάνε κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Στην πράξη.

Κανένα από τα δεινά της χώρας δεν έχει άλλη αιτία από τις εγκληματικές της κυβερνήσεις, σε συνεργασία με διεφθαρμένους υπαλλήλους, συνδικαλιστές, εργοδότες και κεφαλαιούχους, υπό την ανοχή, αν όχι με τη συμμετοχή, πολύ μεγάλου μέρους του λαού.

Η Ελλάδα, που αντιμετώπισε τον Αξονα ήταν μια Ελλάδα όπου ο ένας νοιαζόταν τον άλλον απείρως περισσότερο από όσο σήμερα ο κάθε Ελληνας έχει γραμμένο τον διπλανό του στα παλιά του τα παπούτσια.

Η Ελλάδα, που αντιμετώπισε τον Αξονα δεν τον προσκάλεσε να έρθει να την καταλάβει. Η σημερινή Ελλάδα, αφού έκλεψε τον πλούτο πάνω από των μισών της κατοίκων, φώναξε με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τον Αξονα να έρθει να δει ότι κλέβουμε, ότι είμαστε ψεύτες, για να εξοντώσει πολιτικά ο ένας τον άλλον, προδίδοντας ουσιαστικά και πρακτικα την ίδια τους τη χώρα!

Κι αυτή την αθλιότητα κανένας Γερμανός, ή Γάλλος, ή Βρετανός, ή Ισπανός, ή Σουηδός, ή όποιος άλλος δεν διανοήθηκε να κάνει για την πατρίδα του την ίδια.

Και μάλιστα χωρίς να τον κρεμάσει ο ίδιος ο λαός στο Σύνταγμα, αλλά να τον υποστηρίζει κιόλας!

Οι Γερμανοί μάς μάραναν.

78 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Καιρέ μου,
τα λεφτά υπάρχουν!

Και να δεις το άλλο, πως το είπε να δεις η ΝΔ...

Α ναι!
"Τώρα ξεκινάμε, υπάρχει ελπίδα!"

Ένα φραπόγαλο παρακαλώ. Με απόδειξη.

vras είπε...

Η ανάγκη επιβίωσης του πατριώτη στην καθημερινότητα, περιορίζει την ανάγκη θυσίας για την πατρίδα μόνο στις εθνικές επετείους.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Δεν έχω να προσθέσω ούτε κεραία, μόνο έχω μια απορία: Πώς αυτός ο λαός λειτουργεί άλλοτε ως λαός και άλλοτε ως συνονθύλευμα αντιμαχόμενων φατριών, συντεχνιών και συμμοριών; Μήπως τελικά είμαστε δυο διαφορετικές φυλές που ζούμε στον ίδιο γεωγραφικό χώρο; Κάποιοι που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά και οι άλλοι, που μόλις μπουν τα πράγματα σε μια σειρά αναλαμβάνουν να τα κάνουν πάλι μπάχαλο; Να σου πω ένα απλό παράδειγμα από το χώρο της δουλειάς μου (δημόσιο). Παρατάνε ένα γραφείο γιατί κάποιοι το έχουν φέρει σε κακό χάλι, οπότε αναλαμβάνεις να το συγυρίσεις, να το βάψεις (όλα με δικά σου έξοδα και προσωπική εργασία), να φέρεις από το σπίτι σου έπιπλα και κουρτίνες, γιατί πιστεύεις ότι είναι κρίμα να πάει χαμένος ο χώρος επειδή κάποιοι την είχαν δει γήπεδο και καφενείο. Μόλις τελειώσεις και το κάνεις κούκλα, επανέρχονται τα τρωκτικά, αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν να γίνει αποθήκη ή «αρχείο», γιατί το είχαν κάνει σαν τα μούτρα τους, και ξαναστρογγυλοκάθονται στις ίδιες καρέκλες, ενώ εσύ όλως τυχαίως μετατίθεσαι σε άλλο υπόγειο ή αχούρι, για να ακολουθήσει ο ίδιος οδυνηρός κύκλος. Μέχρι να τα ξανακάνουν σκατά και μέχρι να βγει η ψυχή σου εσένα, γιατί βλέπεις όλα αυτά να γίνονται με τις ευλογίες των εκάστοτε διοικούντων και πάντα κάτω από την ομπρέλα ενός παράξενου «δικαίου» που θέλει να δικαιώνεται πάντα ο γλείφτης, ο κόλακας και ο ψηφοφόρος, ενώ ο δουλευτής ο άξιος και ο προκομμένος πρέπει να υπηρετεί αγόγγυστα το «δημόσιο» συμφέρον και να δίνει τον ιδρώτα και, ενίοτε, και το αίμα του για την «πατρίδα», αυτήν την πατρίδα που αυτά που έχει να προσφέρει τα καρπώνονται πάντα κάποιοι άλλοι. Εις υγείαν…

o kairos είπε...

Σας εχω δει να υπαρχετε συμπατριωτες μου.Στην καθημερινοτητα μου,που ειναι εκει που συνωστιζεστε.Παναγιωτη και λοιποι συγγενεις για σάς γραφω.Επειδη υπαρχετε.Και επειδη μια μερα θελω να σας δω να ειστε οι νικητες στη δικη σας τη χωρα.Στη δικη μας τη χωρα.Για να ειμαστε ολοι νικητες.Για να ειναι η Δημοκρατκα νικητης.

Ανώνυμος είπε...

ναι ! έχουμε τα χάλια μας και δεν ευθύνονται οι Γερμανοί Οκ. Αλλά όλα αυτό τα ειρωνικά δημοσιεύματα με πειράζουν. Είναι σαν να έχω σπάσει το πόδι μου, έστω από βλακεία μου και κάποιοι γελάνε από πάνω μου αντί να με στείλουν στο νοσοκομείο. ΟΚ χρειαζόμαστε μέτρα, αλλά δεν είμαι και τόσο αφελής να πιστέψω ότι τα μας λένε να πάρουμε είναι αυτά που χρειάζονται. Και επειδή οι κκ Γερμανοί και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι έρχονται στην χώρα μου το καλοκαίρι πολλές φορές για να εκτονώσουν τα σπασμένα της δουλειάς που υποτίθεται εμείς δεν κάνουμε όλο τον χειμώνα, δεν θα δεχτώ να τους κάνω τον γκαρσόνι, παρά μόνο αν με σεβαστούν. Και επειδή τα χρήματα μου θέλω να μείνουν στον τόπο μου, θα αγοράζω ελληνικά προιόντα ας είναι και ακριβότερα. Δεν θέλω να τους δώσω φράγκο.

Swell είπε...

Oμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Σ' αυτό που κάποτε έλεγαν Ελλάδα.

o kairos είπε...

Ανωνυμε,τα μετρα δεν στα πηραν αυτοι.Εσυ τους φωναξες εδω να δουν ποσο κλεφτες ηταν οι προηγουμενοι και την πατησες.Και κρατα την περηφανεια σου για τον ταξιτζη,που σε κλεβει σαν τουριστα με το που θα σε παρει απο το αεροδρομιο.Για τον εστιατορα,που σου σερβιρει στο νησι ο,τι σκατα θελει και στα χρεωνει χρυσαφι.Για τον πατριωτη σου,που σε χρεωνει για ενα αθλιο και βρωμικο δωματιο στα νησια οσο ενα πενταστερο ξενοδοχειο στο Παρισι.Για το πλοιο,που πληρωνεις το εισιτηριο και το σαντουιτς χρυσαφι απο τον ανεξελεγκτο πλοιοκτητη και ο καταλογος δεν εχει τελος.Για ολα αυτα που τα καταπινεις αδιαμαρτυρητα σαν γνησιος ραγιας.Η επανασταση κατα του γκαρσονισμου μας μαρανε.

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι αυτα που γραφεις ρε ανιστορητε;
Ζουρλος παπας σε βαφτιζε και δεν σε κωλοκουρευε!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου αυθεντια,οι υπηκοοι σου, ευλαβικα κλινουν το γονυ μπροστα στο μεγαλειο των σκεψεων σου.Μεγαλεεεε!

Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε...

Ανώνυμε, συγγνώμη Γιώργο που παίρνω το θάρρος, αλλά τα λεφτά θα στα πάρουν έτσι κι αλλιώς· μιλάω για τα χοντρά, φρεγάτες, αεροπλάνα, αεροδρόμια, πετρέλαια κλπ. Κι αυτά αν θες μην τα παίρνεις. Είδες τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία το '90. Βρε θα τους πληρώσεις με το ζόρι. Τα χοντρά μιλάμε. Για τα άλλα, για τα ψιλά, γι αυτά κουβεντιάζουμε τώρα. Μιλάμε πώς θα γίνει αυτά τα λίγα που μας αφήνουν, να μην σου τα τρώει ο κάθε αρχίδας που θέλει να κυκλοφορεί με Καγιέν και να έχει και πισίνα στο εξοχικό στη Μύκονο, επειδή δεν ξέρει να περάσει την ώρα του διαβάζοντας ένα βιβλίο, ή απλά πηγαίνοντας μια βόλτα με το κορίτσι του, ή απλώς απολαμβάνοντας τη ζωή· χωρίς Καγιέν, χωρίς πισίνα, χωρίς όλα αυτά που εξευτελίζουν το όνειρο και το μεταλλάσσουν σε 'κείνο το άλλο το όνειρο, το αμερικάνικο όνειρο, που δεν είναι όνειρο, εφιάλτης είναι και το ξέρουμε καλά κι εμείς και όλοι οι άλλοι λαοί που αιώνες τώρα πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμη την αδηφαγία του κεφαλαίου, της γραβάτας, της ανοησίας και της ξιπασιάς.

Ανώνυμος είπε...

Οποτε μπαινω στην ιστοσελιδα εχω την εντυπωση οτι βρισκομαι σε μια σχολικη ταξη,οπου ενας μαθητης,που ανηκει στην ομαδα.. κυρους, βριζει πατοκορφα το διευθυντη,τους καθηγητες και τους μισους μαθητες που κανουν αταξιες!
Τα επιχειρηματα που συνηθως χρησιμοποιει δεν εχουν καμια αναλυτικη επιστημονικη βαση και συνηθως δεν πειθουν τη πλειοψηφια.
Καποιος μαθητης πεταχτηκε και ειπε καποτε ενα αφορισμο 'καπως ετσι σκεπτονταν και καποιοι σωτηρες που μας εδεσαν' και εγινε στην ταξη το ελα να δεις!
Και για να τελειωνουμε για ολα δεν φταινε μονο οι αλλοι αλλα ολοι μας.και συ κυριε Παπαδοπουλε που ευπρεπιζεις την "κουκλα" του Δημου ..Ευοσμου,και συ κυριε ΚαιροΠαπαδοπουλε,που αγορασες διαμερισμα με δανειο απο την Τραπεζα κι ακομα πλερωνεις τα γαμησατικα των αλητων του καπιταλισμου.
Λοιπον μη παραπονιεστε και μη μας ξεσηκωνετε σε επανασταση τυπου Αγιου Βαρθολομαιου!
Αν λοιπον κοτες μου ταχετε τ αυγα φυλαγμενα, ας κηρυξουμε μια επανασταση αλα ΓΚΑΝΤΙ κι ας γραψουμε τα μετρα τους στ αρχιδια μας!
ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μεχρι να ψοφησουν πρωτα οι εκμεταλευτες.(οι κουλτουραλιστικες κριτικες δεν οδηγουν πουθενα-IMMANUEL WALLERSTEIN)

o kairos είπε...

Wallerstein,αφου σε ζαλιζειγιατι δεν το κοβεις;

Ανώνυμος είπε...

IMMANUEL εφα:
Αναγελα ο χεζαρης τον κλανιαρη!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΒΟΛ ΚΑΜΑΡΑΝΤ,MEA CULPA!!!

o kairos είπε...

Ετσι μπραβο.

Thomas είπε...

Οι Εφιάλτες που παζαρεύουν τα ιερά και τα γρόσια μας θα σεργιανίζουν ανενόχλητοι όσο θα κοιμόμαστε προσμένοντας μόνο όνειρα με νίκες από τους ιθαγενείς βουλιμικούς Γερμανοφάγους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ψύχραιμη ανάλυση και απόλυτα σωστή.

Ανώνυμος είπε...

Θα γαμουνε μας και ντο πολλοι πα ειναι!!

Ανώνυμος είπε...

Μα ειναι δικαια πραματα να γαμιεται η παπαδια και να πληρωνει το χωριο;

o kairos είπε...

Αμα η παπαδια πληρωνε το χωριο για να πηδαει το διπλανο.

ΡΑΜ είπε...

Ο καιρός είπε :Δεν εχω καμμια αντιρρηση να φτιαξουμε ενα πολυ σοβαρο και τεκμηριωμενο μανιφεστο πανευρωπαϊκου ξεσηκωμου κατα της επιθεσης του κεφαλαιου εναντιον των ευρωπαϊκων ημερομισθιων και μισθων.Γιατι περι αυτου προκειται.Με την Ελλαδα για μοντελο.Και να το προωθησουμε σε ολα τα ευρωπαϊκα δικτυα,σε συνεργασια και με οποιους ευρωπαιους συμφωνουν.Εξω απο κομματα και συνδικαλατα.Ενα κινημα πολιτων.Αλλο πραγμα το οτι εδω ειμαστε μια χωρα κλεφταραδων και μικροαπατεωνων και αλλο πραγμα το οτι μας εχουν βρει κερκοπορτα για να κοστιζουν ολοι οι ευρωπαιοι λιγοτερο και με λιγοτερα δικαιωματα.Αλλα,αυτο που λεμε απαιτει να συμφωνουμε,οτι το προβλημα του κοσμου δεν ειναι οικονομικο.Ειναι ηθικο.Ειναι προβλημα νοοτροπιας κοινωνικης συμβιωσης και ατομικης υπαρξης.

Δεν το ξέχασα. Το παλεύω.

Ανώνυμος είπε...

Στην ξαδελφη και στη θεια,ενα ποντο πιο βαθεια!

Ανώνυμος είπε...

ACHTUNG-AGHTUNG:
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ....
Ο χαρος παιρνοντας κι ο πουτσος σπερνοντας,να δω ποιος θ'αποστασει..
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

..."Καπεταναιοι αγελαστοι με το κεφαλοπανι...,μπαλτζηδες βλοσυροι πανω απ' τον ωμο σειοντας το πελεκι ......ΟΛΟΙ μαζι διχως μιλια,χρονους αμετρητους αγκομαχωντας πλαι πλαι για τα μερη που δεν εχει καθημερινες σχολες..
Σαν αλεπουδες με κριαριου αρχιδια στειλτε στο διαολο τους ξενομπατες αγγλοσαξονες,του Σορους και τους γομαρους συνεργατες τους που γελοχαχανιζουν και σ οποιο πουλημενο η αμυαλο γραφια περδεται ασυστολως!
(ΑΧΕΝΤΡΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

" Η σημερινη Ευρωπη ειναι η σκια εκεινης η οποια θα υπηρχε και θα δρουσε ευεργετικα,αν εξελιπε εκ προοιμιου η βαρβαροτητα των ναζιστικων οραματων"..Μας το θυμιζει-σε δυσκολους καιρους- ο Μαρκ Μαζαουερ,με το βιβλιο του "Ναζιστικη εξουσια στην κατοχικη Ευρωπη"(Ελευθεροτυπια,5 Μαρτη 2010)
Να γιατι δεν "μας μαρανε η Γερμανια",
camarade!(HERMANN-Αρμινιος)

Ανώνυμος είπε...

Τον αραπη κι αν τον λουσεις,φιλε Αρμινιε,το σαπουνι σου χαλας!
Δυστυχως οι Γερμανοι δεν εχουν κανενα συναισθημα μεσα τους,γιατι αν ειχαν δεν θα ακολουθουσαν τον Χιτλερ,τον Χιμλερ και τ'αλλα καθαρματα του Ναζισμου στο μεγαλυτερο εγκλημα της ιστοριας.Προκειται για το χειροτερο ειδος που γεννησε η Φυση και η μονη ελπιδα για να μη ξαναζησει η ανθρωποτητα τον ιδιο εφιαλτη ειναι οι επιμιξιες!γι αυτο γαμειστε τους οπου τουσς βρειτε μπας και βγουνε ανθρωποι.
Και πρωτη απ ολους την φρουλαιν Μερκελ που εχουν καβαλικεψει οι διαβολοι.Α,ρε αγριογαμη,Γιωργακη Παπαντρε!!

Αιπόλος είπε...

Ναι Γερμανοφάγοι μου, ζητήστε τα ρέστα από τους Γερμανούς. Από τους συντοπίτες σας μη ζητάται τίποτα. Έτσι πάλι θα την ξελασπώσουνε οι κλεφταράδες με ναζιστική προπαγάνδα και κουραφέξαλα. Τους προσφέρετε πολύτιμες υπηρεσίες. Αλλού είναι η φωτιά αλλού κοτάζετε.

Ανώνυμος είπε...

GEORGE,MY FRIEND,
ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙ ΧΙΤΛΕΡ!.....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΔΟ-ΒΟΣΚΕ,
ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αιπολε,οταν βοσκεις τσι αιγες,σηκω το κεφαλι και προς τα πανω μπας και τσι αρπαξουν τα μαυρα κορακια!
Κι αυτα τα περι "γερμανοφοβιας΄',να πας να τα πεις τσι συμπεθερους σου,γιατ απ οτι φανεται δεν εχεις κατανοησει τους διδακτικους μυθους του Αισωπου,γιατι αλλιως δεν θ αμολαγες αυτες τις μπουρδες!!!(ΚΑΜΑΣΟΥΤΡΑ)

Ανώνυμος είπε...

THOMAS,
Σημα εληφθη,οβερ. Σουρχομαι προσω ολοταχως στα βραχια, με ολες τις αισθησεις αναπεπταμενες!

ange-ta είπε...

Αγαπητέ καιρέ,
Συγνώμη, που θα σου γράψω κάποιες αντιρρήσεις μου, αλλά θεωρώ ότι από τη στιγμή που δημοσιεύεις τις θέσεις σου, είναι αντικείμενα κρίσεων και επικρίσεων.

Καλή και σωστή και εποικοδομητική είναι μια κριτική που βασίζεται σε δίκαιες θέσεις και δεν περιέχει στοιχεία εμπάθειας ή μίσους. Πολλές φορές μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοιου είδους κακόπιστη κριτική, όταν ο κριτής είναι θύμα. Αν δηλαδή βγούν συλλήβδην όλοι οι ινδιάνοι και βρίσουν χωρίς εξαίρεση όλους του ισπανούς και εγγλέζους θα έχουν δίκιο ακόμα και αν αδικήσουν ας πούμε τον Θερβάντες!
Το κείμενο σου είναι μια κακόπιστη κριτική, για την οποία εσυ δεν έχεις κανένα ελαφρυντικό.
Ακόμα και η Μπιλντ (τέτοια φυλάδα, δεν έχει η Ελλάδα, για να σου δώσω ένα παράδειγμα του τι σημαίνει Μπιλντ Τσάϊτουνγκ, αν έχεις δει το έργο, η χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλούμ, θα καταλάβαινες), ακόμα λοιπόν και η Μπιλντ, γράφει ότι

Στο πόλεμο σκοτώθηκαν 130 000 πολίτες εξ’ ων 86 000 εβραίοι και 167.000 στρατιώτες, ενώ πέθαναν 300.000 από πείνα.
Τα περί αποζημιώσεων (για δάνεια και καταστροφές) τα ξεχνάμε, αφού εσύ δείχνεις μια τόοοοοοοση μεγάλη απλοχεριά! Ας μην κολλάμε σε μικροποσά ή ας μην γινόμαστε καρμίρηδες.
(τωρα για τους νέγρους, μάλλον ανέκδοτα λες και το περνάω)

Κλισέ: Οι μισοί έλληνες κλέβουν, εγώ πάντως ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ!!!
Και όλοι οι υπάλληλοι που λες ότι κλέβουν, μόνο κάποιος που δεν σέβεται, ότι η πλειονότητα των ελλήνων ζει στα όρια της φτώχειας και περί το 20% κάτω από αυτό, τολμάει να δηλώνει δημοσίως, ότι οι Έλληνες είναι κλέφτες.
Ποιο ποσοστό αγαπητέ καιρέ ζει από την αισχροκέρδεια, που φαντάζεσαι ότι αυτό ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ;;; Μήπως ξεχνάς ότι η πτώχευση της χώρας, οφείλεται σε διεθνείς κερδοσκόπους, που αφού το 2008 πτώχευσαν πήραν αμέσως κάτι αμύθητα ποσά
(μόνο το πρώτο πακέτο που αντιπροσώπευσε το 1/3 ήταν 2.5 τρις http://ange-ta.blogspot.com/2009/01/blog-post.html)
από όλες τις κυβερνήσεις της δύσης (μόνο 27 δις αν θυμάμαι καλά δώσαμε εμείς κατ εντολή των αφεντικών μας), ποσά που προφανώς προφανέστατα προέρχονται από τους φορολογούμενους και με αυτά τα ποσά ξαναπήραν τα πάνω τους οι χρεοκοπημένοι κερδοσκόποι και τώρα ζητάνε τα ρέστα μας;

ange-ta είπε...

Μας γράφεις ότι οι κλεμμένοι δεν σηκώθηκαν. Και όμως αυτή η χώρα, που βρέθηκε στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, βορρά και νότου, μόνο εξεγέρσεις έχει. Ξεχνάς τον τελευταίο εμφύλιο στον οποίο μας οδήγησαν οι σύμμαχοι, ξεχνάς την αντίσταση κατά της δικτατορίας, ξεχνάς τις διαρκείς απεργίες, ξεχνάς γενικώς ΟΛΗ την ιστορία μας.
Γράφεις με τεράστια σιγουριά και βάζεις όλους σ ένα καζάνι, γιατρούς, δικηγόρους, οικοδόμους, μηχανουργούς κλπ. κλπ.
Τι να πρωτοθαυμάσω σ αυτό το τσουβάλιασμα! Ρωτάω, όμως εσένα προσωπικά: Πόσες φορές σε έχει κλέψει γιατρός χωρίς την θέλησή σου; Εγώ έχω επιχείρηση και συναλλάσσομαι με όλους αυτούς που αναφέρεις, σε πολλαπλό βαθμό από τον μέσο έλληνα.
Δεν υπερβάλεις απλώς, σ αυτά που λες, αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου. Υπάρχουν 1000 (?) γιατροί που κλέβουν; Οι άλλοι τα βγάζουν πέρα με το ζόρι. Το ίδιο και με τα άλλα επαγγέλματα.
« Οι γερμανικές μίζες της Siemens τους μάραναν, που βγήκαν, λέει, από την τσέπη τους» Αυτό που τα πας; Από ποιανού τη τσέπη βγήκαν; Ή μήπως από το πουθενά!
Ασε το υπόλοιπο : «Που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι είναι ομόλογα» Πολύ υποτιμάς τον άλλον, αλλά πρόσεξε, δεν χρειάζεσαι να ξέρεις τι είναι SCD ή future ή δεν ξέρω γω τι άλλα σκουπίδια κυκλοφορούν από τα παγκόσμια κοράκια, αλλά ότι είναι κόλπα για να κλέβεις δισεκατομμύρια, το καταλαβαίνει ακόμα και ο μαλάκας ελληνικός λαός!
Στην επόμενη πρόταση «Οι μισοί Ελληνες….» Σωστά τα λες, εκτός από ότι τα ποσοστά σου είναι φανταστικά ισοπεδωτικά και άδικα!
Δεν είναι τυχαίο, που το ποσοστό αποχής μεγαλώνει δραματικά, γιατι υπάρχει αδιέξοδο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θα σου πω και ένα τελευταίο, η αριστοκρατία, έβριζε πάντα την πλέμπα και η αριστοκρατία των διανοούμενων έβριζε πάντα τα φτωχά κράτη για την κατάσταση τους. Πολλοί όμως φωτισμένοι έψαχναν να βρούν την αιτία της φτώχειας και της δυστυχίας. Δυστυχώς, σήμερα η διανόηση είναι που όχι μόνο ΔΕΝ αντιστέκεται, αλλά συμπαρίσταται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην άρχουσα ελίτ.
Συμφωνώ, ότι πρέπει να αντισταθούμε, αλλά γι αυτό απαιτείται ένα ώριμο κίνημα και μια ώριμη ηγεσία, που κατ αρχήν να αγαπάει αυτή τη γωνιά της γης που μας έπεσε σαν κλήρος, με το να βρίζουμε τους πάντες, απλώς βρίζουμε τα μούτρα μας και αποδεχόμαστε τη μοίρα μας.

Αιπόλος είπε...

Ούλοι με λένε κουζουλό, μα γω, καλά κατέχω. Όντε πεινώ τρώγω ψωμί κι όντε νυστάζω, θέτω.

Άμα παίζεις μπαλίτσα, δε σε πολυκόφτει η διαιτησία.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΔΟ-ΒΟΣΚΕ, το βιολακι σου εσυ!Ποτε ο Γιαννης δεν μπορει ποτε ο κωλος σου πονει!
Δεν σ ανοιξε ακομα τα ματια η an-geta;Ηντα θωρεις,κι ο βασιλιας στο βρακι του και κεινος διδυμα εχει! (ΑΠΟΣΕΛΕΜΗΣ)

Αιπόλος είπε...

Μη σε νοιάζει εσένα, το βλέπω το κουράδι.

Ανώνυμος είπε...

Ο παρδον και τα κακκαλα τα ερεχκεται!!(ΚΑΚΟΚΑΙΡΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

Ωραια και η σημερινη εκθεση ιδεων,φιλε παλιοκαιρε!
Δυο κινησεις των πολιτων δηλαδη και το λυσαμε το προβλημα! Οεοοο..Δεν μας λες ομως πως θα γινει το "πραξικοπημα' με ποιους και με ποια αρματα.Γιατι με το ευαγγελιο δεν νομιζω οτι θα επελθει η βασιλεια των ουρανων εν Ελλαδι,οπως και αλλαχου.
Ξαναδιαβαζω την ιστορια και δεν βρισκω προηγουμενο,παρα μονο γαλοναδες που εδεναν κι εβαζαν στο γυψο τον Λαο γιατι η δημοκρατια-ελεγαν_- ειχε ..αρρωστησει!Και πισω απ τον μπερντε οι Αγγλοαμερικανοι...
Μηπως εχουμε λαλησει;
(ΣΟΥΛΑΜΑΣ)

\

o kairos είπε...

ange-ta,σ ευχαριστω για την αλλη αποψη που εκφραζεις,γιαυτο ειναι οι αποψεις.Και εχεις δικιο.Δεν ειναι οι μισοι Ελληνες,που κλεβουν και κακοποιουν τους αλλους μισους και την κοινωνικοτητα καθημερινα.Ειναι πανω απο τους μισους.Το χειροτερο δεν ειναι αυτο.Το χειροτερο ειναι που ολοι εχουν μια καλη δικαιολογια για την πουτανα την κοινωνια,που φταιει και τους κυλαει στο βουρκο.Αν δεν αναγνωριζεις τον εαυτο σου στον καταλογο που κατεβασα σημαινει οτι ανηκεις στην μειοψηφια των αιωνιως θυματων των υπολοιπων συμπατριωτων.Οπως κι εγω.Αν,ομως πιστευεις,οτι κανεις απο τον κυκλο σου δεν κλεβει,μαλλον πρεπει να ξαναδεις τον κυκλο σου με μια πιο ερευνητικη και οχι τοσο αθωα ματιά.Στο λεω και ορκιζομαι σ αυτο που σου λεω.Επι του προκειμενου:
Στο κειμενο σου υποτιμας λιγο τον συνομιλητη σου,προδιδοντας ετσι,οτι τα στοιχεια,που αναφερεις σαν δικη σου γνωση ειναι περισσοτερο αποτελεσμα καλοπροαιρετης αφελειας παρα καθημερινης διεισδητικης ματιας.Και επειδη οι χαρακτηρισμοι δεν εχουν αξια αν δεν τεκμηριωνονται απο τα γεγονοτα εξηγουμαι:Δεν λαμβανεις υπ οψιν σου,οτι απο τη θεση μου,τη δουλεια μου,το περιεχομενο της αρθρογραφιας μου εδω και χρονια (επειδη καθε αρθρογραφος εχει συνεχεια,δεν γεννηθηκε οταν τον ανακαλυπτουν οι νεοτεροι,πρεπει κανεις να μελεταει με ποιον μιλαει,οπως κανει και οταν διαβαζει εναν συγγραφεα) και τα χρονια μου στη δουλεια γνωριζω πολυ καλα ποια ειναι η Μπιλτ.Ισως καλυτερα απο τον καθε Ελληνα,που δεν ειναι σχετικος με το αντικειμενο.Επισης,εχω αρθρογραφησει πολλακις για τη ληστεια των τραπεζων και την δηθεν κριση,ωστε να ξερω μαλλον λεπτομερως ποσο ειναι το ποσό με το οποιο προικοδοτηθηκαν ανα τον κοσμο.Και το ποσο αυτο δεν εχει σχεση με τα ποσα που γραφεις,ουτε στην Αμερικη ουτε εδω.Στις ΗΠΑ η κυβερνηση εσωσε με εγγυησεις της FED και οχι με χρηματοδοτηση,τις τρεις τραπεζες και "θυσιασε" τη Λημαν για να μη γινει ντομινο σε ολο το συστημα.Το τελικο ποσο των εγγυησεων ηταν περι τα 800 δις δολλαρια.Στη δε Ελλαδα καμμια τραπεζα δεν πηρε δραχμη,αλλα παλι η κυβερνηση εγγυηθηκε για 28 δις,το συνολο σχεδον των οποιων οι εδω τραπεζες αρνηθηκαν να χρησιμοποιησουν γιατι ο ορος ηταν οτι επρεπε να βαλουν το δσ τους ελεγκτη του δημοσιου (λες και ο ελεγκτης θα τους ελεγχε...).

o kairos είπε...

ange-ta.Εν παση περιπτωσει,αυτα τα λιγα ειπα για τα οικονομικα μεγεθη,που ανεφερες.Το μειζον ειναι οτι η χωρα δεν εχει πτωχευσει,οπως γραφεις,ουτε μπορει να πτωχευσει,οπως δεν μπορει να πτωχευσει και καμμια χωρα του ευρω.Αν διαβαζες προσφατα προηγουμενα αρθρα μου στην καθημερινη Ελευθεροτυπια θα εβλεπες αυτο που εχω περιγραψει σαν απατη των αγγλοσαξωνικων χρηματοπιστωτικων οικων (ανοχης χωρις ενοχη),οι οποιοι σε υποβαθμιζουν ωστε να απαξιωθουν τα ομολογα σου και στη συνεχεια τα τραπεζιτικα παρακλαδια τους σε αγοραζουν με υψηλοτερα επιτοκια,τζογαροντας με τις αντασφαλισεις στις φημες,που εχουν σπειρει, οτι θα χρεωκοπησεις,τις οποιες φημες εσυ και σχεδον ολοι οι Ελληνες,με πρωτους τους εγκληματικα ασχετους δημοσιογραφους,αναπαραγετε βοηθωντας τους.
Χωρις να θελω να σε προσβαλω βαριεμαι να γραφω κατ επαναληψη τα ιδια πραγματα επειδη,οπως κι εσυ,η πλειονοτητα των συμπατριωτων μου περιμενει να παρακολουθησει και να διευρυνει τον οριζοντα των προσλαμβανουσων της μια φορα στο τοσο.Οι εφημεριδες δεν ειναι για να τις καμαρωνει κανεις στο συνολο τους.Ειναι κακες.Πολυ καλυτερες απο τη Μπιλτ ωστοσο.Αλλα,ακομα και εκει μεσα,στον γραπτο λογο,μπορει καποιος να βρει ισως κατι χρησιμο για τη ζωη του,μια και ανησυχει για τα κοινα και θελει να εχει μια εμπεριστατωμενη γνωμη.Υπαρχουν αρκετοι αξιολογοι αναλυτες και αρθρογραφοι,πολυ καλυτεροι και πολυ πιο χρησιμοι απο μενα.Επισης,μαθαινει κανεις και απο τους κακους αναλυτες και τα λανθασμενα κειμενα.Ασκειται η κριση.Και το υπολοιπο σωμα του φυλλου πετα το.Κλεινει η παρενθεση.
Ειναι επισης ενοχλητικο να μη διαβαζει κανεις τα κειμενα που κριτικαρει και να αποδιδει στον συγγραφεα αφορισμους περι του "ολοι οι υπαλληλοι κλεβουν,ολοι οι ταδε και ταδε",που ποτε δεν εγραψε.
Επισης,ειναι κουραστικο,και γινεται κατα κορον,να αποδοδονται στον συγγραφεα φρασεις ή σκεψεις,που δεν εγραψε σαν το αυθαιρετο "φανταζεσαι οτι αυτα γινονται μονο στην Ελλαδα".Χεστηκα πού γινονται και πού δεν γινονται.Εμενα μ ενδιαφερει τι γινεται εδω.Και το γραψα περι το τελος,αλλα εις ματην.
Να μου επιτρεψεις αγαπητη μου να σου πω,οτι αν εχει ενας πολιτης ελαφρυντικο για να γραφει ετσι οπως γραφω,ειμαι εγω.Γιατι καθημερινα,εδω και κοντα 6 δεκαετιες που ζω δεν εχω στειλει ποτε κανεναν στη ενηλικη ζωη μου να μου πληρωσει πουθενα κανεναν λογαριασμο στα γκισε των δημοσιων εταιρειων, κατ ευφημισμο κοινης ωφελειας.Ποτε να μου πληρωσει την εφορια-την οποια δεν εχω κλεψει ποτε-ή να παρει ενα χαρτι απο τον γραφειοκρατικο κυκεωνα της.Ποτε να μου κανει μια δουλεια σε γκισε ή υπηρεσια τραπεζας.Ποτε να τρεξει για οποιαδηποτε διαστροφικη μαλακια κατεβηκε στο κεφαλι ταχυδρομου,παπα,γιατρου,υποθηκοφυλακα και αλλων συναφων επαγγελματων και των υπηρεσιων τους.Εθαψα μια μανα και εναν πατερα,που τους ειχα εμπιστευτει στο δημοσιο νοσοκομειο και καλα εκανα.Καλα αν εξαιρεσεις τη γαϊδουρια της πλειονοτητας των νοσοκομων και των γιατρων,που αντιμετωπιζουν τους αρρωστους σαν να ειναι κατωτερα οντα.Με τη φτηνη και απαραδεκτη δικαιολογια οτι ειναι πιεσμενοι απο τη δουλεια!!Ενω οι λιγοι ανθρωπινοι δεν ειναι πιεσμενοι,ειναι απλως οι μαλακες!!

o kairos είπε...

ange-ta.Εχω,οχι δει.Εχω ΖΗΣΕΙ καθε λεξη που γραφω.Και την εχω ζησει στα λεωφορεια και τα ταξι και τα τραινα,για τα οποια δεν εγραψα.Στα γραφεια των υπαλληλων της Βουλης και των πιο πολλων υπουργειων,για τα οποια δεν εγραψα.Στη λαχαναγορα και την ψαραγορα και την κρεαταγορα και τις ταβερνες,τις καφετεριες,τα μπαρ,τα κλαμπ,τα ξενυχταδικα της ληστειας χρηματων και υγειας των πολιτων.Και στα δημοτικα γραφεια και στις αστυνομιες και στις στρατιωτικες υπηρεσιες,που ξυνουν τα τετοια τους,πουλωντας εξουσια στους ταλαιπωρους,που βρισκονται στα χερια τους.Δεν ξερω αν εχεις παει και ποσες φορες στα δικαστηρια για να ζησεις τη φρικη του τσιγγαναριου,που θελει να λεγεται ελληνικη δικαιοσυνη και σαν συμπεριφορα και σαν δικαιο και σαν επιπεδο δικηγορουντων και δικαζοντων και δικαζομενων,αρπαχτης,ρεμουλας και προχειροτητας.
Δεν ξερω που κυκλοφορεις και τι βλεπεις,αλλα απ αυτα που μου γραφεις σιγουρα δεν κυκλοφορεις στην καθημερινη Ελλαδα.Γιατι αν κυκλοφορουσες,οπως εγω,θα επαναστατουσες απο τη βια και την καταχρηση εξουσιας,που υφιστανται οι ΛΙΓΟΙ απο τους συμπατριωτες μας που δεν ειναι θρασεις,κουτοπονηροι,αγενεις,φιλοτομαριστες απο τη μεγαλη πλειονοτητα των Ελληνων.Που η αντικοινωνικοτητα τους και η θρασυτητα τους δεν εχει τελος αν κατσω και καταγραψω ο,τι τους αφορα.
Εχεις δικιο.Δεν ειναι οι μισοι.Ειναι πολυ περισσοτεροι οι αντικοινωνικοι Ελληνες.Σε τετοιο σημειο λαμογια,που εχοντας το μεγαλυτερο ποσοστο ιδιοκτησιας ακινητων σε ολη την ΕΕ,με τη μιση Ελλαδα να χτιζεται και τα χωρια να εχουν μεταμορφωθει αρδην τα τελευταια 20 χρονια,με καθε μεση οικογενεια να εχει δυο αυτοκινητα και 4 κινητα,με καταθεσεις 800 δις ευρω στις εδω τραπεζες (γιατι οι κεφαλαιουχοι τις εχουν εξω)και χωρις να συνεισφερουν κατα το ημισυ τουλαχιστον στα φορολογικα ολων,εχουν το θρασος να δηλωνουν κι ολας οτι πενονται!
Αυτους υπερασπιζεσαι ανγκε-τα!Αυτη την Ελλαδα υπερασπιζεσαι.Φτυνοντας την Ελλαδα της μειοψηφιας σαν κι εσενα,που υποφερει και δεν μπορει να γινει κοινωνια ανθρωπων απο κοινωνια αγριων.Οσο για τους αγωνες και την αντισταση στη χουντα,να σου τα πω εγω που τα ζησα.Αν εξαιρεσεις τα μελη του ΚΚΕ,που εξοριστηκαν και φυλακιστηκαν (μερικες χιλιαδες) και περι τις περιπου 20.000,που πηραν μερος σε ομαδες και κομματικους μηχανισμους,κυριως του ΚΚΕες και πολλων αριστεριστικων,αλλα και δεξιων αντιφασιστων,ολη η αλλη Ελλαδα καθοτανε και την καμαρωνε τη χουντα.Η μονη της αντισταση ηταν αν τραγουδουσε κανεναν Θεοδωρακη σε καμιά ταβερνα.Δε ρωτας κανεναν που να ζησε τοτε να στα πει,αντι να ζεις με τα παραμυθια της κατοπινης μας προπαγανδας;Δε με ρωτας ποσους μηνες ψαχναμε να βρουμε εναν συνδεσμο την περιοδο αναμεσα Νομικη και Πολυτεχνειο,για να εχουμε μια απευθειας συνεννοηση Αθηνα και Θασσαλονικη;Και σε παρακαλω,μην πιπιλιζεις αυτες τις ανιστορητες ανοησιες,οτι μας εβαλαν οι ξενοι να κανουμε τον εμφυλιο,ενω εμεις δεν θελαμε!Ειναι σαν να λες,οτι μας εβαλαν οι ξενοι να φτιαξουμε τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ και τις αλλες αντιστασιακες ομαδες.Ντροπη!Ο εμφυλιος εγινε για την καταληψη της εξουσιας.Και η Αριστερα εχασε.Τοσο ξερο.Κα;ι σε παρακαλεσα να διαβαζεις τα κειμενα που θα κριτικαρεις.Το κειμενο κανει μια σαφη διαφοροποιηση μεταξυ του Ελληνα προ της χουντας και του μετα.Ακριβως γιατι το κειμενο σκεφτεται πριν απο σενα.Με την ελπιδα οτι ξερεις αναγνωση.Με το νου.Οχι με το θυμικο.Δεν βγηκε με το θυμικο ο ανθρωπος απο τα σπηλαια (αν ηταν καλο αυτο).
Τον Ελληνα που βλεπω καθε μερα να ποδοπατιεται πλαϊ μου υπερασπιζομαι καλη μου.Ποναω.Κι εσυ υπερασπιζεσαι τον δημιο του.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρεις που θα παρεμβω και θα σε δυσαρεστησω αλλα στοχω ξαναπει οτι η εποχη των αυθεντιων εχει περασει προ πολλου.Μην προσπαθεις λοιπον να πεισεις οτι αυτα που γραφεις ειναι η μονη αληθεια επειδη ταχατες ταχεις ζησει!Ηχει τοσο αστειο σαν το "αντρας ο καλυτερος,τσαχειλας και μυταρος"!
Ουτε η δημοσιογραφικη σου ιδιοτητα σε καλυπτει για να προσβαλλεις την ange-ta,με φληναφηματα του τυπου "εσυ δεν ξερεις"
Οι καλοι δημοσιογραφοι δεν υπαρχουν πια.. τους πατησε το τρενο,οπως και τους μαγκες!
Και μια υποσημειωση για τον εμφυλιο πολεμο..καλα θα κανεις να διαβασεις την ιστορια απο την αναποδη κι οχι απο τα γαλαζια εγχειριδια.
Μπορει να βγαλαμε τα ματια μεταξυ μας αλλα το φυτιλι το αναψαν οι καριοληδες οι Εγγλεζοι.Δεν σουπε κανεις ρε δημοσιογραφε ποιος εδωσε την διαταγη να πυροβολησουν οι αστυνομικοτσαλιαδες το πληθος στην πλατεια Συνταγματος στις 4 Δεκεμβρη 1944;.Τι ειναι αυτα που μας λες και σ ακουνε και τα μικρα παιδια!Ελεος μεγαλεεεεεε!(ΝΤΟΝΕΤΑ)

o kairos είπε...

Ανωνυμε,ειμαι σιγουρος οτι η ange-ta εχει και την ευφυια και την ωριμοτητα να απαντησει μονη της και να υπερασπιστει τη γνωμη της καλυτερα απο οποιονδηποτε εμφανιζεται δικην προστατη (με τη χυδαια εννοια).Και λεω με τη χυδαια εννοια,γιατι η προταση σου,χωρις κανενα αντεπιχειρημα, συμπυκνωνεται στη φτωχη φραση "και ποιος εισαι συ που θα μας πεις εμας".Φραση λατρεια του καθε αμαθους σ αυτη τη χωρα,που εχει τον ψευτοτσαμπουκα για πολιτισμο στη θεση των ντοκουμεντων.Και,κυριως,στη θεση των προσωπικων του εμπειριων και αναλυσεων.Και μη μου αραδιαζεις τις ανιστορητες μαλακιες μιας προπαγανδας για τον εμφυλιο.Ο εμφυλιος ξεκινησε πολυ πριν απο τη σφαγη στο Συνταγμα.Αλλα,για να το μαθεις πρεπει να στρωσεις κωλο,που ελεγαν και οι παλιοι.Πραγμα πολυ κοπιαστικο για τη νοοτροπια σου.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρακο,φαινεται οτι εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια!Προστατη εχω αλλα προστασια δεν πουλαω σε κανενα!
Παμε τωρα παρακατω:Προσπαθεις να συμπιεσεις την αληθεια σου μεσα σε μια ειρωνια αλλατε λογομπαιζοντας κι αλλοτε βριζοντας τους μισους ελληνες απατεωνες,κλεφτες και δεν συμμαζευεται!Μου θυμιζεις μερικες στιγμες του δον Ζουαν Μπελβιντερο του Ονορε ντε Μπαλζακ!
Οσο για το διαβασμα,δεν θα σε συναγωνιστω γιατι "στης αρκουδας τον κωλο κι αλλο λιπος γυρευει"!
Παντως κατα τη γνωμη μου τα απλα γεγονοτα που περιγραφεις στις φιλιστοκες,δεν υπαρχουν,η απλοτητα τους ειναι φαινομενικη,κι η αυταπατη γεννιεται,μονο γιατι στη γενικευση γινεται η αφαιρεση του πλουτου της συγκεκριμενης πραγματικοτητας.Για να μην προχωρησω παραπερα με τον κινδυνο να χαρακτηριστω δοκησισοφος,ολα αυτα δεν τα λαμβανεις υποψη σου οταν αμολας τις μανιοκαταθλιπτικες ρουκετες σου εναντιον των κλεφτων,απατεωνων και δεν συμμαζευται συμπολιτων μας!!
ΥΓ,Οσο για τον εμφυλιο,αναθεμα αν καταλαβες τι γραφω..Δεν θα σε ακολουθησω στο υβρεολογιο ("μαλακιες"-ψευτοτσαμπουκας κλπ)και ας θεωρηθει παρωχημενο συμβαν,γιατι οποιος κουκια τρωει πορδες φραινεται!(MARROU)

ange-ta είπε...

@ kairos,

είναι πολύ κρίμα που δεν κάνεις ένα βήμα πιο περα απο τις θέσεις σου. Θα περίμενα να μου πεις, ότι τα βλέπω τα πράγματα πολύ ρομαντικά, αλλά ίσως σου μπήκα πολύ πέραν της ευγένειας για να σου αφήσω περιθώρια να κάνεις ένα βήμα προς εμένα. Ζητω συγνώμη.

Νομίζω, ότι παρά όσα μου γράφεις, θα τα σκεφτείς αυτά που σου είπα.

σου αντιγράφω παρακάτω τον Μαζαουερ, (που δεν είναι και κανένας εχτρεμιστής φιλλέληνας) για να δεις τι γράφει για τη μικρή χώρα μας.

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ¨

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΌΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΕΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΉ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ!!!

Εκείνο που ήθελα να σου πω, είναι να δείς αυτον το λαό, που δεν έχει σταματησει εδω και 3000 χρόνια να πολεμάει και να αγωνίζεται με περισσότερη κατανόηση. Και τότε θα δω και γω με περισσότερη κατανόηση τις θέσεις σου!


πάντως σ ευχαριστώ για την μακροσκελή απάντηση!!!!

(το εννοώ)

ange-ta είπε...

Οι ενδείξεις συμπάθειας προς τους Έλληνες εκλείπουν. Όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα πρέπει να αντιδράσουν με καλύτερο τρόπο και για να το επιτύχουν θα πρέπει να κατανοήσουν τις βαθύτερες αιτίες της δύσκολης θέσης όπου βρίσκεται η Ελλάδα. Δεν αναφέρομαι στην ευρύτατα διαδεδομένη άποψη ότι η χώρα είναι ένας κατ’ εξακολούθηση παραβάτης σε επίπεδο ελλειμμάτων. Στην έρευνα (από τον κ. Kenneth Rogoff του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ), από την οποία εξάχθηκε η παραπάνω ιδέα, υποστηρίζεται ότι το ρεκόρ της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών δεν είναι κάποια πρωτοφανής εξαίρεση (η χώρα χρεοκόπησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, την περίοδο 1931-32, δηλαδή σε μία εποχή που σαφώς δεν ήταν η μοναδική όπου αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες).

Αυτό που παραμένει σταθερό στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας είναι ο υψηλότατος βαθμός ξένων παρεμβάσεων στα εσωτερικά θέματα της χώρας. Ο πρώτος βασιλιάς της (ένας Βαυαρός) της επιβλήθηκε, ενώ τα πρώτα πολιτικά κόμματα δημιουργήθηκαν απλώς από τις τρεις μεγάλες ξένες δυνάμεις που καθόριζαν την τύχη της και είχαν εμπλακεί περισσότερο στα εσωτερικά της ζητήματα.

Η σφοδρότητα της ναζιστικής κατοχής -με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα σε έναν χειμώνα και εκατοντάδες χωριά να καταστρέφονται- ήταν ένα από τα πλέον ακραία φαινόμενα της συγκεκριμένης περιόδου.

Περισσότερο συνηθισμένες -αλλά λιγότερο γνωστές ευρύτερα- είναι οι παρεμβάσεις Βρετανών και Αμερικανών, οι οποίοι αναζήτησαν τον έλεγχο ελληνικών υπουργείων, μυστικών υπηρεσιών, του στρατού, της βασιλικής αυλής μέσω της διπλωματίας, αποστολών αλλά και συμβούλων. Η αίσθηση αυτού που οι Έλληνες αποκαλούν "ξένο δάκτυλο" έγινε ακόμη πιο οδυνηρά αισθητή στη δικτατορία του 1967. Ένας τρόπος για να κατανοήσει κάποιος τη δημοκρατική σταθεροποίηση που πέτυχε η χώρα μετά την κατάρρευση της δικτατορίας το 1974 είναι πρώτα να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα κράτος που πάνω απ’ όλα ήθελε να είναι αυτόνομο. Ένα καθεστώς που δεν το γνώρισε για το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ιστορίας του.

Πάντως, η πορεία προς τη δημοκρατική σταθεροποίηση ήταν πολύ καλύτερη απ' ό,τι κάποιος θα φανταζόταν. Για περισσότερα από 20 χρόνια η επικράτηση δύο κομμάτων έχει κυλήσει ομαλά, ενώ ο στρατός δεν καθορίζει πλέον τις πολιτικές καταστάσεις. Όσο για την αντίληψη που ακούστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ότι τα άρματα μάχης θα επιστρέψουν στους δρόμους, μάλλον δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ως σοβαρό επιχείρημα.

Η ειρωνεία πάντως είναι ότι η ένταξη στην Ε.Ε. από τη μία πλευρά βοήθησε αλλά από την άλλη εμπόδισε τη χώρα. Ενίσχυσε τα επίπεδα διαβίωσης και βοήθησε την ομαλή αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όμως, η εισροή κεφαλαίων επέτρεψε στους Έλληνες να αγνοήσουν τα δομικά οικονομικά τους προβλήματα. Η παροχή ξένης βοήθειας δεν αποτέλεσε πρόβλημα: στα τέλη της δεκαετίας του ’40 η Ελλάδα πήρε περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν από το Σχέδιο Μάρσαλ από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Αποτέλεσμα της βοήθειας ήταν η αύξηση της παραγωγής, η ενίσχυση της μεταποίησης και η στήριξη της ανάπτυξης.

ange-ta είπε...

Όμως, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το εργατικό κόστος και το ξένο χρέος ενισχύθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Τo διάστημα 1979-85 το συνολικό χρέος της χώρας αυξήθηκε από το 8% στο 42% του ΑΕΠ.

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά το 1974 υπογράμμισε την αχίλλειο πτέρνα του ελληνικού κράτους: τη χρόνια έλλειψη δημοσιονομικής σταθερότητας. Από την ανεξαρτησία της χώρας το 1830 τα δημοσιονομικά στηρίχτηκαν στους υψηλούς έμμεσους φόρους, στα "αθέατα" κέρδη και στη λήψη δανείων. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες γι’ αυτήν την κατάσταση, πιθανώς και η εμπειρία της οθωμανικής κατοχής. Αλλά με ελάχιστες αξιοπρόσεκτες εξαιρέσεις, οι πολιτικοί έχουν συνεχίσει να διευρύνουν το εργατικό δυναμικό στον δημόσιο τομέα, χρησιμοποιώντας το όλο θέμα ως πατρονάρισμα.

Η Ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Οι πολιτικές προκλήσεις είναι ισχυρές και όσοι στην Ελλάδα αντιδρούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας έχουν αρκετές ιστορικές μνήμες για να βασιστούν. "Καλύπτοντας" τις περισσότερο ευαίσθητες εξ αυτών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος όταν ερωτήθηκε σχετικά με ποιον τρόπο οι Γερμανοί μπορούν να διδάξουν τους Έλληνες ηθική απάντησε ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να εκπληρώσουν την ιστορική τους ευθύνη και να δώσουν στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις που της οφείλουν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (θα μπορούσε επίσης να προσθέσει ότι μέρος των αποζημιώσεων που δόθηκε στη χώρα πριν από 50 χρόνια δόθηκε υπό τη συμφωνία ότι η Ελλάδα θα "ξεχνούσε" τις δικαστικές προσφυγές ενάντια σε ναζιστές εγκληματίες). Η πικρία είναι πραγματική, ακόμη και αν τόσο το επιχείρημα όσο και ο χρόνος που εκφράστηκε δεν πείθουν.

Η κρίση έχει πλήξει την εικόνα της Ευρώπης σε μία χώρα που είναι κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκή και πιστή στην Ε.Ε. Σε αυτήν τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, η Ευρώπη εμφανίζεται υπέρμαχος όχι της κοινωνικής αγοράς, της δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας ή της ειρήνης αλλά του κοινού νομίσματος και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που το στηρίζει.

Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι πιθανώς να πρέπει να συνηθίσουν στις περικοπές μισθών και σε περισσότερα χρόνια εργασίας. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν πιο εύκολο να τους πείσει (να συνηθίσουν) εάν η Ευρώπη σταματούσε να μοιάζει με μία ακόμη μεγάλη δύναμη πρόθυμη να ελέγξει τις τύχες της Ελλάδας. Στο παρελθόν, η υπόσχεση ένταξης στην Ε.Ε. βοήθησε ώστε να υπάρξει ενίσχυση της Δημοκρατίας τόσο στον ευρωπαϊκό Νότο όσο και στην πρώην κομμουνιστική Ανατολή. Όμως, και γι’ αυτές τις χώρες θα πρέπει να αναζητηθεί ένας καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Δεν μπορεί η πολιτική αυτονομία να θυσιαστεί στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας του ευρώ.

* Ο κ. Μark Mazower είναι καθηγητής ιστορίας στο Columbia University και ειδικός επί θεμάτων βαλκανικής και ελληνικής ιστορίας.
euro2day.grΑπό : http://infognomonpolitics.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Μαντολες και παλικαρια γιναμε μαλλια-κουβαρια.

Ανώνυμος είπε...

Μαντολες και παλικαρια γιναμε μαλλια-κουβαρια.

Ανώνυμος είπε...

Χανι μπενιμ ελι ντιρεμ παστιρμα!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο an-geta,ατρανταχτα και αποστομωτικα τα επιχειρηματα σου!
Αναλυεις,διαλυεις,συνθετεις και..εκθετεις κατι ξερολες της δημοσιογραφιας,που νομιζουν οτι κατεχουν την αληθεια απο καθεδρας!!(Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ)

Ανώνυμος είπε...

Επομένως, όλοι εσείς οι επωνυμοανώνυμοι,που κρύβεστε πίσω από τα φαυλεπίφαυλα ψευδώνυμά σας,γιατί δεν τα παραμερίζετε, παραθέτοντας με θάρρος τις απόψεις σας, όπως η ange-ta;Ίσως κατά βάθος γνωρίζετε πως ο Καιρός έχει δίκιο!Και κάτι άλλο.Για μας, τους απλούς πολίτες, που ζητάμε καθαρή ενημέρωση,αναγνωρίζουμε στον Καιρό, τουλάχιστον εντιμότητα και λόγο σαφή, από τα οποία πάσχει ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας και της δημοσιογραφίας.Ο Καιρός δεν το παίζει ξερόλας. Γνώσεις έχει και ευαισθησία, που μεταφέρει,προσπαθώντας ν'αλλάξει, έστω, κάτι ελάχιστο, στη σκέψη και τη νοοτροπία που μας διακατέχουν σαν λαό.Μπας και κάποτε, αυτός ο τόπος δει άσπρη μέρα!
Την αλήθεια λέει, παιδιά,ο Καιρός, που δεν θέλουμε ορισμένοι να δούμε! Και κρυβόμαστε....ΚΡΙΜΑ!
ΤΑΒΙΘΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΒΙΘΑ,
Εχεις δικιο,ο Καιρος λεει την αληθεια!Αλλα ποια αληθεια; Του Ευαγγελιου του,που κηρυττει την μισαλλαλοδοξια,χωριζοντας τον λαο σε προβατα και εριφια.Οι μισοι τον παιρνουν και οι αλλοι μισοι τον δινουν!Ετσι μας βλεπειο ΚΑΙΡΟ-φυλαξ! Πουτσες μπλε δηλαδη.Γυρω-γυρω ολοι και στη μεση ο αμωμος δασκαλος,ο καλος πολιτης ,που παιρνει τα δανειακια αποτην πουτανα την τραπεζα (για σπιτακι και κανα δωρακι στο γκομενογυναικακι) που πληρωνει τις δοσεις του ανελιπως,που μπαινει στο λεωφορειο και του φταιει ο λιγδιασμενος εργατης,και η κουρασμενη ιδρωμενη κοπελια απο το Δρουγουτι!Που απο την πολυ ζοχαδα γαμαει την μιση Ελλαδα!
Τεβιθα μου,

Η δημοσιογραφια δεν ειναι να αρπαζεις τον καλαμο σου να τον βουτας στην χολη σου και να γαμωσταυριζεις τους μισους και παραπανω Ελληνες γιατι στη σπανε! Καλος δημοσιογραφος,ειναι κυριως ο ψυχραιμος δημοσιογραφος,που βλεπει και αναλυει τα πραγματα με συνεση και στοχαστικα.Δεν φωνασκει,δεν θυμωνει,δεν βριζει,υποτασσει το θυμικο του στη λογικη,αναδυει το συναισθημα και δεν οδηγει και τους αλλους στα ορια της μανιοκαταθλιψης!
Τελος εινα βαθυς μελετητης της Ιστοριας,γνωριζει κοινωνιολογια και προ παντος δεν αδικει.
Και συ Τεβιθουλα μου,πρεπει να μαθεις καποτε οτι ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ,γιατι η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ!
Σηφης Ζαχαρακης του Μανιου

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ζαχαράκη!Κατά πρώτον σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε. Όμως, λυπάμαι πολύ, αλλά τα επιχειρήματά σας δεν με έπεισαν για τις θέσεις μου.Διαβάζω τον Καιρό, πάνω από 10χρόνια.Στη γραφή του, παρ'όλες τις φωνασκίες και τους θυμούς, που όντως έτσι είναι, διακρίνω έναν έντιμο άνθρωπο που προπαντός νοιάζεται για τον διπλανό του.Έναν άνθρωπο που νοιάζεται ουσιαστικά για την πρόοδο, όποια κι αν είναι αυτή, των συμπολιτών και της πατρίδας του.Εξ ενστίκτου αντιλαμβάνομαι, ότι πρόθεσή του δεν είναι να αδικήσει κανέναν-δείτε το αυτό-αλλά να προτρέψει τον αναγνώστη να εντοπίσει την ανάγκη εξόδου όλων μας, από την κρίση αξιών, θίγοντας τα κακώς κείμενα στη χώρα μας.Ποιός δεν έχει ζήσει, αυτά που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας;Mήπως δεν είναι αλήθεια η καθημερινή μας απαξίωση στο δρόμο, στη δουλειά, στις υπηρεσίες,στα νοσκομεία,παντού;Η μήπως αυτά δεν πρέπει να ξεστομίζονται από κανέναν;Συγγνώμη,αλλά καλά κάνει και τα λέει.Αν όλοι δεν προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα δεινά που μας ταλανίζουν, εμας και τη χώρα,τότε η μόνη πορεία που μας αξίζει είναι ο κατήφορος.Συγγνώμη, αλλά δεν διέκρινα αλαζονεία στη γραφή του.Την ανάγκη του διακρίνω στα άρθρα του, να μπει ο απλός πολιτης, όπως εγώ ,στη διαδικασία εκτίμησης των πραγματικών καταστάσεων, μέσα μας πρώτα και έξω μας ύστερα.Αναρωτηθήκατε ποτέ μηπως αυτή η χώρα βρίσκεται απαξιωμένη από θεούς αι δαίμονες λόγω της νοοτροπίας του ωχαδερφισμού και την αναπαραγωγή της, εδώ και 30 χρόνια;
Συγγνώμη κύριε Ζαχαράκη, αλλά ο Καιρός είναι από τους λίγους ανθρώπους που μιλούν με εντιμότητα τη γλώσσα της αλήθειας.Αυτό καταλαβαίνω ως απλός αναγνώστης.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Ταβιθά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη ΤΕΒΙΘΑ,
η ευγενεια σας με υποχρεωνει να σας απαντησω: Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε.
Ομως θα μου επιτρεψετε να πιστευω οτι ο ρολος του δημοσιογραφου ειναι διαφορετικος απ αυτον που νομιζετε!
Ο καλος δημοσιογραφος ερευνα,αναδεικνυει ολες τις πτυχες των γεγονοτων,και κρινει με υπευθυνοτητα,χωρις να βριζει τα υποκειμενα στην γραφιδα του.
Μαλιστα, καποιος μεγαλος δημοσιογραφος στην Αμερικη του περασμενου αιωνα ελεγε στους μαθητες του:Μπορειτε να περιγραψετε την πορεια της γατας προς οιανδηποτε κατευθυνση και αν πηδησει,ΔΕΝ εχετε ομως το δικαιωμα να ΣΧΙΣΕΤΕ την γατα!
Κι εδω ο καλος μας φιλος ζεσκιζει,βριζοντας αγοραια, οσους του καθονται στα ρουθουνια: Κι αν μεν ηταν κανα δυο ..χαλαλι του.Εδω ομως του φταιει η μιση και παρα πανω Ελλαδα!!! Ειμαστε στα καλα μας η μπας και λαλησαμε ομαδικα;
(ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Ζαχαράκη!
Μπορεί τα πράγματα να είναι έτσι όπως τα λέτε, με την προϋπόθεση όμως, ότι χαϊδεύοντας αυτιά ,δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνία.Κι αυτό είναι εμφανές στον τρόπο που σκεπτόμαστε και λειτουργούμε. Ο Καιρός έχει στη γραφή του, διαπιστωμένα , μια χαρισματική ιδιαιτερότητα.Εσείς αυτό, κρίνοντάς το επιφανειακά, το αντιλαμβάνεστε ως βρισίδι κατά πάντων.Δεν έχουν όμως έτσι τα πράγματα!Αν εμβαθύνετε λίγο στα λεγομενά του,θα προκύψουν οι προθέσεις του.Αλλά αυτό κάποιος πρέπει να το θελήσει, αλλιώς δεν υπάρχει προοπτική να ανακαλύψει το πραγματικά εννοούμενο.Ο Καιρός,μέσα από την ιδιαιτερότητά του, που είναι ενοχλητική για κάποιους,προσπαθεί να αγγίξει τις χορδές,αν υπάρχουν,της ψυχής και μέσα από τη διαδικασία του πόνου και της ενόχλησης, του παιδεμού και της εξέλιξης της σκέψης να φτάσει σε κάποιο λυτρωτικό επίπεδο και να καλλιεργηθεί, ώστε να αποφεύγει κακοτοπιές εσωτερικές του εαυτού του, αλλά και εξωτερικές που αφορούν τους γύρω του.Σας ομολογώ, παιδεία προπαθεί να παράξει ο Καιρός και φιλότιμο(αλήθεια που ανακάλυψε ο Ομπάμα αυτή τη χαμένη λέξη;)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ζαχαράκη!
Αν έχετε παρακολουθήσει την διαδρομή του, πιστέψτε με, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας πανέξυπνος,διορατικός,χαρισματικός άνθρωπος.Γνώστης πολλών επιστημών-δεν το ξέρω, αλλά το μαρτυρούν τα γραπτά του-που έχει εντοπίσει πριν από τον καθένα μας το έλλειμμα αξιών της κοινωνίας μας,το οποίο, στην παρούσα συγκυρία είναι χαοτικότερο του δημοσιονομικού, και το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατρακύλα μας, την ατομική, την κοινωνική και έχει πάρει αμπάριζα και την οικονομική
μας κατρακύλα ,κατά μία έννοια.
Αλλά νομίζω , είστε εμπαθής κατά κάποιο τρόπο κι έτσι δεν γίνεται κουβέντα κι ούτε μπορώ και θέλω να να σας πείσω, αν μόνος σας δεν ανακαλύψετε ότι το φάρμακο για το επώδυνο είναι η περισυλλογή και η προσωπική σας διάθεση να μετρήσετε το βάθος του πηγαδιού.Ο τρόπος και οι πρακτικές του Καιρού είναι να χτίσουμε από τη στάχτη έναν κόσμο που θα στηρίζετε στη μέγιστη αξία της αλληλεγγύης και της κατανόησης. Αν σας ενδιαφέρουν αυτά, προσπαθήστε να τον ανακαλύψετε στην ουσία του.Αν όχι,τότε λυπάμαι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι, θα μετράτε κι εσείς σ' αυτό που έχει δημιουργήσει το έλλειμμα που ολοένα και θα περισσεύει.Και να με συμπαθάτε και σεις και ο Καιρός για την φλυαρία μου.
Ταβιθά.

Ανώνυμος είπε...

Αφαπητη ΤΕΒΙΘΑ,επειδη ειστε ανθρωπος καλων προθεσεων επανερχομαι για τελευταια φορα,οχι για να σας πεισω αλλα για να μην παραπλανιεστε σ αυτο τον αδικο ντουνια με αγριους καιρους!
Κανεις,λοιπον, δεν αμφισβητησε τις προθεσεις του φιλαρακου μας αλλα αλλη η δουλεια του ναφτη κι αλλη του καντηλαναφτη!
Οποιος γραφει δημοσια εκτιθεται και πρεπει να ακουγεται και η αλτερα παρς!Κι εδω μιλαμε για δημοσιογραφο εφημεριδας και οχι κουκετας σε πλοιο σκλαβωμενων!
Αν καποιος θελει να σωσει την πατριδα υπαρχουν πολλοι τροποι και ας ριξει μια ματια στην ιστορια!Ποιος ομως του εδωσε το δικαιωμα να παιρνει το καμτσικι και να καθυβριζει απλους και μη ανθρωπους αχρηστους ,αλητες και μαλακες;
Παρακαλω υποδειξτε μου ενα γραπτο του που να βρηκε κατι καλο σε τουτο τον ερημο τοπο και θα βγαλουμε τον σκασμο.Αν τωρα εσεις θελετε να τον βλεπετε ως προφητη και σωτηρα Γιουρικα με γεια σας με χαρα σας.Ψηφιστε τον για Πρωθυπουργο να μας σωσει για να δουμε λιγο ξαστερια..
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΟΥ

Αιπόλος είπε...

Ότα πατείς την έχερη, τ'αλέτρι χαμηλώνει. Κι όσο γρινιάς τση κοπελιάς, τόσο κοντοσιμώνει.

Αιπόλος είπε...

Καιρογιώργη στο αφιερώνω εξαιρετικά.
χεχε.

http://www.youtube.com/watch?v=971gQbYWg-4&feature=related/

Ανώνυμος είπε...

Χασμουριεται η νυφη μας,
για νυσταζει για πεινα,
για αλλο τιποτα ζητα.
(ΜΑΡΜΑΓΚΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε μου εχω ενα προβλημα..Καθε φορα που παω να πηδησω την γυναικα μου τις κλεβω το πορτοφολι απο την τσαντα.Αλλα το χειροτερο εινα οτι καθε πρωι πριν φυγω για τη δουλεια,με κλεβω και μενα
χωρις να το καταλαβαινω!Ειμαι Ελληνας απο μητερα και Γερμανος απο πατερα.
Μπας και μου φταινε και οι δυο,γαμω την ατυχια μου..
Το βρηκα,θα τους κρεμασω στο Συνταγμα γιατι ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ και Νεα Δημοκρατια.(O TEMPORA,O MORES)

o kairos είπε...

Υπομονη μεχρι το βραδυ να παρω μια ανασα απο την ομορφη Ελλαδα που ημουνα και θα απαντησω με λιγα λογια,δεν μου χρειαζονται πολλα για το απλο πραγμα που γραφω και που μερικοι το βλεπουν πολυπλοκο.

o kairos είπε...

Ταβιθα,σ ευχαριστω για την υπερασπιση,αλλα χωρις να θελω να σε στενοχωρησω,με ενοχλει.Οπως με ενοχλει και η παρεμβαση του ανωνυμου,που μπηκε για να υπερασπιστει την ανγκε τα.Η συμπαθεια σου για τα γραφτα μου και τις προθεσεις μου εχουν μια χρειά θαυμασμου,που σχεδον παντα υπερεκτιμα το αντικειμενο του θαυμασμου.Προτιμω να ειμαι στα γραδα μου και τα γραδα μου να μετριουνται με αυστηρα κριτηρια.

ange-ta,οπως ξερεις δεν μασαω τα λογια μου.Ουτε μ ενδιαφερει να ειμαι αρεστος στους αλλους.Δεν υπαρχουν μεγαλες και μικρες χωρες.Παρακαλεσα να διαβαζει κανεις με ποιον συζηταει οταν εχει να κανει με συγγραφεις,γιατι ολα αυτα που μου γραφεις θα τα εβρισκες απαντημενα στα γραφτα μου,που ειναι δημοσιευμενα.Μην τα ξαναγραφω να σαι καλα,ειναι κουραστικο.Λιγος κοπος παραπανω εκ μερους των αναγνωστων δεν βλαπτει.Δεν ειναι της εποχης ο κοπος,το ξερω,αλλα,τι να κανουμε.Της εποχης δεν ειναι τιποτα,που να προωθει σε ενα βαθος περα απο την επιφανεια.
Μια και δεν σου αρκει η επιφανεια σου θυμιζω,οτι η Ολλανδια,η Ελβετια,η Σουηδια,η Δανια,το Βελγιο,η Αυστρια,αλλα και η Ελλαδα του 1911 δεν ειναι μεγαλες χωρες.Αντιθετα μαλιστα.Επομενως η μαλακια που ειπε ο Μαζαουερ μπορει να ειδωθει,οπως εχω γραψει παλια,μονο απο την οπτικη ενος ανθρωπου,που νοιωθει ανωτερος.Οχι απο την αντικειμενικη αναλυση.
Στη συνεχεια,δεν υπαρχουν μεγαλες και μικρες χωρες στο διηνεκες.Ο,τι ειναι σημερα μεγαλο ειναι αυριο μικρο.Κι αυτο το χτιζει κανεις χερι χερι με τη χρονικη συγκυρια.Δεν ειναι τυχαιο.
Στο μειζον,που θετεις για τους αγωνες του ελληνικου λαου εδω και 3000 χρονια,θα σου πω το εξης:η αφεντια μου υπερασπιζεται τους αγωνες καθε ηρωα,που αποπειραθηκε να σηκωσει το λαο που ζει σ αυτη τη γη,υπο οποιεσδηποτε επιμειξιες,απο τη γονατιστη σταση στην ορθια.Γιαυτο ακριβως καταφερομαι με τετοια σφοδροτητα εναντιον των λαμογιων,των κουτοπονηρων,των γαϊδουριων,των γραψαρχιδιστων,των καλομαθημενων,των απατεωνων,των αντικοινωνικων,που λυμαινονται σημερα τη χωρα στο προσωπο κυβερνητων,βουλευτων,δημοσιων υπαλληλων καθε μορφης,επιχειρηματιων,ελευθερων επαγγελματιων,δημοσιογραφων,υποτιθεται διανοουμενων,και καθε μανα και πατερα που μεγαλωνει τα παιδια του εδω και γενιες - κυριως σημερα - με την εντολη "παιδι μου κοιτα να περνας εσυ καλα και ασε τους αλλους να κουρευονται".Τη σιχαμερη νεοελληνικη ηθικη δηλαδη,που σκαμε επανω της καθε μερα παντου,οπου κυκλοφορουμε οσοι κυκλοφορουμε στην ελληνικη καθημερινοτητα.Και μη μου πεις οτι δεν την ξερεις.
Φανταζομαι επισης οτι ξερεις πως ο Κολοκοτρωνης εστελνε στον αλλο κοσμο με εντολη σε καθε οπλιτη του καθεναν που αντι να πολεμαει κατα των Τουρκων το εσκαγε σπερνοντας και τον πανικο.Δεν ηξερε να δειχνει και κατανοηση για τον καημενο το λαο που υπεφερε και φοβοταν τον κατακτητη!Μπορει να μην εχουμε σημερα οθωμανικη κατοχη,αλλα εχουμε οθωμανικου τυπου κατοχη απο τη μαφια βουλευτων-δημοσιων υπαλληλων-εργοδοτων,που κανουν την ιδια δουλεια.Πλουτιζουν σε βαρος του υπολοιπου λαου.Κανοντας την καθε μερα του κολαση.
Σου εγραψα οτι συμμετεχω σε ολες τις ουρες των πολιτων καθε μερα στα κολαστηρια του ΙΚΑ, της εφοριας,της τραπεζας,των υπουργειων,στο ταξι,στο λεωφορειο,στον αγροτικο συνεταιρισμο και παει λεγοντας,μη σε ζαλιζω.Τι να δικαιολογησω δηλαδη απο τα εξουσιαστικα κομπλεξικα γαϊδουρια,που γαμανε ελληνες και ξενους στις ουρες;Οτι ειναι γαϊδουρια εξ αιτιας της τουρκοκρατιας;Των φουσκωμενων επιδοματων που παιρνουν;Της ανευθυνης φυσης της εργασιας τους;Του γλειψιματος του βουλευτη και του κομματικου ξαδερφου;Μπα;Φταιει το συστημα;Και τι εκαναν ολα αυτα τα εκατομμυρια για να γλιτωσουν απο το συστημα,που τους καταντανε ετσι;

o kairos είπε...

ange-ta,Δεν αισθανονται καταντημενοι,μη γελιεσαι.Αισθανονται εξυπνοι και καταξιωμενοι οταν γαμουν τους συμπολιτες τους.Και τους υπερασπιζεσαι.Εγω,αντιθετως,υπερασπιζομαι ολους τους σεμνους και ευγενικους και κοινωνικους και ευσυνειδητους και συμπονετικους και εντιμους και ηρωϊκους Ελληνες,που προσπαθουν να επιβιωσουν σ αυτη τη χωρα των κλεφτων και απατεωνων.Ειμαι με τους αδυναμους σε πολεμο με τον καθε απατεωνα,που χρησιμοποιει σαν αλλοθι τη χουντα,την τουρκοκρατια,τη μανα του και τον πατερα του,την πουτανα την κοινωνια,κρυβοντας πισω απ ολα αυτα την κατασπαραχτικη του διαθεση να αποχτησει οσα περισσοτερα μπορει οσο μπορει πιο ανεξοδα.Αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα.
Και το δημοσιο χρεος δεν απογειωθηκε,οπως παραθετεις,απο το 1979,αλλα απο το 1981,οταν ο λευκος Πελε ανοιξε τα ταμεια και μοιρασε τα λεφτα αλογιστα,οχι μονο υπερ των μεχρι τοτε αδικημενων ταξεων,αλλα προς κεθε κατευθυνση,μεχρι που αναγκαστηκε το 1985 να βαλει τον Σημιτη να παγωσει τις συνταξεις και τους μισθους γιατι η χωρα πηγαινε σε χρεωκοπια.Ομως,προλαβε να εκμαυλισει τους αγροτες να ενδιαφερονται για τις αποζημιωσεις και τις επιδοτησεις περισσοτερο απο τις καλλιεργειες και την ανταγωνιστικοτητα ως τα σημερα.
Αστο να χαρεις ο,τι αγαπας ανγκε-τα γιατι σε αγαπαω για τη φλογα και την αφελεια να υπερασπιστεις μια ιδεα,αλλα οχι μια πραγματικοτητα.Την ιδια ιδεα υπερασπιζομαστε.Μονο που εγω δεν παραμυθιαζομαι απο τον κουτοπονηρο ελληνα,που μυξοκλαιει εμετικα καθε μερα.Εγω τον θελω ορθιο και γενναιο και ειλικρινη.Οχι μαμοθρεφτο και κλάνια και υπογειο κουτοπονηρο λαμογιο.Η τουρκοκτατια περασε,η κατοχη τελειωσε,η χουντα,που την ανεχτηκε μεχρι αηδιας,το ιδιο.
Και,οπως εγραψα στο ποστ σχολιο μου,που το περασες ντουκου για να μακρυγορουμε τωρα,δεν ειναι ιδιος ο προχουντικος και ο μεταχουντικος ελληνας.Η γενια μου εχει διαφθειρει τα παιδια της σε ολα τα επιπεδα.Να τη χαιρομαι.

Ανώνυμος είπε...

Αγριοκαιρε,θα περασουν κι οι μερες που μας πληγωνουν και ισως δεις πιο ξεκαθαρα τα πραγματα.Μη νομιζεις οτι εισαι αμοιρος και συ ευθυνων,ως δημοσιογραφος, για την καταντια μας, ουτε εξιλεωνεσαι μ αυτα που γραφεις,βριζοντας και γαμωσταυριζοντας τη μιση Ελλαδα!
Θα σου θυμισω μονο μια αποστροφη του Βιζυηνου,πουγραφε στο μονολογο της μανας του:"καλα τα λες Πατριαρχη αλλα εσυ εισαι καλογηρος.Εγω θελω τη συγγνωμη του λαου'.
Ξερεις ποση αμαρτια υπαρχει στο συμπαν,φιλαρακο;Μονο στην καρδια του αθρωπου μπορει κανεις ν ακουμπησει τις μικροχαρες και τον πονο του ,επειδη ο ανθρωπος ειναι το γιατρικο του ανθρωπου!!
Κι εσυ καυμε και τυρανε, μπαινεις στα ονειρα μας σαν τα μαυρα πουλια της νυχτας κι ετσι τα ονειρα γινονται εφιαλτες!
Ποιος εισαι επι τελους,ο Αλμπερ Γαμυ;
Που ακουστηκε να μιλας για τον Μαζαουερ και να αμολας "μαλακιες λεει"!Μπορει να διαφωνεις αλλα δεν εχεις το δικαιωμα να υβριζεις καταξιωμενους διεθνως επιστημονες.
(ΑΛΛΙΑΚ ΜΠΑΚΑΛ ΤΑΣΙΑ ΚΛΑΡΟΥΜ ΚΑΝΤΑΡ)

Ανώνυμος είπε...

Ang-eta,
Μαλλον πρεπει να ζουμε σε περιβαλλον MATRIX,με τον ηρωα μας αρχηγο!
Και συ ΤΕΒΙΘΑ,
Καθως εγραψες
θ'αγαπησεις!..
(ΒΑΝΟΥΝΟΥ)

o kairos είπε...

Αιπολε,σ ευχαριστω για τη μυηση στο καταπληκτικο μαντροτραγουδο,αλλα και στα υπολοιπα που ειναι τριγυρω.

Αγνωστε,ζω οπως γραφω.Εσυ;

Ανώνυμος είπε...

Εγω ηντα θες να σου πω;
..τη σκεψη μου διεταξα να μη σ αναστοραται,
ομως αυτη μ απαντησε πως την καρδια γροικαται.
Ακουεις;

Ανώνυμος είπε...

Καιρέ μου, συμπαθήστε με ειλικρινά, για ό,τι θεωρήσατε υπερεκτιμημένο.Απλά, πνίγομαι από πρακτικές και νοοτροπίες ανεγκεφάλων.Για να πορεύομαι,έχω ανάγκη τους αξιακούς μου κώδικες και τις ελάχιστες φωνές που δονούν τις χορδές συμπεριφοράς μου.
Όσο για σας, α ν ώ ν υ μ ε ΒΑΝΟΥΝΟΥ, που νομίζω είστε ο κύριος με τον οποίο συνομιλούσα τις προηγούμενες μέρες, επιμένω και εμμένω στην αρχική μου θέση, κι ας με ματασυγχωρέσει ο Καιρός,αλλά, θα εξακολουθήσω να τον εμπιστεύομαι!
ΤΑΒΙΘΑ.. (επιτέλους!)

Αιπόλος είπε...

Παρακαλώ. Χαίρομαι που σου άρεσε ο Μύρων.

Ανώνυμος είπε...

Ω,ΤΑΒΙΘΑ μου,
ο Αρχηγος ειναι επινοηση η δεν ειναι τιποτα!(ΒΑΝΟΥΝΟΥ)
ΥΓ:το εχει πει πρωτος ο Αντρε Μπερξον.Αλλα καλον θα ειναι για τον Αρχηγο μας να διαβασει και τον "Βιαστικο" του Πωλ Μωραν για να συγκρινει τον ηρωα του Πιερ Νιοξ με τον εαυτο του.Ισως τα δει πιο ηρεμα και στοχαστικα τα αει μεταβαλλομενα.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,σας θαυμαζω για την αφοσιωση σας,ευγενεστατη ΤΑΒΙΘΑ

o kairos είπε...

Aγνωστε,αυτη τη γλωσσα οχι μονο την καταλαβαινω,αλλα με συγκινει κι ολας.

Ταβιθα,συμπαθα με,αλλα δεν μπορω να εχω δυο μετρα και δυο σταθμα για τους ανθρωπους,οσο κι αν αυτο μοιαζει απανθρωπο.Με καταλαβαινεις.

Γιάννης είπε...

Το τι έκαναν οι Γερμανοί στον πόλεμο, το είπαμε. Το τι έκαναν και οι Ελληνάρες στον εμφύλιο, το ξέρουμε κι αυτό. Ας τους κρίνει ο καθένας μας όπως νομίζει και αισθάνεται. Εμένα όμως, πρωτίστως, με νοιάζει τι κάνουμε εμείς, ο κάθε Κώστας, Μήτσος, Φριτς και Γιόχαν - η κάθε Παναγιώτα και η κάθε φράου φον Τάδε. Δεν θες να χρωστάς - μην δανείζεσαι. Δεν θες να πλουτίζουν κάποιοι - μην τους δίνεις τα φράγκα σου. Δεν σου αρέσουν οι ψευτοντομάτες της τελευταίας δεκαπενταετίας - μάθε να καλλιεργείς τη γη. Δεν αντέχεις αυτήν τη χώρα - ξεριζώσου ή άλλαξέ την. Εγώ λυπάμαι μόνο αυτούς που "αντικειμενικά" δεν μπορούν να κάνουν κάτι - γέροντες, ανάπηρους, παιδιά κι ανίδεους. Όποιος έχει το ελάχιστο της υγείας που απαιτείται για να μπορεί να μετακινείται, ένα ζεστό ρουχαλάκι να φορέσει και νεράκι για να ξεδιψάσει είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.

Μην είστε αχάριστοι αδέρφια. Κοιτάξτε γύρω σας καλά. Όλο και κάπου θα βρείτε κάποιον που δεν έχει τα πιο στοιχειώδη, που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα. Είτε αυτά είναι υλικά, είτε πνευματικά, είτε κάτι άλλο. Σταθείτε αξιοπρεπώς απέναντι τους - αυτοί είναι ο δυνητικός καθρέφτης μας. Μάθετε ξανά να ζείτε με τα λίγα (όπως κάποτε οι παππούδες κάποιων εξ ημών), εκτιμήστε αυτά τα λίγα, παρατηρήστε τη φύση γύρω σας, με περιέργεια, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης. Δώστε της λίγο από τον χρόνο που εκείνη σας χάρισε. Θα δείτε τότε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε σχεδόν όλοι μας, εάν πραγματικά μας νοιάζει. Ο σεβασμός, η αγάπη, η αλληλεγγύη, το δίκαιο, η δημιουργικότητα κι ό,τι άλλο γεμίζει την ψυχή του ανθρώπου και της κοινωνίας θα έρθουν τότε από μόνα τους - από βαθειά ανάγκη κι όχι επειδή κάποιος μας έμαθε κάποτε ότι αυτά είναι καλά και ηθικά και τα αντίθετά τους... του Σατανά.

Με αγάπη και με την εκτίμησή μου προς τον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στον καθένα και την καθεμιά σας,

Γιάννης

喜洋洋 είπε...

筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查
財務顧問
法律問題
徵信相關
專利侵權
專業偵探
工商調查
優良徵信
外遇蒐證
討債公司
外遇徵信
外遇調查
婚前調查
老公外遇
太太外遇

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社