Πέμπτη, Απριλίου 15, 2010

Ντροπη της δημοσιογραφιας

Η Ελλάδα κορδώνεται ότι στο έδαφός της γεννήθηκε η Δημοκρατία. Αν είχε μελετήσει την «Αθηναίων Πολιτεία» θα έπαυε να κορδώνεται. Οχι γιατί η Αθηναϊκή Πολιτεία δεν είχε δημοκρατική δομή. Αλλά γιατί η σημερινή ελληνική πολιτεία δεν έχει.

Οταν μιλάει κανείς για πολιτεία δεν αναφέρεται μόνο στην κρατική εξουσία. Πολιτεία είναι το σύνολο των κατοίκων, το σύνολο της κοινωνίας. Μπορεί να μην αρέσει στους Ελληνες να το ακούν, αλλά η νοοτροπία της μεγάλης πλειοψηφίας, που τεκμηριώνεται από την 24ωρη καθημερινή συμπεριφορά της, δεν μπορεί να περηφανεύεται για τη δημοκρατικότητά της. Ξεκινώντας από τον αυταρχισμό του πατέρα και πηγαίνοντας στον αυταρχισμό καθενός που κάθεται σε μια οποιαδήποτε καρέκλα ή κάθισμα, ακόμα κι αν αυτή η καρέκλα είναι του κλητήρα μιας δημόσιας υπηρεσίας.

Φυσικά, τα σκήπτρα κρατάνε όσοι έχουν θέση πολιτικής, στρατιωτικής, δικαστικής, αστυνομικής, ιατρικής εξουσίας, που συμπεριφέρονται συνήθως λες και οι υπόλοιποι πολίτες είναι οι σκουπιδοντενεκέδες για να πετάνε μέσα τα απορρίμματα της ψυχής τους. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Ενώ, λοιπόν, η κοινωνία συζούσε με όλο αυτό το πλέγμα, πριν από περίπου 15 χρόνια εμφανίστηκε στο προσκήνιο και το επόμενο φρούτο εξουσιομανούς: ο τηλεδημοσιογράφος. Δειλά στην αρχή και αχαλίνωτος τα τελευταία χρόνια, αντλεί δύναμη από την επιπολαιότητα και τη μαζικότητα, με την οποία καταπίνει πληροφορίες ο τηλεθεατής. Κυρίως, από την αίγλη που του δίνει ο θαυμασμός του πολίτη - τηλεθεατή. Θαυμασμός, που αυτός ο πολίτης - τηλεθεατής αποδίδει σε καθ' έναν που είναι γνωστός. Κοινώς star. Εξ ου και οι ίδιοι πολίτες, που βρίζουν τους τηλεδημοσιογράφους, σπρώχουν ή ονειρεύονται να γίνουν τα παιδιά τους δημοσιογράφοι!

Ηδημοσιογραφία στη χώρα δεν ήταν ποτέ καμιά ανεξάρτητη και αντιεξουσιαστική δύναμη όπως θα όφειλε. Πριν από τη χούντα ήταν δεμένη στο άρμα των κομμάτων εξουσίας και των κομματικών παρωπίδων. Μετά, με εξαίρεση συγκεκριμένες υπογραφές σε συγκεκριμένες εφημερίδες και μέσα, ακολούθησε την εξουσιολαγνεία, όπου οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν και θεωρούν ότι τους τιμά περισσότερο να παπαγαλίζουν τις απόψεις του υπουργείου και του τομέα που καλύπτουν παρά να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού και την αντικειμενική πληροφόρηση, όπως οφείλουν αν θέλουν να σέβονται τους εαυτούς τους και τον κώδικα δεοντολογίας της Ενωσής τους. Ψιλά γράμματα.

Στο πλαίσιο αυτής της κατάντιας της δημοσιογραφίας, αλλά και όσων την υπηρετούν μ' αυτό τον τρόπο -κι είναι πολλοί- τις τελευταίες μέρες τηλεοπτικοί -κυρίως- αστέρες, διάττοντες και υπό εκκόλαψη, αναπαρήγαν κατά κόρον αμάσητα τα στοιχεία και τις απόψεις της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, σε σημείο να γελάει κάθε σοβαρός άνθρωπος για ντοκουμέντα που δεν στέκουν ούτε σε πρωτάρη ειρηνοδίκη.

Εδώ δεν είναι να κρίνει κανείς αν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της και αν με τον τρόπο που σκέφτεται και δρα ωφελεί την κοινωνία και τη δημοκρατία. Η αστυνομία δεν είναι ξέχωρο κομμάτι από την αναρχοαυταρχική ελληνική κοινωνία για να είναι κάτι διαφορετικό.

Μ' αυτό το σκεπτικό, θα ρωτούσε κανείς γιατί να είναι κάτι διαφορετικό και η δημοσιογραφία. Γιατί η δημοσιογραφία δεν είναι κρατικοκίνητη. Γιατί η δημοσιογραφία είναι το μόνο καταφύγιο των αδύναμων. Των ανώνυμων. Των καταπιεσμένων. Γιατί η δημοσιογραφία είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Και τα μάτια αυτών που δεν βλέπουν. Γιατί η δημοσιογραφία είναι η μόνη αντιεξουσία του συστήματος. Οταν γίνεται ένα με την εξουσία του συστήματος, γίνεται και συνυπεύθυνη για την αιχμαλωσία, την κατάντια, την αμορφωσιά, την εκμετάλλευση του πολίτη από την εξουσία. Και τελικά, για την εξάπλωση της αντιδημοκρατίας.

Η Ενωση Συντακτών έχει συντάξει εδώ και χρόνια έναν Κώδικα Δεοντολογίας, που όπως και όλοι οι κώδικες Δεοντολογίας σ' αυτή τη χώρα κοσμεί μόνο τα συρτάρια. Επιπλέον, έχει πειθαρχικά συμβούλια, που όπως και όλα τα πειθαρχικά συμβούλια της χώρας ασχολούνται περί όνου σκιάς, με προσωπικές αντεγκλήσεις και «συναδερφικές αλληλεγγύες».

Το χειρότερο, αντί να ξεσηκωθούν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και να απαιτήσουν να μη γελοιοποιείται το επάγγελμά τους, το κτίριο της Ενωσης κατέλαβαν 100, που με τη βίαιη αυτή κίνηση ήθελαν (;) να επιβάλουν (!) στη δημοσιογραφία να μην είναι μπατσοδημοσιογραφία!

Γι' αυτά τα χάλια, το σώμα των δημοσιογράφων έχει τεράστια ευθύνη. Και κάνει την πάπια. Η δημοσιογραφία πάνω απ' όλα είναι καλλιέργεια. Οπως και η δημοκρατία. Μαχητική καλλιέργεια, αλλά καλλιέργεια. Και δεν φυτρώνει καμιά τους με ίνδαλμα τη βία και την εξουσιομανία. Αλλά, δεν φυτρώνει και στη σιωπή της ντροπής. Ντροπή.

46 σχόλια:

Swell είπε...

Πάντως δεν μπορείς να πεις. Στις καθ' υπαγόρευση ειδήσεις που μεταδίδουν, ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ".

herinna είπε...

Έτσι. Και βγήκε και ο κύριος Πάνος Σόμπολος να το παίξει και θύμα και θιγμένος, όταν το αστυνομικό ρεπορτάζ που κάνει δεν είναι άλλο από αυτό που του λένε να πει στην ΕΛΑΣ κι άμα εκφράσει κι αμφβιβολίες κανείς, υπεραμύνεται του δικαίου και της άψογης δουλειάς τους. Αίσχος. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τα ρεζιλίκια τους.

DIONYSOS είπε...

Σε μια χώρα 200 golden boys, 23000 πουλημένων γιατρών, 18000 απατεώνων δικηγόρων, 40000 παραβατικών μηχανικών, 400 σκοταδιστών πανεπιστημιακών δασκάλων, 3000 κλεφτών ταξιτζήδων, και 30000 ανεπαρκών αχρηστων μπάτσων λογικό είναι να υπάρχουν και 2500 ξεφωνημένοι παπαγάλοι που το παίζουν δημοσιογράφοι και αυτοδιδακτοι θεατρίνοι ενός ρόλου καρατερίστες. Το ύψος των εκλεγμένων ανεύθυνων χρεοκοπημένων δημοτικών αρχόντων αγνοώ εν τω παρόντι.......

vras είπε...

Ο ενημερωτικός τηλε-βομβαρδισμός, απ' τη μία μετατρέπει το φυτώριο της δημοσιογράφιας σε κρανίου (κενού) τόπο όπου τίποτε δεν φυτρώνει, κι απ' την άλλη στοιβάζει τους κατατρεγμένους στα καταφύγια της ευκολοπιστίας.

Ανώνυμος είπε...

Απο καλλιεργεια αλλο τιποτα!
Ηθελα ναξερα ρε παλιοκαιρε, που τα βρισκεις ολα αυτα τα ωραια!.Επευκαιρια ομως, σε πιο πιο μποστανι γινονται οι ..βιολογικες καλλιεργειες,μπας και κοψουμε μερικα καρπουζια(δημοσιογραφικα) για δειγμα!
Μα ειναι σοβαρα πραματα τωρα να μας λες οτι η δημοσιογραφια ειναι "καλλιεργεια"-που το ειδες αυτο γραμμενο;
Αμ το αλλο σου παλι,οτι η δημοσιογραφια ειναι αντιεξουσια!
Θα μας τρελανεις στο τελος και θα το καβαλησουμε το καλαμι!Τελος παντων..
Πολυ καιρος θα χρειαζοταν φιλε μου να σου εξηγησω οτι παντου υπαρχουν αθλιοι-και στις εφημεριδες και στην τηλεοραση και στα ραδιοφωνα-αλλα το να κολλας τη λεξη "μπατσος" μπροστα απο τον οποιοδηποτε δημοσιογραφο "στην αναβει",αυτο ειναι τουλαχιστον αδικο!Λαθη και μαλακιες γινονται,πολυ περισσοτερο οταν ο τηλε-ρεπορτερ τρεχει για να προλαβει το δελτιο.Ομως εσυ ρε
φιλε,που ξερεις τα πολλα κι ο νους σου κατεβαζει-πες μας κι αποδειξε μας ποιος ειναι ο μπατσαρας και ποια στοιχεια εχεις οτι ειναι ρουφιανος της αστυνομιας!
Ακομα και ο Ηρος του Αρμενιου εκ Παμφυλιας το γενος ελκοντος,που εφονευθη στον πολεμο και ξυπνησε μετα απο δεκα μερες δεν ηταν ακριβης στα οσα ειχε δει και μετεφερε στους ανθρωπους!Ομως ουτε ο διαολος ουτε οι δικαστες που δικαζαν στον αλλο κοσμο δικαιους και αδικους,του πηρανα το κεφαλι..
Καποτε πρεπει να σταματησε αυτο το παραμυθι απο δω οι αντεξουσιαστες και απο κει οι "καθαροι",γιατι στο κατω κατω της γραφης τα ιδια σκατα ειμαστε ολοι!(ΘΡΑΣΥΜΑΧΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΝΥΣΕ,
Κακοι οι δημοτικοι αρχοντες αλλα το μιστουλακι σου τ αρπαζεις απο τον δημο-μανταρα και επανασταση δεν κανεις!ολο φρου-φρου κι αρωματα.
Απο κριτικη παντως αλλο τιποτα,με την πρωτη ευκαιρια τα χωνεις τα μπινελικια!
Ο καθενας μας εχει δυο πηρες,μια μπροστα και μια πισω..για ριξε μια ματια..(ΦΑΤΣΟΝΙ)

o kairos είπε...

Θρασυμαχε,ο τοπος ειναι μικρος και γνωριζομαστε μεταξυ μας πώς δουλευει ο καθενος.Και μπορεις να συμπεριλαβεις τον εαυτο σου στα σκατα.Εγω παλι τον δικο μου,οχι.

DIONYSOS είπε...

Καλέ μου Θρασύμαχε μαλλον με μπερδεύεις με άλλον.Ακου Δήμο'μαντάρα που σούρθε μπίρομ; Εγώ βασικά δουλεύω για τη δημοκράτισσα Πελόζι μέσω ιδιωτικών κονδυλίων στα ορεινά του Αφγανιστάν φυτεύοντας Γερμανικά στρατιωτάκια ανάμεσα σε υπνοφόρες παπαρούνες. Ξέρεις με το αδελφάκι του Καρζάι και κάτι Ταντζίκους που τους βλέπεις και ροχαλιάζεις. Εσύ απο ότι μαθαίνω από τα σύνορα δεν βγήκες, το σύστημα ρανταρ δεν δούλεψε και σαν συμβουλάτορας κόφτηκες εγκαίρως.Τωρα πως ανταμώνω εδώ μεσω του κοινού μας φίλου με τον καιρό είναι μια άλλη ιστορία, νάναι καλά ο λεβέντης ο Λερούνης.
Σου αρέσει να φυτρώνεις τζάνεμ...
Πλακα έχει να αρχίσετε να φαντάζεστε ότι η Μέρκελ όπως βομβαρδίζει αμάχους εδώ στο αφγανιστάν οσονούπω θα κάνει το ίδιο και στη χώρα της ΑΒΒ, Ελ Βενιζέλος, Δεη, αιολικά πάρκα κλπ

Ανώνυμος είπε...

H κουβέντα στα σχόλια με μπέρδεψε λίγο,αλλά πρώτα να πω ότι συμφωνώ με τις επισημάνσεις.Για την κατάληψη,θα συμφωνήσω μόνο για την πρωτοτυπία.Τι να κάνουν οι άνθρωποι ποια;το να βγείς στο δρόμο είναι περισσότερο ενοχλητικό,και υποφέρουν και άλλοι που δεν πρέπει.Οπότε σαν κίνηση ήταν εύστοχη μορφή διαμαρτυρίας αν και δεν θα συμφωνήσω με το μπάχαλο που λέγεται οτι έκαναν.Και αν τελικά είστε δημοσιογράφος,γιατί δεν κινήστε νομικά τόσα χρόνια;ο καθένας φέρνει την ευθύνη της σιωπής του.

chrismos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Οπως βλεπεις παλιοκαιρε,ο καθε πικραμενος απο την γκομενα του,την γυναικα του,την αφραγκια του-γαμω την ατυχια του-βλεπει τον κακο του δαιμονα στον..δημοσιογραφο!Εμ που να τον δει με την τυφλα που τον δερνει.Αντι να χτυπαει τον γαιδαρο χτυπαει το σαμαρικι απο πανω το παιζει και αντιστασιακος!
Μου φαινεται οτι το μετρο εχει χαθει και ορισμενοι σαν ελογου σου που το παιζουν ροβεσπιερο,αλι και τρις αλι κι αλλοιμονο σε μενανε τον ταλα και σ οποια αλλη κουφαλα σηκωσει κεφαλι.
Το πραμα μου μυριζει και απο την φυση μου ειμαι καχυποπτος απεναντι σε ξερολες και εντιμοτατους επικριτες!Τα σκατα μας μαραναν κι η ακαματρα μοιρα μας,παναθεμα μας!
ΘΡΑΣΥΜΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Στον παρεξηγησαρη Διονυσο,με πολυ συμπαθεια:
"Αμον ντ'επυκνοφουτιξεν,εγροικα τον πως θα χεζ'!"
ΥΓ-τα σεβη μου στην συμπαθεστατη σας Μερκελ.Εσχατως πληροφορηθηκα πως επιασε γκομενο,οποτε γλυτωσαμε τον βομβαρδισμ;
Επι τη ευκαιρια φιλτατε,ποσο παει το γραμμαριο το αφγανι,εκει στην αλλοδαπη της υπνοφορου παπαρουνας;
ΧΕΡΑΤ

o kairos είπε...

Ανωνυμε,δε βλεπω καμια πρωτοτυπια στη χιλιοπαιγμενη και ατελεσφορη φαμπρικα των καταληψεων,που εκλεισαν 25ετια πλεον.Επισης,η δημοσιογραφια δεν προωθειται με τις μηνυσεις.Οι δημοσιογραφοι εχουν οργανα για να βαλουν τους ανεγκεφαλους στη θεση τους.Μονο που τα οργαναπαραμενουν ξεκουρδιστα και παραφωνα.

Thomas είπε...

Οι αντιεξουσιαστές δημοσιογράφοι με το να μετατρέπουν την πληροφόρηση σε εξουσία των ειδήσεων δεν βοηθούν στην μετατροπή του αναρχοαυταρχισμού σε δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

TOMAS,
πολλη σωστη και καιρια η παρατηρηση σου.Ομως η (δηθεν)αντιεξουσιαστικη δημοσιογραφια ειναι μια παραμυθα αυτων που νομιζουν οτι την ασκουν.Στο βαθος ειναι πονεμενα και κομπλεξικα ατομα,που κατεφυγαν στην δημοσιογραφια απλα και μονο για να ασκησουν...εξουσια!Ολα τ αλλα ειναι παραμυθια της Χαλιμας.Και για του λογου το αληθες κανε μια ερευνα να δεις που μενουν και πως διαγουν τον βιον τους και θα καταλαβεις ποσο αστικουρες ειναι,με τα εξοχικα τους,τις καταθεσεις τους και τα αυτοκινητα τους..Κατα τ αλλα δηλαδη χουνταλας!
(Ο ΜΟΡΤΗΣ)

o kairos είπε...

Ενα απο τα εγκληματα των τελευταιων 30 χρονων στην Παιδεια ειναι και που εκανε την απλη ελληνικη γλωσσα ακατανοητη για την συντριπτικη πλειονοτητα του πληθυσμου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ως δημοσιογράφος πρέπει να παραδεχτείς ότι το μικρόβιο χτύπησε όλο τον κλάδο. Εκτός από την τηλεόραση αηδίες γράφονται σε πολλά έντυπα. Κανείς δεν ασχολείται με αυτούς. Κανένα πειθαρχικό δεν επεμβαίνει γιατί ο ίδιος ο κλάδος είναι πλήρως εξαρτημένος από ισχυρότατα συμφέροντα και συχνά διαπλεκόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτησαν πριν απο χρονια ενα μεγαλο δημοσιογραφο ποιο εναι το μεγαλυτερο προσον που πρεπει να διαθετει ενας δημοσιογραφος.Μα φυσικα η ψυχραιμια,απαντησε.Και συνεχισε:"Οταν αντιμετωπιζεις ενα αιφνιδιαστικο γεγονος,πρεπει να εφαρμοζεις τον κανονα "fight or flight"..Μερικοι δημοσιογραφιδες-οπως τους αποκαλουσε-ακολουθουν και σημερα την πιο ευκολη λυση:υβρεις,κατακρισεις και κραυγες κορακου!
Και το χειροτερο; χρυσες μετριοτητες,χωρις σπουδαια θητεια σε μεγαλες αποστολες και ρεπορταζ,παριστανουν τους τιμητες και δασκαλους,διαψευδομενοι παταγως απο την δυναμικη των γεγονοτων!Αιδως!
Ρ.Κ.

o kairos είπε...

ΡΚ,αν γινεις πιο συγκεκριμενος και ευθυς ισως να μπορεσω να σου απαντησω.

δειμο,ισως πρεπει να ξαναδιαβασεις το αρθρο μου.Διοτι καλυπτεσαι.Και τα πειθαρχικα δεν επεμβαινουν για πολυ ταπεινοτερους λογους απο αυτους που φαντασιωνεται το κοινο.Επιτρεψε μου να ξερω την οικογενεια μου καλυτερα απο μεσα.Αν μου το επιτρεπουν και οι υπολοιποι απο τους αναγνωστες που θελουν,ως γνησιοι ελληνες,να εχουν γνωση επι παντος επιστητου.Και δεν αναφερομαι σε σενα,που δεν εχεις το χαρακτηριστικο.

Ανώνυμος είπε...

Αλλο δημοσιογραφος,αλλο δικαστης και αλλο Μπαρμπαροσα!Κι αλλο φυσικα ο Κορκοδειλος Κλαδας!!Σου λενε τιποτα;
Ρ.Κ.

o kairos είπε...

Λυπαμαι αγαπητε μου.Καταλαβαινω και μιλαω καλα μονο τα ελληνικα.

Ανώνυμος είπε...

Γελαει,οποιος γελαει τελευταιος!Στο τελος να δεις ποιος πρεπει να ντρεπεται!Ακομα ειμαστε στο πρωτο μερος του εργου,το τελος θα ειναι η μεγαλη εκπληξη..Μερικοι θα πρεπει να καταπιουν αμασητους τους κονδυλοφορους..Αναμεινατε...ΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Αν λογαριασουμε οτι κατα την παραδοση,ο πολεμος της Τροιας αρχισε στα 1194 και λογαριασουμε την αποσταση των τριων γενεων(Σαρπηδονα-Ευανδρου-Σαρπηδονα)περιπου 100 χρονια
φτανουμε ανετα στο λεγομενο,οτι ο εγγονος του Σαρπηδονα Σαρπηδων πηρε μερος στον πολεμο της Τροιας(1194)
ΛΙΝΟΣ Ο ΑΡΓΕΙΟΣ-εξαιρετικα αφιερωμενο

Ανώνυμος είπε...

Εγω καλα σου ταλεγα και τακουγες παραλογα!Ο καλος δημοσιογραφος χρειαζεται πανω απ ολα "μυτη" και φαντασια και ουχι νευρικοτητα που οδηγει στον δοκτορα γιαθολουρα!
Ειπαμε οτι το εργο εχει πολλες εκπληξεις και στο τελος..ξυρισμα!
COMPRENEZ VOUS?-2010
R.K.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια χώρα του κόσμου η δημοσιογραφία δεν είναι, κατά κανόνα, δεκανίκι της εξουσίας; Αυτό που αλλάζει, κατά τη γνώμη μου, είναι απλά ο βαθμός εξάρτησης από αυτή. Γιατί άραγε δεν είναι καλλιέργεια η άσκηση της ιατρικής, της διδασκαλίας, της παροχής υπηρεσιών στον πολίτη από το δημόσιο ή τον ιδιωτικό υπάλληλο; Απλά η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι η πολιτική, πλέον, ασκείται μέσω της δημοσιογραφίας.
Και γιατί έχεις μεγαλύτερη απαίτηση από τον δημοσιογράφο, που είναι υπάλληλος εξαρτημένος από έναν εργοδότη, που με τη σειρά του είναι άμεσα συνδεδεμένος (για να μην πω διαπλεκόμενος) με την εξουσία; Τώρα για τον τηλεδημοσιογράφο, που λες, είναι σαν να πας στο μεγαλογιατρό του Υγεία και να του ζητήσεις να κάνει κοινωνική ιατρική!
Τώρα για το ποιος έχει την ευθύνη, επειδή συνέχεια αναφέρεις, να ξεσηκωθούν οι δημοσιογράφοι, να ξεσηκωθούν οι υπάλληλοι, να ξεσηκωθούν οι γιατροί, να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και πάει λέγοντας, αλήθεια εσύ που και πότε έχεις δει τέτοιους αυθόρμητους και μεμονωμένους ξεσηκωμούς;
Ξέρεις πολύ καλά πως ελεύθερη δημοσιογραφία δεν υπάρχει, παρά μηχανισμοί «κατασκευής συναίνεσης». Ξέρεις επίσης πως αυτοί οι μηχανισμοί «κατασκευής συναίνεσης» δούλεψαν και δουλεύουν μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια για να ρίξουν στον καναπέ το μέσο πολίτη, όπως περιγράφεις σε παλαιότερο γραφτό σου. Είναι οι μηχανισμοί αυτοί που έκαναν το «Γιωργάκη» Γιώργο και πρωθυπουργό της χώρας σήμερα, εντεταλμένο να διαπραγματεύεται τις τύχες και το μέλλον της χώρας. Οι μηχανισμοί που εξακολουθούν να τον διατηρούν στο απυρόβλητο και προσπαθούν να φιμώσουν όποιον πάει να φωνάξει αυτό που βλέπουν όλοι, πως: "Ο βασιλιάς είναι γυμνός"!

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε ανωνυμε δεν εισαι μακρια απο την πραγματικοτητα.Ομως ορισμενοι δημοσιογραφοι εχουν την εντυπωση οτι.. ποιουν λειτουργημα και καταρωμενοι τους υπολοιπους, θεωρουν εαυτους σωτηρες του επαγγελματος! Συν τοις αλλοις,μαλιστα,-οπως ευστοχα παρατηρεις -καλουν τους "εκλεκτους" σε ξεσηκωμο κατ αυτων που υπογειως κανακευουν,ειτε ειναι πολιτικοι ειτε οικονομικοι παραγοντες,που συμμετεχουν στο κεφαλαιο της " ΑΕ ΜΗΝΤΙΑ Χ .".η αλλως πως τους τα ριχνουν χοντρα.
Τωρα η για κουτοφραγκους μας περνανε η ζουν την δικη τους παραμυθα,οπως και ορισμενα
αφεντικα τους!
Η αληθεια ειναι οτι ορισμενοι δημοσιογραφοι ειναι απολυτα συνειδητοποιημενοι με τα χαλια τους. Σαν κι αυτον που παραιτηθηκε απο την εφημεριδα του κι οταν τον ρωτησαν "μα πως δουλευεις τωρα στης..." τους ειπε "απλα συναδελφοι αλλαξα σταυλο"!
Δοκτωρ ΓΙΑΘΟΛΟΥΡΑ

ΥΓ Κανε κρατει Καλλικρατει.Allons enfants de Bons-Enfants.

o kairos είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ,(σε ποια χωρα του κοσμου...):
Με ρωτας γιατι καλω τον κοσμο να κανει αυτο που του ειναι χρησιμο για την ποιοτητα της ζωης του,ενω ξερω οτι δεν το κανει.Ομολογω οτι δεν μπορω να σου απαντησω σε μια τετοια ερωτηση αν ο ιδιος δεν μπορεις να απαντησεις σε κατι τοσο απλο.Με ρωτας γιατι δεν ειναι ποιοτητα η ασκηση καθε συνανθρωπινης εργασιας.Ποιος ειπε οτι δεν ειναι;Με ρωτας γιατι εχω μεγαλυτερη απαιτηση απο τον δημοσιογραφο.Δεν εχω.Με ρωτας αν εχω δει μεμονωμενους ξεσηκωμους.Δεν εχω.Αναρωτιεμαι γιατι με ρωτας για πραγματα αυταπαντητα.Ομως πολυ σωστα διαπιστωμενα.Τι θα κερδισεις αν μεινεις στις διαπιστωσεις,με τις οποιες συμφωνω.Εμενα οπλο μου ειναι να γραφω.Παρε εσυ το δικο σου και ο καθενας το δικο του.Τοτε θα δουμε.

Ανώνυμος είπε...

Στις διαπιστώσεις, Καιρέ μου, αλλά και στα αυτονόητα όλοι συμφωνούμε. Το ζητούμενο όμως είναι το "δια ταύτα". Δε νομίζεις όμως πως θα ήταν προτιμότερο αντί να κατακεραυνώνεις και συ, τον, απ΄όλες τις μεριές, βαλόμενο και παραζαλιζμένο ανθρωπάκο, ν΄άρχιζες να του φωνάζεις, όσο σου επιτρέπουν και οι δικές σου συμβάσεις, πως "ο βασιλιάς είναι γυμνός" και μας πάει γυμνούς στ΄αγκάθια; Ίσως έτσι έπαιρνε το όπλο ευκολότερα.

o kairos είπε...

Αυτο που μονιμως κανω ειναι να αποκαλυπτω τη γυμνια του βασιλια,με ντοκουμεντα κι ολας.Ολα μου τα αρθρα αυτο κανουν.Αν εσυ διαβαζεις μονο την επωδο (δηλαδη το φιναλε στα ελληνικα)στην οποια επισημαινω την ευθυνη του πολιτη που δεν αντιδρα δεν μπορω να κανω κατι γιαυτο.Δεν παλευεται η επιλεκτικη αναγνωση,ουτε και η επιλεκτικη μνημη.Ισως τα ελληνικα μου να μην ειναι και ικανοποιητικα.Ουτε και γιαυτο μπορω να κανω κατι.Εναι αργα για να τα ξεμαθω.

Ανώνυμος είπε...

Με τα αρθρα σου καπεταν Καιρε,δεν νομιζω οτι μπορει να πεισεις κανενα, γιατι κυριως ειναι προιοντα του θυμικου σου,τα δε στοιχεια σου(και ουχι ντοκουμενα)μαχητα.
Υπαρχουν ειδικοτεροι,που αναλυουν επιστημονικα τα συμβαινοντα και η διαφορα με σενα ειναι οτι αυτοι γνωριζουν οτι το να πειθεις ειναι αγονο!
Ομως το πιο πρωτοτυπο με την περιπτωση σου ειναι οτι μπερδευεις τον ρολο του δημοσιογραφου με τον ρολο του αρχηγου-σωτηρα.
Οχι βεβαια οτι δεν εχεις ταλεντο αλλα οι εποχες εχουν αλλαξει και χρειαζεται αλλη προσεγγιση στα γεγονοτα και αλλο γιατρικο για την "μεγαλη ανατροπη.

o kairos είπε...

Σ ευχαριστω που μ εβαλες στη θεση μου και στον ισιο δρομο της δουλειας μου.

Ανώνυμος είπε...

Καιρε μου,αλλο ο ανοιχτοματης κι αλλο ο αυγουλοματης!

Ανώνυμος είπε...

Αγριοκαιρε μου τι διαβαζουμε παλι για εμπαργκο στην Ελευθεροτυπια;
Μηπως μπορεις να μας διαφωτισεις περι τινος προκειται γιατι διατελουμε εν ανησυχια μ οσα διαβαζουμε στο σαιτ του Δουρειου Ιππου.
Αναμενουμε εναγωνιως για τα νεωτερα.
Καλο κουραγιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεγας Βεζυρης Χαμιτ Πασας το 1874 τα ιδια εκανε!
Ντροπη και παλι ντροπη.Και οι δημοσιογραφοι συμφωνουν μ αυτη τη νοοτροπια που μας θυμιζει αλλες εποχες αν οχι πρωτοφανη δημοσιογραφικα βιτσια; Γιατι μη μας περνατε για μαλακες μ αυτα που τσαμπουνατε περι προστασιας των δικαιωματων κλπ κλπ
Σαμπως τα ιδια δεν εγιναν σε μια μεγαλη εφημεριδα του Βερολινου,στις 30 ιουλιου του 1914,παραμονη ακριβως της κηρυξης απο την Γερμανια του πρωτου παγκοσμιου πολεμου!
Οντως καλλιεργημενα οντα μερικοι δημοσιογραφοι..Κουνια που μας κουναγεεεεεεε!
Ε,Καιρουλη μου,που εχασες την φωνουλα σου!!

Ανώνυμος είπε...

Θυμασαι που σουλεγα οτι το καραβι μπαζει νερα;Τωρα τα νερα μπαινουν απο τις μπουκαπορτες και ειναι Καιρος να του δινουμε!
Ρ.Κ.
ΥΓ-ΑΛΛΟ ΚΙΤΣΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΗΤΣΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Για φαντασου να προσγειωθει Αρειανος στην ταρατσα της εκδοτριας!Και να ειναι πραγματικοτητα..Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ(για τη λεγαμενη)
αυτος που αγαπα αληθινα νιωθει χαρα οταν επανω στη λογομαχια εχει αδικο αυτος που αγαπιεται.
ΜΑΝΑΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερια γνωμης με δυο μετρα και δυο σταθμα!
Το αρθρο-προνουντσιαμεντο της ιδιοκτητριας πρωτη σελιδα (κυριο θεμα!!) με μαυρα γραμματα και η απαντηση των συντακτων μονοστηλακι εξω δεξια στη δευτερη σελιδα!
Μαυρη επετειος για την δημοσιογραφια-21 Απριλιου 2010!
ΥΓ-μεγαλοκαιρε,οποιος γιαφκαλιζεται πεφτει και τσακιζεται!
ΥΓ2-Ποσο δικιο ειχε ο Αλεκος Φιλιπποπουλος!!!
Παμε Χανια με Blue Star?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ!ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ!
Παντως το κουτελο μας καθαρο:για τα δημοκρατικα δικαιωματα μιας χουφτας υποπτων αδιστακτων υποκειμενων,ΓΑΜΩΤΟ!!

o kairos είπε...

Λιγες μαχες κερδιζεις.Και σημασια εχει να τις δινεις ολες.Οι ψευτοτσαμπουκαδες ειναι συνηθως οι αποντες.

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις να διαβαζεις το χερι;Ειναι ολες χαμενες και μην προσδοκας νικες!
Οταν φουντωνει διπλα σου η αυθαιρεσια,ανδρωνεται ο αυταρχισμος, η ελευθερια της εκφρασης παει περιπατο και η εφημεριδα πεθαινει! Και μες στη γραμμη της υποδειγματικης σου συμπεριφορας πεφτεις τελικα θυμα κι εσυ για ν αποκτησεις μετα ταυτα το μεταθανατιο κλεος χαρη στον ιστορικο ενθουσιασμο σου!
Ειμαστε ολοι παροντες.Τα ψευτοτσαμπουκαλικια αλλου..
(Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ)

Ανώνυμος είπε...

Αχ Μεσιε ντε Λα Παλις Εφυγες Τοσο Νωρις!
Κριμα μωρε ΝΤΕ ΛΑ ΠΑΛΙΣ που μας την εκανες τοσο νωρις...
Ακαρδε Ντε ΛΑ ΠΑΛΙΣ που μας αφησες μονους σαρανταδυο νοματους!

ΔemΩΝ είπε...

Ρε ανώνυμε, Θρασυτέτοιε, εδώ και καιρό αναρωτιέμαι - τι πίνεις και δεν μας δίνεις να φτιαχτούμε κι εμείς;

(Μεταξύ μας, έχεις συμβουλευτεί τον ψυχολόγο σου γι αυτή την εμμονή με τον καιρό; - Θα βρέξει, θα χιονίσει...)

Ανώνυμος είπε...

ΔemΩΝ,
Να εισαι πιο ευγενης και να μην μπαινεις στη μεση σαν πορδη!Ο Καιρος δεν θελει χαιδεματα και κοψε τις εξυπναδες γιατι ολα σου ξαναστροφα κι ο κ.. παρατρυπα!Συνεννοηθηκαμε;

喜洋洋 είπε...

二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社