Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

Σφαξε μ Ερντογαν μου ν αλλαξω

Πριν από 6 μήνες ο πρωθυπουργός, με αφορμή την έλλειψη χρημάτων στο δημόσιο ταμείο, ανακοίνωσε στο πανελλήνιο -και στο παγκόσμιο- ότι η χώρα χάνει εθνική κυριαρχία.
Προφανώς, ήθελε μ' αυτό να δραματοποιήσει την κατάσταση, ώστε να πει στον ελληνικό πληθυσμό ότι όταν δεν έχεις χρήματα για να ζήσεις γίνεσαι υποχείριο των δανειστών σου και δεν αποφασίζεις εσύ για τα του οίκου σου.

Πολύ σωστά τα είπε τότε ο πρωθυπουργός και δεν τον άκουσαν μόνο οι Ελληνες πολίτες, τον άκουσαν και οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί. Οι Ελληνες από την πλευρά τους άρχισαν να ανησυχούν για τις καταθέσεις τους, τους μισθούς τους, τις επιχειρήσεις τους και την εργασία τους, ενώ οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχισαν να εφαρμόζουν απολύτως πιεστικά στην πράξη τις απαιτήσεις τους να γίνει το Αιγαίο (και) τουρκική θάλασσα.

Εβαλα το «και» σε παρένθεση για να επισημάνω αυτό που η εκείθεν του Αιγαίου απολύτως ιμπεριαλιστική και απολύτως φεουδαρχική χώρα διεκδικεί επισήμως σθεναρά εδώ και περίπου 15 χρόνια, σε αντίθεση με τη φράση που διαβάζεται χωρίς το «και», και που είναι η σωστή, γιατί αυτή είναι η πραγματική επιδίωξή της.

Στη διεθνή πολιτική, που ασκείται με τη βία της διπλωματίας και με τη διπλωματία της βίας, η στενή συνεργασία της εξωτερικής πολιτικής με τη στρατιωτική πολιτική είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Η Ελλάδα αποτελεί ίσως μια ιδιότυπη εξαίρεση στον παγκόσμιο αυτό κανόνα, πρωτοτυπώντας σε μια ασυνεννοησία των δύο αυτών πολιτικών, εδώ και χρόνια, ανάλογα με την κυβέρνηση και τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ υπουργών και υφυπουργών.

Σ' αυτά, να προσθέσει κανείς ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, πολύ μακριά από την ιμπεριαλιστική απειλή της Τουρκίας σε όλη τη Μέση Ανατολή, και με την ασφάλεια αυτής της απόστασης, τείνουν ευήκοον ους στην Αγκυρα ενώ οι τρεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία) προωθούν κιόλας τον τουρκικό επεκτατισμό και την επιθετικότητα, πιστεύοντας (οι αφελείς) ότι οι κυβερνήσεις της Αγκυρας και οι στρατηγοί θα ασκήσουν την πολιτική των χωρών τους και όχι την οθωμανοκεντρική, που με γνώμονά της βαδίζει μονίμως η γείτων.

Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική εξωτερική και στρατιωτική πολιτική ακολουθεί την εξής συνταγή: ο τραμπούκος της γειτονιάς απειλεί, μπαίνει στο ξένο σπίτι, ζητάει τα έπιπλά σου κι εσύ τον αντιμετωπίζεις χαμογελαστά και καρτερικά, με την ελπίδα ότι αν δεν τον αγριέψεις, το πολύ πολύ να πάρει ένα κηροπήγιο και να φύγει.

Μ' αυτήν τη ραγιάδικη νοοτροπία επιζήσαμε 400 χρόνια, αυτήν ακολουθούμε και τώρα. Γιατί αν δεν την ακολουθήσουμε, υπάρχει ο φόβος να μας πάει ο Τούρκος σε κανένα ξένο δικαστήριο και να χάσουμε δύο κηροπήγια. Για πόλεμο δεν λέω, γιατί αν τον επιχειρήσει η γείτων θα περάσουμε άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς, έχοντας πάνω απ' το κεφάλι μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί μέχρι τον Φεβρουάριο τα τουρκικά πολεμικά σουλατσάριζαν ανενόχλητα μέχρι το Σούνιο και δεν αντέδρασε κανείς. Ποιον να φοβηθούν. Εδώ και λίγους μήνες γράφεται, χωρίς να διαψεύδεται, ότι η Ελλάδα θα δίνει στην Τουρκία κάθε μέρα το πρόγραμμα πτήσης των πολεμικών αεροσκαφών της στο Αιγαίο! Το ίδιο θα κάνει και η Τουρκία, με στόχο -κατά την ευφυή ελληνική πολιτική- να μειωθούν τα έξοδα από τις αναχαιτίσεις!

Μόνο που με το παραπάνω σχέδιο, το οποίο πάει για να υπογραφεί (!), τα τουρκικά δεν θα καταθέτουν τα σχέδια πτήσης που προβλέπονται από τον ICAO και έτσι καταργούνται οι αρμοδιότητες της Αθήνας στην παροχή εναέριας κυκλοφορίας του FIR! Αυτό βάζει σαν ντόμινο στο τραπέζι την ελληνική κυριαρχία, στον αέρα, την υφαλοκρηπίδα, τις βραχονησίδες και τα νησιά, που διεκδικεί η Τουρκία ως γκρίζες ζώνες.

Καπάκι σ' αυτή τη διαρκή πίεση για κυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο, που εκφράζεται μονίμως με στρατιωτικά μέσα (αεροπορικά και ναυτικά), η τουρκική κυβέρνηση, που έρχεται τάχα για βίζιτα φιλίας και που εμείς ξέρουμε ακριβώς τι θα πει (εμείς, όσοι δεν έχουμε ακόμα γίνει αφελείς, ούτε υπάλληλοι, ούτε ιδεολόγοι της επιβίωσης ακόμα και γονατισμένοι) από υποκρισία και ψεύτικες φιλοφρονήσεις -το Φανάρι δίδαξε και υπήρξε πρωτοπόρο στο είδος εδώ και αιώνες- η τουρκική κυβέρνηση λοιπόν την Τρίτη εγκλώβισε, πυραυλικά, σχηματισμό ελληνικών μαχητικών στα νησιά Καλόγεροι της Ανδρου και αξίωσε έλεγχο σε ελληνικό μεταγωγικό εκτός περιοχής ασκήσεων!

Ποια ήταν η επίσημη ελληνική απάντηση του υπουργείου Αμυνας σ' αυτή την άσκηση κυριαρχίας της Τουρκίας επί ελληνικού και διεθνούς χώρου; Στην κατάργηση της Ελλάδας επί του ελέγχου του FIR Αθηνών;

«Το περιστατικό δεν αξιολογείται ως ιδιαίτερης βαρύτητας»...

Σε μια χώρα που έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία, η κυβέρνηση δεν αξιολογείται ως ιδιαίτερης βαρύτητας.

Αλλά σ' αυτό φταίνε οι άνθρωποι και όχι τα λεφτά.

14 σχόλια:

Thomas είπε...

Η ελαφρότητα με την οποία αξιολογούνται περιστατικά ιδιαίτερης βαρύτητας είναι η φυσική συνέπεια εφαρμογής του ελληνικού περιστασιακού νόμου της βαρύτητας.

Ιθάκη είπε...

Η Ρωσία, με τον υπό σύσταση πυρηνικό της σταθμό στα τουρκικά παράλια, που κολλάει στο παζλ της διεθνούς γεωστρατηγικής;

ange-ta είπε...

Δεν είναι στο χέρι μας να εμποδίσουμε την επίσκεψη του Ερτογκάν.
Είναι όμως στο χέρι μας να διαμαρτυρηθούμε γι αυτήν και θα το κάνουμε!

http://ange-ta.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

ΝΙΚΟΣ είπε...

Αυτά ακριβώς φοβόμουν, όταν σου έγραφα πριν λίγες μέρες. Και μη χειρότερα... Γιατί προκειμένου να χάσει ο άλλος τα προς το ζειν, καλύτερα, σου λέει, να χάσουμε κανένα να νησάκι!

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι οι θέσεις του Γ.Α.Π για τα εθνικά μας ζητήματα ταυτίζονται με τις γεωπολιτικές επιλογές των Η.Π.Α.
Και είναι επίσης ορατό ότι ο Γ.Α.Π. διαμορφώνει τις σχέσεις μας με την Άγκυρα στα πλαίσια της Αμερικανικής Πολιτικής.
Όταν έχεις χορέψει πάνω στα κόκκαλα των θυμάτων της Σμύρνης... Για ποιά σχέδια πτήσης θα μιλάμε;
Μπορούν οι άνθρωποι να μας κάνουν "βίζιτες φιλίας" όποτε επιθυμούν! Ακόμη και την παραμονή του μνημόσυνου των νεκρών μας.
Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς.
Αρκετά μας υπονόμευσαν την Εθνική υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση...
Χρειάζονται μια ηθική απάντηση, μια απάντηση ατομικού και συλλογικού αυτοσεβασμού.
Κρίνεται πλέον ο Ιστορικός της Κύκλος της Χώρας μας... ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

ΔemΩΝ είπε...

Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε πως αυτό το "παραμύθι" με το βαθύ κράτος της γείτονος που βάζει τρικλοποδιές στις ειρηνικές διαθέσεις του Ερντογάν είναι πράγματι αριστουργηματικό! Εγώ θέλω, σου λέει η τουρκική διπλωματία, αλλά έχω το βαθύ κράτος που αντιδρά - και την ίδια ώρα (το βαθύ κράτος) κάνει μια υπερπτήση στο αιγαίο. Δώσε κάτι γείτονα να εξευμενίσω τον δράκο. Κι εμείς (το πόπολο) τσιμπάμε...

Πιστεύω δε πως κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει ένα "βαθύ κράτος" να το βγάζει από το τσεπάκι της στις δύσκολες ώρες. Και δεν εννοώ το δικό μας βαθύ κράτος της ρεμούλας φυσικά...

vras είπε...

Μετά τα οικονομικά φέσια -στο εθνικά υπερήφανο κούτελό μας- η διπλωματική μόδα προτείνει τα οθωμανικά φέσια.
Η μόνη διαφορά τους είναι στις φούντες. Τα οικονομικά προέρχονται από εδώδιμες δουλειές με φούντες, ενώ τα οθωμανικά από αποικιακές δουλειές με φούντες.

Ευαγγελος Στερ. είπε...

Οργή, κατηγορίες με μια πρέζα ένοχης, ο Τούρκος εκείνο ,ο Αμερικανός το άλλο ο Έλληνας πολίτικος το ακόμα μεγαλύτερο αμάρτημα. Για ακόμα μια φορά η ελληνική κοινωνία δείχνει την σύμπτυξη της σε περίοδο κρίσης είτε οικονομικής είτε διπλωματικής…που μεταφράζεται σε χάος αλληλοκατηγορίες εσύ, όχι εσύ φταις όχι οι άλλοι φταίνε…χάπατα είμαστε και κολίγοι θα μείνουμε .Οι τούρκοι και οι αμερικανοί καλά κάνουν. Δουλειά τους. Το θέμα είναι να σταματήσουμε να τσιρίζουμε σαν κοριτσόπουλα και να πράξουμε σαν Έλληνες.

ξυπναμε.. είπε...

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη, πολύ σοβαρή παράμετρος, που κανείς δεν αναφέρει, και μου κάνει εντύπωση.
Αυτά τα νησιά που κινδυνεύουν είναι στην ουσία ...άδεια!
Ο πληθυσμός τους μειώνεται απογραφή με την απογραφή, εκτός από ένα νησί-εξαίρεση, όπου ο δήμαρχός του, Έλληνας και οραματιστής, έκανε ΕΡΓΑ για να κρατήσει τους ανθρώπους του και να αναδείξει τον τόπο του, και δεν έφαγε τα φράγκα για να γεμίσει τη μπάκα του και τη μπάκα των δισέγγονών του.
Έχουν μείνει λοιπόν στα νησιά μας οι τελευταίοι γέροντες.. Μαρασμός..
Είμαστε ένας λαός που έχει μπουντρουμιαστεί στην πρωτεύουσα, σαν τα ποντίκια στη φάκα..
Καταλαβαίνουμε άραγε πόσο πιο εύκολο είναι να μας κουμαντάρει όποιος γουστάρει;;
Με όλο το δυναμικό στοιβαγμένο στο κέντρο της χώρας, ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στα τσιμέντα;;;
Είναι τόσο δύσκολο να ανοίξουμε τα μάτια μας και να πάρουμε πίσω το ίδιο μας το χώμα;; Να γυρίσουμε πίσω στα μέρη μας και να ενδυναμώσουμε τη χώρα από το πρώτο μέτωπο;; Να γυρίσουμε και να δουλέψουμε στον τόπο μας για τον τόπο μας;; Να πάρουμε τον τόπο μας στα δικά μας χέρια;;
Μπορεί να ακούγονται ψιλά γράμματα όλα αυτά ή ουτοπικά και εκτός θέματος..
Είναι πολύ εύκολο να λες και να λες όταν είσαι έξω από το χορό..
Αν κάνεις μια βόλτα όμως στα νησιά, στα χωριά, σε όλους αυτούς τους υπέροχους τόπους, με τη φύση τους και την ανοιχτωσιά τους.. θα σε πιάσουν τα κλάμματα από την εγκατάλειψη..
Και δε φταίει καμμία κυβέρνηση. Ναι, αυτό ήταν το σχέδιο, όπως είναι πασιφανές. Εμείς γιατί μασήσαμε;; Φταίμε εμείς οι ίδιοι που τα εγκαταλείψαμε, και το τίμημα είναι πολύ μεγάλο..
Γιατί αν είσαι στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και ακούς ότι παίρνουν οι Τούρκοι το Αιγαίο, ότι κινδυνεύουν να πουληθούν τα νησιά, ε, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ιδρώνει και τόσο το αυτάκι σου...
Αν είσαι όμως νησιώτης, ζεις το νησί και το χωριό σου, βιώνεις την απειλή και δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, είναι πραγματική στεναχώρια και άγχος να ξέρεις ότι οι πολλοί είναι εκεί μακρυά, στοιβαγμένοι στο κέντρο, και ..μοιράζονται ιδέες...
Και η σύνηθης δικαιολογία είναι η δουλειά, η "καριέρα". Ένας προκομμένος άνθρωπος όμως αν θέλει δουλειά, βρίσκει. Όπου και να κατοικεί. Είναι αυταπάτη η "καριέρα" ούτως ή άλλως, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα, εσωτερικό του καθένα.
Και ποια δουλειά στην τελική; Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα πια, που δε σου φτάνουν ούτε για να φας, πολύ πιο εύκολα θα ζήσεις κοντά στη φύση, γιατί εκεί δε χρειάζεσαι και πολλά..
Ακούω πολλούς νέους που θέλουν να φύγουν μετανάστες στην Αυστραλία και στην Αμερική..
Μια σοβαρή αντιπρόταση είναι να γυρίσουν στα νησιά, να γυρίσουν στα χωριά, να ξαναζωντανέψει η επαρχεία.Να ενδυναμωθεί η χώρα σε όλη της την έκταση.
Τα νησιά και τα χωριά μας είναι οι τελευταίες κητίδες Ελληνικότητας, και δεν είναι ψέμα αυτό, ούτε μια άποψη σε ένα blog χαμένο κάπου στο δίκτυο. Είναι η αλήθεια.
Το να τα βλέπεις να μαραζώνουν είναι αλήθεια σα να βλέπεις τον ίδιο τον θάνατο του Έλληνα..

Γυρίστε πίσω, σας χρειαζόμαστε...

ξυπναμε.. είπε...

..και για συμπλήρωμα, περί "ουτοπικών λύσεων"..
«Η Μαριναλέντα, μια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνομικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται με 15 ευρώ τον μήνα.
Ο δήμαρχός της, ο κομμουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.
Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδομάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. "Ο δήμαρχός τους είναι τρελός", λένε στο γειτονικό χωριό. "Ενώ εμείς οι άλλοι Ισπανοί κάνουμε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 μέρες πάρτι". Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν με τους χωρικούς της Μαριναλέντας.
Οταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1979, ο Γκορντίγιο ήταν ο νεώτερος δήμαρχος στην Ισπανία. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώνων και καταλήψεων κυρίως από τις γυναίκες του χωριού, η Μαριναλέντα κατάφερε να πάρει από ένα γαιοκτήμονα 12.000 στρέμματα γης και να δημιουργήσει έναν αγροτικό συνεταιρισμό από τον οποίο ζει σήμερα σχεδόν όλο το χωριό. "Η γη δεν ανήκει σε κανέναν, η γη δεν αγοράζεται, η γη ανήκει σε όλους!", λέει ο δήμαρχος.
Στον συνεταιρισμό El Humoso οι συνεταίροι εργάζονται 6½ ώρες την ημέρα, από τη Δευτέρα ώς το Σάββατο, δηλαδή 39 ώρες την εβδομάδα. Ολοι έχουν τον ίδιο μισθό, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουν. Οι συγκομιδές (ελαιόλαδο, αγκινάρες, πιπεριές, κ.λπ.) συσκευάζονται στο μικρό εργοστάσιο Humar Marinaleda, που βρίσκεται στη μέση του χωριού και στο οποίο εργάζονται, σε πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα, περίπου 60 γυναίκες και 4-5 άνδρες. Τα προϊόντα πωλούνται κυρίως στην Ισπανία. Τα έσοδα του συνεταιρισμού δεν μοιράζονται, αλλά επενδύονται και πάλι στον συνεταιρισμό για να δημιουργηθούν δουλειές. Γι ' αυτό στο χωριό δεν υπάρχουν άνεργοι. Ομως ακόμη και σε εποχές που δεν υπάρχουν αρκετές γεωργικές δουλειές για όλους, οι μισθοί καταβάλλονται. Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωμα. Μια θέση στον παιδικό σταθμό με όλα τα γεύματα κοστίζει 12 ευρώ τον μήνα.
Από την άλλη, "εδώ δεν έχουμε χωροφύλακες, θα ήταν μια άχρηστη σπατάλη", λέει ο δήμαρχος. "Δεν έχουμε ούτε παπά - δόξα τω Θεώ!", προσθέτει γελώντας. Πάντως η ελευθερία της λατρείας είναι εγγυημένη και το Πάσχα έγινε μια μικρή θρησκευτική λιτανεία, η οποία πέρασε διακριτικά από τους δρόμους του χωριού, χωρίς θεατές και αποφεύγοντας την πλατεία όπου γινόταν η γιορτή.
"Εφαρμόζουμε μια συμμετοχική δημοκρατία, αποφασίζουμε για όλα, από τους φόρους ώς τις δημόσιες δαπάνες, σε μεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες", λέει ο Γκορντίγιο. "Ξέρουμε πως οι άνθρωποι μπορούμε να δουλεύουμε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήμα"».

Αμήν.

Spider N είπε...

Το ό,τι συρθήκαμε κακήν κακώς στο ΔΝΤ, δεν θα ήταν και τόσο τραγικό, στο κάτω κάτω της γραφής είμαστε για πνίξιμο, και ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Αντε, χάσαμε και 15-20% του εισοδήματος, και ο φτωχός ακόμα χειρότερα, πιθανόν και τη δουλειά του. Το χειρότερο είναι οτι αυτά συμβαίνουν όταν έχεις έναν ρωμαλέο και απειλητικό γείτονα, που διεκδικεί και απαιτεί και μπορεί να επιβάλει. Το χειρότερο ακόμα είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα των πολιτικών μας. "Ου γαρ οίδασι τι ποιουσι". Μήτε έχουν καταλάβει σε τι γκρεμό μπήκαμε. Από τη εποχή του Βυζαντίου ακόμα, η χώρα έχασε όταν βρισκόταν σε περιόδους αδυναμίας, σε παρακμή. Και έχασε όχι απλά την όποια ισχύ της, έχασε την κυριαρχία της. Ραγιάδες γίναμε μόνοι μας πρώτα, και μετά ήρθαν οι άλλοι. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Οταν έρχεται ο Ερτογάν δεν αφήνεις να κάνει ότι θέλει. Κάνεις "λούφα", κωλυσιεργείς, κερδίζεις χρόνο. Μη σε βρει μπόσικο. Θα σε... Δεν έχουμε μάθει ακόμα; Τι άλλο περιμένουμε να πάθουμε; Κι όμως τι κάναμε; Τον αφήσαμε να έρθει πρώτα, αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα τυπικό κώλυμα. Μετά, τον αφήσαμε να κάνει αυτοκρατορική εμφάνιση. Στο τέλος, τον αφήσαμε να λέει τα δικά του, μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Και ούτε καν σκεφτήκαμε να εκμεταλλευτούμε τις ενδοτουρκικές διαμάχες. Οι Κεμαλιστές δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό. Αυτό δεν το ξέρουν στο ΥΠΕΞ; Δεν μας ενδιαφέρει; Οι Κούρδοι, το ίδιο. Ούτε αυτό το ξέρουν; Ας γίνουμε λοιπόν η Φιλανδία της Τουρκίας. Τουλάχιστον αυτοί ήξεραν από "λούφα" και επιβίωσαν. Τα κεφάλια μέσα, και να σκάσουμε. Δεν μπορούμε. Και δεν έχουμε και συμμάχους, ρε γαμώτο.

喜洋洋 είπε...

二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社