Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

Γιατρε μου,εχω μια αναγουλα

Σήμερα, μετά από κινητοποίηση των συνδικάτων, ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας απεργεί.

Ενα μεγάλο, και όχι όλο, γιατί οι αγρότες, οι βιομηχανικοί, βιοτεχνικοί και ανασφάλιστοι εργάτες, οι άνεργοι, οι υπάλληλοι απειλητικών εργοδοτών και οι φοβισμένοι υπάλληλοι, οι καταστηματάρχες, οι βιοτέχνες, οι βιομήχανοι, οι ναυτικοί και οι πιο πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, εργάζονται.

Εργάζονται μεν, αλλά είναι στην πλειονότητά τους το ίδιο εξοργισμένοι και αισθάνονται την ίδια αναγούλα με τον υπόλοιπο πληθυσμό για τα δύο κόμματα εξουσίας, που σπατάλησαν χωρίς νοιάξιμο όλο τον δημόσιο πλούτο.

Φαίνεται ότι αυτό που ο κόσμος το 'χει τούμπανο, δεν το 'χουν συνειδητοποιήσει εκείνοι που συμμετέχουν ως στελέχη στα δύο κόμματα εξουσίας. Στη χειρότερη περίπτωση, είναι τόσο μονολιθικοί και πωρωμένοι στη νοοτροπία, που δεν ξέρουν, δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο απ' αυτό που κάνουν. Αυτοί είναι. Τόσοι είναι και τίποτε περισσότερο.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βράζει, μπουχτισμένος στην πλειονότητά του από τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια, που επαναλαμβάνονται μονότονα εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση φέρνει στο Κολοσσαίο της Βουλής για πολλοστή φορά το έργο των ευθυνών, των ενόχων, της κάθαρσης και της τιμωρίας. Στα λόγια.

Μια κακοπαιγμένη παρωδία, που τη βλέπουμε να επαναλαμβάνεται μονότονα ήδη από το 1975, που η κάθαρση από τα καθάρματα της χουντικής διακυβέρνησης περιορίστηκε σε 10 πρωταίτιους και 10 αρχιβασανιστές.

Συνεχίστηκε με την κοροϊδία για την κυπριακή προδοσία, της οποίας ο φάκελος δεν άνοιξε ποτέ στη Βουλή.

Προχώρησε με τους μεγαλοβιομήχανους, που εισέπραξαν δισεκατομμύρια σε δάνεια και τα 'στειλαν στις προσωπικές τους καταθέσεις στο εξωτερικό, κλείνοντας τις ιστορικές επιχειρήσεις τους, και κορυφώθηκε με τη δήθεν κάθαρση του 1989. Οταν πια και ο τελευταίος πολίτης προσγειώθηκε στην πραγματικότητα της διεφθαρμένης κομματοκρατίας.

Δίκες επί δικών, λάσπη και καταγγελίες, δυο τρανταχτές καταδίκες, ένας μεγαλοπολιτικός νεκρός από έμφραγμα, ένας πρωθυπουργός διαπομπευόμενος και τελικώς αθωωμένος με προσυνεννοημένες ψήφους, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του, και τι εισέπραξε ο λαός; «Ολοι τα ίδια σκατά είναι».

Μετά, ήρθε η ληστεία του λαϊκού κομποδέματος με το Χρηματιστήριο, που έμεινε ατιμώρητη, σερνάμενη από εξεταστική σε εξεταστική, οι υποκλοπές, οι πύραυλοι, τα ελικόπτερα, ο κομιστής με τις κασέτες και τον Ζαχόπουλο, τα σιφοράι, τα Βατοπέδια, όλα απείραχτα, ατιμώρητα, αδίκαστα λες και δεν έγιναν ποτέ. Λες και δεν έφαγε κανείς.

Λες και κανείς στις κυβερνήσεις και στις αντιπολιτεύσεις, στις γραμματείες και στις προεδρίες δεκάδων οργανισμών και εταιρειών δεν πήρε μέρος στις ρεμούλες, που έγιναν με τα ΔΑΝΕΙΚΑ, που πλήρωνε και πληρώνει το ειλικρινές και απροστάτευτο κομμάτι του λαού. Γιατί το υπόλοιπο συμμετέχει στο έγκλημα.

Σαν να μην έχει αναγουλιάσει, λοιπόν, ο λαός -και ο αμέτοχος και ο συμμέτοχος- με τα καραγκιοζιλίκια των δήθεν εξεταστικών επιτροπών της Βουλής (πόσα έξτρα πληρώνονται γι' αυτές οι βουλευτές;), τα κόμματα, με πρωτοστάτη και πρωταγωνιστή την κυβέρνηση, συνεχίζουν το μοτίβο «εσύ φταις» «όχι εσύ φταις», πιστεύοντας ότι μ' αυτά θα λασπώσουν τον αντίπαλο και θα βγουν στα μάτια του κόσμου λάδι!

Χαμπάρι δεν έχουν πάρει ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου ένα αποκούμπι ψάχνει, μια εναλλακτική, για να τους πει «άντε και αυτοθείτε» και να τους στείλει όχι μόνο στην αφάνεια, αλλά και στη φυλακή, αν η εναλλακτική αποφασίσει να στείλει σε δίκη όλους όσοι φέσωσαν με δισ. τον ελληνικό λαό επί χρόνια και για χρόνια, στην κυριολεξία αδιαφορώντας γι' αυτό.

Ενδιαφερόμενοι μόνο για τον δικό τους πλουτισμό, τη διαιώνιση του διεφθαρμένου πελατειακού συστήματος με τους δημόσιους υπάλληλους, τους προμηθευτές και τους εργολάβους, για την ψωνάρα να νομίζει το μηδενικό ότι κάτι είναι. Μέχρι να έρθει -γιατί πάντα έρχεται- η ιστορική στιγμή να του το αποδείξει κιόλας ότι είναι τίποτα. Και να του πει «σκάσε τώρα».

13 σχόλια:

DIONYSOS είπε...

Η επόμενη πορεία στην οδό Λαβίδου. Να ξεπουλήσει και ο Βάρσος τα γιαούρτια να μην έχει κεσάτια και αυτός.

Jason είπε...

Δεν ξέρω αν πάντα έρχεται η στιγμή που σκάνε και οι φούσκες των μηδενικών. Ίσως, ιστορικά, πάντα να ερχόταν. Αλλά, χωρίς καμία διάθεση να αφεθώ στην απόλυτη συστημική προσέγγιση, νομίζω ότι οι σεναριογράφοι του σύγχρονου οργουελικού παρόντος είχαν προοικονομήσει τα πάντα με την εφεύρεση της τηλεόρασης, του υπέροχου αυτού μέσου που αναπληρώνει την έλλειψη χρόνου για υγιή σκέψη με την αυτόματη τροφοδοσία μασημένων σκέψεων το βράδυ στον καναπέ σου και με τη γάτα στα πόδια.

Swell είπε...

Σήμερα έγιναν από την αστυνομία προληπτικές προσαγωγές. Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της αστυνομίας. Να πλακώσουμε προληπτικά στο ξύλο έναν από όλους αυτούς τους αλήτες. Μήπως και αλλάξουν νοοτροπία οι υπόλοιποι.

DIONYSOS είπε...

la historia griega nos enseña que las peticiones justas y dudar de modelos autoritarios han de hacerse valer. Así es la vida.
Por supuesto que se llama tragedia cuando 10 vagos (no tengo sus fotos en mi blog) entre 200,000 manifestantes pacíficos quemar un banco mientras que dentro de tres personas mueren por el humo del fuego. Pero no en nuestro nombre, la gente que la demanda de trabajo justas y el castigo de todos estos que le robó el país desde el interior.

ΔemΩΝ είπε...

Γιώργο, είναι άσχετο με την ανάρτηση σου, αλλά σχετικό με την κατάσταση:

Ακούω σκόρπια δεξιά κι αριστερά για εκείνο το περιβόητο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα που έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις που υποτίθεται πως οφείλει στη χώρα μας, κι ακούω ποσά που αν είναι αληθινά είναι ικανά να σβήσουν μια και καλή το περιβόητο χρέος. Ταυτόχρονα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα με ξεκουφαίνει μια σιωπή, από όλο το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ, αλλά ακόμα πιο εκκωφαντική, από την αριστερά. Τελικά αυτό το χρέος υπάρχει; Είναι απαιτητό; Κι αν ναι γιατί σωπαίνουμε; Μήπως είναι καιρός κάποιος – η εφημερίδα σας π.χ. – να ασχοληθεί εκτεταμένα και σοβαρά με το θέμα; Αν υπάρχει να το αναδείξει σε όλο το εύρος και με όλες τις προεκτάσεις του, θετικές και αρνητικές; Και αν οι πολιτικοί μας ταγοί δεν έχουν τα κότσια να το απαιτήσουν να δημιουργηθεί μια πίεση από τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός φυσικά και αν είμαστε τόσο large που θέλουμε να τα χαρίσουμε 300 δισεκατομμυριάκια (τέτοια νούμερα ακούω) σε αυτούς που μας κουνάνε τόσο προκλητικά το δάκτυλο.

Βλέπεις, δεν μου φτάνουν όλες οι άλλες αναγούλες, μού 'ρχεται άλλη μια όταν το σκέφτομαι κι αυτό...

κατουρημένη ποδιά.. είπε...

maalox! για το στομάχι ή τα μάτια..

kwlogria είπε...

Δεν βάζουμε μυαλό Καιρούλη. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ!

Thomas είπε...

Μάλλον η μαζική εξόργιση προέρχεται απ' το κόψιμο στο ατομικό χρήμα κι όχι από κόψιμο για το δημόσιο χρήμα.
Μέχρι λοιπόν να έρθει η ιστορική στιγμή που η οικονομική αγανάκτηση θα μετατραπεί σε κομματική αηδία, αναγούλα θα αισθάνονται μόνο αυτοί που έχουν φάει μέχρι σκασμού το δημόσιο καταπέτασμα,ενώ για τους περισσότερους η μόνη ενόχληση θα είναι το κόψιμο.

Aggelos Spyrou είπε...

Καιρέ μου, έχεις καμιά ιδέα μήπως για το τι θα είναι επιτέλους αυτή η "εναλλακτική" πολιτική λύση?

Γιατί αν προέρχεται από τους "κόλπους" τους, τότε πιο πολύ για "ανεμογκάστρι" θα μοιάζει...

vras είπε...

Αν και κακοπαιγμένη ή μονότονη η παρωδία, σαν παράσταση είναι πετυχημένη εφόσον επαναλαμβάνεται για χρόνια. Δυστυχώς όσο θα υπάρχουν θεατές (πρόθυμοι να πληρώνουν το πανάκριβο εισιτήριο) η παράσταση θα συνεχίζεται, η σπουδαιότερη εναλλακτική απαίτηση άντε να φτάσει μέχρι τον ανασχηματισμό του θιάσου και οι όποιοι διαμαρτυρόμενοι απλά θα θεωρούνται οι κακόπιστοι κριτικοί θεάτρου.

喜洋洋 είπε...

筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查
財務顧問
法律問題
徵信相關
專利侵權
專業偵探
工商調查
優良徵信
外遇蒐證
討債公司
外遇徵信
外遇調查
婚前調查
老公外遇
太太外遇

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社