Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

Εξεταστικη Επιντροπη

Η παρούσα Βουλή έχει αναλάβει το έργο της νέας κάθαρσης της πολιτικής ζωής διά των Εξεταστικών Επιτροπών. Ως γνωστόν, η προηγούμενη κάθαρση του 1989, μέχρι το 1992, κατέληξε στο θρίαμβο του συστήματος και των ανθρώπων από τους οποίους υποτίθεται ότι θα καθαριζόταν ο τόπος. Μόνα θύματα ο αχυράνθρωπος Κοσκωτάς και ο υπερυπουργός Αγ. Κουτσόγιωργας.
Μέχρι στιγμής οι Εξεταστικές Επιτροπές, με προεξάρχουσα αυτή για τη Siemens, αντί να ασχολούνται με την εξιχνίαση των υποθέσεων για τις οποίες συγκροτήθηκαν, ασχολούνται με αναζήτηση αθλιοτήτων για να πλήξει το ένα κόμμα το άλλο. Αθλιότητες, που ξεσκεπάζονται μάλιστα, αμέσως. Προϊόντα ανοησίας με μόνο στόχο τον εντυπωσιασμό.
Σ' αυτές πρέπει να προστεθεί και το δειλό επιλεκτικό ξεσκέπασμα παρανομιών στελεχών του παρελθόντος, σε μια απόπειρα των παρόντων να δείξουν ότι είναι καθαροί και άσχετοι με το παρελθόν τους.
Δειλό, γιατί αν μια ανεξάρτητη Αρχή ξεσκόνιζε όλον τον σημερινό πολιτικό κόσμο, θα αποδεικνυόταν ότι ανθρωπάκια ρίχνουν στην πυρά παλιούς συντρόφους για να σώσουν το τομαράκι τους.
Ο λαός θέλει κάθαρση απ' ΟΛΗ τη βρώμα. Μάλλον πολλοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.