Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2011

Βρωμα και δυσωδια

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ οι δήθεν πληροφορίες προς τα Μέσα Ενημέρωσης για τους πολιτικούς, που είναι αναμεμειγμένοι στην υπόθεση της Siemens και οι οποίοι πρόκειται να παραπεμφθούν από τους αδέκαστους και άσπιλους συναδέλφους τους της Βουλής, προκειμένου να τιμωρηθούν.
ΝΑ τιμωρηθούν, γιατί σε βάρος του δημόσιου ταμείου ωφέλησαν τη γερμανική εταιρεία και την τσέπη τους.

ΤΟ πόσο βρώμικο και υποκριτικό είναι το παιχνίδι που παίζεται από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με μέλη του παρασκηνίου της κυβέρνησης και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, φαίνεται από καθέναν, που έχει στα χέρια του τις δοσοληψίες της γερμανικής εταιρείας με μέλη του Ελληνικού Δημοσίου:

ΜΙΑ παρεούλα, γελάκια, δεξιώσεις, δωράκια, διευκολύνσεις, «δεν έρχεστε στο σπίτι να φάμε, θα είναι και ο Τάδε», οι δουλειές να σπρώχνονται κι άσ' το κορόιδο τον δημόσιο κορβανά να ξεκοκαλίζεται.

ΓΙΑ όλον αυτόν τον εσμό των βουλευτών και πολιτευτών, ο λαός είναι ένα ζώο, ένας κοπρίτης, ένας βλάκας για εκμετάλλευση και τίποτ' άλλο.

Μ' ΑΥΤΟ το σκεπτικό, και για να σώσει το κάθε κόμμα και κομματίδιο το τομαράκι του, βρωμίζει τις τελευταίες μέρες τις γραμμές της ενημέρωσης με εμετικές πληροφορίες, χωρίς ονόματα, αλλά με πλήθος υπονοούμενων γι' αυτούς που μέσα στο πεντακάθαρο πολιτικό σύστημα βρωμίσαν με τη διαπλοκή τους τη δημοκρατία.

ΑΥΤΟ που οι πολίτες εισπράττουν σαν πληροφόρηση για τους διεφθαρμένους πολιτικούς δεν είναι τίποτε άλλο από την απόπειρα της διεφθαρμένης πολιτικής να σώσει τον εαυτό της, θυσιάζοντας, καταδίδοντας, αυτούς που εκείνη θεωρεί καμένα πια χαρτιά. Εύκολη λεία για το λαό στο Κολοσσαίο.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, παρ' όλα αυτά, είναι μια οικογένεια. Εχει κοινά μυστικά. Στα οποία άλλοι συμμετέχουν και άλλοι όχι, αλλά... Αλλά όλοι σχεδόν γνωρίζουν. Και γνωρίζοντας αποκρύπτουν και ανέχονται. Δεν είναι όλοι αυτοί ένοχοι απέναντι στο νόμο; Δεν έχουν αφήσει ανυπεράσπιστα το δημόσιο αγαθό και το δημόσιο χρήμα;

ΚΑΚΑ τα ψέματα. Η σημερινή πολιτική κατάσταση, οι βουλευτές και τα κόμματα δεν μπορούν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου. Είναι κομμάτια της. Και δεν μπορούν να πείσουν ούτε το λαό ότι είναι κάτι διαφορετικό.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, με τη φαρισαϊκή νοοτροπία, με την οποία ετοιμάζονται να ενοχοποιήσουν συντρόφους και συναδέλφους τους, που δεν είναι καθόλου πιο διεφθαρμένοι από τους ίδιους, επιβεβαιώνουν στο λαό αυτό που ήδη ξέρει:

ΟΤΙ ένας εσμός από διαπλεκόμενους πολιτικάντηδες, με κίνητρο το χρήμα, την εξουσία ή την ανάδειξη της προσωπικής ψωνάρας κυβερνάει τον τόπο. Ο οποίος εσμός είναι χωμένος μέσα στο σκανδαλώδη τρόπο που ασκείται η εξουσία εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΜΕ το λαό εκβιαζόμενο απ' όλους αυτούς, που έχουν στα χέρια τους τα ισχυρότερα όπλα: τους διορισμούς, τη διαχείριση των κονδυλίων και τη σύνταξη των νόμων.

ΓΙΑ να ξέρουμε ποιοι είναι οι κοπρίτες μέσα στα ζώα.

8 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν έχεις καθόλου άδικο. Όταν ελέγχεις τα πάντα, τότε ο φαρισαϊσμός απλά γίνεται κατάντια.

DIONYSOS είπε...

Αυτός ο λαός μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι ικανός να πάρει τη τύχη του στα χέρια του, αλλά βράζει από την ιδια και τη δική σου οργή. Η λύση έρχεται οσονούπω από το εξωτερικό μια και οι εδώ πολιτικές δυνάμεις είναι ανίκανες να δουν προοπτική και λύση του φαύλου κύκλου. Ερχονται δεινά στη χώΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ. Από Νοέμβρη του 2009 γράφω για τον Ασσουρμπανιμπάλ Παπανδρέου.

kerasia είπε...

Εγώ πάντως πάνω από όλα φοβάμαι την αηδία. Αυτή που προκαλούν στον κόσμο, και τον κάνουν να φεύγει από εκεί που θα έπρεπε να μένει για να το παλέψει. Αυτή η βρώμα που αναδύεται από τα πολιτικά πράγματα είναι τόσο αβάσταχτη που καταλήγει να είναι το πιο δυνατό τους όπλο.


Καλή μας χρονιά Καιρούλη! Λες να' ναι; Και γιατί όχι...:-)

dodo είπε...

Οι "Βρώμα και δυσωδία" δείχνουν να μάς έχουν μουδιάσει γιά την ώρα τις αισθήσεις- γιά πόσο άραγε ακόμη, διερωτώμαι...

Thomas είπε...

Σε εποχές που οι μίζες θέτουν σε λειτουργία τον μηχανισμό κρατικών λειτουργών,
η κρατική μηχανή κινητοποιείται μόνο απ΄ τις ψηφοκίνητες μανιβέλες των επιτροπών.

ellinida είπε...

Ως πότε παλικάρια; Πάντως εγώ έχω απορήσει με τόση ανοχή; ατολμία; ατομικισμός; ειλικρινά δεν ξέρω πως να την χαρακτηρίσω αυτή την στάση μας. Ως πότε; Πόσο ακόμα;

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社