Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2011

Οι ευθυνοφοβοι

ΣΤΗ χθεσινοβραδινή του εμφάνιση από τηλεοράσεως ο υπουργός Οικονομικών, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ήταν σαφής: Να σταματήσουμε να είμαστε στόχοι εκβιασμών και ταπεινώσεων.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τίποτε ευτυχέστερο από αυτό δεν θα συνέβαινε στη χώρα, οι κάτοικοι της οποίας έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ από την τρόικα και την κυβέρνηση.

ΠΩΣ, όμως, θα επιτευχθεί αυτό; Σύμφωνα με τον υπουργό, αν πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αν αποκτήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα και αν πέσει το έλλειμμα κάτω από το 10% με διαρθρωτικές αλλαγές. Δηλαδή, με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κόψιμο μισθών και συντάξεων.

ΚΑΙ γιατί δεν γίνονται όλα ετούτα, ώστε να σταματήσει να είναι η χώρα στόχος εκβιασμών και ταπεινώσεων, όπως πιστεύει ο υπουργός Οικονομικών;

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον ίδιο στη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση, η τρόικα, και κυρίως οι Ευρωπαίοι, δεν αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης! Οπως το είπε επί λέξει, «αμφισβητείται η ικανότητα της κοινωνίας να προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεων του Μεσοπρόθεσμου»!

ΠΟΙΟΣ φταίει γι' αυτό; Σύμφωνα με τον υπουργό, φταίνε οι πολιτικοί, με πρωταγωνιστή τον Αντ. Σαμαρά, οι Φωτόπουλοι, οι δημοσιογράφοι, οι ακαδημαϊκοί, οι πολίτες, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και αντιδρούν.

ΓΙΑ όποιον πολίτη έχει μνήμη και καλές ιστορικές γνώσεις, οι μοναδικές προηγούμενες φορές που έφταιγαν οι πολίτες και οι παραπάνω αναφερθέντες συνοδοιπόροι τους, επειδή αντιδρούσαν σε ακραίες επιταγές μιας κυβέρνησης, ήταν επί δικτατορίας των συνταγματαρχών και επί γερμανικής κατοχής.

ΜΕΧΡΙ σήμερα κανείς πολιτικός δεν είχε την αμετροέπεια, την αλαζονεία και το θράσος να κατηγορήσει τον λαό που δεν καταλαβαίνει γιατί οι πολιτικοί, οι οποίοι του έδωσαν μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, ρευστότητα, ολίγη από παιδεία και υγεία, ολίγη από δημόσια εξυπηρέτηση, τώρα οι ίδιοι του τα παίρνουν πίσω ως λάθη! Και μάλιστα λάθη συνενοχής: «μαζί τα φάγαμε».

Η ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ και το θράσος δεν σταματάνε εδώ. Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε όλους τους παραπάνω χθες, ότι αντιδρώντας εξωθούν τους Ευρωπαίους να βλέπουν ότι η είσπραξη των έκτακτων χαρατσιών μπορεί να μην αποδώσει και να ζητούν νέα μέτρα.

ΤΑ ίδια ακριβώς έγραφαν στον κατοχικό και τον φιλοδικτατορικό Τύπο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης: Ο λαός που αντιδρά φταίει για τις εκτελέσεις, τα αντίποινα, τα πρόσθετα μέτρα περιορισμού ελευθεριών και τροφίμων.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ μπορεί να μοιάζει υπερβολική, αλλά δεν είναι. Γιατί, όπως τότε έτσι και τώρα μένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι ων ουκ έστιν αριθμός σε δεκάδες επαγγέλματα, οι πραιτοριανοί υπάλληλοι υπουργών, βουλευτών, γραμματέων, δημάρχων, περιφερειαρχών και συναφών επαγγελμάτων περί την εξουσία, όπως και οι ίδιοι οι διοικούντες, των δεκάδων προνομίων.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ των Οικονομικών μας είπε χθες ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, που ουρλιάζοντας για το έλλειμμα, προκειμένου να δαιμονοποιήσει την αντιπολίτευση, κουβάλησε εδώ τους κερδοσκόπους, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Της οποίας τα περισσότερα μέλη καταστρατηγούσαν χωρίς επιπτώσεις τη Συνθήκη της Λισσαβώνας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ μάς είπε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, που, αποτελούμενη από ερασιτέχνες πολιτικάντηδες, επιστημονικά ανεπαρκείς και ικανούς να διαχειρίζονται μόνο το εδώ απατεωνίστικο αλισβερίσι με τους πολίτες, είναι ανίκανη να καθίσει σ' ένα τραπέζι με δυτικούς τεχνοκράτες και πολιτικούς και να διαπραγματευτεί. Χωρίς να κοροϊδεύει κουτοπόνηρα, αναλαμβάνοντας να διοικήσει σοβαρά ένα κράτος, γνωρίζοντας οικονομία όσο και οι συνομιλητές της και -κυρίως- χωρίς να λέει ψέματα και στους συνομιλητές και στον λαό.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ μάς είπε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, που δεν ξέρει ακόμα πόσους οργανισμούς και εργαζομένους έχει το Δημόσιο, που δεν ξέρει πώς να φορολογήσει τους μισούς Ελληνες -επαγγελματίες- που φοροδιαφεύγουν, που οι δαπάνες του κράτους αντί να μειωθούν αυξήθηκαν, που ταΐζει ένα σωρό ανενεργές και ζημιογόνες εταιρείες, που αντί να φτιάχνει δημιουργικές, αποδοτικές θέσεις εργασίας εκμαυλίζει κόσμο και κοσμάκη μ' έναν στείρο διορισμό, που δεν πιάνει κανένα στόχο στο έλλειμμα, στο χρέος, στην ανεργία, στην ύφεση, στα έσοδα.

ΟΧΙ για την τρόικα. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Αλλά, για ποια Ελλάδα να πονάει ένας άνθρωπος και μια κυβέρνηση; Οταν δεν έχουν καν τα κότσια να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
7 σχόλια:

trelos είπε...

εμένα η λογική μου λέει ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ν' αντιμετωπίσεις έναν εκβιασμό είναι να ξεπεράσεις το φόβο σου για το αντικείμενό του, ήτοι τα επακόλουθα της χρεωκοπίας

αλλά ποιος είμαι εγώ που θα μιλήσω για λογική;

DIONYSOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DIONYSOS είπε...

Ιηση και αλαζονεία από πλευράς των «ντεμι» εκτελεστικών δολοφόνων της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, δείχνουν τα δόντια τους επιδιώκοντας το πεδίο σύγκρουσης. Θέλουν οδομαχίες αποφεύγοντας τις εκλογές. Θέλουν σύγκρουση για νάχουν ελαφρυντικά και επιχειρήματα στην δική τους ανικανότητα. Ανικανότητα είπα, λάθος σπουδή για ελάφρυνση των δικών τους εγκληματικών ευθυνών να μην θιγούν τα πραγματικά κακώς κείμενα στην ελληνική οικονομία να μην θιγούν την παραοικονομία να κάνουν δουλίτσες ενώ είναι δόλιοι υποτελείς, δουλικά στους πάτρωνες τους τοκογλύφους και κατόχους ελληνικών ασφαλίστρων CDS για την χρεοκοπία που απεργάζονται 3 συναπτά τουλάχιστον χρόνια.

ellinida είπε...

πότε θα ξεχειλίσει η οργή;

dodo είπε...

Ας αλλάξει λαό η κυβέρνηση και ας πάει να κυβερνήσει κάποιον άλλον, καταλληλότερο, αν εμείς τούς φαινόμαστε "κατώτεροι τών περιστάσεων"- όπως περίπου θα έλεγε και ο Μπρεχτ...

Κωστής Γκορτζής είπε...

"ΓΙΑ όποιον πολίτη έχει μνήμη και καλές ιστορικές γνώσεις, οι μοναδικές προηγούμενες φορές που έφταιγαν οι πολίτες και οι παραπάνω αναφερθέντες συνοδοιπόροι τους, επειδή αντιδρούσαν σε ακραίες επιταγές μιας κυβέρνησης, ήταν επί δικτατορίας των συνταγματαρχών..."
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα καλές ιστορικές γνώσεις ούτε καλή μνήμη για να αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κ.deputy priminister εζήλωσε τη δόξα Γεωργαλά-Κωσταντόπουλου που έφριτταν μ ε του "ψιθυριστές" (αντιδρώντες στη χούντα) που ...χαλούσαν την εικόνα της χώρα στο εξωτερικό.
Καπετάνιε, πολύ ευγενικό βρίσκω το κείμενο... :-)

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社