Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Οι υβριστες του λαου

ΤΙΣ προηγούμενες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε, ως συνήθως, επιθετικός κατά των πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ κατά την αποψή του θα έπρεπε να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα, μια και τόσα χρόνια φοροδιέφευγαν αγοράζοντας και πουλώντας στην εμπορική αξία, ενώ δήλωναν την αντικειμενική.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και νοοτροπία του υπουργού δεν εκπλήσσει. Είναι η ίδια την οποία έχει και ο άλλος αντιπρόεδρος, όπως και μια πλειάδα υπουργών, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πολίτες είναι μια δράκα απατεώνων και τεμπελχανάδων, που ξέρουν μόνο να παρακαλάνε πιέζοντας τους πολιτικούς για διορισμούς, πιο πολλά λεφτά και μεγαλύτερες απαλλαγές από τις δημόσιες υποχρεώσεις.

ΟΜΟΙΩΣ, όσοι πολίτες δεν υπάγονται σ' αυτές τις κατηγορίες, είναι κατά τους ίδιους υπουργούς φιλοτομαριστές φοροφυγάδες, χωρίς αγάπη για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ σ' αυτή τη νοοτροπία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που πριν από δύο χρόνια είχε εξομολογηθεί σε όλους τους ξένους ηγέτες, στις Βρυξέλλες, ότι δυστυχώς ηγείται μιας διεφθαρμένης χώρας. Και για όποιον δεν το εμπέδωσε, πριν από λίγες ημέρες επανέλαβε στους Γερμανούς βιομήχανους ότι δυστυχώς η χώρα του έχει μια κακή διοίκηση.

ΕΙΝΑΙ για να λυπάται κανείς όλους αυτούς τους πολιτικούς, που περνούν τα πάνδεινα μ' έναν τέτοιο αχαΐρευτο λαό. Και να τους θαυμάζει, που παρ' όλο που τον σιχαίνονται -και δεν το κρύβουν με τις δηλώσεις τους- θυσιάζουν τον πολύτιμο χρόνο τους και τη φαιά τους ουσία -όση έχουν- για να τον υπηρετήσουν. Μόνο αυτό θέλουν. Αυτό είναι το μέλημά τους.

ΑΣ με συμπαθούν όλοι αυτοί οι βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι και πρωθυπουργοί, και κυρίως ο νυν υπουργός Οικονομικών, αλλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι Ελληνες πληρώνουν τις συναλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και όχι στις εμπορικές επειδή έτσι προβλέπει ο νόμος, τον οποίον έχει ψηφίσει η Βουλή. Κι αυτό, πάλι, έγινε γιατί η Βουλή νόμισε ότι έτσι τονώνει την οικοδομική δραστηριότητα, από την οποία σιτίζονται 103 επαγγέλματα. Απαντα φοροδιαφεύγοντα.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ όλα αυτά τα επαγγέλματα όχι επειδή το θέλουν οι πολίτες, αλλά επειδή το επιτρέπουν οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι μηχανισμοί που έχουν οι υπουργοί και οι βουλευτές για να μη φοροδιαφεύγουν οι πολίτες.

ΓΙΑ να το πω με τ' όνομά του: οι πολίτες είναι ό,τι τούς επιτρέπουν οι κυβερνήσεις τους να είναι. Οι κυβερνήσεις τους, λοιπόν, τους επιτρέπουν να είναι τα πάντα, προκειμένου οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, πρωθυπουργοί να ξαναψηφιστούν στις εκλογές!

ΑΥΤΗ η σιχαμερή συναλλαγή, που βάζει το προσωπικό συμφέρον του κάθε πολιτευτάκια πάνω από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, είναι εκείνη που έφερε τη χώρα εδώ που βρίσκεται, αφού προηγουμένως της έχει εξαφανίσει κάθε έννοια τιμής, υπόληψης, αξιοπρέπειας, γενναιότητας, ντροπής, άμιλλας, αλληλεγγύης, φιλιπατρίας, συνανθρωπισμού, αυτοθυσίας και ευγένειας. Με μια λέξη: τσίπας. Ολα γίνονται και προωθούνται με μοναδικό γνώμονα το ατομικό κέρδος σε χρήμα, αγαθά και εξουσία. Με κάθε τρόπο.

ΟΙ παράνομοι κάθε είδους κυκλοφορούν ανενόχλητοι, οι κλέφτες ανταμείβονται με μεγαλύτερα κέρδη, οι αυθαίρετοι με μεγαλύτερες περιουσίες, οι ακαμάτηδες με περισσότερες αμοιβές, οι γλείφτες και οι ανίκανοι φίλοι με καλύτερες θέσεις και, φυσικά, οι έντιμοι με τις περισσότερες κατραπακιές.

ΑΥΤΗ τη χώρα, αυτούς τους Ελληνες, τους δημιούργησαν αυτοί που επί τόσα χρόνια είχαν στα χέρια τους τη δύναμη να νομοθετούν μ' αυτόν τον τρόπο, να αστυνομεύουν μ' αυτόν τον τρόπο, να ελέγχουν μ' αυτόν τον τρόπο και να εκτελούν μ' αυτόν τον τρόπο.

ΟΙ Ελληνες θα ήταν ανήμποροι να κλέψουν, να τεμπελιάσουν, να ρίξουν το μορφωτικό και πολιτισμικό τους επίπεδο στο ναδίρ, αν οι νομοθέτες τους και τα εκτελεστικά τους όργανα δεν τους το επέτρεπαν.

ΑΥΤΟΙ, οι θρασύτατοι πολιτικάντηδες σαν τον πρωθυπουργό, τους δύο αντιπροέδρους και ένα σωρό υπουργούς, καλά θα έκαναν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη απ' αυτό το λαό. Για το πώς τον κατάντησαν. Και να βγάλουν το σκασμό.

ΚΑΙ καλά θα έκαναν να του αδειάσουν τη γωνιά κρυπτόμενοι ή, στη χειρότερη περίπτωση, να σκύψουν και να τον υπηρετούν γονατιστοί για όσο χρόνο τους απομένει στην εξουσία. Χωρίς περιττές κουβέντες.

ΕΙΝΑΙ ντροπή τους που κατάντησαν τη χώρα έτσι. Και φοβερό θράσος να ενοχοποιούν γι' αυτό τα θύματά τους.

Γ Παπαδοπουλος-Τετραδης

20 σχόλια:

Rodia είπε...

Μπράβο Καιρέ! :)

ξεκάθαρη, απλη σκεψη, απλουστατη, επιτελους διατυπωθηκε με σαφηνεια!

Tina είπε...

Με σαφήνεια ναι, αλλά και με γιγάντιο ψυχικό κόστος απ΄ότι υποψιάζομαι. Πραγματικά μετά από τέτοια κείμενα παρόλο που τα καταφχαριστιέμαι εύχομαι να μην είχε χρειαστεί να γραφτούν.

Φιλιά και δύναμη Γιώργο.

o kairos είπε...

ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟς ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟς,ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ.

kpappas είπε...

H δική μου αγανάκτηση

Πέραν του οικονομικου αίσχους για μένα η Ευρώπη έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγαλύτερο αίσχος που είναι αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής της στα κελεύσματα του αχαλίνωτου καρκινοειδούς καπιταλισμου της ανευ ορίου ζωώδους απληστίας.

Οι αρμόδιοι τεχνοκράτες των Βρυξελλών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε κυρίως από τους Γερμανούς και Γάλλους μεγαλοκαπιταλιστές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους εντοπίους με Ελληνική υπηκοότητα και το ταμείο τους εκτός Ελλάδος
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, για το Ελληνικό χρέος βασικοί υπεύθυνοι και επωφεληθέντες απ’ αυτό είναι η Siemens, Hohtief, Deuch bank Bundesbank,vinci-bouygues, socet;e generale, bnp κλπ.

H δολία πρόφαση ότι τάχα «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι έιτε διότι εμείς ψηφίσαμε τους διεφθερμένους πολιτικούς πού έπαιρναν αβέρτα τα δάνεια δήθεν εξ ονόματος του ελληνικού λαου για να του προφέρουν υποδομές που θα ανεβάσουν το ΑΕΠ και το επίπεδο ζωής του, είτε διότι δεν διαμαρτυρηθήκαμε εγκαίρως για τον υπερβολικό δενεισμό που κάθε άλλο παρά χρησιμοποιήθηκε εντός Ελλάδος.

Γνώριζαν πολύ καλά αυτό το οποίο οι ίδιοι τεχνηέντως και με απόλυτη αποτελεσματικότητα έκρυβαν από τον Ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός ουδέποτε ρωτήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο και από οιονδήποτε ιθύνοντα της Ευρώπης ή της Ελλάδος αν δέχεται να ληφθούν όλα αυτά τα δάνεια και ουδέποτε ενημερώθηκε ότι το 90%ή και περισσότερο, αυτών των χρημάτων κατέληξε σε τράπεζες εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος. Επομένως όχι μόνο δεν έχει κανένα χρέος αλλά πρέπει και να αποζημιωθεί διότι υπεξαίρεσαν την υπογραφή του με αποτέλεσμα να διασυρθεί διεθνώς και να υποχρεωθεί να πληρώσει με τον τίμιο ιδρώτα του τα κλοπιμαία αυτών που δημιούργησαν το χρέος.

Εν κατακλείδι η ανικανότητα τους να πείσουν πρώτα τον Ελληνικό λαό ότι είναι υπεύθυνος για το χρέος αποδεικνύει αυτό που αναφέραμε παραπάνω και τους καταλογίζει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. ¨Αυτοί είναι υπεύθυνοι και θα πρέπει να επιστρέψουν στον Ελληνικό λαό εντόκως μαζί με την νόμιμη αποζημίωση τα χρήματα που έχουν κρυμμένα στους παράνομους φορολογικούς παραδείσους.
Αν δεν το κάνουν με ειρηνικό τρόπο ο λαός θα τους το επιβάλλει επαναστατικώ δικαίω.

Tina είπε...

Ναι, αλλά τα ξεσπάσματά σου ανά καιρούς είναι τόσο σπαρακτικά που πραγματικά σοκάρουν. Είναι σα να κάνεις υπομονή, υπομονή, να αφήνεις λίγο ατμό που και που και κάποια στιγμή κάνεις κάτι ΜΠΑΜ που λέω, πάει θα πάθει τίποτα ο άνθρωπος.

Να 'σαι καλά φιλαράκι, γερά, σε χρειαζόμαστε!

Zaphod είπε...

Σωστός! Που υπογράφω;

o kairos είπε...

krappas,το χειροτερο ειναι,που εχει πεσει γενικη αμνησια για την εποχη που οι τραπεζες μας ειχαν ζαλισει τον ερωτα απο το πρωι μεχρι το βραδυ με δανειακα προιοντα "ευκαιριας",τα οποια μας χαριζαν σε 1000 δοσεις και με περιοδους χαριτος.Δινοντας ετσι το μηνυμα στο λαο οτι εχουν αυτα τα περιθωρια και οτι και ο ιδιος ο λαος μπορει να κοιμαται ησυχος.
Ολα αυτα,με την ανοχη,για να μην πω υπο τα χειροκροτηματα των κυβερνησεων.

kpappas είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Εχω την αίσθηση οτι το παιχνίδι έχει οριστικά χαθεί για τους "μεγάλους".
Η αγωνιώδης προσπάθειά τους μπάς και σωθούν "φτωχαίνοντας" απο μέσα την Ευρώπη (χρησιμοποιώντας προς τούτο τους εντολοδόχους τους "πολιτικούς")είναι το τελευταίο τους χαρτί. Στην ουσία βγάζουν τα "δικά τους ασημικά " στο σφυρί. Ομως ματαιοπονούν. Ο Τυφώνας του χάους, η τεράστια μαύρη τρύπα που ρουφάει την πελώρια παγκόσμια φούσκα των 35 τετρακις εκατομμυρίων δολλαρίων που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Οταν μετα΄την DEXIA σκάσει και μία από τις 20 "μεγάλες" πχ.BNP ή DEUCHE BANK,
η Ελλαδίτσα και οι τραπεζούλες της θά μοιάζουν με φθινοπωρινά φύλλα απ' τα δάση που θα ξερριζώνει ριπιδόν ο τυφώνας...
Μοναδική μας ελπίδα να γαντζωθούμε γερά στη γη και τη θάλασσά μας και να μείνουμε εκεί κολλημένοι μέχρι να περάσει ο κατακλυσμός σε 5-10 χρόνια και να ξαναρχίσουμε πάλι απ το μηδεν...

dodo είπε...

Ας αντιληφθούμε ότι είναι οι λίγοι και είμαστε οι πολλοί.

Tina είπε...

Μόλις πληροφορήθηκα ότι αποχώρησες από την Ε. Λυπάμαι πολύ και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία ό,τι κι αν κάνεις. Ήταν σπουδαία η παρουσία σου όλα αυτά τα χρόνια.
Α, και τον κακό τους τον καιρό να τους πεις!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο μόλις έμαθα τα νέα.
Μια ελευθεροτυπία λιγότερη λοιπόν.
Είμαι βέβαιος ότι δεν θα εγκαταλείψεις το γράψιμο, να είσαι βέβαιος ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την ανάγνωση.
Με εκτίμηση
padrazo

Rodia είπε...

Εχει ο ΚΑΙΡΟΣ γυρίσματα..
ΚΟΥΡΑΓΙΟ λέμε

γιωργος είπε...

λογω συνταξιοδότησης η εφεδρείας;εάν ισχύει το πρώτο,καλη "ξεκούραση".εάν ισχύει το άλλο,θα "κλεψω" το σχολιο της Τίνας.ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

HappyHour είπε...

Πολύ σωστά όσα γράφεις. Όμως δεν έφερε ΜΟΝΟ αυτό την κρίση. Για την ακρίβεια μάλλον αυτό είναι το επουσιώδες. Και μάλλον αυτό είναι το σύμπτωμα. Η διαφθορά υπάρχει και σε άλλα κράτη που έχουν πιο μικρή αναλογία δημοσίου έναντι ιδιωτικού τομέα. Διαπλοκή επίσης. Άρα μάλλον κάπου αλλού βρίσκεται το λάθος στο σύστημα που γεννησε αυτή την σχέση ομηρίας.

kpappas είπε...

Αγόραζα την Ε μόνο για να διαβάσω ΚΑΙΡΟ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΝΝΑ άντε και το ΡΑΔΙΟ Ε . Τώρα θα κάνω οικονομίες αφού δεν υπάρχει πλέον λόγος να την αγοράσω...

o kairos είπε...

Σας ευχαριστω για τα ζεστα λογια και σας διαβεβαιω οτι εγω ειμαι εκεινος που βλαπτεται λιγοτερο.Ειχα την εκτιμηση των συντακτων μου και αυτο δεν αποτιμαται ως αξια.Γιατι στη ζωη,το πιο σημαντικο πραγμα ειναι να μπορεις να στεκεσαι ορθιος μπροστα στον καθρεφτη σου και μπροστα στον κοσμο.

Kolias_o_Karslis είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Η Ελευθεροτυπία χωρίς εσένα, το Ρουμελιώτη και τον ΚΥΡ, κατάντησε φάντασμα του εαυτού της.
Έγινε ντεκαφεινε που έλεγε ο Χαρυ Κλυνν για τις συγκρούσεις ΓΑΠ Κωστάκη. Δεν έιναι ίδια γεύση.
Εμείς οι hard core fans σου θα διαβάζουμε και θα απολαμβάνουμε΄τα άρθρα σου οπουδήποτε αποφασίσεις να τα αναρτείς.
Υγεία πάνω από όλα.
Ο hard core fan αναγνώστης σου
Νίκος Παναγιωτίδης από Ολλανδία

kpappas είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Ελπίζω να κρατήσεις το blog ή αν αλλάξεισ διεύθυνση να μας ειδοποιήσεις.
Δεν σε έχουμε ανάγκη μόνο εμείς .
Αυτες τις ώρες σε χρειάζεται η ΠΑΤΡΙΔΑ. εσένα και 5-6 άλλους που πρέπει να ετοιμάζεστε για να περάσουμε μαζί απο την θεωρία στην πράξη. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ...

DIONYSOS είπε...

Γιώργο εφεδρεία στη διαρκή νίοτη δεν υφίσταται. Η πρόκληση για 500 μέτρα πιό κάτω τα μεσημέρια είναι διαρκής και όσο υπάρχουμε...
Το Πασοκ και υποπτεύομαι 3'4 ακόμα κόμματα είναι φοροφυγάδων εστίες. Ο κόσμος της δημιουργίας θα τους πνίξει μέσα στα σκατά τους.

喜洋洋 είπε...

高雄縣徵信商業同業公會
南部徵信聯盟
外遇觀測站
大愛離婚諮詢網
離婚大剖析
大愛徵信有限公司
尋人專家徵信服務網
女人徵信公司
華陀徵信
離婚協助中心
跟蹤蒐證徵信器材網
抓姦觀測
大愛徵信
溫馨徵信
成功徵信社